Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μερικά "φιλοσοφικά" ερωτήματα

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Μερικά "φιλοσοφικά" ερωτήματα

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 03 Φεβ, 2012 15:04

Ετσι απο περιεργεια...

1. Γιατι θελησατε/ δε θελησατε να βαλετε την παροξη μεσα στο πορτακι της βενζινας? και προβλημα ειναι βιδωνε ξεβιδωνε ανταπτωρα και ζωρισει την στιριξη με το βαρος της κανουλας?

2. Το "σκαλιζετε" το υγραεριο μονοι σας??

2α. Εχετε τεχνικό υποβαθρο, αυτο που λεμε πιανουν τα χερια σας επι του αυτοκινητου??
2β. Εχετε "κομπουτερικο" υποβαθρο???

3. Πως πεισθηκατε να βαλετε υγραεριο?? Ναι προφανως το οικονομικό ηταν ενα θεμα, αλλα ποιος ηταν η αφορμη σας?? ( ΠΧ εβαλε ο κολλητός μου // δεν ηξερα κανεναν να εχει και πειστικα απο τις επισκεψεις μου στα συνεργεια ψαχνοντας το θεμα.

4. ποιο ηταν το κριτηριο επιλογής εγκαταστατη και συστηματος περαν και παλι του οικονομικου που ειναι προφανες ή μαλλον να το πω αλλιως, το οικονομικό με τι αλλα κριτηρια το ζυγισατε κι αποφασισατε οτι "αυτος" θα το βαλει και "αυτο" το συστημα θα βαλετε.

5. "Σημερα" θα βαζατε αεριο τελικά? Εξαιρειται προφανώς το "οχι γιατι ο εγκαταστατης μου ηταν απατεωνας" Εννοω τελικά μηπως το μετανιωσατε που βαλατε? και παλι σαν ιδεα περαν προβηματικου εγκαταστατη.

Εννοειται το οτι τα ανωτερω δεν αποτελουν κανενως ειδους δημοσκοπηση ή κατι τετοιο.. απλά ειναι ερωτηματα που μου εχουν γεννηθει κι εμενα ως - προσφατου - χρηστη και τιθενται "ετσι.... χωρις προγραμμα"
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Μερικά "φιλισοφικά" ερωτηματα

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 03 Φεβ, 2012 15:31

Επιλογή συνειδητη και γιατι δεν πηγεναι αλλο με την καταναλωση βενζινης. Μετα απο ερευνα και ψαχνοντας την καλυτερη δυνατη εγκατασταση (αποσταση 400 χλμ απο το σπιτι) και δεν το μετανοιωσα!

Sent from my Carl using Tapatalk
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 03 Φεβ, 2012 15:39

1) Δεν είχα χώρο για την υποδοχή. Ίσα που χωράει το στρόγγυλο της βενζίνης.

2) Καθαρίζω τα μπεκ - εξωτερικά. Πιάνει;
α) Κανένα μπουζί, κανένα φίλτρο, ψιλοπράγματα γενικότερα.
β) Ναι, αλλά δεν έχω καν αντάπτορα για να συνδέω τον φορητό με το αυτοκίνητο/υγραέριο. Κι αν του κάνω καμιά ζημιά; Τρελός είμαι να πληρώνω τα κερατιάτικα;

3) Είχε ο πατέρας μου για 2-3 χρόνια πριν από εμένα, απροβλημάτιστα. Έκανε απόσβεση το σύστημα 2 φορές. Ζήλεψα. Φυσικό επόμενο ^_^

4) Πήγα σε αυτόν που πήγα, γιατί ήταν από τους ελάχιστους εξουσιοδοτημένους, αλλά και γιατί ο τεχνικός-προγραμματιστής είχε περάσει στου πατέρα μου. Τελικά δεν μου το πέρασε ο ίδιος, αλλά το σύστημα συνεχίζει να είναι απροβλημάτιστο και τα όποια αρχικά προβλήματα λύθηκαν σχετικά ταχύτατα. Το σύστημα είναι το μοναδικό που εγκαθιστά, οπότε εγώ απλώς σιγούρεψα το ότι δεν έχει κανείς αρνητικά σχόλια περί αυτού.

