Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αφιερωμένο!!! σε όλους τους εγκαταστάτες που τάζουν

Re: Αφιερωμένο!!! σε όλους τους εγκαταστάτες που τάζουν

Δημοσίευσηαπό nickL » Παρ 06 Οκτ, 2017 15:07

me00891 έγραψε:Κοιτάχτε παιδιά για να βάλουμε τα πραγματα στην θέση τους.
Εγώ είπα να γράψω στο blog αυτό, τον προβληματισμό μου σε σχέση με την χρήση του υγραερίου.Επίσης χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από 10 αυτοκίνητα που γνωρίζω τους ιδιοκτήτες τους έκανα μια ¨σχετική μελέτη" η οποία αφορά το κέρδος που έχει κάποιος ΣΗΜΕΡΑ από την χρήση του υγραερίου και τις ζημιές που είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα πάθει.
Είμαι ένας απλός υπάλληλος (χημικός όπως εξήγησα) σε τέτοια θέση όμως, που ότι έγραψα είναι βέβαιο. Δεν είμαι ούτε πρατηριούχος, ούτε μεταφορέας, ούτε εγκαταστάστης, ούτε τεχνικός βαλβίδων ούτε οτιδήποτε άλλο που να έχει σχέση με αυτό το ..........οικονομικό κομάτι (γιατί πράγματι ..."είναι πολλά τα λεφτά Αρη" που παίζονται ........και για κάποιους μπορεί να αφορά την επιβιωσή τους, οπότε καταλαβαίνω το οτιδήποτε).
Σταματώ λοιπόν την συζήτηση, αφού εγώ την άρχισα. Θα ξαναγράψω πάλι ΌΤΑΝ - και μακάρι να αργήσει πολύ αυτό- ΞΑΝΑΠΑΘΩ ΚΑΤΙ.


* Μπορώ να καταλάβω επίσης και την αγαθή σκέψη κάποιων που έχουν βάλει το οποιοδήποτε σύστημα γιατί και εγώ έτσι ήμουν μέχρι που την έπαθα (το ξανασημειώνω στα 140.000 χιλιόμετρα συνεχούς χρήσης του υγραερίου.

** Επειδή αμφισβητήθηκε η ιδιότητά μου ( και φαντάζομαι και όλα τα άλλα) όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει στο προσωπικό μου mail - μπορεί να το βρεί από τους διαχειριστές - για να του στείλω
α) αριθμό πινακίδας τους αυτοκινήτου μου
β) προμηθευτή κινητήρα από την Αθήνα
γ) τεχνικό που μου έκανε την αλλαγή του κινητήρα
δ) εταιρία (η επίσημη) που μου άλλαξε την πρώτη τρόμπα
ε) συνεργείο που μου άλλαξε την δευτερη τρόμπα
στ) τεχνικό που μου άλλαξε τους δύο παλλαπλασιαστές και τα μπουζοκαλώδια.

*** Επίσης μπορώ να στείλω - αφου πρώτα τους ρωτήσω- τα αντίστοιχα στοιχεία των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων που έπαθαν ανάλογη ζημιά μάρκας από suzuki swift 1242 cc (ζημιά στα 60.000 χιλιόμετρα) έως και honda civic 1800 cc (ζημιά στα 280.000 χιλιόμετρα).

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ (Δες στην πρώτη παράγραφο τον λόγο) !!!!!


Φίλε καλησπέρα, αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν αμφισβήτησα πουθενά την ιδιότητά σου, ρώτησα κάτι τεχνικό επειδή ανέφερες την ενδιαφέρουσα ομολογουμένως ιδιότητά σου γιατί το είχα απορία αυτό με τα λάδια όπως και γενικά για την καύση του υγραερίου ως καύσιμο.

Πέρα από εκεί, κανείς νομίζω δεν αμφισβήτησε τίποτα, κουβέντα κάνουμε και προβληματιζόμαστε με όσα γράφεις γιατί όλοι μας εδώ έχουμε τον ίδιο σκοπό, να κάνουμε οικονομία χρησιμοποιώντας εναλλακτικό καύσιμο χωρίς ζημιές για τα αυτοκίνητά μας. Δεν υπάρχει λόγος να εκνευριζόμαστε. Εκτός αν το μόνο που θες είναι να μην πούμε τη γνώμη μας ή να μην απαντήσουμε καθόλου σε όσα γράφεις και να κάνεις μονόλογο. Ως προς τις αιχμές που αφήνεις περί οικονομικών συμφερόντων όσων σου απάντησαν συμπεριλαμβανομένου εμού, είναι (το λιγότερο) πολύ δυσάρεστο να υπονοείς κάτι τέτοιο και προσωπικά θα ήθελα να αποσαφηνίσεις τί ακριβώς εννοείς. Καλό είναι να δεχόμαστε διαφωνίες και να κάνουμε διάλογο.

Εμένα να με συγχωρείς, αλλά διαφωνώ σε πολλά από όσα γράφεις. Και γι' αυτό σου απάντησα με τη δική μου ''μικρή'' έρευνα από τους δικούς μου γνωστούς. Δεν σημαίνει ότι σε αμφισβητώ απλώς καταγράφω και εγώ όπως και όλοι μας εδώ τις απόψεις μας, τις εμπειρίες μας, τις γνώμες μας που -νομίζω και θέλω να πιστεύω- δικαιούμαστε.
nickL
 
Δημοσιευσεις: 338
Εγγραφή: Τετ 16 Σεπ, 2015 00:25

Re: Αφιερωμένο!!! σε όλους τους εγκαταστάτες που τάζουν

Δημοσίευσηαπό mauros200aris » Παρ 06 Οκτ, 2017 18:12

me00891 έγραψε:1η. Στο αυτοκίνητο , ένα μercedes b class μοντέλο 2006, τοποθετήθηκε το 2011 το καλύτερο σύστημα εκείνης της εποχής – νομίζω και σήμερα (το είχα πληρώσει 1750 ευρώ) – στα 90.000 χιλιόμετρα. Μετά από 140.000 και αφού είχα αλλάξει δύο φορές τρόμπα βενζίνης, μπουζοκαλώδια, και πολλαπλασιαστή επιλέχθηκε ως καλύτερη λύση η αλλαγή μηχανής από το ίσης αξίας καλό ρεκτιφιέ.

Φίλε μου, παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και το θέμα εδώ. Γνωρίζοντας από εμπειρία αλλά και από τις black list των κιτ αερίου θα σου πω ότι έκανες μεγάλο λάθος στο ότι έβαλες lpg σε b-class. Ο φίλος μου που μου πέρασε και το κιτ υγραερίου όταν έρχονται αμαξια ευπαθή στο αέριο, απλά τους λέει ότι δεν κάνει το αμάξι σου για υγραέριο και παρεξηγούνται κιόλας.
Από την μέχρι τώρα "τριβή" μου που έχω το με το lpg έχω καταλάβει ότι τα ιταλικά και γαλλικά αυτοκίνητα δεν παρουσιάζουν φθορές λόγω υγραερίου. Σπανίζουν και τις περισσότερες φορές γίνεται από επιλογή λάθος κιτ και "εγκαταστάτη".
Τα γερμανικά τώρα, είναι και αυτά φιλικά προς το lpg αλλά κάποιες μάρκες και μοντέλα όπως το δικό σου δεν το αγαπάνε το καύσιμο αυτό. Ειδικά το δικό σου και τα οπελ, που και σε αυτά ακόμα βρίσκονται αυτοκίνητα με πολλές χιλιάδες χλμ, όπως του συνφορουμίτη μας του παππού.
Τα γιαπωνέζικα και κορεάτικα βρίσκονται στη ζώνη του λυκόφωτος. Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι είναι τυχεροί, άλλοι την πατάνε.
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι το lpg δεν ανακαλύφτηκε αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Χρησιμοποιείται πολλά χρόνια πριν από μας στην Ευρώπη με πρωτοπόρους του Ιταλούς.
Εγώ προσωπικά δεν κάθισα ποτέ να κάνω υπολογισμούς τόσο λεπτομερείς. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι 4 χρόνια τώρα κυκλοφορώ ακομπλεξαριστα με το αμάξι μου και το χαίρομαι και δεν σκέφτομαι εάν θα πάω ταξίδι με το corsa της γυναίκας μου επειδή το δικό μου καίει λόγω κρίσης και όχι λόγω κυβικών...
Φιλικά πάντα και ελπίζω να με καταλαβαίνεις..
Και μιας που ανέφερα το corsa. Δεν του έχω βάλει lpg παρ΄ότι το ήθελα γιατί θα έχω προβλήματα μετά..
Mercedes C200 coupe, model 2005, 1.8, 163hp
104000 χλμ και συνεχίζουμε...
222000 χλμ συνολικά
mauros200aris
 
Δημοσιευσεις: 63
Εγγραφή: Σάβ 10 Ιαν, 2015 23:23

Re: Αφιερωμένο!!! σε όλους τους εγκαταστάτες που τάζουν

Δημοσίευσηαπό boltsis » Σάβ 07 Οκτ, 2017 14:40

Συμφωνώ με τοn mauros200aris, και το σημείωσα και σε post μου στο θέμα ετούτο.Δε κάνουνε όλα τα αμάξια για υγραέριο παρόλο που μερικοι έχουνε κάνει εκατοντάδες χλμ με black list αμάξια.Π.χ ήμουνα σε αναζήτηση μεταχειρισμένου Opel Meriva και Honda Jazz βενζινοκίνητα με προοπτική να τα κάνω εγκατάσταση υγραέριο.Kαι τα δύο black list και ευπαθή οπότε προχώρησα σε αγορά Opel Meriva 1.3CDTI,δε το ρισκάρισα.Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αξιοπιστία του συστήματος αλλά υποτίθεται ότι έχουμε κάνει σωστές επιλογές απο πρίν όσο μπορούμε..
boltsis
 
Δημοσιευσεις: 31
Εγγραφή: Δευτ 22 Σεπ, 2014 18:57

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Mercedes

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες





cron