Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μπουκωνει και ρεταρει

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό mpampis85 » Τρί 23 Ιαν, 2018 22:45

Εχω ενα octavia με 122 ιππους με συστημα landirenzo αμμεσου ψεκασμου. Οταν το βαζω μπροστα κι οταν το γυρισω απο αεριο σε βενζινη χειροκινητα μπουκωνει και παιζουν οι στροφες. Οταν το βαζω κρυο μπροστα κανει τα κολπα μεχρι να μπει σε λειτουργεια το αεριο. Μετα στρωνει οπως κι οταν το δουλευω μονο βενζινη δεν κανει κατι. Επισης ακομα και ζεστο να το σβησω και να ξαναβαλω μπροστα ειναι για λιγο μπουκωμενο, πατας γκαζι και σερνεται μεχρι να δουλεψει κανα λεπτο. Προβλημα κανει κι αν το γυρισω σε αεριο απο βενζινη, μπουκωνει παιζουν οι στροφες. Αναβει το λαμπακι μηχανης συχνα και βγαζει p0172. Το περιεργο ειναι οτι οταν σβησω το λαμπακι και βαλω μπροστα δε παρουσιαζει τπτ.
mpampis85
 
Δημοσιευσεις: 33
Εγγραφή: Τρί 23 Ιαν, 2018 22:28

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Τετ 24 Ιαν, 2018 02:18

Τρόμπα βενζίνης;
Πολλαπλασιαστές;
Μπέκ;
Βαλβίδες;

Ο εγκαταστάτης του αερίου ή το συνεργείο τι σου είπαν; Διάγνωση από το πληκτρολόγιο δύσκολα να βγεί...
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass
 
Δημοσιευσεις: 128
Εγγραφή: Πέμ 18 Ιουν, 2015 21:00
Τοποθεσία: Αγ. Παρασκευή

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό meletis » Τετ 24 Ιαν, 2018 05:37

Ο κωδικός P0172 αναφέρει πλούσιο μείγμα.
Στο βγάζει σε βενζίνη ή υγραέριο;
To συνεργείο που το τοποθέτηση τι εξήγηση σου δίνει για το πρόβλημα πέρα απο το λαμπάκι μηχανής;
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis
 
Δημοσιευσεις: 1430
Εγγραφή: Σάβ 23 Αύγ, 2014 01:22

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 24 Ιαν, 2018 11:17

Θεωρώ πως τα long term fuel trims από τα οποία εξαρτάται το μείγμα της εκκίνησης έχουν ξεφύγει από τη χρήση του αερίου. Κάτι που από ότι έχω καταλάβει συμβαίνει στα περισσότερα υγραεριοκίνητα και μετά ψάχνουμε διάφορα εξαρτήματα που στο τέλος δεν έχουν τίποτα. Βγάλε τον πόλο της μπαταρίας για 15 λεπτά και αυτά θα μηδενίσουν. Στη επόμενη εκκίνηση λογικά δε θα σου το κάνει. Αν μετα από 50 χλμ με υγραέριο το πρόβλημα επανέρθει τότε πας για καλύτερη ρύθμιση του συστήματος υγρερίου στο δρόμο. Αν δεν επανέρθει συνεχίζεις ως έχει.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros
 
Δημοσιευσεις: 827
Εγγραφή: Δευτ 19 Μαρ, 2012 13:15

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό mpampis85 » Τετ 24 Ιαν, 2018 12:18

Το συνεργειο με ειπε οτι δεν ειναι θεμα ρυθμισης καθως το προγραμμα ερχεται ετοιμο και δε μπορεις να πειραξεις πολλα. Με εκανε μια αναβαθμιση το προγραμμα μπας και επαιρνε νεες ρυθμισεις αλλα τιποτα. Ειχα ενα δευτερο πνευμονα καινουριο τον αλλαξαμε παλι τα ιδια. Σε βενζινη οσο το δουλευω δεν εμφανιζει τιποτα ειναι μια χαρα οποτε δε νομιζω να ειναι τρομπα και μπεκ κλπ που εγραψε ο φιλος παραπανω. Επισης οταν αλλαξα πνευμονα βγηκε η μπαταρια τελειως γιατι μου τον εχουν βαλει κατω απο τη μπαταρια οποτε κι αυτο με τους πολους που ειπε ο αλλος ο φιλος εχει γινει αλλα δεν αλλαξε κατι. Τωρα με ειπε μηπως ειναι απο τα μπεκ θα βρει μια ιδια μπεκιερα που εχει να τη δοκιμασουμε να δουμε τι γινεται. Απλα με κανει εντυπωση πως το λαμπακι οταν το σβηνουμε που αναβει μονο σε λειτουργια αεριου, στην πρωτη εκκινηση δε κανει τιποτα το αμαξι. Αφου δουλεψει και μετα αρχιζει κανει κολπα σε επομενη εκκινηση δλδ. Τι να πω.... ας μας πει και καποιος εγκαταστατης καμια γνωμη σαν πιο ειδικοι...
mpampis85
 
Δημοσιευσεις: 33
Εγγραφή: Τρί 23 Ιαν, 2018 22:28

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό xarisbluegolfv » Πέμ 08 Φεβ, 2018 18:59

μπορει να ειναι κι απο ρευμα νομιζω...πολλαπλασιαστες μπουζι
xarisbluegolfv
 
Δημοσιευσεις: 59
Εγγραφή: Τρί 27 Σεπ, 2016 20:54
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό tedd » Πέμ 08 Φεβ, 2018 22:30

Μπας και το προβλημα ειναι ο ιδιος ο εγκαταστατης???
Δεν πας και σε κανενα αλλο???
Οι εγκαταστατες που ρωτας να σου πουν τη γνωμη τους τι ακριβως να σου πουν?
Διαγνωσεις δια πληκτρολογιου δεν γινονται για τετοια προβληματα...πανε σε ενα καλο εγκαταστατη πληρωσε και μια επισκεψη για να στο ελεγξουν...οταν τα πας θα στο μπριζαρουν θα δουν το ενα το αλλο, θα μετρησουν, θα το βγαλουν στο δρομο, θα φανε καμμια ωρα. Τωρα με 10γραμμές κειμενο την συμπρρασμα θα βγαλουν.
Αντε να σου πω/ουν οτι ισως φταει η αντλια βενζινης ή τα μπουζι ή τα μπουζοκαλωδια ή κανενας αισθητηρας, εσυ τι θα κανεις; Θα δωσεις κανα χιλιαρικο να τα αλλαξεις οπου το πιθανοτερο ειναι να μην οφειλεται σε αυτα και να θελει μονο σωστη ρυθμιση απο ατομο που πραγματικα γνωριζει?

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd
 
Δημοσιευσεις: 588
Εγγραφή: Τρί 10 Μάιος, 2011 20:39

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό meletis » Πέμ 08 Φεβ, 2018 22:55

Συμφωνω απολυτα.
Και εμενα ο 1ος εγκαταστατης δεν ηξερε να ρυθμιζει.
Αρχισε να λεει φταινε οι πολλ/στες φταιει το ενα φταιει το αλλο.
Εννοειται οτι δεν αλλαξα τιποτα.
Απλως εφαγα χρονο και σου εσπασε τα νευρα
Οταν μου εσπασε τα νευρα , βρηκα αλλο επαγγελματια , ασχοληθηκε του εδωσα και οτι ζητησε , και ολα ηταν θεμα ρυθμισης.Το εβγαλε στο δρομο , του καναμε και 1 Service και δουλευε απροβληματιστα το αμαξι.


Στάλθηκε από το HT7 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis
 
Δημοσιευσεις: 1430
Εγγραφή: Σάβ 23 Αύγ, 2014 01:22

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 08 Φεβ, 2018 23:53

mpampis85 έγραψε:Το συνεργειο με ειπε οτι δεν ειναι θεμα ρυθμισης καθως το προγραμμα ερχεται ετοιμο και δε μπορεις να πειραξεις πολλα. Με εκανε μια αναβαθμιση το προγραμμα μπας και επαιρνε νεες ρυθμισεις αλλα τιποτα. Ειχα ενα δευτερο πνευμονα καινουριο τον αλλαξαμε παλι τα ιδια. Σε βενζινη οσο το δουλευω δεν εμφανιζει τιποτα ειναι μια χαρα οποτε δε νομιζω να ειναι τρομπα και μπεκ κλπ που εγραψε ο φιλος παραπανω. Επισης οταν αλλαξα πνευμονα βγηκε η μπαταρια τελειως γιατι μου τον εχουν βαλει κατω απο τη μπαταρια οποτε κι αυτο με τους πολους που ειπε ο αλλος ο φιλος εχει γινει αλλα δεν αλλαξε κατι. Τωρα με ειπε μηπως ειναι απο τα μπεκ θα βρει μια ιδια μπεκιερα που εχει να τη δοκιμασουμε να δουμε τι γινεται. Απλα με κανει εντυπωση πως το λαμπακι οταν το σβηνουμε που αναβει μονο σε λειτουργια αεριου, στην πρωτη εκκινηση δε κανει τιποτα το αμαξι. Αφου δουλεψει και μετα αρχιζει κανει κολπα σε επομενη εκκινηση δλδ. Τι να πω.... ας μας πει και καποιος εγκαταστατης καμια γνωμη σαν πιο ειδικοι...


Και εμένα μου κάνει το ίδιο πρόβλημα αλλά όχι στην ένταση και στο βαθμό που αναφέρεις και δεν μου ανάβει λαμπάκια.
Μου τα κάνει συνήθως με ζεστό κινητήρα και αν επιχειρήσω να ξεκινήσω με βενζίνη στο φόρτωμα από νχαμηλές στροφές.Αν γκαζώσω λίγο ξεκινάω κανονικά.Το πρωί κρύο δεν έχω κανένα πρόβλημα.Ξεκινάει απροβλημάτιστα.Εάν το γυρίσω σε βενζίνα κινούμενος με αρκετά χιλιόμετρα π.χ. 70-80 πάλι δεν μου κάνει πρόβλημα.Μόνο από σταματημένος.Εάν το κινήσω μόνο με βενζίνη εξαφανίζονται όλα.
Και εμένα μου λένε πολλαπλασιαστές , μπουζί , μπεκ . αισθητήρες αντλία βενζίνης,αλλά δεν μπαίνω σε τρυπάκι γιατί πιστεύω ότι είναι θέμα εντολών - ρυθμίσεων μεταξύ εγκεφάλων οι οποίες όσο και καλή ρύθμιση να γίνει πάλι θα εμφανιστούν.
Αφού δεν με ενοχλεί δεν πάω να πληρώσω ψάχνοντας και στο τέλος να μη γίνει τίποτε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys
 
Δημοσιευσεις: 1960
Εγγραφή: Τρί 19 Μαρ, 2013 06:42
Τοποθεσία: 15344 Γέρακας

Re: Μπουκωνει και ρεταρει

Δημοσίευσηαπό mpampis85 » Σάβ 10 Φεβ, 2018 18:02

Μια πιθανη αιτια βρεθηκε στο συνεργειο σημερα. Εβγαζε βλαβη για τη φουσκα θερμοκρασιας και χθες παρατηρησα οτι ο δεικτης θερμοκρασιας κουνιεται λιγο που και που. Μαλλον απο κει με ειπε μπορει να μπερδευει το μιγμα και να μπουκωνει. Θα δουμε αν ειναι η λυση τελικα....
mpampis85
 
Δημοσιευσεις: 33
Εγγραφή: Τρί 23 Ιαν, 2018 22:28

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες