Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έκθεση υγραεριοκίνησης Θεσ/νίκη 2011

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Έκθεση υγραεριοκίνησης Θεσ/νίκη 2011

Δημοσίευσηαπό tasosonic » Δευτ 27 Ιουν, 2011 05:30

Μόλις σήμερα έκλεισε η αυλαία για την πρώτη έκθεση υγραεριοκίνησης που έλαβε μέρος στην παραλία της Θεσ/νικης. Τα περίπτερα αρκετά με πἀρα πολλούς εγκαταστάτες απο τη Θεσ.νικη κ τις γύρο περιοχές και οι μάρκες των συστημάτων υγραεριοκίνησης ακόμα περισσότερες!! Από vialle και prince μεχρι atiker,landi renzo και Α.Ε.Β.
Εν τω μεταξύ δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση-διαφήμιση για την συγκεκριμένη έκθεση και ευτυχώς περνούσα τυχαία απο κει για καλή μου τύχη κ την πρόλαβα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εντυπώσεις. Γενικότερα εμφανιζόμουν ως ανυποψίαστος και άσχετος με το θέμα κ ρωτούσα και κουβέντιαζα με τους εγκαταστάτες, διάφορα πράγματα γενικά για την υγραεριοκίνηση καθώς κ πιο συγκεκριμένα για τη μετατροπή ενα ford focus 1,6 115hp του 07΄του αδερφού μου.
Πρώτη στάση περίπτερο vialle που το είχε ο επίσημος διανομέας της vialle ο οποίος δεν είχε συνεργείο για μετατροπές αλλά έκανε διακίνηση των συστημάτων στους διάφορους εγκαταστάτες. των ρώτησα διαφορά lpi-lpfi μου πε το lpfi ειναι οτι πιο τελευταίο-σύγχρονο κυκλοφορεί κόστος 2000! Συνέχεια πέρασα απο διάφορα περίπτερα εγκαταστατών που έβαζαν 1,2 ,3 και 4! συστήματα 4ης γενιάς Το brc δουλεύουν αρκετοί κ το κοστολογούν πιο ακριβά απο τα υπόλοιπα τις 4ης απ ότι παρατήρησα(εξαίρεση αποτελεί η prins που ειναι ακομη πιο ακριβή ).. Οι τιμές διέφεραν 1200-1300 ευρώ brc, 1200 Lovato κλπ μέχρι κ 900ευρω! AEB με φπα όλα αυτά.
To φπα (πονεμένη ιστορία) μου το αναφέραν αρκετοί εκ των υστέρων κ ένας μου λέει έλα μωρέ μπορεί να το παρακάμψουμε το φπα! Γιαυτό όσοι κάνετε έρευνα αγοράς πάντα να ζητάτε να σας διευκρινίζουν αν είναι με ή χωρίς φπα!!!

Στο περίπτερο του Φαρμάκη έμεινα αρκετή ώρα κάνοντας κουβέντα με 2 παιδιά ο ένας εγκαταστατης-αντιπρόσωπος του Φαρμακη στη Θεσ/νικη κ ο αλλος βοηθός του φαρμακη στα Γιάννενα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος απο τις απαντήσεις που μου δίναν... καταρχάς μου είπαν οτι υγρο ψεκασμό θα φέρουν τον Σεπτέμβρη αλλά μου λενε οτι δεν σημαίνει οτι αν σου βάλουμε 5ης γενιας θα πηγαινει καλυτερα το αμαξι σε σχεση με το 4ης. Καταρχας το 4ης εχει 20 χρονια κ εχει φτάσει στο απογειο της βελτίωσης του. Επίσης στην ερώτηση μου αν ο θάλαμος καυσης διατηρείται σε χαμηλότερη θερμόκρασία με τα 5ης γενιας, μου απάντησαν αρνητικά καθώς λέει κ στη 5η γενιας το αέριο καίγεται στους ιδιους βαθμούς κ παράγει την ιδια θερμότητα απλά αεριοποιειται στην εισαγωγή... Γενικότερα παίνευαν πολυ το σύστημα τους οτι ο πνεύμονας είναι μεγάλος κ φτιαγμένος απο πολυ καλα υλικά ειναι ότι καλυτερο κυκλοφορεί κλπ κλπ.. η τιμη.....1300+φπα + κόστος λαδιέρας! Μου είπε για το υγραέριο οτι τωρα το καλοκαίρι η αναλογία ειναι 90 10 γιατι είμαστε πολυ ζεστή χώρα και οτι το βουτάνιο με το προπάνιο δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση! Τον ρώτησα κ για το υγραέριο που το πουλάει πιο φθηνά.. μου λεει προμηθευόμαστε απο τα διυλιστήρια Θεσ/νικης (ΕΠ) όπως κ όλοι στην Β. Ελλάδα!

Στο διπλανό περίπτερο εγκαταστάτης της Atiker μου λεει φτιάχνουμε απο την βίδα μεχρι τη δεξαμενη που θα βαλεις στην εγκατασταση του αυτοκινήτου. Είναι κορυφαία κ πολλές άλλες εταιρίες προμηθεύονται εξαρτήματα απ αυτή, τα βαφτίζουν κ τα πουλάν σαν δικά τους !! Ενδιαφέρον ήταν αυτο που μου πε οτι με εξτρα κόστος 200ευρω +το λαδακι της williams κάθε χρόνο μου δίνει 15 χρόνια γραπτή εγγύηση κινητήρα απο την αντιπροσωπία (όχι γραμμένη μεσω κάποια ασφάλειας). 15 χρόνια απο την κατασκευή του αυτοκίνητου βέβαια κ ανεξάρτητα απο το κόστος ζημιάς του κινητήρα μου πε! Τιμή δεν μου δωσε απλά μου λεει περνα απο το συνεργείο να σε κεράσω καφεδάκι κ να βγάλουμε ενα κοστολόγιο..
Πέρασα κ απο τον αντιπρόσωπο της icom που εδρεύει στο Δερβένι δεν ειπαμε πολλά πολλά ο οποίος δε, υποστήριξε οτι με 5ης γενιάς αυξάνεται η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου και τιμή φυσικά 2000! Συνέχεια Ρομπόπουλος με την tartarini οπου μου φάνηκε αρκετά αξιόπιστος κ σοβαρός ο οποίος μου δώσε καλή τιμή έκθεσης 1100 . Πέρασα κ απο πολλούς άλλους εγκαταστάτες οι οποιοι με διαφορα τεχνάσματα ηθελαν να σε ψαρέψουν να σε κάνουν πελάτη χωρις να ξέρουν που παν τα 4!

Στην ερώτηση μου που έκανα σε πολλούς για την λαδίέρα, όλοι ήταν θετικοί !Ένας εγκαταστάτης μου λέει λαδιέρα χρειάζονται τα Γιαπωνέζικα κ τα ford! Ωραία του λέω, Το Volvo s40 χρειάζεται; ΟΧΙ μου λέει! Γιατι οχι του λέω αφού εχει κινητήρα FORD ! Ε μα μου άρχισε να μου τα γυρνάει κ ειναι στην ευχέρεια του πελάτι αν θελει να βάλουμε και ... καλό κάνει κακό δεν κάνει! Την γνωστή καραμέλα που μου την πέταξαν ΟΛΟΙ όσους ρώτησα!! Μα τους λέω μήπως κάνει κακό στην καταλύτη μήπως δεν χρειάζεται τελικά μηπως μηπως.. ανένδοτοι μερικοι οτι ειναι απαραίτητη ειδικά στα Γιαπωνέζικα!! Αρκετοί εγκαταστάτες είχαν διάφορες λαδιέρες αλλά πολυ έπαιζε κ το tunap !

Στην ερώτηση μου σχεδόν σε όλους τους εγκαταστάτες για το αν αυξηθεί η τιμή του υγραερίου..Όλοι με διάφορους μορφασμούς μου απαντούσαν σε έντονο ύφος: ΟΧΙ δεν θα αυξηθεί, μην μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το υγρέριο, δεν θα αυξηθεί γιατι η κοινοτική οδηγία ισχύει μεχρι το 2018 κ αν αυξήσουμε το υγραέριο οι Ευρωπαίοι θα μας ρίξουν καμπάνες, όχι δεν θα αυξηθεί επειδή το υγραέριο πάντα είναι στην μισή τιμη στη βενζίνης ! κλπ κλπ
Και αναρωτιέμαι εγω τώρα, όντως δεν ξέρουν οτι θα αυξηθεί ο φόρος του υγραερίου ή το κάνουν για να συνεχίσει ο κόσμος να βάζει υγρέριο;;

Στην έκθεση επίσης κ κάποιοι εγκαταστάτες εκτός απο υγραέριο ασχολούνταν κ με υδρογόνο! κοστος υδρογόνου απο 700 μεχρι 3 -4 χιλιάρικα...
Επίσης υπήρχει περίπτερο με κιτ επισκευής της slime καθως κ ενα αλλο με ειδικά λάδια λίπανσης κινητήρα που καίει υγραέριο (ούτε καν έδωσα σημασία )

Δεν θέλω άλλο να σας ζαλίσω κ ν σας κουράσω, τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ πάντως γέλασα αρκετά κ το διασκέδασα με τα όσα είδα κ άκουσα με την ασχετοσύνη πολλών καθώς κ με την γενικότερη σύγχυση και παραπληροφόρηση που επικρατούσε!!
Opel Astra G 1.4cc του 98', BRC 4ης Γενιάς, χωρίς λαδιέρες!
tasosonic

Δημοσιευσεις: 20

Re: Έκθεση ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2011

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 27 Ιουν, 2011 08:19

Ωραια περιγραφη φιλε :thumbup:

Παντως φαινεται οτι το ενδιαφερον για το υγραεριο, εγκαταστατων και επιδοξων αγοραστων συνεχιζεται με αμείωτη ενταση...καλο αυτο
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 27 Ιουν, 2011 09:21

tasosonic έγραψε:Μόλις σήμερα έκλεισε η αυλαία για την πρώτη έκθεση υγραεριοκίνησης που έλαβε μέρος στην παραλία της Θεσ/νικης. Τα περίπτερα αρκετά με πἀρα πολλούς εγκαταστάτες απο τη Θεσ.νικη κ τις γύρο περιοχές και οι μάρκες των συστημάτων υγραεριοκίνησης ακόμα περισσότερες!! Από vialle και prince μεχρι atiker,landi renzo και Α.Ε.Β.
Εν τω μεταξύ δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση-διαφήμιση για την συγκεκριμένη έκθεση και ευτυχώς περνούσα τυχαία απο κει για καλή μου τύχη κ την πρόλαβα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εντυπώσεις. Γενικότερα εμφανιζόμουν ως ανυποψίαστος και άσχετος με το θέμα κ ρωτούσα και κουβέντιαζα με τους εγκαταστάτες, διάφορα πράγματα γενικά για την υγραεριοκίνηση καθώς κ πιο συγκεκριμένα για τη μετατροπή ενα ford focus 1,6 115hp του 07΄του αδερφού μου.
Πρώτη στάση περίπτερο vialle που το είχε ο επίσημος διανομέας της vialle ο οποίος δεν είχε συνεργείο για μετατροπές αλλά έκανε διακίνηση των συστημάτων στους διάφορους εγκαταστάτες. των ρώτησα διαφορά lpi-lpfi μου πε το lpfi ειναι οτι πιο τελευταίο-σύγχρονο κυκλοφορεί κόστος 2000! Συνέχεια πέρασα απο διάφορα περίπτερα εγκαταστατών που έβαζαν 1,2 ,3 και 4! συστήματα 4ης γενιάς Το brc δουλεύουν αρκετοί κ το κοστολογούν πιο ακριβά απο τα υπόλοιπα τις 4ης απ ότι παρατήρησα(εξαίρεση αποτελεί η prins που ειναι ακομη πιο ακριβή ).. Οι τιμές διέφεραν 1200-1300 ευρώ brc, 1200 Lovato κλπ μέχρι κ 900ευρω! AEB με φπα όλα αυτά.
To φπα (πονεμένη ιστορία) μου το αναφέραν αρκετοί εκ των υστέρων κ ένας μου λέει έλα μωρέ μπορεί να το παρακάμψουμε το φπα! Γιαυτό όσοι κάνετε έρευνα αγοράς πάντα να ζητάτε να σας διευκρινίζουν αν είναι με ή χωρίς φπα!!!

