Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περισσότερη οικονομια με μπουζί LPG

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Περισσότερη οικονομια με μπουζί LPG

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Τετ 21 Μαρ, 2012 19:37

αλλαξα τα μπουζι στο tuscon και εβαλα μπουζι της boss lpg και εχω περισσοτερη οικονομια κατα 10%.
με 76 ευρω καυσιμα με 0.92 εβαλα 83 λιτρα και εκανα 722 χλμ επαρχιακης πόλης.
σημερα με 4000 χλμ κανενα προβλημα στο συστημα μονο στην ενδειξη απο το τελευταιο πρασινο φωτακι παει κατευθειαν στο αδειασμα δεν ξερω αν πρεπει να παω να το δω αλλα δεν με ενδιαφερει και πολύ.
hundai tuscon prins VSI-2.0 by qgas
CONTRA1058

Δημοσιευσεις: 67

Re: περισσοτερη οικονομια με μπουζί lpg

Δημοσίευσηαπό joanhosepedro » Τετ 21 Μαρ, 2012 20:21

και πόσο σου κόστισαν τα συγκεκριμένα μπουζί;
joanhosepedro

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Τετ 21 Μαρ, 2012 22:01

74 e τα πληρωσα
CONTRA1058

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Τετ 21 Μαρ, 2012 22:02

τα 4 κανουν τοσο
CONTRA1058

Δημοσίευσηαπό joanhosepedro » Τετ 21 Μαρ, 2012 22:14

και επειδή δε το έχω και πολύ το άθλημα μήπως μπορείς -αν δεν σου είναι κόπος- να μου στείλεις σε ένα pm από που τα αγόρασες; thanks φίλε
joanhosepedro

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Πέμ 22 Μαρ, 2012 08:45

κι εγω δεν το εχω απλα εμπιστευτηκα αυτα που μου ειπαν στο συνεργειο. τελικα ειχε αποτελεσμα
CONTRA1058

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 22 Μαρ, 2012 09:32

CONTRA1058 έγραψε:αλλαξα τα μπουζι στο tuscon και εβαλα μπουζι της boss lpg και εχω περισσοτερη οικονομια κατα 10%.
σημερα με 4000 χλμ κανενα προβλημα στο συστημα μονο στην ενδειξη απο το τελευταιο πρασινο φωτακι παει κατευθειαν στο αδειασμα δεν ξερω αν πρεπει να παω να το δω αλλα δεν με ενδιαφερει και πολύ.

Αγαπητέ μου, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είμαι πολύ δύσπιστος με τη παρατήρησή σου.
Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν έχει αλλάξει ή στο τρόπο οδήγησής σου, ή στη διαδρομή σου ή ακόμη και ο καιρός;

τα προηγούμενα μπουζί σου σε τι κατάσταση ήταν;
πόσα χλμ είχανε κάνει; γιατι αλλάχθηκαν, επειδή στο πρότεινε ο μηχανικός να βάλεις τα συγκεκριμένα
για οικονομία ή επειδή τα έβγαλε και τα είδε χάλια;
μήπως θα μπορούσες να μας δείξεις κάποιες φωτογραφίες τους (των παλιών εννοώ);
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 22 Μαρ, 2012 10:16

antonis8via έγραψε:
CONTRA1058 έγραψε:αλλαξα τα μπουζι στο tuscon και εβαλα μπουζι της boss lpg και εχω περισσοτερη οικονομια κατα 10%.

Αγαπητέ μου, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είμαι πολύ δύσπιστος με τη παρατήρησή σου.
Είσαι σίγουρος ότι κάτι δεν έχει αλλάξει ή στο τρόπο οδήγησής σου, ή στη διαδρομή σου ή ακόμη και ο καιρός;

τα προηγούμενα μπουζί σου σε τι κατάσταση ήταν;
πόσα χλμ είχανε κάνει; γιατι αλλάχθηκαν, επειδή στο πρότεινε ο μηχανικός να βάλεις τα συγκεκριμένα
για οικονομία ή επειδή τα έβγαλε και τα είδε χάλια;
μήπως θα μπορούσες να μας δείξεις κάποιες φωτογραφίες τους (των παλιών εννοώ);

Έχω γράψει και παλιότερα οτι με τα LPG της Bosch και εγω είχα μείωση κατανάλωσης καλύτερη ροπη και καύση και το αμάξι παει πολυ πιο ήρεμα γενικα .. Εμένα ήταν τα προηγούμενα αλλγμενα απο την μερσεντες και είχαν μόνο 10000 χιλ υπάρχει διάφορα οτι και να πεις φίλε Αντώνη και δοκίμασε τα στο δικο σου που υπάρχουν τα Bosch LPG , δυστυχώς δεν υπάρχουν θα όλα τα αυτοκίνητα !!

