boltsis έγραψε:Λοιπόν εχθές για πρώτη φορά φούλαρα το συστημά μου Prins silverline 2 που είναι εγκατεστημένο στο Slk 200 1.8cc 163Hp 2007 μοντέλο.Έχω 25,8lt "καθαρή" δεξαμενή και όταν έκανα εγκατάσταση στο Στεργίου Λαγκαδά το φούλαρα σε ένα πρατήριο της περιοχής Ελίν αν θυμάμαι καλά.Ταξίδεψα προς Λάρισα όπου και μένω κάνοντας 170χλμ με 125km/h αυτόματο πιλότο.Mέση ωραία ταχύτητα 90km/h και κατανάλωση 8,7lt/100 έναντι 7,6lt/100 που είχα πριν με την βενζίνη (αν ισχύουν αυτά του trip computer).
Eχθές κάνοντας επιπλέον 10χλμ είπα να το φουλάρω στη BP που βρίσκεται δίπλα στο πάνθεον πλάζα Λάρισας με τιμή 0,817 και φούλαρα ,με 22,53lt και πλήρωσα 18,41 euro!!Αν εξαιρέσω τα 10 χλμ (ούτε καν 10 θα έλεγα) που έκαψα στη πόλη, 18,41 ευρώ για 180χλμ δεν έμεινα πολυ ευχαριστημένος!Να ήταν όλα στη πόλη θα έλεγα εντάξει αλλά για ταξίδι δε μου πολυάρεσε.
Και κατα σύμπτωση με πήρε ο Στεργίου , που παρεπιπτόντως είναι πολυ καλό παιδί, να με ρωτήσει πως πάει το αμάξι μου.Του έθεσα το προβληματισμό μου και μου είπε πως μπορεί να συνέβησαν πολλά, όπως ότι να μη φούλαρα καλά λόγω πίεσης η ανεφοδιασμού άλλου αμαξιού παράλληλα (συνέβη ναι μεν αλλα έφυγε και εμεινε το δικό μου μόνο του στο τέλος), μπορεί να μην έχει πολύ προπάνιο το μείγμα η ότι το πρατήριο δεν είναι αξιόπιστο ή λόγω κρύου θα δω πολλά τέτοια κουφά.Μου πρότεινε να μηδενίσω το χιλιομετρητή μου και να το αφήσω μεχρι να αδειάσει και να δω πόσα χιλιόμετρα έκανα όπως και έπραξα απο πιο νωρίς.
Σε εποικοινωνία με ένα φίλο μου που έχει το Vsi 2 σε sports coupe mercedes που φοράει το ίδιο μοτέρ με εμένα, μου ανέφερε πως κάνει επανελλημένως την διαδρομή Θεσσαλινίκη-Βόλο με 16-17 ευρώ κάνοντας την ίδια διαδρομή μέχρι Λάρισα, οδηγώντας την ίδια ταχύτητα και βλέποντας στο trip computer την ίδια κατανάλωση, βέβαια αυτός φουλάρει Βόλο που είναι πιο φτηνό ακόμη το υγραέριο.Άρα θα έπρεπε εγω βάση λογικής να έχω τουλάχιστον 13-14 ευρώ κατανάλωση.Μου είπε επίσης πως ο Στεργίου έχει δίκιο και πως πρέπει να το ψάξω πολύ με τα πρατήρια και να τα παρακολουθω.Να μη φοβάμαι πως έχω πλούσιο μείγμα η λάθος εγκατάσταση.
Έπεται συνέχεια και δεκτή κάθε άποψη..
boltsis έγραψε:Ευχαριστώ παιδιά με εφησυχάζετε!!
@geormpal τι εννοείς να το ανοίξω,να το δώσω και 5-6000 στροφές όταν είναι σε υγραέριο?
Τελικά ισχύει οτι στο trip computer δεν ισχύουν οι καταναλώσεις αυτές που δείχνουν?Κάτι τέτοιο διάβασα εδω μέσα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο πως δικαιολογείται η 10-15% περισσότερη κατανάλωση που δείχνει?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες
|
|
|