5) Ναι, θα έκανα την κίνηση για εγκατάσταση υγραερίου ακόμα και σήμερα. Απλώς, όπως και 1 μήνα μετά την εγκατάσταση αποφάσισα (χρηματικώς, και χτυπάω το κεφάλι μου για αυτό) ότι θα έβαζα υγρού ψεκασμού.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Re: Μερικά "φιλοσοφικά" ερωτηματα

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 03 Φεβ, 2012 17:41

1)Η πρωτη επιλογη μου ηταν το πορτακι της βενζινης και δευτερη στον προφυλακτηρα (σε σημειο που δεν φαίνεται). Τελικα μπηκε στον προφυλακτηρα στο σημειο που ειχα υποδειξει αλλα δεν με χαλασε , ουτε εκανα κουβεντα γιατι δεν ηθελα να ''κουβαλαω'' ανταπτορες αλλα και γιατι μου ειχε κανει πολυ καλη τιμη στο συστημα.

2)Το...σκαλιζω λιγο αλλα οχι στο λογισμικο. Ουτως ή άλλως στο icom δεν γινεται. Θα προσπαθησω να μαθω την συντήρηση του(αλλαγη φιλτρου μονο χρειαζεται) αν ειναι εφικτο.

2α. Παντελως κανενα
2β. Αυτο κι αν δεν το κατεχω... :lol: Προσπαθουμε παντως :thumbup:

3)Το υγραεριο το ειχα υπ'οψην αλλα αυτο που με έπεισε ηταν ενας φιλος που ο πατερας του ειχε 10+χρονια στο αγροτικο TOYOTA και δεν του ειχε βγαλει τιποτα. Εκει που κολαγα(γιατι δεν ηξερα)ηταν γιατι νομιζα οτι μπαινει μονο δεξαμενη τυπου θερμοσίφωνα(δεν θα χωραγε στ'αμαξι μου..). Οταν εμαθα οτι υπαρχει και για τη ρεζερβα...βουυυυυυρρρρρρρ !!!! Βεβαια τα πραγματα με το υγραεριο δεν ειναι και πολυ απλα οπως ειχα κατα νου αλλα εμαθα αρκετα...''κατοπιν εορτης'' :lol:

4)Ειχα κλεισει στον Φαρμακη (με 1550ε)γιατι για Icom που ηθελα εβαζαν μονο στην Αθηνα...(αν μπορεις να το πιστεψεις)μετα απο 1 χρονο αναμονη !!!!!!!!!!!!! Καποια στιγμη που ξαναεπικοινωνησα με τα κεντρικα, μου ειπαν οτι ανοιξε αντιπροσωπος στο Αγρινιο και τοτε πηγα να παρω προσφορα. Επειδη ημουν απο τους πρωτους(αν οχι ο πρωτος..)μου εκανε προσφορα (μετα απο παζαρι) που με επεισε(στα 1650ε !!!) και φυσικα πηρα τον Φαρμακη και ακυρωσα το prins. Το μονο που ειχα καταλαβει τοτε που δεν ηξερα πολλα, ηταν οτι επρεπε να το βαλω σε ανθρωπο με πολλα χρονια εμπειρια στο χωρο ακι γι'αυτο διαλεξα το Φαρμακη. Αυτο οπως που τελικα με εκανε να αλλαξω γνωμη(ευτυχως σταθηκα τυχερος στην επιλογη μου) και να το βαλω σε εναν παντελως αγνωστο και νεο στο χωρο της υγραεριοκινησης(ειχε ομως χρονια μαγαζι στα ηλεκτρολογικα των Ι.Χ.), ηταν 1ον) το διαφορετικο-ανωτερο κατ'εμε τεχνολογικα συστημα του υγρου ψεκασμου(ποσο μαλλον με διαφορα τιμης απο το prins silverline μονο 100 ευρω) και 2ον)φυσικα η τιμη. Δεν θα πω ψεματα οτι με επεισε η τεχνικη τους καταρτηση, ή το ποσο καλα παιδια ηταν(που οντως ηταν) κτλ...κτλ γιατι αυτο το βλεπεις μονο εκ του αποτελεσματος. Παντως στα ηλεκτρολογικα ηταν γνωστοι και καλοί στη δουλεια τους.

5)Θα το εβαζα για τον ιδιο λογο που το εβαλα και τοτε. Γιατι αλλιως δεν τα'βγαζα περα. Ακομα συμφερει. Τουλαχιστον επεσα μεσα στις προβλεψεις μου, οτι θα προλαβω να ξεχρεωσω και να μου μεινει εστω το συστημα. Αυτα τα λεφτα θα τα ειχα δωσει στις κολοβενζινες.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Παρ 03 Φεβ, 2012 18:08

1) Δεν μου προτάθηκε αλλά καί να το ήξερα δεν θα το έκανα ούτω η άλλως εκει που ειναι δεν φαινεται λογο διχρωμιας προφυλακτηρα πλαστικο μαυρο/χρωμα ,και ουτε θα ηθελα να έχω βάλε βγάλε ένα τσουτσούνι (αντάπτορα) κοινός προσαρμογέα.

2) Μόνο σε επίπεδο φίλτρων

2α) Αρκετά

2β) οπως λένε και σε καποιες διαφημισεις ....απο το 1982 και συνεχιζω

3) Προσωπική έρευνα προ της έξαρσης στο υγραεριο αντιλαμβανόμενος τα επερχόμενα δεινά στο χώρο αυτοκίνητο/καύσιμα

4) Τήν περίοδο εκείνη δεν κυκλοφορούσαν πολλά "μοντέλα" εγκαταστατών συνεπώς ο παλαιότερος και εμπειρότερος στή Θεσ/νίκη.
και οσα ηθέλε χωρις επιλογές (μονοπωλιακα ετσι ειναι)
5) Σε συναρτηση τιμης καυσιμου ναι ,σε ανταγωνιστικες πλεον χαμηλοτερες τιμες συστηματων ναι
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό fotisly » Σάβ 04 Φεβ, 2012 17:12

-το χερι μου ποιανει αλλα δεν σκαλιζω το υγραεριο!
-αρχικη σκεψη να βαλω lpg ηταν οταν σε ταξιδια που εκανα ηθελα περιπου 100ευρω για βενζινη συν ολα τ αλλα,δλδ να παω καπου πανω απο 150ε εστω κ αυθυμερον.
-αποφασισα οταν διαβασα στο φορουμ κ μιλησα με μελος που εχει τοποθετησει
-αποφασισα υγρου ψεκασμου για να μην εχω θεμα με τις ρυθμισεις(σε ποιες στροφες να καιει βενζινη,προγραματισμο κ.λ) κ γιατι ο προβληματισμος των πιο πολλων ηταν στις θερμοκρασιες στον χωρο καυσης,επισης ηταν τελευταιας τεχνολογιας και τοποθετητο και σε τουρμπο.αρα στο δικο μου σκεφτηκα θα ηταν σιγουρη λυση,μιας κ ατμοσφαιρα.
-για εγκαταστατη δεν ειχα πολλες επιλογες για υγρου ψεκασμου,οποτε εβαλα σε συνεργειο μπιρμπου στα γιαννενα,που εκανε κ 6 ατοκες δοσεις,με 2000ευρω.
-η παροχη ειναι κατω απο τον πισω προφυλακτηρα κρεμαστη για να μην φαινεται!!
-θα ξαναεβαζα συστημα lpg γιατι πιστευω προλαβαινει καποιος να κανει αποσβεση ακομη κ τωρα.
τον επομενο μηνα θα εχω κανει αποσβεση πριν καν κλεισω χρονο!!
Τελευταία επεξεργασία από fotisly και Κυρ 05 Φεβ, 2012 02:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Σάβ 04 Φεβ, 2012 17:49

οχι δεν ξέρω τόσα πολλά πράγματα που αναφερεις αλλά σήμερα αποφάσισα οτι θα βάλω τη δευτέρα.
θα έβαζα ή viale ή prins ή brc και όλα αυτά τα εμαθα απο το forum.
ανάλογα με τα οικονομικά μου πήγα στη μέση.
ως προς το συνεργειο ο χρόνος θα δειξει και ο θεός βοηθός
hundai tuscon prins VSI-2.0 by qgas
CONTRA1058

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Σάβ 04 Φεβ, 2012 17:51

α και ξέχασα να σου πω δεν αντεχα αλλο να πληρώνω καθε δυο μέρες 35 ευρώ βενζίνη
hundai tuscon prins VSI-2.0 by qgas
CONTRA1058

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 04 Φεβ, 2012 19:45

Αποφασίστηκε να μπει αέριο όταν το αμάξι το είχα αφήσει για service Στον μηχανικό μου και είχα φύγει ταξίδι στην Κάλυμνο.μίλησα με ένα θείο μου και μου είπε ότι έβαλε κάπου και μίας και το σκεφτομουνα διότι είχαν πολύ συνάδελφοί σύστημα εκ Βουλγαρίας. Μίλησα με τον μηχανικο μου και του είπα αν μπορεί να πάει το αμάξι στον θείο μου για να το πάει για αέριο. Τότε μου είπε ότι περνάει tartarini ρωτησα τιμή αν έχει εξουσιοδότηση και αφού κανονισαμε 3δοσεις το έβαλε..όταν γυρισα ήταν Κυριακή και το ρυθμιζε το Σάββατο στον δρόμο όπου έγραψε 400km για ρυθμίσεις.. όλα καλά. Μια από τα ίδια και για το coupe που ήταν δικό του.από μηχανικα ξέρω αρκετά,από ηλεκτρονικά σχεδόν τίποτα... δεν του βάζω χέρι αν και θέλω.απόσβεση κοντευω να κάνω σε λίγο καιρό. Και σήμερα να ψαχνομουνα θα έβαζα πάλι αέριο.

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό dti » Σάβ 04 Φεβ, 2012 20:48

fokion έγραψε:Ετσι απο περιεργεια...

1. Γιατι θελησατε/ δε θελησατε να βαλετε την παροξη μεσα στο πορτακι της βενζινας? και προβλημα ειναι βιδωνε ξεβιδωνε ανταπτωρα και ζωρισει την στιριξη με το βαρος της κανουλας?

Η παροχή μπήκε μέσα στο πορτάκι της βενζίνης γιατί βλέποντας ανάλογες εγκαταστάσεις, έκρινα οτι αισθητικά είναι πιο ωραίο, είναι πιο πρακτικό να μην σκύβω κάθε φορά που γεμίζω, να μην λερώνομαι, να μην χρειαστεί να κοπεί ο προφυλακτήρας, να μην ανησυχώ μήπως μου κλέψουν ή χάσω την τάπα, να μην "φωνάζει" το αυτοκίνητο οτι καίει υγραέριο, να μην κινδυνεύει να πάθει ζημιά από κάποια απροσεξία τρίτου ή δική μου, κλπ. κλπ.

fokion έγραψε:2. Το "σκαλιζετε" το υγραεριο μονοι σας??

2α. Εχετε τεχνικό υποβαθρο, αυτο που λεμε πιανουν τα χερια σας επι του αυτοκινητου??
2β. Εχετε "κομπουτερικο" υποβαθρο???

2. Γενικά όχι
2α. Σε κάποια σημαία ναι, σε κάποια σημεία όχι
2β. Ναι και είναι απαραίτητο αν θέλει κάποιος να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητό του, τις επιδόσεις, αναβαθμίσεις, κλπ.

fokion έγραψε:3. Πως πεισθηκατε να βαλετε υγραεριο?? Ναι προφανως το οικονομικό ηταν ενα θεμα, αλλα ποιος ηταν η αφορμη σας?? ( ΠΧ εβαλε ο κολλητός μου // δεν ηξερα κανεναν να εχει και πειστικα απο τις επισκεψεις μου στα συνεργεια ψαχνοντας το θεμα.

Δεν χρειάσθηκε να με πείσει κανείς. Γνώριζα από τη δεκαετία του '80 οτι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ωστόσο οι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου ήταν η μεγάλη αύξηση της τιμής της βενζίνης σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση που έχει το αυτοκίνητό μου.

fokion έγραψε:4. ποιο ηταν το κριτηριο επιλογής εγκαταστατη και συστηματος περαν και παλι του οικονομικου που ειναι προφανες ή μαλλον να το πω αλλιως, το οικονομικό με τι αλλα κριτηρια το ζυγισατε κι αποφασισατε οτι "αυτος" θα το βαλει και "αυτο" το συστημα θα βαλετε.

Στο πρώτο αυτοκίνητο ο εγκαταστάτης επιλέχθηκε με κυριότερο κριτήριο την εμπειρία που είχε τόσο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης όσο και στον κινητήρα του αυτοκινήτου μου.
Η εγκατάσταση δεν έγινε στην Ελλάδα, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν ουρές αναμονής, η συνεννόηση εδώ ήταν δύσκολη.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο (της συζύγου) ο εγκαταστάτης επιλέχθηκε με κυριότερο κριτήριο οτι ήταν ο μόνος εξουσιοδοτημένος για το συγκεκριμένο σύστημα στην περιοχή μου.

fokion έγραψε:5. "Σημερα" θα βαζατε αεριο τελικά? Εξαιρειται προφανώς το "οχι γιατι ο εγκαταστατης μου ηταν απατεωνας" Εννοω τελικά μηπως το μετανιωσατε που βαλατε? και παλι σαν ιδεα περαν προβηματικου εγκαταστατη.

Δεν το μετάνοιωσα και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να κάνει οικονομία. Αρκεί να έχει σκοπό να κρατήσει το αυτοκίνητό του για χρόνια και με την προϋπόθεση οτι δεν μπορεί να το αλλάξει με κάποιο οικονομικότερο (diesel, ηλεκτροκίνητο, κλπ.)
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες