Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG στη Γερμανία;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

LPG στη Γερμανία;

Δημοσίευσηαπό spiros2 » Δευτ 07 Ιούλ, 2014 23:27

καλησπερα παιδια,μια ερωτηση,φευγω για γερμανια( :( ) και 8α ηθελα να μαθω τι γινεταιι με το υγραεριο που εχω στο αυτοκινητο στην γερμανια.εδω ειμαι νομιμος,εκει θα ειμαι?χρειαζεται να κανω κατι πριν φυγω?οποιος γνωριζει ας κανει ενα κοπο να μου πει!
spiros2

Δημοσιευσεις: 20

Re: lpg στην γερμανια?

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 08 Ιούλ, 2014 03:06

όσο έχεις Ελληνικές πινακίδες δεν αλλάζει κάτι (και πράσινη κάρτα από την ασφάλεια), αν βάλεις Γερμανικές δεν ξέρω αλλά πιστεύω πρέπει να το "δηλώσεις" εκεί. Ο qgas έχει γράψει ότι έχουν άλλη πιο αυστηρή νομοθεσία. Βέβαια δεν ξέρω το αυτοκίνητο σου αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να αλλάξεις πινακίδες μιας και τα αυτοκίνητα έχουν άλλες τιμές εκεί και απαξιώνονται πολύ γρηγορότερα από ότι εδώ.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 08 Ιούλ, 2014 09:44

Όσο έχεις ελληνικές πινακιδες δεν εχεις θεμα οταν χρειαστει να αλλαξεις πρεπει το σύστημα να εχει πιστοποίηση R115 και οχι R67 που εχουμε εμεις ! Δεν θα βρεις κάποιον να στο πιστοποιήσει λογω οτι πολλα απο τα δικα μας συστηματα δεν εχουν πιστοποίηση στη γερμσνια και το αντίστροφο .. Ειδικα εκ Τουρκίας και Βουλγαρίας .. Οτσν με το καλο πας πήγαινε σε ενα εγκαταστατη εκει να δεις .. Ισχύει πάντως οτι δεν μπαίνει μεταχειρισμένο κιτ και εκει κατι που δεν ισχύει στι Βέλγιο ... Πρεπει λοιπον το σύστημα να πλήρει όλες τις πιστοποιήσεις εκει και να βρεις καποιον να σου δωσει χαρτιά που υπολόγισε γύρω στα 5-6 κατοστάρικα .. Ένας λόγος που η φθηνότερη μετατροπη στη Γερμανία ειναι γύρω στα 2000 € εινσι και αυτός οτι τα συστηματα εχουν R115 .. Το ιδιο κοστίζουν και εδω ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τρί 08 Ιούλ, 2014 12:40

Αν αφησει το αυτοκινητο ομως με ελληνικες πινακιδες δεν θα εχει προβλημα εδω με το κτεο ; Πρακτικα θα πρεπει να ερχεται εδω οδικως να το περασει για κτεο. η κανω λαθος ;
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό spiros2 » Τρί 08 Ιούλ, 2014 15:53

το συστημα αυτο ειναι Ιταλικο που εχω.αφου παω για μονιμα εκει,πως μπορω να το κρατησω με ελληνικες?μου ειπαν οτι μπορω να το εχω με ελληνικες για 6 μηνες,μετα πρεπει να βαλω γερμανικες.τι κανω μετα?πως 8α κρατησω το αυτοκινητο?8α πρεπει να βγαλω το κιτ που εχω πανω τωρα?να βαλω υγραεριο στο ταξιδι θα βρω?Ιταλια κ γερμανια?ειναι ιδιες οι αντλιες?
spiros2

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 08 Ιούλ, 2014 17:05

Θεωρώ πως το βασικό σου πρόβλημα είναι αν οι προδιαγραφές για να πάρης Γερμανικές πινακίδες με το
σύστημα lpg που έχης είναι ίδιες στη Γερμανία.Αυτό θα ρωτήσεις κάπου να ξέρουν.

Όσο για τις αντλίες πρέπει να χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα στη μάνικα.Βιδωτό.

http://www.youtube.com/watch?v=--5hdNGcVkI

Δες στο 1,40 στο ανωτέρω βίντεο youtube.
Οπότε μάλλον θα πρέπει να εφοδιαστείς με κάποιο αντάπτορα να έχης μαζί σου πριν την αναχώριση.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό spiros2 » Τρί 08 Ιούλ, 2014 18:42

και που μπορω να ρωτησω?ποιος θα ξερει αν ειναι?
spiros2

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 08 Ιούλ, 2014 21:31

spiros2 έγραψε:το συστημα αυτο ειναι Ιταλικο που εχω.αφου παω για μονιμα εκει,πως μπορω να το κρατησω με ελληνικες?μου ειπαν οτι μπορω να το εχω με ελληνικες για 6 μηνες,μετα πρεπει να βαλω γερμανικες.τι κανω μετα?πως 8α κρατησω το αυτοκινητο?8α πρεπει να βγαλω το κιτ που εχω πανω τωρα?να βαλω υγραεριο στο ταξιδι θα βρω?Ιταλια κ γερμανια?ειναι ιδιες οι αντλιες?

Αν αλλαξεις πινακιδες πρεπει να το βγάλεις εάν δεν εχει r115 πιστοποίηση .. ρώτα τον εγκαταστατη σου , μην διανοηθείς να πας σε Γερμανό εγκατασταστη εχει 80 € η εργατοωρα .. .. Απο την αλλη με τιμη υγραεριου στα 73 λεπτα ειναι ενδιαφέρον ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 09 Ιούλ, 2014 02:59

Qgas έγραψε: Απο την αλλη με τιμη υγραεριου στα 73 λεπτα ειναι ενδιαφέρον ..

Σε σχέση με τον εκεί μισθό και την τιμή της βενζίνης .... μάλλον όχι, ειδικά αν πρέπει να αλλάξει σύστημα.

Τα 80€/ ώρα είναι περίπου δεδομένο για επισκευές σε συνεργείο και είναι και ένας λόγος που απαξιώνονται τόσο πολύ τα αυτοκίνητα. Λύσεις υπάρχουν και εκεί εξαρτάται που μένεις, πχ πολλοί πάνε Πολωνία ή Τσεχία για χοντρές επισκευές (και για άλλα ψώνια αν μένεις κοντά στα σύνορα)

Γενικά το να κρατήσεις Ελληνικές πινακίδες για καιρό είναι χαζό σκεπτικό μιας και παράνομο είναι για πάνω από 6 μήνες και νταβατζιλίκια θα πληρώνεις στο Ελλάντα (βλέπε τεκμήρια) και η Ελληνική ασφάλεια σου δε θα σε καλύπτει για πολλές αν όχι καμία από τις έξτρα από τις βασικές καλύψεις. Εκτός αν το αυτοκίνητο σου είναι πραγματικά καινούργιο (2,3 χρόνων) μην το σκέφτεσαι καν.

Για τους αντάπτορες αν ψάξεις στο φόρουμ υπάρχει θέμα με την σχετική ανάλυση.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: LPG στη Γερμανία;

Δημοσίευσηαπό spiros2 » Τετ 09 Ιούλ, 2014 11:31

εαν φτασω στην λυση να το βγαλω πριν φυγω?λετε να μπορεσω να το πουλησω?να παρω εστω τα μισα λεφτα πισω?τα συστηματα κανουν σε ολα τα αυτοκινητα?
spiros2

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες