fokion έγραψε:Ετσι απο περιεργεια...
1. Γιατι θελησατε/ δε θελησατε να βαλετε την παροξη μεσα στο πορτακι της βενζινας? και προβλημα ειναι βιδωνε ξεβιδωνε ανταπτωρα και ζωρισει την στιριξη με το βαρος της κανουλας?
Η παροχή μπήκε μέσα στο πορτάκι της βενζίνης γιατί βλέποντας ανάλογες εγκαταστάσεις, έκρινα οτι αισθητικά είναι πιο ωραίο, είναι πιο πρακτικό να μην σκύβω κάθε φορά που γεμίζω, να μην λερώνομαι, να μην χρειαστεί να κοπεί ο προφυλακτήρας, να μην ανησυχώ μήπως μου κλέψουν ή χάσω την τάπα, να μην "φωνάζει" το αυτοκίνητο οτι καίει υγραέριο, να μην κινδυνεύει να πάθει ζημιά από κάποια απροσεξία τρίτου ή δική μου, κλπ. κλπ.
fokion έγραψε:2. Το "σκαλιζετε" το υγραεριο μονοι σας??
2α. Εχετε τεχνικό υποβαθρο, αυτο που λεμε πιανουν τα χερια σας επι του αυτοκινητου??
2β. Εχετε "κομπουτερικο" υποβαθρο???
2. Γενικά όχι
2α. Σε κάποια σημαία ναι, σε κάποια σημεία όχι
2β. Ναι και είναι απαραίτητο αν θέλει κάποιος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό του, τις επιδόσεις, αναβαθμίσεις, κλπ.
fokion έγραψε:3. Πως πεισθηκατε να βαλετε υγραεριο?? Ναι προφανως το οικονομικό ηταν ενα θεμα, αλλα ποιος ηταν η αφορμη σας?? ( ΠΧ εβαλε ο κολλητός μου // δεν ηξερα κανεναν να εχει και πειστικα απο τις επισκεψεις μου στα συνεργεια ψαχνοντας το θεμα.
Δεν χρειάσθηκε να με πείσει κανείς. Γνώριζα από τη δεκαετία του '80 οτι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ωστόσο οι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου ήταν η μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση που έχει το αυτοκίνητό μου.
fokion έγραψε:4. ποιο ηταν το κριτηριο επιλογής εγκαταστατη και συστηματος περαν και παλι του οικονομικου που ειναι προφανες ή μαλλον να το πω αλλιως, το οικονομικό με τι αλλα κριτηρια το ζυγισατε κι αποφασισατε οτι "αυτος" θα το βαλει και "αυτο" το συστημα θα βαλετε.
Στο πρώτο αυτοκίνητο ο εγκαταστάτης επιλέχθηκε με κυριότερο κριτήριο την εμπειρία που είχε τόσο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης όσο και στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου.
Η εγκατάσταση δεν έγινε στην Ελλάδα, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν ουρές αναμονής, η συνεννόηση εδώ ήταν δύσκολη.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο (της συζύγου) ο εγκαταστάτης επιλέχθηκε με κυριότερο κριτήριο οτι ήταν ο μόνος εξουσιοδοτημένος για το συγκεκριμένο σύστημα στην περιοχή μου.
fokion έγραψε:5. "Σημερα" θα βαζατε αεριο τελικά? Εξαιρειται προφανώς το "οχι γιατι ο εγκαταστατης μου ηταν απατεωνας" Εννοω τελικά μηπως το μετανιωσατε που βαλατε? και παλι σαν ιδεα περαν προβηματικου εγκαταστατη.
Δεν το μετάνοιωσα και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να κάνει οικονομία. Αρκεί να έχει σκοπό να κρατήσει το αυτοκίνητό του για χρόνια και με την προϋπόθεση οτι δεν μπορεί να το αλλάξει με κάποιο οικονομικότερο (diesel, ηλεκτροκίνητο, κλπ.)