Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό gioadam » Τετ 19 Σεπ, 2012 20:11

LPGas έγραψε:
gioadam έγραψε:Επιστρέφω με λύση στο πρόβλημα, που ελπίζω να είναι μόνιμη. Φαίνεται ότι το ζήτημα που ταλαιπωρεί πάρα πολλούς από εμάς, αναφαίρεται σε πολλά topic's, με διαφορετικούς τίτλους, όπως: (Πρόβλημα εκκίνησης με κρύο κινητήρα,-Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο κτλ). Όπως ήδη έχω αναφέρει λοιπόν, έχω FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 εδώ και 5.000 χλμ. Όλα συμβαίνουν όταν το αυτοκίνητο είναι κρύο και μόνο στη βενζίνη για τα πρώτα 1-2 λεπτά. Μόλις ζεσταθεί λιγάκι και ενεργ/θεί το αέριο, όλα καλά. Άν ξεκινήσω στη βενζίνη (πριν προλάβει να γυρίσει σε αέριο), μου πνίγει τις στροφές και κάνει και σκασίματα!!!
Μετά από συζήτηση με τον εγκαταστάτη μου και αφού απέκλεισε πολλές από τις αιτιάσεις των συμπασχόντων στο FORUM, αποφάσισε να μου αντικαταστήσει τα ακροφύσια των μπεκ του αερίου΄ (Φοράω μπεκιέρα της BRC τύπου Rail). Αντικατέστησε λοιπόν τα ακροφύσια των 2mm που εξ΄ αρχής μου είχε δηλώσει ότι είναι μάλλον λίγο μεγάλα για τα 95 άλογα του μοτέρ, με αυτά των 1,8mm. Το επιχείρημα έχει ως εξής: Τα μεγαλύτερα μπεκ του αερίου, τροφοδοτούσαν με πλουσιότερο μίγμα και ο παράλληλος εγκέφαλος χαρτογραφούσε αναλόγως, μεταφέροντας στο σβήσιμο του κινητήρα τα δεδομένα στον εγκέφαλο της τροφοδοσίας βενζίνης.
Στην κρύα εκκίνηση λοιπόν, το πλούσιο μίγμα καυσίμου γίνονταν ακόμα πιό πλούσιο, με αποτέλεσμα το μπούκωμα και τα ρεταρίσματα.
Προς το παρόν το αμάξι δουλεύει ρολόι!!! Θα αναφερθώ ξανά όταν περάσει λίγος καιρός και έλθουν και οι κλιματικές αλλαγές με τα συνεπακόλουθά τους.
Ελπίζω να βοήθησα...



Τα συγκεκριμένα μπεκ δεν είναι BRC, είναι της Rail.
Σου τοποθέτησαν το οικονομικό σύστημα Vale το οποίο κανονικά προοριζόταν για τις ανατολικές βαλκανικές χώρες, αλλά ήρθε και σε εμάς από σπόντα ….ίσως.
Αν είναι θέμα ρύθμισης με το Seq 24 δεν θα αντιμετώπιζες τέτοια προβλήματα.


Όχι, δεν έβαλε αντάπτορες. Έβγαλε την πολλαπλή εισαγωγής και τρύπισε κανονικά. Αυτό τουλάχιστον το είδα με τα μάτια μου από την αρχή. Και ναί, έχεις δίκιο σε ότι αφορά τη μπεκιέρα. Έιναι RAIL, αλλά το αναφέρω σαφώς και πιο πάνω. Θα σου διηγηθώ όμως πως μου προέκυψε και θέλω σε παρακαλώ την ειλικρινή σου άποψη.
Πριν προχωρήσω στην εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης, πληροφορήθηκα από αυτό εδώ το forum, ότι τα μπεκ της BRC είναι καλύτερα από μπεκιέρες RAIL άλλων συστημάτων. Όταν απευθύνθηκα λοιπόν στον εγκαταστάτη μου, του μετέφερα την άποψη και συμφώνησε να μου τα περάσει. Μου είπε όμως ότι το σύστημα με τη μπεκιέρα είναι πιό σύγχρονο και μεταγενέστερο των μπεκ, και ότι ή BRC την προτείνει γιατί επιτυγχάνεται καλύτερη ρύθμιση και οικονομία στην κατανάλωση. Όταν εγώ επέμεινα στην εγκατάσταση των μπεκ, εκείνος με ενημέρωσε ότι η BRC δεν παράγει πια τα μπεκ χρώματος μπλέ που αντιστοιχούν στη δική μου ιπποδύναμη και ότι άν βάζαμε τα αμέσως μεγαλύτερα, δεν θα επιτυγχάναμε τη βέλτιστη κατανάλωση. Έτσι λοιπόν εγκαταστήσαμε τη μπεκιέρα RAIL που το κιτ της BRC εμπεριέχει, με τη διαβεβαίωση ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί όλα είναι θέμα ρύθμισεων τις οποίες ο ίδιος θα επιτύγχανε με την πολύτιμη εμπειρία του και το εξαιρετικό λογισμικό της BRC.
gioadam
 
Δημοσιευσεις: 22
Εγγραφή: Παρ 27 Απρ, 2012 01:59

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 20 Σεπ, 2012 14:53

Εμπνευσμένο το παραμυθάκι του εγκαταστάτη σου. Δυστυχώς όλα που σου είπε είναι ψέματα. :evil:
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις με τη ρύθμιση και τα restrictors. Είναι λίγο παράξενα τα Fiat της γενιάς αυτής στο τριμαρισμα τους.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 1281
Εγγραφή: Δευτ 09 Μάιος, 2011 15:53
Τοποθεσία: Φωκαίας 4 - Πειραιάς - 2104100025

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό billtsouk » Σάβ 04 Αύγ, 2018 16:26

Παιδια καλησπερα ειμαι κατοχος ενος fiat grande punto 1.4 φοραω συστημα brc και εχω ακριβος τα ιδια προβληματα με την πρωινη εκκινηση και μπουκωματα.....ζω σερρες και εχουν σπασει τα νευρα μου .....κανενας δν μπορει να βρει ακρη.....αν το δουλεψω 3 μερες βενζινη ολα καλα αν κανω 30 χλμ με υγραεριο την αλλη μερα το πρωι ρεταρει κατα την εκκινηση μπουκωνει οταν παω να ξεκινησω και δν ανεβαζει στροφες.....εχω αλλαξει 3 φορες μπουζι πολλαπλασιαστες ολους επισκευασα πνευμονα...εχει λυσει κανεις αυτο το προβλημα ? Βοηθηστε παιδια αν δεν το βρω τον επομενο μηνα το ξυλωνω τελος εχω σκασει
billtsouk
 
Δημοσιευσεις: 13
Εγγραφή: Παρ 04 Μάιος, 2018 23:00

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 04 Αύγ, 2018 17:26

Όπως είπα και αλλού και εγώ είχα το συγκεκριμένο προβληματάκι όχι σε έντονο αλλά διαχειρήσιμο βαθμό.
Όχι μόνο το πρωί στην κρύα εκκίνηση με βενζίνη αλλά και ζεστό αν ήμουν σε στάση και το γύριζα από υγραέριο στη βενζίνη .Ρετάριζε μπούκωνε δεν τροφοδοτούσε σωστά βενζίνη κανείς δεν ξέρει ούτε βρήκε την αιτία,δυσκολεύονταν στο ξεκίνημα με βενζίνη αν το γύριζα σε υγραέριο όλα εντάξει.Αυτό το παρουσίασε κάπου στα 80.000 χιλιόμετρα με υγραέριο.Στην αρχή ήταν ελάχιστο αλλά σιγά σιγά χειροτέρευε.Αν το δούλευα 30-40 χιλιόμετρα με βενζίνη το πρόβλημα εξαφανίζονταν τελείως.

Άλλαξα σταδιακά μπεκ υγραερίου πνεύμονα κάπως έστρωσε ελαφρά με τα μπεκ αλλά δεν εξαφανίσθηκε.Εντάξει ήταν κάτι που το διαχειριζόμουνα δηλαδή δεν είχα πρόβλημα αν το πρωί ανέβαζα σιγά σιγά στροφές με βενζίνη.Το πρόβλημα συνήθως εμφανιζόταν σε απότομο γκάζι.Στις 120.000 αποφάσισα και άλλαξα εγκέφαλο οπότε όλα τα προβλήματα εξαφανίσθηκαν.

Συμπεραίνω δύο πράγματα.Η το φτηνιάρικο σύστημα zanardi που είχα βάλει με 650 ευρώ είχε φάει τα ψωμιά του (βγάζοντας όμως και με το παραπάνω τα λεφτά του) ή οι εγκαταστάτες δεν ήξεραν να ρυθμίζουν σωστά ένα απαρχαιωμένο σύστημα γιατί κανείς δεν το δούλευε πλέον και δεν ήξερε τα κουσούρια του.
Όπως και να έχει είμαι ευχαριστημένος γιατί με 270 εγκέφαλο καλωδιώσεις 80 πνεύμονα και 120 μπεκ έβαλα πάνω νέας τεχνολογίας σύστημα το οποίο εκτός του ότι λειτουργεί τέλεια χωρίς προβλήματα διαπιστώνω μετά από 8.000 χιλιόμετρα ότι καταναλώνει και λιγότερο υγραέριο.Ενδεχομένως για το δικό σας πρόβλημα να μην φταίει το σύστημα αλλά πάρτε και αυτό ως δεδομένο και ψάχτε το.

Μία συμβουλή.Αν πάτε σε καινούργιο εγκέφαλο προτείνω να τοποθετήσετε αυτόν που δουλεύει κυρίως ο εγκαταστάτης που θα επιλέξετε.Μην πάτε σε κάποιον που δουλεύει BRC και του πείτε βάλτε μου LOVATO.Αν θέλετε συγκεκριμένο ψάχτε να βρείτε ποιος εγκαταστάτης το δουλεύει και πηγαίνεντε σε αυτόν.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys
 
Δημοσιευσεις: 1960
Εγγραφή: Τρί 19 Μαρ, 2013 06:42
Τοποθεσία: 15344 Γέρακας

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Σάβ 04 Αύγ, 2018 21:24

Υπάρχει περίπτωση να το φέρεις σε μάστορα στην Αθήνα;
Dimsabas
 
Δημοσιευσεις: 137
Εγγραφή: Τετ 13 Δεκ, 2017 12:57

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό billtsouk » Κυρ 05 Αύγ, 2018 18:02

Δυσκολα να ανεβω μεχρι εκει φιλε μου ....μεχρι θεσσαλονικη μπορω αρκει να αξιζει τον κοπο.....κοντευω να σκασω το δουλευω αεριο και μου χαλαει την λειτουργια της βενζινης......δεν μπορει να το ρυθμισει κανεις σωστα ρε παιδια που εχω μπλεξει ?? Μεχρι εχω σκεφτει να αγορασω τον map sensor που χρησιμοποιουν για ρυθμιση και να μου το ρυθμιση καποιος γνωστης εξ αποστασεως με φορητο hotspot απο το κινητο στο λαπτοπ...το προγραμμα ευκολα το βρισκω.....μολις δουλεψει 2 μερες αεριο παιρνει μπρος με διακοπες δεν ανεβαζει στροφες κανει σκασιματα και ο αεριτζης λεει κατι εχει στην βενζινη .....του λεω 3 μερες αν το δουλεψω βενζινη ολα επανερχονται στο φυσιολογικο το αεριο ρα ριμαζει ολα λογο λαθως μιγματων
billtsouk
 
Δημοσιευσεις: 13
Εγγραφή: Παρ 04 Μάιος, 2018 23:00

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό someone » Δευτ 06 Αύγ, 2018 01:20

billtsouk έγραψε:Δυσκολα να ανεβω μεχρι εκει φιλε μου ....μεχρι θεσσαλονικη μπορω αρκει να αξιζει τον κοπο.....κοντευω να σκασω το δουλευω αεριο και μου χαλαει την λειτουργια της βενζινης......δεν μπορει να το ρυθμισει κανεις σωστα ρε παιδια που εχω μπλεξει ?? Μεχρι εχω σκεφτει να αγορασω τον map sensor που χρησιμοποιουν για ρυθμιση και να μου το ρυθμιση καποιος γνωστης εξ αποστασεως με φορητο hotspot απο το κινητο στο λαπτοπ...το προγραμμα ευκολα το βρισκω.....μολις δουλεψει 2 μερες αεριο παιρνει μπρος με διακοπες δεν ανεβαζει στροφες κανει σκασιματα και ο αεριτζης λεει κατι εχει στην βενζινη .....του λεω 3 μερες αν το δουλεψω βενζινη ολα επανερχονται στο φυσιολογικο το αεριο ρα ριμαζει ολα λογο λαθως μιγματων

πωπω φιλε ακριβως το ιδιο θεμα, μεχρι να μπει το αεριο το αμαξι κανει σα τρελο παιζει το ρελαντι του σβηνει. αν πας να ξεκινησεις δε τραβαει κανει σα μπουκωμενο, αν βγαλω πολο μπαταριας μετα ειναι κομπλε στην βενζινη και εμενα ο αεριτζης μου λεει δε βρισκει κατι στον υπολογιστή λογικα ειναι απο τη βενζινη, να χαμε να λεγαμε και να χαμε να πουμε. ψυχολογικα θα μου δημιουργησει αυτο το αμαξι.

Dimsabas έγραψε:Υπάρχει περίπτωση να το φέρεις σε μάστορα στην Αθήνα;

εγω που ειμαι αθηνα εχεις να με στειλεις καπου; σύστημα omvl εχω τρομαρα μου.
someone
 
Δημοσιευσεις: 12
Εγγραφή: Δευτ 08 Φεβ, 2016 16:44

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Δευτ 06 Αύγ, 2018 09:09

Όχι, δεν έχω να σε στείλω. Για τον άλλο φίλο, θα πρότεινα τον LPGas επειδή βάζει τα BRC.
Για το δικό σου δεν έχω γνώμη, σόρι.
Dimsabas
 
Δημοσιευσεις: 137
Εγγραφή: Τετ 13 Δεκ, 2017 12:57

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό billtsouk » Δευτ 06 Αύγ, 2018 22:04

Δεν ξερω παιδια αν καποιος εχει βρει οριστικη λυση αν μπορει ας την αναφερει εχω ξοδεψει ενα σκασμο λεφτα .....πολυ μαστοραντζα και επιπεδο γνωσεων στο αεριο εδω Σερρες δημοτικου ......προβληματα δν ξερουν να λυνουν και το μονο π κανουν να διαφημιζουν τα συστηματα που πουλανε αυτη τη στιγμη ως τα καλυτερα
billtsouk
 
Δημοσιευσεις: 13
Εγγραφή: Παρ 04 Μάιος, 2018 23:00

Re: Ο κινητηρας κρυος ρεταρει μετα το υγραεριο

Δημοσίευσηαπό dimitrisnd1 » Τρί 07 Αύγ, 2018 09:12

Έχεις ελέγξει πόσο παίζουν τα μείγματα με κάποιο Obd εργαλείο;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimitrisnd1
 
Δημοσιευσεις: 71
Εγγραφή: Κυρ 27 Νοέμ, 2016 20:34

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 38 επισκέπτες