Τώρα η κατανάλωση που γράφει ο contra είναι 11,5 τα 100 χιλιόμετρα ποσο έκαιγε βενζίνη ; Έχει διάφορα με το γκάζι ; Απώλεια δύναμης η ροπης ; Μάλλον για τα ίδια χιλιόμετρα ποσα θα ήθελε βενζίνη ;
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 22 Μαρ, 2012 11:27

Φίλε Dathens,

εγώ φοράω ιριδίου NGK εδώ και 20.000 χλμ, 1 βαθμό ψυχρότερα,
το αμάξι μου δουλεύει μια χαρά και αν βγάλω τα ιριδίου θα ξαναβάλω τα μαμά που φόραγε για να μη ξανακλαίω πολλαπλασιαστές (επειδή έχω υπόνοια ότι μου κάηκαν 2 εξαιτίας των μπουζί ιριδίου) και να μη σκάω τσάμπα λ7, μια χαρά δούλευε στα ίδια άλογα και με τα μαμά μπουζάκια της skoda απλά και εγώ (τότε που είχα λ7 για πέταμα...) επειδή ήτανε της μοδός...είπα να βάλω ιριδίου όπως πολλοί που με προέτρεψαν με παραπλήσιο setup και μοτερ.

Το κακό βέβαια (το έχω ξαναπει) με τους συμπατριώτες μας είναι ότι σου λένε πάντα τη μισή αλήθεια...και την άλλη μισή τη κάνουν γαργάρα και στη κρύβουν για να μην εκτεθούν με τις επιλογές τους....
κανένας δε βγήκε να πει "θα κλαίτε πολλαπλασιαστές σε 10.000-20.000 χλμ
όπως και με τις χοάνες όλοι ξέρουμε (στα vag) ότι με τη χοάνη...o maf θα σε χαιρετήσει λείαν συντόμως και κάθε 20.000-15.000 χλμ ανάλογα τη χοάνη θα θες και 150 ευρώ για maf.
Οπότε φίλε μου, εγώ λ7 σε τέτοια τρικ ψυχολογικού χαρακτήρα δε ξαναρίχνω (δε εννοώ ότι η χοάνη δεν έκανε δουλειά, αλλα παραήτανε ακριβή...στη χρήση της).
Εχω γνωστό που σκίζει τα ιμάτιά του ότι με το fuelmax έχει οικονομία 10%...
άντε βγάλε άκρη λοιπόν απο που είναι το 10% οικονομία.
100 στροφές νωρίτερα απο ότι συνήθως να αλλάζω ταχύτητα, μπορώ να επιτύχω και εγώ...10% οικονομία.
αυτη τη βδομάδα με λίγο συγκρατημένο οδήγηση (πίστεψέ με...πολύ λίγο συγκρατημένη...) είδα μέση κατανάλωση 6.9 lt!!!! Ταυτόχονα έπλυνα και το αμάξι όμως.

Τι να πω τώρα; έπλυνα το αμάξι...και απο τη βελτίωση του συντελεστή οπισθέλκουσας έχω 10% οικονομία και το νιώθω και να πηγαίνει πιο γλυκά (το νιώθω όντως..αυτή τη βδομάδα...δε κάνω πλάκα);

Εϊναι τόσες πολλές οι παράμετροι που για να βγει τεκμηριωμένο συμπέρασμα χρειάζονται εργαστηριακοι έλεγχοι και μάλιστα για κάθε μοτέρ και για το κάθε αμάξι, αφου αλλιώς θα συμπεριφερθεί το δικό μου 20vt και αλλιώς ένα απείραχτο!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 22 Μαρ, 2012 12:38

οτι πεις φίλε!
Θες να πας να βάλεις μπουζί LPG δικαίωμά σου.
Επίσης δεν κατάλαβες καν το σκεπτικό του επιχειρήματός μου, σου έδειχνα κάπου και εσυ..κοίταζες το δάχτυλό μου φίλε αν κατάλαβες...οτι είχε πολλή βρωμιά το αμάξι και έκαιγε περισσότερο :lol:

Τέλος πάντων,

έχεις pm για να μη το ξεχειλώσουμε το post.

δες και εδω...να θυμηθείς κάποια πράγματα....που έχουν ειπωθεί:
viewtopic.php?f=14&t=89&start=0
antonis8via

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες