Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Νέος και πελαγωμένος...

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Νέος και πελαγωμένος...

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 19:45

Καλησπέρα σε όλους νέος στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθειά σας. Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε εδώ..
Έχω ένα αυτοκίνητο παλαιό TOYOTA COROLLA xli injection 1.3 του 1990. Μετά την επίσκεψή μου στην έκθεση υγραεριοκίνησης ψήθηκα για την μετατροπή στο αυτοκίνητό μου. απλά έχω μπερδευτεί με τις εταιρίες και τα προϊόντα τους μιας που δεν είμαι μηχανολόγος και μπορεί εύκολα να πέσω θύμα οποιασδήποτε κατάστασης...
Θα ήθελα λοιπόν την πολύτιμη βοήθειά σας και τις προτάσεις σας για την εγκατάσταση του συστήματος.
Προσωπικά σε συζήτηση που είχα με του ανθρώπους της έκθεσης κάποιοι μου φάνηκαν γνώστες και εξυπηρετικοί άλλοι πάλι όχι.
Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας για τα παρακάτω:
motiongas με τοποθέτηση προϊόντων της zavoli
autogashellas με προϊόντα tandarini
Αεριοκίνηση με προϊόντα landirenzo και 5 χρόνια εγγύηση. (ιταλικά κιτ τούρκικες δεξαμενές)

Παρακαλώ σε όποια βοήθεια και καλή αρχή να έχουμε.
dimitrisgas

Δημοσιευσεις: 20

Re: Νέος και πελαγωμένος...

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 21:22

Απο αυτα προτεινω τα Tartarini διοτι τα εχω σε πολλα αμαξια και δουλευουνε οκ...Πιο πολυ ρολο παιζει ο εγκαταστατης παρα το συστημα ομως..Τα συστηματα ολα καλα ειναι πανω κατω
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 21:46

tsopirs έγραψε:Απο αυτα προτεινω τα Tartarini διοτι τα εχω σε πολλα αμαξια και δουλευουνε οκ...Πιο πολυ ρολο παιζει ο εγκαταστατης παρα το συστημα ομως..Τα συστηματα ολα καλα ειναι πανω κατω

Από τα 3 προτεινόμενα το Tartarini είναι το λιγότερο ποιοτικό. Συμφωνώ για εγκαταστάτη. Απλά το θέμα είναι αν πραγματικά σε συμφέρει η εγκατάσταση και το πότε θα κάνει πραγματική απόσβεση. Επίσης έχεις ιαπωνικό με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέμα πρόωρης φθορών σε βαλβίδες-έδρες. Επίσης να υπολογίσεις και τα χρήματα για λαδιέρα-λιπαντικό της...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 22:18

όταν λέτε για λαδιέρα τι εννοείτε, στον εκπρόσωπο της zavoli όταν του είπα για λίπανση μου είπε οτι υπάρχει λιπαντικό με την προόθηση του καυσίμου και πως μάλιστα σε περίπτωση επιτάχυνσης και προσπέρασης σε υψηλές στροφές η έκχυση γίνετε περισσότερη για κλάσματα του δευτερολέπτου για καλύτερη λίπανση οπότε θεωρώ οτι υπάρχει αυτό...κάνω λάθος..?

Το θέμα του αερίου στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το θεωρώ καλή λύση γιατί το αυτοκίνητο 20 ετών με 260.000 χιλιόμετρο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ σε πρόβλημα κινητήρα, όλα τα σέρβις σε αντιπροσωπία απο τότε ως τώρα και για το λόγω οτι το κινώ και μέσα στην Αθήνα συνέχεια θέλω κάτι οικονομικό, καθαρότερο καύσιμο απο τις ριμαδοβενζίνες και...οικολογικό.
Το σημαντικότερο είναι οτι το ρεζερβουάρ βενζίνης του είναι 35 λίτρων και έχει 500 με 600 χλμ στην πόλη..! αν του βάλω μπουκάλα 60 λιτρων θα την φουλάρω με τα ίδια ίσως και λιγότερα λεφτά που θέλω να φουλάρω βενζίνη και θα ξεχνάω να γεμίσω ξανα...μεγάλη υπόθεση.!
Επίσης διάβασα και σε άλλο πόστ οτι υπάρχει θέμα με την "περιέργως" αυξημένη κατανάλωση στις πρώτες "βόλτες" με το νέο καύσιμο και πως με ρύθμιση βελτιώνεται. μου είπανε στην έκθεση πως εκεί που την "πατάει" ο κόσμος είναι στην τοποθέτηση όπου τα μπέκ ψεκασμού τοποθετούνται σχετικά μακριά απο τους κυλίνδρους και για το λόγο αυτό ένα μέρος του καυσίμου χάνεται πρίν μπέι στον κύλινδρο...με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση, κάτι το οποίο θεωρώ βάσιμο. Ισχύει..?
Απο τις πρώτες 2 εταιρίες που αναφέρω στο εισαγωγικό πόστ θα προτίνατε κάποια συγκεκριμένη εκ πείρας...? ή κάποια άλλη..?
dimitrisgas

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 23:46

Αναλογως τι θα βαλεις..Να σου δειξω το Evo 1 S.E δεν χανει πουθενα..Δεν χρειαζεται ουτε λαδιερα ουτε τιποτα παρα μια καλη ρυθμιση...Η λαδιερα ειναι για να κανει ζημια..Οχι για να προστατεψει..Πως προστατευει αφου δεν ξερει με τιο ρυθμο πας,αν δουλευεις ρελαντι η 10.000str...Η Βενζινη εχει λιπαντικες ιδιοτητες;;;Εχω honda με 40.000km στους κοφτες χωρις μηλοξυδα και το μοτερ γυαλιζει με το αεριο...
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Κυρ 13 Νοέμ, 2011 23:50

Εγω παιδιά άσχετος και πελαγωμένος ήρθα με σαλάτα και λαδόξυδα θα φύγω.... :))
Είπα να βάλω υγραέριο όχι "λιοτρίβι" στο αμάξι, πλάκα κάνω πάντως σε μια παρόμια συζήτηση για ένα terios σε παρακάτω θέμα βλέπω οτι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τις λαδιέρες. αλλοι έχουν και είναι σίγουροι και παραθέτουν μελέτες οτι έχουν δίκιο, άλλοι λένε δεν βάζουν και είναι μιά χαρά μετά απο χιλιάδες χιλιόμετρα... τί να πώ τώρα....
dimitrisgas

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 00:37

dimitrisgas έγραψε:...στην έκθεση πως εκεί που την "πατάει" ο κόσμος είναι στην τοποθέτηση όπου τα μπέκ ψεκασμού τοποθετούνται σχετικά μακριά απο τους κυλίνδρους και για το λόγο αυτό ένα μέρος του καυσίμου χάνεται πρίν μπέι στον κύλινδρο...

Και που παει δηλαδη ? Τι αλλο θ'ακουσουμε ?!!?! Αυτα λενε στον κοσμο τα ''μαστορια'' παιδες...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό actionpeugeot » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 01:29

Η άποψη μου είναι ότι όλα ξεκινούν από μια καλή τοποθέτηση
Δες και κάτι ακόμα

http://www.brc-lpg.gr/compatible.html
ACTION PEUGEOT
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ & ΝΙΚΟΣ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ LPG
ΤΗΛ. 2105617306 - 2105697890
actionpeugeot
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 09:32

Τουλαχιστον ο κινητηρας μου δεν ειναι μεσα
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dimitrisgas » Δευτ 14 Νοέμ, 2011 12:18

Για τον λόγο της ασχετοσύνης μου σας γράφω παιδιά να μην την πατήσω, θα απευθυνθώ σε κάποιο κέντρο τοποθέτησης συστημάτων να δούμε τί θα μας πεί και θα επανέλθω με νεότερα. ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
dimitrisgas

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες