Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πληροφορίες για υγραεριοκίνηση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Πληροφορίες για υγραεριοκίνηση

Δημοσίευσηαπό jvs » Δευτ 16 Ιούλ, 2012 21:34

fokion ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις! μια και είσαι πιο ψαγμένος και εφόσον είσαι από Αθήνα, ξέρεις κάποιο καλό συνεργείο? Εγώ είμαι από Λιβαδειά, γνωρίζω 2-3 συνεργεία απλά οι περισσότεροι μου λένε να ψάξω για κάποιο 'γνωστό' και έμπιστο συνεργείο στην Αθήνα..
jvs

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 16 Ιούλ, 2012 21:59

Ευχαριστω αλλα θα σε στεναχωρησω δις...

ΟΥΤΕ ψαγμενος ειμαι ( αντε να πεις κοινη λογική....)
και το κυριωτερο - εν αντιθεση.... - δεν συστηνω....
ακομα και για ανθρωπους που "κοβω το χερι μου" μπορει να κατσει στραβή ( που στα δικα μου ματια ειναι λογικό ακομα κι ο καλυτερος να κανει μια στραβη....) κι αντε βρες ακρη μετα....
μη με παρεξηγησεις αλλα εχω "καει".....

απλά βρες μαστορα που ΕΧΕΙ ασχοληθει με το αυτοκινητο σου ( στο μοτερ τουλαχιστον ) ή ακομα καλυτερα βρες αλλους με ιδιο, που πηγαν και τι εντυπωσεις εχουν....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Αισθητήρας Πίεσης και θερμοκρασίας LPG

Δημοσίευσηαπό KostasGas » Παρ 07 Δεκ, 2012 22:10

Κάνω μια πτυχιακή εργασία πάνω στο θέμα της υγραεριοκίνησης και θα ήθελα κάποιες γενικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργείας και εγκατάστασης των εξαρτημάτων..Είναι πολύ λίγα αυτά που βρίσκω για το κάθε εξάρτημα :crazy: και θα ήθελα να εμπλουτίσω την περιγραφή των εξαρτημάτων..

Υ.Γ. Ευχαριστω εκ των προτέρων Κώστας!!
KostasGas

Δημοσίευσηαπό KostasGas » Σάβ 08 Δεκ, 2012 18:34

Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει την δουλεία του αισθητήρα πίεσης και θερμοκρασίας σε ενα αυτοκίνητο με υγραέριο;;
Γιατί μέσα απο την αναζήτηση στο internet είδα δίαφορες ερμηνίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων Κώστας!!!
KostasGas

Δημοσίευσηαπό labros » Σάβ 08 Δεκ, 2012 21:06

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μετράει τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού του αυτοκινήτου που περνάει μέσα από τον πνεύμονα. Το αμάξι παίρνει μπροστά με βενζίνη γιατί το υγρέριο χριάζεται κάποια θερμότητα για να αεριοποιηθεί. Οταν ο αισθητήρας θερμοκρασίας μετρήσει περίπου 40C (ή όποια άλλη θερμοκρασία έχει ρυθμίσει ο εγκαταστάτης) δίνει ο εγκέφαλος του αερίου εντολή να διακοπεί η παροχή βενζίνης και να ξεκινήσει η λειτουργία με αέριο.
Ο αισθητήρας πίεσης μετράει την πίεση του αερίου στον πνεύμονα (εξαερωτή). Αυτή διατηρείται στα επίπεδα που ορίζει ο κατασκευαστής (δεν ξέρω ακριβή τιμή). Αν πέσει κάτω από μια ελάχιστη τιμή (άδειασμα του ντεπόζιτου ή ακόμα και διαροή) ο εγκέφαλος του αερίου δίνει εντολή να γυρίσει σε λειτουργία βενζίνης και διακόπτει την παροχή αερίου μέσω της ηλεκτροβαλβίδας.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό KostasGas » Κυρ 09 Δεκ, 2012 16:57

Ευχαριστώ πολύ λάμπρο :) :)
KostasGas

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 10 Ιαν, 2013 13:53

Ο κουνιάδος μου πρόσφατα έβαλε north italy gaas system σε golf fsi 1400 μς 700 ευρώ στα Λευκάδια ημαθίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει τι ποιοτικές διαφορές έχει αυτό το σύστημα σε σχέση με το BRC που έχω εγώ (αν υποθέσουμε πως ο εγκαταστάτης και των δυο είναι σωστός γιατί και αυτός παίζει το ρόλο του). Επίσης δε γνωρίζω κανέναν που να φοράει αυτό το σύστημα που σημαίνει μεγαλύτερη εξάρτηση από έναν εγκαταστάτη. Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σας . Ευχαριστώ.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 10 Ιαν, 2013 16:19

labros έγραψε:Ο κουνιάδος μου πρόσφατα έβαλε north italy gaas system σε golf fsi 1400 μς 700 ευρώ στα Λευκάδια ημαθίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει τι ποιοτικές διαφορές έχει αυτό το σύστημα σε σχέση με το BRC που έχω εγώ (αν υποθέσουμε πως ο εγκαταστάτης και των δυο είναι σωστός γιατί και αυτός παίζει το ρόλο του). Επίσης δε γνωρίζω κανέναν που να φοράει αυτό το σύστημα που σημαίνει μεγαλύτερη εξάρτηση από έναν εγκαταστάτη. Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σας . Ευχαριστώ.

Σιγουρα δεν έβαλε σε FSI το συστημα που αναφέρεις διοτι δεν υπαρχει σε ένα απλό golf 1.4 ναι !! οπως οτι και η συγκεκριμενη εταιρία δεν εχει συστήματα άμεσου ψεκασμού δεν υπαρχει απλά η τιμή αυτη για τα αμεσου ψεκασμου αυτοκινητα ( ξεκινα απο τα 1100-2000 ευρώ )
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 11 Ιαν, 2013 10:23

Εντάξει μπορεί να μην είναι fsi. Δεν ξέρω πως λέγεται είναι απλό golf 1400 του 2003 ή 2004 νομίζω με 90 ίππους. Η τίμή που του το έβαε είναι αυτή (μπορεί να είναι φιλική γιατί ήταν πελάτης του συνεργείου χρόνια). Το σύστημα είναι αυτό, το διάβασα κοιτώντας μέσα στον κινητήρα. Από εκεί και πέρα κα΄ποιο λάκο έχει η φάβα και ψάχνω τι μπορεί να παίζει. Λέτε να του έβαλε κανένα σύστημα από αυτά που βάζουν στα καεμπυλατερίσια αμάξια;
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 12 Ιαν, 2013 11:45

labros έγραψε:Εντάξει μπορεί να μην είναι fsi. Δεν ξέρω πως λέγεται είναι απλό golf 1400 του 2003 ή 2004 νομίζω με 90 ίππους. Η τίμή που του το έβαε είναι αυτή (μπορεί να είναι φιλική γιατί ήταν πελάτης του συνεργείου χρόνια). Το σύστημα είναι αυτό, το διάβασα κοιτώντας μέσα στον κινητήρα. Από εκεί και πέρα κα΄ποιο λάκο έχει η φάβα και ψάχνω τι μπορεί να παίζει. Λέτε να του έβαλε κανένα σύστημα από αυτά που βάζουν στα καεμπυλατερίσια αμάξια;

Όχι αυτη ειναι η τιμη του κιτ να μην σου πω οτι το έβαλε και ακριβά τοποθετήτε απο 600-800 ευρώ. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το BRC καμια σχέση. Κατα τ´ αλλα αν τοποθετηθεί σωστά ειναι ένα καλό σύστημα συγκεκριμένων δυνατοτήτων.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 31 επισκέπτες