Κάποιες διευκρινίσεις για τα συστήματα της Vialle.
Το LPi απευθύνεται σε αυτοκίνητα για τα οποία η Vialle έχει σχετικό kit, άρα έχει κάνει πλήρη έλεγχο και παραμετροποίηση στο εργοστάσιό της. Γι αυτό, θεωρητικά, είναι κλειδωμένο και δεν δέχεται ρυθμίσεις. Ωστόσο, στην περίπτωσή μου, ίσως επειδή ταλαιπωρήθηκα και ίσως επειδή υπήρχε και δική τους ευθύνη, δέχθηκαν να φτιάξουν κάποιο ειδικό calibration αρχείο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του δικού μου αυτοκινήτου. Άρα, αν θέλουν, μπορούν να "ανοίξουν" οι ίδιοι το LPi, χωρίς φυσικά να τρέξει ο πελάτης στην Ολλανδία.
Το LPFi έρχεται ξεκλείδωτο και είναι ευθύνη του εγκαταστάτη να το προσαρμόσει και ρυθμίσει σωστά, ανάλογα τον τύπο του αυτοκινήτου. Νομίζω οτι αυτό το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που κάνουν μια ρύθμιση για συγκεκριμένα μοντέλα τους (π.χ. η Subaru για το Forester) και δεν ασχολούνται περαιτέρω.
Από την άλλη, ξέρω οτι κι ο Βρεττός (ο άλλος αντιπρόσωπος της Vialle στην Ελλάδα) αναλαμβάνει σε κάποιες περιπτώσεις να περάσει σύστημα υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα για τα οποία δεν έχει έτοιμο kit η Vialle, ή σε αυτοκίνητα με μηχανικές βελτιώσεις, ειδική χαρτογράφηση κινητήρα, κλπ., αξιοποιώντας αυτές ακριβώς τις δυνατότητες του LPFi.