Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό jimdem » Πέμ 10 Αύγ, 2017 19:57

referravag έγραψε:Εσύ μας τρολάρεις φίλε μου... Και εγώ και ο sso σου προτείναμε κάποια πράγματα για βελτιώσεις και δεν δέχτηκες τίποτα... Όταν σου λέει κάποιους απλώς μπράβο, τότε απαντάς "στην διάθεσή σας"... Έτσι ξέρω κι εγώ φίλε... Χεχε

Με τη διαφορά οτι ο sso ούτε τρόλαρε ούτε κορόιδευε απο την αρχή και δέχτηκε την αντίθετη άποψη χωρίς να θέλει να επιβάλλει τη δικιά του και χωρίς να το παίζει ξερόλας.
Άβαταρ μέλους
jimdem
 
Δημοσιευσεις: 55
Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ, 2016 20:07

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό sso » Πέμ 10 Αύγ, 2017 22:36

Θα επανέλθω στο παράδειγμα που ανέφερες με το κρεοπωλείο.
Ξέχνα τους κλέφτες. Οι κλέφτες είναι κλέφτες και θα προσπαθήσουν να κλέψουν από όπου μπορούν. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Και η αξιολόγηση για αυτούς είναι εύκολη.

Θα συμφωνήσεις, ελπίζω, ότι υπάρχουν κρεοπωλεία που έχουν πολύ καλό κρέας αλλά πολύ χάλια λουκάνικα ή το αντίστροφο. Όταν θα χρειασθεί να το αξιολογήσω και κατά συνέπεια να το συστήσω σε άλλους τι θα κάνω; Θα βγάλω μέσο όρο;;; Π.χ. 8 στο κρέας, 2 στο λουκάνικο, άρα μέσος όρος 5;;; Δεν γίνεται έτσι.
Θα πω στον γνωστό μου ότι έχει πολύ καλό κρέας αλλά τα λουκάνικά του δεν τρώγονται.

Είναι τόσο απλό. Τρεις κατηγορίες, όπως σου είπε και ο referravag:
1. Βενζίνη
2. Πετρέλαιο
3. Υγραέριο

Αν δεν μπορείς η δεν θέλεις να το κάνεις, για δικούς σου λόγους, είναι άλλο θέμα. Μην προσπαθείς όμως να απορρίψεις την συγκεκριμένη πρόταση όπως έκανες με το παράδειγμα του κρεοπωλείου.
Η εφαρμογή είναι χρησιμότατη. Απλά λέμε κάποιες ιδές και προτάσεις για να γίνει ακόμα καλύτερη. Εάν δεν θέλεις ιδέες και προτάσεις μπορείς να μας το πεις και να μην ξανακάνουμε...

Φιλικά πάντα
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso
 
Δημοσιευσεις: 330
Εγγραφή: Παρ 12 Αύγ, 2016 15:25

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό jimdem » Παρ 11 Αύγ, 2017 00:12

Για το αν θέλω να ακούω γνώμες νομίζω φαίνεται από το ότι έγραψα σε αυτό το θέμα ζητώντας προτάσεις και πάντα το κάνω όσα χρόνια υπάρχει η εφαρμογή.

Όπως βλέπεις ήδη έγραψα ότι εξετάζεται να μπει σε επόμενη αναβάθμιση. Και όπως επίσης ανέφερα είναι εύκολα υλοποιησιμο.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ο τρόπος. Κάνε μια πρόταση αλλά με καλό τρόπο όπως εσύ για παράδειγμα. Δηλαδή χωρίς κοροϊδίες και εξυπνάδες.
Άβαταρ μέλους
jimdem
 
Δημοσιευσεις: 55
Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ, 2016 20:07

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό referravag » Παρ 11 Αύγ, 2017 03:49

+1 sso

jimdem κανένας δεν σε κορόϊδεψε φίλε μου... ίσα ίσα που σου είπα και μπράβο για την εφαρμογή σου... Το θέμα είναι πως ότι και να είπαμε από την αρχή το πήρες στραβά... βγήκες όμορφα και ωραία να μας παρουσιάσεις την καινούρια σου έκδοση και σου κάναμε κάποια σχόλια για ουσιαστικά πράγματα που δεν έχουν αλλάξει και δεν σου άρεσε η κριτική μας.

πάμε πάλι να συνοψίσουμε σε ήρεμο κλίμα τις προτάσεις για βελτίωση (τουλάχιστον τι σου έγραψα εγώ)

1) αν μπορείτε μετακινείστε την επιλογή για είδος καυσίμου και τύπο premium ή όχι σε πιο πάνω επίπεδο για να μην χρειάζονται 15 κλικ για να αλλάξουμε 3 καύσιμα. Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο και δεν νομίζω ότι το επιχείρημά σου ότι είμαι ο μαναδικός που το κάνει αυτό δικαιολογεί αυτή την επιλογή σας στην σχεδίαση που κατά τη γνώμη μου θεωρώ ότι μπορεί να διορθωθεί και να γίνει κλάσεις πιο εύχρηστη. Στα settings κρύψτε άλλες λιγότερο σημαντικές ρυθμίσεις που αλλάζουμε λιγότερο.

2) Τα εικονίδια ναι μεν μεγαλύτερα πιο όμορφα κλπ, αλλά καλύπτει το ένα το άλλο... ΟΚ σας έχει πληρώσει η Shell για να εμφανίζετε πάνω πάνω τα δικά της πρατήρια (είναι φως φανάρι). Σου πρότεινα σαν ιδέα να βάλετε έναν έλεγχο στον κώδικά σας ώστε εάν τυχαίνει και πέφτουν οι ετικέτες οι μία πάνω στην άλλη να τις αναπροσαρμόζει άλλες προς τα πάνω και άλλες προς τα κάτω όπως το παράδειγμα που έγραψα για τις νότες στο πεντάγραμμο, για να είναι πιο ευανάγνωστη η εφαρμογή...

3) Κάνετε να εμφανίζονται οι ετικέτες των αγαπημένων πρατηρίων πρώτες πάνω και από αυτές της Shell... Εκτός και αν η Shell σας έχει θέσει όρο ότι δεν γίνεται. Κανονικά όμως άποψή μου είναι ότι το σωστό θα ήταν έτσι και όχι να είναι κάτω κάτω...

4) Χωρίστε την αξιολόγηση όσον αφορά τα καύσιμα σε όσες περισσότερες κατηγορίες γίνεται όπως το παράδειγμα με τα ελαστικά που σου παρέθεσα... Όπως παραδέχεσαι πλέον δεν είναι δα και καμιά τρομερή αλλαγή να προσθέσεις έξτρα attributes στους πίνακες της βάσης σου και κατόπιν να ενημερώσεις την εφαρμογή κατάλληλα... Επίσης πιστεύω ότι άνετα θα μπορούσατε να καθορίζετε δυναμικά το πλήθος τον αξιολογήσεων για τα καύσιμα κάθε πρατηρίου ανάλογα με τα δεδομένα που τραβάει η εφαρμογή για το κάθε πρατήριο. Αν κάποιος έχει 4 καύσιμα να επιτρέπει αξιολόγηση μόνο για αυτά τα 4. Αν κάποιος έχει 7 να επιτρέπει και για τα 7...

5) Συνολικός αριθμός αξιολογήσεων σε κάποιο εμφανές μέρος για το συγκεκριμένο πρατήριο.

6) Μια άλλη πρόταση θα ήταν να υπάρχει δυνατότητα 3D χάρτη όπου η προβολή θα γίνεται υπό γωνία και οι ετικέτες κατακόρυφα προς τον ουρανό πάνω από τα πρατήρια (με τρόπο πάλι που να μην καλύπτει η μία την άλλη).

7) Λειτουργία night mode για πιο εύκολη ανάγνωση την νύχτα.

Δεν θυμάμαι αν έχω γράψει κάτι άλλο....

PS: Πάλι βγάζεις άκυρο το παράδειγμα με την αξιολόγηση των ελαστικών που σου παρέθεσα από ένα site σαν το tyrereviews το οποίο έχει χιλιάδες κριτικές στη βάση του απαντώντας με τελείως άτοπα επιχειρήματα... Και μετά λες ότι σε τρολάρουμε.... Το λάστιχο είναι ένα προϊόν όπως και το καύσιμο. Δεν σου είπα να βάλεις σε κάθε καύσιμο υποκατηγορίες (αρ.κετανίων, παραγωγή κάπνας/ καυσαερίων, θόρυβος κινητήρα, κατανάλωση καυσίμου). Το λάστιχο είναι ένα προϊόν που το επιλέγεις βάσει χαρακτηριστικών πριν το αγοράσεις. Επίσης τα περιοδικά αυτοκινήτων και οι ανεξάρτητοι οργανισμοί πιστοποιήσεων τους δίνουν κάποια reviews βάσει κάποιων χαρακτηριστικών. Γι' αυτό έχουν βγει και οι Ευρωπαϊκοί δείκτες αξιολόγησης ως προς τον θόρυβο, το κράτημα στο βρεγμένο και την κατανάλωση καυσίμου... Όλα αυτά τα κριτήρια υπάρχουν για να έχει ο αγοραστής ένα μέτρο σύγκρισης όταν θα πάει να αγοράσει καινούρια λάστιχα για να ξέρει τι θα προτιμήσει. Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Με συγχωρείς αλλά είσαι τέρμα λάθος στο συλλογισμό σου σχετικά με τις κριτικές στο tyreriviews καθώς εγώ σου μιλάω για συγκεκριμένο πράγμα και εσύ μου απαντάς ότι τα λάστιχα δεν είναι σαν την βενζίνη για να σε κλέψει ο άλλος ή να σου βάλει 3 αντί για 4... Να καταλαβαινόμαστε...

Αυτό που λέμε είναι να μπει αξιολόγηση για κάθε τύπο καυσίμου των πρατηρίων. To V-Power Diesel της Shell ας πούμε που σας τα ακουμπάει (και καλά σας κάνει), δεν μπορεί να συγκριθεί με το Fuel Save το οποίο το πίνει με το "μπουρί της σόμπας"... Οπότε και σε 3 κατηγορίες να σπάσετε την αξιολόγηση όπως είχα προτείνει αρχικά (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) πάλι δεν θα βγαίνει άκρη... Ο ένας θα βάζει πχ 5 αστέρια για το V-Power και ο άλλος 1-2 αστέρια για το απλό. Πρέπει κατά τη γνώμη μου να προσθέσετε την κατάλληλη "εξυπνάδα" στην εφαρμογή ώστε να μπορεί να ξέρει για κάθε πρατήριο πόσα καύσιμα διαθέτει και τι ακριβώς. Το πως θα το κάνετε το ξέρετε καλύτερα εσείς που συντηρείτε και αναπτύσσετε την εφαρμογή.

Αυτά είχα να καταθέσω σαν συνοπτική παρατήρηση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς και χωρίς καμία δόση ειρωνίας.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag
 
Δημοσιευσεις: 441
Εγγραφή: Τετ 15 Οκτ, 2014 03:15

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό tedd » Παρ 11 Αύγ, 2017 11:40

Επισης πέρα απο τα παραπανω που προτεινονται θα ηταν καλο να υπαρχει η δυνατητα να εμφανιζονται και τα πρατήρια που εχουν να ενημερωσουν τις τιμες τους πολυ καιρο και σταματησε η εφαρμογη να τα εμφανιζει. Τωρα οταν καποιο πρατηριο εχει να ενημερωθει για κανενα μήνα, αν καταλαβα/προσεξα καλα, σταματα η εφαρμογη να το εμφανιζει. Πχ αν δειτε για το ναυπλιο,τωρα, δεν εμφανιζεται κανενα τωρα παρολο που νομιζω οτι υπαρχουν 3-4 τουλαχιστον. Ετσι η εφαρμογη θα διευκολύνει και θα γινει πιο χρησιμη για τους οδηγους-ταξιδιωτες ωστε να γνωριζουν που υπαρχουν πρατηρια για να προγραματισουν καλύτερα το ταξιδι τους και που θα κανουν τον ανεφοδιασμο τους. Σε ενα μεγαλο ταξιδι αυτο που ενδιαφερει εναν οδηγο, που ταξιδευει και ιδιαιτερα για πρωτη φορα σε μια περιοχη, πρωτιστως ειναι να μπορεσει να βρει καποιο πρατηριο να ανεφοδιαστει καυσιμα ενω η τιμη ειναι δευτερευοντος σημασιας, ειδικα σε περιοχες οπου υπαρχει μικρο δικτυο και οταν αυτη εχει μονο κανα δυο πρατηρια.
Λογω τις παλαιοτητας των τιμων, αν θελετε για να μην δημιουργηται συγχυση με τις τιμες τους, θα μπορουσε αντι για τιμη να εμφανιζει καποιο συμβολο πχ Ν/Α ή ? ή οτιδηποτε αλλο ή ακομη να γκριζαρει η γραμματοσειρα με τα στοιχεια ή το εικονιδιο του πρατηριου ή να εμφανιζεται το εικονιδιο του πχ σε κοκκινο πλαισιο. Πιστευω οτι κατι τετοιο θα βοηθουσε παρα πολυ ιδιαίτερα τωρα τη καλοκαιρινη εποχη οπου λογω διακοπων οι περισσοτεροι πηγαινουμε (οσοι πηγαινουν βεβαια ... λογω της μεγαλης αναπτυξης που ακουμε αλλα δεν βλεπουμε) σε καποιες περιοχες για πρωτη φορα.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd
 
Δημοσιευσεις: 588
Εγγραφή: Τρί 10 Μάιος, 2011 20:39

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό sso » Παρ 11 Αύγ, 2017 13:02

tedd έγραψε:Πχ αν δειτε για το ναυπλιο,τωρα, δεν εμφανιζεται κανενα τωρα παρολο που νομιζω οτι υπαρχουν 3-4 τουλαχιστον.

Φίλε tedd μπορείς να γράψεις ποια είναι τα 3-4 πρατήρια με υγραέριο στο Ναύπλιο που δεν τα βγάζει η εφαρμογή;
Κινούμαι καθημερινά στην περιοχή Άργους-Ναυπλίου. Στο Ναύπλιο άνοιξε πρόσφατα ένα στην Άργους-Ναυπλίου λίγο προν μπούμε στο Ναύπλιο, αλλά αν είναι ο ίδιος που έχει πρατήριο και στο Λέχαιο, όπως μου είπε κάποιος πελάτης που ρώτησα πριν από λίγες μέρες, μακριά.
Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν υπάρχει ένα ακόμα έξω από το Ναύπλιο στο δρόμο προς Επίδαυρο, που υπήρχε παλιά.
Υπάρχει ένα AVIN στην παραλιακή κοντά στην Νέα Κίο (στο site της coral λέει ότι υγραέριο έχει το πρατήριο του Ναυπλίου-Ασκληπιού 44 και όχι αυτό κοντά στην Νέα Κίο, αλλά είναι λάθος. Το πρατήριο της Ασκληπιού 44 δεν έχει υγραέριο), υπάρχει ένα ΕΚΟ στο Δρέπανο και υπάρχουν τρία στο Άργος (ΒΡ,ΕΛΙΝ,AEGEAN) και ένα ακόμα ΒΡ κοντά στην διασταύρωση που στρίβουμε για τον κόμβο της Στέρνας.
Εκτός από τα δυο του Ναυπλίου που ανέφερα τα υπόλοιπα τα έχει η εφαρμογή :D
Συνημμένα
Screenshot_2017-08-11-13-24-29-409_com.jimdem.fuelgr.png
Screenshot_2017-08-11-13-24-29-409_com.jimdem.fuelgr.png (244.2 KiB) 6961 προβολές
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso
 
Δημοσιευσεις: 330
Εγγραφή: Παρ 12 Αύγ, 2016 15:25

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό jimdem » Παρ 11 Αύγ, 2017 14:36

Σημειώνω τις υποδείξεις σας, για να ληφθούν υπόψιν σε επόμενη αναβάθμιση, θυμίζοντας ότι δεν είναι η αποκλειστική μας ασχολία και ότι οι επιλογές που γίνονται είναι συμβιβασμός μεταξύ του τι θέλουμε, του τι ζητάνε οι χρήστες, καθώς και της διαθεσιμότητας χρόνου. Το τελευταίο είναι το σημαντικότερο καθώς η εφαρμογή απαιτεί καθημερινή ενασχόληση στο κομμάτι των δεδομένων και φυσικά του support. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
jimdem
 
Δημοσιευσεις: 55
Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ, 2016 20:07

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό sso » Παρ 11 Αύγ, 2017 17:03

:thumbup: `
Ξέρουμε πότε περίπου θα υπάρξει νέα αναβάθμιση;
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso
 
Δημοσιευσεις: 330
Εγγραφή: Παρ 12 Αύγ, 2016 15:25

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό jimdem » Παρ 11 Αύγ, 2017 17:16

Από Σεπτέμβριο τώρα! Να πάμε κι εμείς καμιά θάλασσα να πάτε κι εσείς :D Και μετά ξαναπιάνουμε δουλειά! Μέχρι τότε συγκεντρώνουμε ιδέες και προτάσεις χρηστών, ήδη υπάρχουν αρκετές και σε άλλα forums αλλά και όσες έρχονται σε email/Facebook (http://fb.com/fuelgr). Στο υγραέριο πάντως χρησιμεύει αρκετά η εφαρμογή γιατί οι αποκλίσεις είναι αρκετά μεγάλες και είναι πλέον αρκετά δημοφιλές καύσιμο. Πχ. σε Ημαθία η μέση τιμή του Υγραερίου είναι 0.708ε και στις Κυκλάδες φτάνει τα 0.942ε. Περισσότερα χρήσιμα εδώ https://fuelgr.gr/reports/chart-09-average-liquid-gas-price-per-county/
Άβαταρ μέλους
jimdem
 
Δημοσιευσεις: 55
Εγγραφή: Κυρ 10 Ιούλ, 2016 20:07

Re: fuelGR - Νέα σελίδα πρατηρίων καυσίμων

Δημοσίευσηαπό sso » Παρ 11 Αύγ, 2017 17:39

jimdem έγραψε:Στο υγραέριο πάντως χρησιμεύει αρκετά η εφαρμογή γιατί οι αποκλίσεις είναι αρκετά μεγάλες και είναι πλέον αρκετά δημοφιλές καύσιμο. Πχ. σε Ημαθία η μέση τιμή του Υγραερίου είναι 0.708ε και στις Κυκλάδες φτάνει τα 0.942ε. Περισσότερα χρήσιμα εδώ https://fuelgr.gr/reports/chart-09-average-liquid-gas-price-per-county/

Ένας ακόμα λόγος που "επιβάλεται" να υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης ανά καύσιμο!

jimdem έγραψε:Από Σεπτέμβριο τώρα! Να πάμε κι εμείς καμιά θάλασσα να πάτε κι εσείς :D Και μετά ξαναπιάνουμε δουλειά!

Εννοείται. Χρειάζεται ξεκούραση, να γεμίσουν οι μπαταρίες!
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso
 
Δημοσιευσεις: 330
Εγγραφή: Παρ 12 Αύγ, 2016 15:25

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες





cron