Στο περίπτερο του Φαρμάκη έμεινα αρκετή ώρα κάνοντας κουβέντα με 2 παιδιά ο ένας εγκαταστατης-αντιπρόσωπος του Φαρμακη στη Θεσ/νικη κ ο αλλος βοηθός του φαρμακη στα Γιάννενα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος απο τις απαντήσεις που μου δίναν... καταρχάς μου είπαν οτι υγρο ψεκασμό θα φέρουν τον Σεπτέμβρη αλλά μου λενε οτι δεν σημαίνει οτι αν σου βάλουμε 5ης γενιας θα πηγαινει καλυτερα το αμαξι σε σχεση με το 4ης. Καταρχας το 4ης εχει 20 χρονια κ εχει φτάσει στο απογειο της βελτίωσης του. Επίσης στην ερώτηση μου αν ο θάλαμος καυσης διατηρείται σε χαμηλότερη θερμόκρασία με τα 5ης γενιας, μου απάντησαν αρνητικά καθώς λέει κ στη 5η γενιας το αέριο καίγεται στους ιδιους βαθμούς κ παράγει την ιδια θερμότητα απλά αεριοποιειται στην εισαγωγή... Γενικότερα παίνευαν πολυ το σύστημα τους οτι ο πνεύμονας είναι μεγάλος κ φτιαγμένος απο πολυ καλα υλικά ειναι ότι καλυτερο κυκλοφορεί κλπ κλπ.. η τιμη.....1300+φπα + κόστος λαδιέρας! Μου είπε για το υγραέριο οτι τωρα το καλοκαίρι η αναλογία ειναι 90 10 γιατι είμαστε πολυ ζεστή χώρα και οτι το βουτάνιο με το προπάνιο δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση! Τον ρώτησα κ για το υγραέριο που το πουλάει πιο φθηνά.. μου λεει προμηθευόμαστε απο τα διυλιστήρια Θεσ/νικης (ΕΠ) όπως κ όλοι στην Β. Ελλάδα!

Στο διπλανό περίπτερο εγκαταστάτης της Atiker μου λεει φτιάχνουμε απο την βίδα μεχρι τη δεξαμενη που θα βαλεις στην εγκατασταση του αυτοκινήτου. Είναι κορυφαία κ πολλές άλλες εταιρίες προμηθεύονται εξαρτήματα απ αυτή, τα βαφτίζουν κ τα πουλάν σαν δικά τους !! Ενδιαφέρον ήταν αυτο που μου πε οτι με εξτρα κόστος 200ευρω +το λαδακι της williams κάθε χρόνο μου δίνει 15 χρόνια γραπτή εγγύηση κινητήρα απο την αντιπροσωπία (όχι γραμμένη μεσω κάποια ασφάλειας). 15 χρόνια απο την κατασκευή του αυτοκίνητου βέβαια κ ανεξάρτητα απο το κόστος ζημιάς του κινητήρα μου πε! Τιμή δεν μου δωσε απλά μου λεει περνα απο το συνεργείο να σε κεράσω καφεδάκι κ να βγάλουμε ενα κοστολόγιο..
Πέρασα κ απο τον αντιπρόσωπο της icom που εδρεύει στο Δερβένι δεν ειπαμε πολλά πολλά ο οποίος δε, υποστήριξε οτι με 5ης γενιάς αυξάνεται η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου και τιμή φυσικά 2000! Συνέχεια Ρομπόπουλος με την tartarini οπου μου φάνηκε αρκετά αξιόπιστος κ σοβαρός ο οποίος μου δώσε καλή τιμή έκθεσης 1100 . Πέρασα κ απο πολλούς άλλους εγκαταστάτες οι οποιοι με διαφορα τεχνάσματα ηθελαν να σε ψαρέψουν να σε κάνουν πελάτη χωρις να ξέρουν που παν τα 4!

Στην ερώτηση μου που έκανα σε πολλούς για την λαδίέρα, όλοι ήταν θετικοί !Ένας εγκαταστάτης μου λέει λαδιέρα χρειάζονται τα Γιαπωνέζικα κ τα ford! Ωραία του λέω, Το Volvo s40 χρειάζεται; ΟΧΙ μου λέει! Γιατι οχι του λέω αφού εχει κινητήρα FORD ! Ε μα μου άρχισε να μου τα γυρνάει κ ειναι στην ευχέρεια του πελάτι αν θελει να βάλουμε και ... καλό κάνει κακό δεν κάνει! Την γνωστή καραμέλα που μου την πέταξαν ΟΛΟΙ όσους ρώτησα!! Μα τους λέω μήπως κάνει κακό στην καταλύτη μήπως δεν χρειάζεται τελικά μηπως μηπως.. ανένδοτοι μερικοι οτι ειναι απαραίτητη ειδικά στα Γιαπωνέζικα!! Αρκετοί εγκαταστάτες είχαν διάφορες λαδιέρες αλλά πολυ έπαιζε κ το tunap !

Στην ερώτηση μου σχεδόν σε όλους τους εγκαταστάτες για το αν αυξηθεί η τιμή του υγραερίου..Όλοι με διάφορους μορφασμούς μου απαντούσαν σε έντονο ύφος: ΟΧΙ δεν θα αυξηθεί, μην μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το υγρέριο, δεν θα αυξηθεί γιατι η κοινοτική οδηγία ισχύει μεχρι το 2018 κ αν αυξήσουμε το υγραέριο οι Ευρωπαίοι θα μας ρίξουν καμπάνες, όχι δεν θα αυξηθεί επειδή το υγραέριο πάντα είναι στην μισή τιμη στη βενζίνης ! κλπ κλπ
Και αναρωτιέμαι εγω τώρα, όντως δεν ξέρουν οτι θα αυξηθεί ο φόρος του υγραερίου ή το κάνουν για να συνεχίσει ο κόσμος να βάζει υγρέριο;;

Στην έκθεση επίσης κ κάποιοι εγκαταστάτες εκτός απο υγραέριο ασχολούνταν κ με υδρογόνο! κοστος υδρογόνου απο 700 μεχρι 3 -4 χιλιάρικα...
Επίσης υπήρχει περίπτερο με κιτ επισκευής της slime καθως κ ενα αλλο με ειδικά λάδια λίπανσης κινητήρα που καίει υγραέριο (ούτε καν έδωσα σημασία )

Δεν θέλω άλλο να σας ζαλίσω κ ν σας κουράσω, τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ πάντως γέλασα αρκετά κ το διασκέδασα με τα όσα είδα κ άκουσα με την ασχετοσύνη πολλών καθώς κ με την γενικότερη σύγχυση και παραπληροφόρηση που επικρατούσε!!

Ωραίος και αναλυτικότατος...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 27 Ιουν, 2011 12:32

tasosonic έγραψε:Στην ερώτηση μου σχεδόν σε όλους τους εγκαταστάτες για το αν αυξηθεί η τιμή του υγραερίου..Όλοι με διάφορους μορφασμούς μου απαντούσαν σε έντονο ύφος: ΟΧΙ δεν θα αυξηθεί, μην μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το υγρέριο, δεν θα αυξηθεί γιατι η κοινοτική οδηγία ισχύει μεχρι το 2018 κ αν αυξήσουμε το υγραέριο οι Ευρωπαίοι θα μας ρίξουν καμπάνες, όχι δεν θα αυξηθεί επειδή το υγραέριο πάντα είναι στην μισή τιμη στη βενζίνης ! κλπ κλπ

Ωραια η περιγραφή σου και επιβεβαιωμένα τα συμπεράσματα, να δώ τώρα μετά την αύξηση πως θα κρατήσουν το 50-50 με την βενζινη.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 28 Ιουν, 2011 14:41

tasosonic έγραψε:Στην ερώτηση μου σχεδόν σε όλους τους εγκαταστάτες για το αν αυξηθεί η τιμή του υγραερίου..Όλοι με διάφορους μορφασμούς μου απαντούσαν σε έντονο ύφος: ΟΧΙ δεν θα αυξηθεί, μην μπερδεύεις το φυσικό αέριο με το υγρέριο, δεν θα αυξηθεί γιατι η κοινοτική οδηγία ισχύει μεχρι το 2018 κ αν αυξήσουμε το υγραέριο οι Ευρωπαίοι θα μας ρίξουν καμπάνες, όχι δεν θα αυξηθεί επειδή το υγραέριο πάντα είναι στην μισή τιμη στη βενζίνης ! κλπ κλπ

γιατι η κοινοτική οδηγία ισχύει μεχρι το 2018
Δεν είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσουν τις διαφορές μεταξύ κανονισμού και οδηγίας.

Δυστυχώς έλειπα το πσκ, αν και το έμαθα από τον πατέρα μου ότι έχει τέντες με υγραέριο και άλλα. Πολύ λειψή ενημέρωση για το κοινό. Προσωπικά δεν βρήκα ούτε 1 αφίσα, ούτε 1 διαφημιστικό, τίποτα που να λέει για την συγκεκριμένη έκθεση.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό PapaZent » Τρί 28 Ιουν, 2011 20:53

tasosonic έγραψε:Στο περίπτερο του Φαρμάκη έμεινα αρκετή ώρα κάνοντας κουβέντα με 2 παιδιά ο ένας εγκαταστατης-αντιπρόσωπος του Φαρμακη στη Θεσ/νικη κ ο αλλος βοηθός του φαρμακη στα Γιάννενα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος απο τις απαντήσεις που μου δίναν... καταρχάς μου είπαν οτι υγρο ψεκασμό θα φέρουν τον Σεπτέμβρη αλλά μου λενε οτι δεν σημαίνει οτι αν σου βάλουμε 5ης γενιας θα πηγαινει καλυτερα το αμαξι σε σχεση με το 4ης. Καταρχας το 4ης εχει 20 χρονια κ εχει φτάσει στο απογειο της βελτίωσης του. Επίσης στην ερώτηση μου αν ο θάλαμος καυσης διατηρείται σε χαμηλότερη θερμόκρασία με τα 5ης γενιας, μου απάντησαν αρνητικά καθώς λέει κ στη 5η γενιας το αέριο καίγεται στους ιδιους βαθμούς κ παράγει την ιδια θερμότητα απλά αεριοποιειται στην εισαγωγή... Γενικότερα παίνευαν πολυ το σύστημα τους οτι ο πνεύμονας είναι μεγάλος κ φτιαγμένος απο πολυ καλα υλικά ειναι ότι καλυτερο κυκλοφορεί κλπ κλπ.. η τιμη.....1300+φπα + κόστος λαδιέρας! Μου είπε για το υγραέριο οτι τωρα το καλοκαίρι η αναλογία ειναι 90 10 γιατι είμαστε πολυ ζεστή χώρα και οτι το βουτάνιο με το προπάνιο δεν έχουν καμία διαφορά στην απόδοση! Τον ρώτησα κ για το υγραέριο που το πουλάει πιο φθηνά.. μου λεει προμηθευόμαστε απο τα διυλιστήρια Θεσ/νικης (ΕΠ) όπως κ όλοι στην Β. Ελλάδα!

Καλησπέρα σε όλους, ονομάζομαι Γιάννης Παπαζήσης και εργάζομαι για την Fgas.eu ως επιθεωρητής πωλήσεων (ο επονομαζόμενος ως βοηθός απο τον φίλο που περιγράφει την "εμπειρία" του) για τα συστήματα της Prins(και όχι Prince όπως τα τσιγάρα ή ο τραγουδιστής).

Θα ήθελα λοιπόν να παρατηρήσω τα εξής:
1ον, φυσικά και θα φέρουμε υγρό ψεκασμό, με την εμπορική ονομασία Liquimax και Liquimax DI, προϊόν που ήδη είναι στη φάση τελικού R&D απο το τεχνικό τμήμα της Prins. Επίσης σύντομα θα έχουμε διαθέσιμο και το VSI (vapour sequential injection) II που θα είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον ΑΕΡΙΟ ΨΕΚΑΣΜΟ 5ης ΓΕΝΙΑΣ όπως και το DieselBlend για πετρελαιοκινητήρες.
2ον, όπως είπα και στο φίλο, δεν νομίζω οτι υπάρχει περίπτωση σε κινητήρα με συμβατικό ψεκασμό να αποδώσει καλύτερα ένα (σίγουρα ακριβότερο) σύστημα υγρού ψεκασμού απο ένα 5ης γενιάς (δλδ. με υποστήριξη διαδοχικής έγχυσης καυσίμου σε κάθε κύλινδρο) αέριου τύπου. Σίγουρα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε έναν σύγχρονο κινητήρα άμεσου ψεκασμού, αλλά εκεί μιλάμε για άλλο κόστος, άλλη φιλοσοφία συστήματος και κυρίως τελείως διαφορετικές συνθήκες στρωματοποίησης μίγματος και τρόπου καύσης στον κύλινδρο. Και διαθέσιμα να ηταν τα Liquimax, για το Focus και όλα τα multi point port injection αυτοκίνητα σίγουρα θα εξακολουθούσα να συνιστώ το VSI καθώς εδώ στην fgas (με έδρα τα Γιάννενα) οπως και σε όλο το δίκτυο συνεργατών μας προσπαθούμε να παρέχουμε στον εκάστοτε πελάτη το βέλτιστο προϊόν σύμφωνα με τις ανάγκες του ίδιου και του οχήματός του. Με την ίδια λογική δεν θα πρότειναμε VSI για κινητήρα μονού ψεκασμού. Άν βέβαια έρθει κάποιος και το απαιτήσει για προσωπικούς του λόγους, φυσικα δεν πρόκειται να αρνηθούμε! Σαφώς και παινεύουμε το σύστημά μας, καθώς είναι το κορυφαίο προϊόν της αγοράς αυτή τη στιγμή απο άποψη ποιότητας των επι μέρους εξαρτημάτων και η απόδοσή του δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο παρεμφερές ή παρόμοιο προϊόν που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, όπως δυστυχώς συμβαίνει και με την τιμή του.
3ον, Σαφώς η θερμοκρασία του μίγματος που εισέρχεται στον κύλινδρο θα είναι χαμηλότερη σε σύστημα υγρού τύπου καθώς κατά την αεριοποίηση του υγραερίου προκαλείται υγροποίηση του αέρα και κοινώς παγώνει(που δεν είναι απαραίτητα καλό για την ομοιογενή ανάμιξη αέρα-καυσίμου) αλλά σίγουρα η θερμοκρασία καυσαερίων θα είναι η ίδια και στις 2 περιπτώσεις.
4ον και τέλος, όσον αφορά τον υπαινιγμό για την ποιότητα και τη σύνθεση του μίγματος της Fgas, είναι προϊόν καχυποψίας, καθώς είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας της επιχείρησης το οτι πουλάει σε τέτοιες τιμές γιατί θέλουμε να έχουμε ΜΟΝΟ ικανοποιημένους πελάτες, απο τη στιγμή που απευθύνονται σε μας για καθαρά οικονομοτεχνικούς λόγους, μη γελιόμαστε. Σαφώς έχουμε κέρδη και ως υγιείς επιχείρηση δεν χρειαζεται να γίνουμε αισχροκερδείς.
Το σκέτο προπάνιο για τα πρακτικά μπορεί να έχει ένα άτομο άνθρακα λιγότερο στο μόριό του και να αποδίδει συγκριτικά καλύτερα απο οτι το Βουτάνιο, αλλά για να κρατηθεί σε υγρή φάση μέχρι τον πνεύμονα σε ελληνικές θερμοκρασίες, όντας πιό "ελαφρύ", χρειάζεται δεξαμενή ψυχόμενη με άζωτο, πράγμα που οπως καταλαβαίνετε περιπλοκοποιεί χωρίς λόγο μια εγκατατάσταση, εκτός και αν μιλάμε για πειραματική χρήση. Σε διαφορετική περίπτωση που τροφοδοτούμε τον πνεύμονα απο την αέρια φάση, αυτός επανεξαερώνει το καύσιμο με αποτέλεσμα με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του συστήματος ο κινητήρας να λειτουργεί με φτωχό μίγμα και τα γνωστά επακόλουθα (ίσως και τρύπιο πιστόνι).
Αυτά είχα να πώ και είμαι πάντα διαθέσιμος για παρατηρήσεις ή ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.
PapaZent

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τρί 28 Ιουν, 2011 21:37

για το παπατζίλικι-φήμη που κυκλοφορεί (που το κυκλοφορούν κυρίως εγκαταστάτες και πρατηριούχοι) ότι η τιμή του υγραέριου θα είναι ταρίφα η μίση της βενζίνης βρέξει χιονίσει για τα επόμενα "δενξερωγω" πόσα χρόνια τί έχετε να πείτε;
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό anemar » Τρί 28 Ιουν, 2011 21:52

Ωραια αυτα που λες για την Prins,αλλα οταν με τα ιδια χρηματα μπορει καποιος να τοποθετησει Vialle υγρου ψεκασμου γιατι να προτιμησει τον αεριο (εστω και αν προκειται για κινητηρα πολλαπλου ψεκασμου-εμμεσου)

Και εγω στο ψαξιμο μου ειχα καταληξει σε Prins αλλα τα 1800-1900 που μου ειχαν πει ηταν ιδια με το συστημα της Vialle. Θεωρητικα απο τα σαφως λιγοτερα που ξερω απο καποιον που ασχολειται με το θεμα εχει αρκετα πλεονεκτηματα ο υγρος εναντι του αεριου ψεκασμου αλλα παλι μπαινουμε σε αλλο θεμα οπου υπαρχει και σχετικη ενοτητα στο forum οποτε ας μην το συνεχισουμε εδω.

Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες παντως.

Α και κατι ακομη. Υπαρχει καποια ενδεικτικη τιμη για τα συστηματα υγρου ψεκασμου της Prins? Αν ειναι κοντα με του αεριου δεν θα δημιουργηθει "εσωτερικος ανταγωνισμος"?Απο την αλλη αν παει κοντα στα 2500 χιλ. θα ξεφυγει αρκετα απο Vialle,Icom.
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 29 Ιουν, 2011 01:35

tasosonic έγραψε:Πρώτη στάση περίπτερο vialle που το είχε ο επίσημος διανομέας της vialle ο οποίος δεν είχε συνεργείο για μετατροπές αλλά έκανε διακίνηση των συστημάτων στους διάφορους εγκαταστάτες. των ρώτησα διαφορά lpi-lpfi μου πε το lpfi ειναι οτι πιο τελευταίο-σύγχρονο κυκλοφορεί κόστος 2000!

Πες μας αν είναι αντιπρόσωπος της viale και πως πιστοποιητε αυτο ήταν ο βρεττός όχι γιατί έχει συνεργείο και ο μοναδικός που υπάρχει στο σιτε της εταιριας με τη Subaru motors Όνομα ; Κάποια άλλη πληροφορία γιατί και εγω είμαι αντιπρόσωπος της ΝΑΣΑ αλλα δεν το ξέρει αυτή !!!

Φυσικά μόλις σήμερα αυξήθηκε παντού η τιμη !!!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tasosonic » Τετ 29 Ιουν, 2011 03:06

dathens έγραψε:
tasosonic έγραψε:Πρώτη στάση περίπτερο vialle που το είχε ο επίσημος διανομέας της vialle ο οποίος δεν είχε συνεργείο για μετατροπές αλλά έκανε διακίνηση των συστημάτων στους διάφορους εγκαταστάτες. των ρώτησα διαφορά lpi-lpfi μου πε το lpfi ειναι οτι πιο τελευταίο-σύγχρονο κυκλοφορεί κόστος 2000!

Πες μας αν είναι αντιπρόσωπος της viale και πως πιστοποιητε αυτο ήταν ο βρεττός όχι γιατί έχει συνεργείο και ο μοναδικός που υπάρχει στο σιτε της εταιριας με τη Subaru motors Όνομα ; Κάποια άλλη πληροφορία γιατί και εγω είμαι αντιπρόσωπος της ΝΑΣΑ αλλα δεν το ξέρει αυτή !!!

Φυσικά μόλις σήμερα αυξήθηκε παντού η τιμη !!!!

Και γω έτσι ήξερα οτι ο Βρεττός ειναι αντιπρόσωπος κ συνεργάζεται με τον fordΣταθη εδώ θεσ/νικη..

Λοιπόν η σφραγίδα στο διαφημιστικό φυλλάδιο που μου δωσε λέει:
AUTOSERVICES - ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ VIALLE
ΕΓΝΑΤΙΑ 1, 54630 - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310 528631, 694311431
EMAIL: gvarelas@otenet.gr
Opel Astra G 1.4cc του 98', BRC 4ης Γενιάς, χωρίς λαδιέρες!
tasosonic

Δημοσιευσεις: 20

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες