Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Πέμ 18 Φεβ, 2016 20:28

referravag έγραψε:
LouCi4er έγραψε:Ναι,οταν ερθει η ωρα για να περασω κτεο το αυτοκινητο(Σεπτεμβριο του '17 περναει) θα παρανομησει για να μου το περασει,πες μου οτι που επεσες απο τα συννεφα και οτι πρωτη φορα ακους κατι τετοιο. :)) Απλα θα μου το περασει κτεο,δεν θα το νομιμοποιησει.Αν με σταματησουν και με ελεγξουν,την τρωω.Δεν σε ειρωνευομαι και χιλια συγγνωμη αν φανηκε ετσι.Ουτε για πλακα δεν ειναι αυτη η προθεση μου.Επρεπε να δεις την φατσα του αδερφου μου οταν του ειπα οτι σκοπευω να περασω αεριο μονος μου χωρις πιστοποιηση και οτι θα μου το περασει κτεο ετσι,στην ζουλα.Λες και του ειπα οτι σκοπευω να σκοτωσω την μανα μας αντεδρασε.Τεσπα,απ' οτι μου ειπε αυτος το να μου το περασει κτεο ειναι το μονο ευκολο.Αυτος μου ειπε κατι για κλιμακιο(της Τροχαιας μαλλον?,δεν πολυκαταλαβα) και αμα με σταματησουν,θα την φαω ασχημα και εγω και το κτεο.Τεσπα,να μην τα πολυλογω η κοινωνια που ζω ειναι απιστευτα μικρη,σχεδον ολοι γνωριζουμε τον διπλα μας.Καμια σχεση με το χαος των μεγαλων πολεων.Τα εμποδια που αναφερετε δεν ειναι πραγματικα προβληματα για εμας εδω στην επαρχια.Προβλημα πχ για εμας ειναι να βρεις ενα καλο μαστορα,κατι που στις μεγαλες πολεις το βρισκεις ευκολα.Εννοειτε θα ενημερωσω αν τελικα κανω την μετατροπη μονος μου(πιο πολυ κολλαω στο οτι δεν εχω χρονο αρκετο) και θα ανεβασω και φωτο.Σας ευχαριστω πολυ παιδια ολους για τις γνωμες σας,να ειστε καλα.

Ώπα ώπα αδερφέ στάσου... Ανοίγεις μεγάλα μέτωπα με αυτά που γράφεις πιο πάνω και το θέμα μπορεί να ξεφύγει... Θέλω να πιστεύω ότι μας κάνεις πλάκα με αυτά που γράφεις στα κόκκινα και ότι δεν μιλάς σοβαρά... Το να γράφει κάποιος τους Νόμους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κάνει ότι γουστάρει και να μας λέει ως επιχείρημα "ωχ μωρέ δεν είναι αυτό το πρόβλημα, δεν θα με καρφώσει κανείς" συγνώμη κιόλας αλλά τι σκεπτικό είναι αυτό; Προφανώς και δεν σε απασχολεί η ασφάλεια της όλης εγκατάστασης ούτε και των γύρω σου. Επειδή είμαστε όλοι χρήστες του ίδιου οδικού δικτύου και όπως και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε βάλει υγραέριο με τον νόμιμο και πιστοποιημένο τρόπο που υποδεικνύεται από το αρμόδιο υπουργείο και που εξασφαλίζει την ασφάλεια την δική μου αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου που βρίσκονται γύρω μου, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να σεβαστείς και εσύ τους υπόλοιπους που προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε... Αν ότι έχω υπογραμμίσει με κόκκινο πιο πάνω το εννοείς στα σοβαρά, λυπάμαι πολύ αλλά τέτοιες αντιλήψεις δεν συμβαδίζουν με την έννοια του σεβασμού των συμπολιτών μας και μόνο δημοκρατικές δεν είναι. Είμαι κάθετος σε τέτοιες νοοτροπίες και θα παρακαλούσα και κάποιον διαχειριστή να βάλει μια τάξη στα πράγματα... Υποτίθεται ότι μιλάμε πάνω σε μια κοινή βάση όλοι την οποία σεβόμαστε και έχουμε αποδεχτεί όλοι. Αν ο καθένας θέλει να κάνει του κεφαλιού του χαριτολογώντας μάλιστα ότι "θα την βγάλει λάδι" ενώ θα είναι παράνομος πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχουν ακόμη τέτοιες αντιλήψεις...

Δεν ξερω αν πραγματικα εννοεις εσυ ολα αυτα που γραφεις.Που εγραψα εγω οτι γραφω τους νομους εκει που δεν πιανει μελανι και που ειπα οτι θα την βγαλω λαδι?Πως τον να κανω οτι θελω στο αυτοκινητο μου και στην περιουσια μου,με κανει να μην σεβομαι στους συμπολιτες μου?Πως εσυ κρινεις οτι το συστημα που σου εχει περασει ο ταδε πιστοποιημενος εγκαταστατης ειναι απολυτα ασφαλες και αυτο που θα περασω εγω θα ειναι "βγηκε ο χαρος παγανια" ενα πραμα?Σε ενοχλησε τοσο πολυ που ειπα οτι στις μικρες κοινωνιες ειναι πιο ελαστικα τα πραγματα?Δυστηχως ετσι ειναι.Πιστευεις οτι αν με σταματησεις η τροχαια,επειδη ξερω πχ εναν-δυο απο εκει μεσα,θα μου τα "κλασουν" ενα πραμα?Θα με σκισουν κανονικα.Αυτο ειναι ενα ρισκο που προτιθεμαι να παρω.Εγω εγραψα οτι απλα ο αδερφος μου θα κανει τα στραβα ματια και "δεν θα δει" το υγραεριο στο αμαξι οταν θα το περναει κτεο.Αυτο το κανει νομιμο?Οχι.Αυτο ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα του αιωνα(οπως το παρουσιαζεις),δεν νομιζω.Χαριτολογοντας περιεγραωα το ποσο ενοχληθηκε που θα τον αναγκασω να παρανομησει.Ξερεις ποσους τετοιους περναει καθε μερα?Τους περναει γιατι ετσι του λενε,οχι επειδη γουσταρει.Εσυ νομιζεις οτι τα εκατονταδες αυτοκινητα με διαλυμενα ακρομπαρα,με τακακια φαγωμενα,με λαστιχα 10ετιας,ανασφαλιστα κτλ,κτλ, που κυκλοφορουνε,ειναι ασφαλεστερα?Αυτοι σεβονται τους συμπολιτες τους?Μην στοχοποιεις κοσμο,ειδικα καποιον που δεν εχεις γνωρισει ποτε σου.Φιλικα παντα και τερμα απο εμενα.Αν καποιος διαχειρηστης πιστευει οτι εχω προσβαλει με τα ποστ,παρακαλω ας τα σβησει.
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό referravag » Πέμ 18 Φεβ, 2016 21:28

Αααα μάλιστα... Αυτά έχεις να πεις σαν απάντηση; Πάμε λοιπόν να τα πιάσουμε ένα ένα... Την έχω ξανά κάνει την συζήτηση σε άλλο φόρουμ οπότε δεν εκπλήσσομαι...

1) Τι θα πει ότι το αυτοκίνητο είναι δικό μου και κάνω ότι γουστάρω; Έχεις δεν έχεις γνώσεις φίλε μου ο νόμος σου υπαγορεύει να εκπονήσεις την διαδικασία εγκατάστασης από μηχανικό πιστοποιημένο από το υπουργείο. Έτσι δεν είναι; Λέω κάτι παράλογο μήπως που δεν ισχύει;

2) Σοβαρά τώρα, προσπαθείς να αμφισβητήσεις την ποιότητα εγκατάστασης του LPGas και να μας πεις ότι είναι το ίδιο και το αυτό με το να το κάνεις μόνος σου; Σοβαρά το πιστεύεις αυτό; Τα παιδιά που πήγα εγώ για εγκατάσταση όπως και πολλά ακόμα συνεργεία α) έχουν κάνει κάποια εκπαίδευση καθώς και σεμινάρια ενώ κάθε τόσο συνεχίζουν και κάνουν σεμινάρια. Όλοι θα μου πεις; ΌΧΙ. Ο LPGas όμως όταν ήμουν στο συνεργείο έπιασε ένα τηλ το αυτί μου που κανόνιζε με κάποιον στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να τον βάλει να κάτσει παρέα με κάποιο από τα παιδιά του συνεργείου που θα πήγαιναν μαζί σε ένα σεμινάριο. Εσύ απ' όλα αυτά πως μπορείς να συγκριθείς με την εκπαίδευση που παίρνουν αυτοί οι μηχανικοί. Και δεν είναι μόνο ο LPGas και ο QGas τρέχει κάθε τόσο σε σεμινάρια στην Ολλανδία και άλλοι πολλοί. Εσύ έχεις πάρει κάποια εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο; Γιατί δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Το μόνο που ισχύει βάσει όσων μας είπες είναι ότι έχεις δουλέψει ηλεκτρολόγος 12 χρόνια ότι δουλεύεις σε κατάστημα με ανταλλακτικά και ότι έχεις μηχανολογικές γνώσεις. ΟΚ. Δεν αρκεί φίλε μου. Έχεις εκπαιδευτεί σε αυτά τα συστήματα για σωστή και ασφαλή εγκατάσταση? ΌΧΙ. Ακόμη και να είχες εκπαιδευτεί όμως πρέπει να έχεις νόμιμη άδεια εγκατάστασης για να κάνεις μια τέτοια μετατροπή στο αυτοκίνητο. Έτσι λέει ο νόμος φίλε μου. Δεν το λέω εγώ ούτε στο παίζω έξυπνος. Πραγματικά πως μπορείς και να βλέπεις όλα ίσα και όμοια; Σοβαρά την ίδια εγκατάσταση θα σου κάνει ένα πιστοποιημένο συνεργείο με το να το κάνεις μόνος προχωρώντας ψάχνοντας;

3) Η μόνη σου έγνοια είναι το αν θα φας πρόστιμο αν σε σταματήσει η τροχαία; Και που θα το φας αν το φας τι; Δεν μας νοιάζει. Η όλη αντιπαράθεση δεν ξεκίνησε για το αν θα φας πρόστιμο επειδή είσαι παράνομος στα χαρτιά αλλά για το θέμα της ασφάλειας της εγκατάστασης αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη (στο επισημαίνω με απλά Ελληνικά σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει). Δεν θέλω να το παίξω "Κυριάκος" αλλά έχεις δει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube που έχουν σε φωτιά ένα αυτοκίνητο με πιστοποιημένη εγκατάσταση και ένα άλλο με παράνομη και όχι σωστή εγκατάσταση και έλεγχο του ΚΙΤ?

4) Το ότι ζεις σε μια μικρή κοινωνία που είσαστε όλοι γνωστοί και έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο δεν το καταλαβαίνω ως επιχείρημα; Είναι κίνητρο για να προχωρήσεις σε παράνομη εγκατάσταση του συστήματος;

5) Το ότι ο αδερφός σου περνάει αυτοκίνητα αέρα πατέρα στο ΚΤΕΟ είναι ακόμη ένα κίνητρο ή ένα εμπόδιο λιγότερο σε αυτό που θες να κάνεις προφανώς... Και εννοείται ότι θα το εκμεταλλευτείς... Εγώ και όλοι όσοι έχουμε κάνει την διαδικασία ακολουθώντας κατά γράμμα τον νόμο τι σου φταίμε αν χτύπα ξύλο μας πάρεις στο κεφάλι σου. Η αν δεν είμαστε εμείς θα είναι κάποιος άλλος άτυχος... Άκουσε να δεις. Οι νόμοι δεν έχουν βγει για να κοιτάμε πως θα βάλουμε τον γνωστό να κάνουμε την "πουστιά" και να τις καπουλάρουμε... Το ότι το κράτος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι σημαίνει ότι πρέπει να παρανομούμε; Αυτό λες; Αν θες να κάνεις δοκιμές και πειράματα να πας στην Περιοχή 51 στη Νεβάδα μακρυά απ' όλους και απ' όλα και πειραματίσου εκεί όσο θες...

6) Μου προβάλεις ως αντεπιχείρημα για να κάνεις κάτι παράνομο την παρανομία κάποιου άλλου που δεν πέρασε ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό του ή που έχει προβληματικά τακάκια ή ακρόμπαρα ή λάστιχα 10ετίας; Δηλαδή μου λες ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτό που θες να κάνεις, οπότε ουσιαστικά αυτό που μου λες είναι ότι είσαι λιγότερο παράνομος από αυτούς άρα όλα ΟΚ. Υπάρχουν και χειρότερα, αυτό μας λες. Μπράβο θαυμάσια λογική. :clap: Για την ιστορία όσο επικίνδυνοι είναι αυτοί άλλο τόσο θα είσαι και εσύ με μια παράνομη και αβέβαιη εγκατάσταση από άποψη ασφαλείας.

7) Και τέλος η ίδια απάντηση κάθε φορά... "Μην στοχοποιείς κόσμο που δεν ξέρεις" ή "ποιος είσαι εσύ για να με κρίνεις". Συγνώμη φίλε μου αλλά έχεις λάθος άποψη για την έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού... Δυστυχώς τέτοιες λογικές όπως τη δική σου παραπάνω έχω αντικρούσει πολλάκις σε διάφορα αυτοκινητιστικά φόρουμ. Ο Έλληνας δυστυχώς και μιλάω γενικά σε όλους και σε όσους έχουν επιλέξει να μην πάρουν μέρος στον παρόν αντίλογο (λάθος κατ' εμέ) πάντα κοίταζε να δικαιολογήσει την κάθε παρανομία του και την κάθε κουτοπονηριά του δείχνοντας τον διπλανό του που είναι χειρότερος ή πιο παράνομος... Και γι' αυτό η Ελλάδα και οι Έλληνες σαν νοοτροπία δεν θα εξελιχθούμε ποτέ ως λαός... Καθένας κοιτάζει τη βολή του και οι νόμοι ακούγονται βερεσές...

Συγνώμη φίλε μου αλλά είσαι εντελώς μα εντελώς λάθος στο σκεπτικό σου... Από τη στιγμή που εγώ σέβομαι τους Νόμους και είμαι τύπος και υπογραμμός απέναντι στην κοινωνία και στους υπόλοιπους οδηγούς όπως και πολλοί άλλοι ακόμη, δεν μπορώ να χαϊδεύω αυτιά διαβάζοντας τέτοιες απόψεις... Έχει παραγίνει το κακό. Δεν μιλάει κανείς δεν θέλει να μπλέξει κανείς γιατί αν μιλήσει θα βρει τον μπελά του και όλα είναι καλά... "Μην ασχολείσαι" λένε οι περισσότεροι... Όχι φίλε δεν είναι έτσι. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε ευσυνείδητοι και ως οδηγοί και ως πολίτες και πρέπει να μάθουμε να στηλιτεύουμε παράλογες λογικές και παράλογες συμπεριφορές.

Παρομοίως πάντα φιλικά και από εμένα.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό viallesi » Πέμ 18 Φεβ, 2016 21:32

+1000
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 18 Φεβ, 2016 22:24

referravag έγραψε:Αααα μάλιστα... Αυτά έχεις να πεις σαν απάντηση; Πάμε λοιπόν να τα πιάσουμε ένα ένα... Την έχω ξανά κάνει την συζήτηση σε άλλο φόρουμ οπότε δεν εκπλήσσομαι...

1) Τι θα πει ότι το αυτοκίνητο είναι δικό μου και κάνω ότι γουστάρω; Έχεις δεν έχεις γνώσεις φίλε μου ο νόμος σου υπαγορεύει να εκπονήσεις την διαδικασία εγκατάστασης από μηχανικό πιστοποιημένο από το υπουργείο. Έτσι δεν είναι; Λέω κάτι παράλογο μήπως που δεν ισχύει;

2) Σοβαρά τώρα, προσπαθείς να αμφισβητήσεις την ποιότητα εγκατάστασης του LPGas και να μας πεις ότι είναι το ίδιο και το αυτό με το να το κάνεις μόνος σου; Σοβαρά το πιστεύεις αυτό; Τα παιδιά που πήγα εγώ για εγκατάσταση όπως και πολλά ακόμα συνεργεία α) έχουν κάνει κάποια εκπαίδευση καθώς και σεμινάρια ενώ κάθε τόσο συνεχίζουν και κάνουν σεμινάρια. Όλοι θα μου πεις; ΌΧΙ. Ο LPGas όμως όταν ήμουν στο συνεργείο έπιασε ένα τηλ το αυτί μου που κανόνιζε με κάποιον στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να τον βάλει να κάτσει παρέα με κάποιο από τα παιδιά του συνεργείου που θα πήγαιναν μαζί σε ένα σεμινάριο. Εσύ απ' όλα αυτά πως μπορείς να συγκριθείς με την εκπαίδευση που παίρνουν αυτοί οι μηχανικοί. Και δεν είναι μόνο ο LPGas και ο QGas τρέχει κάθε τόσο σε σεμινάρια στην Ολλανδία και άλλοι πολλοί. Εσύ έχεις πάρει κάποια εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο; Γιατί δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Το μόνο που ισχύει βάσει όσων μας είπες είναι ότι έχεις δουλέψει ηλεκτρολόγος 12 χρόνια ότι δουλεύεις σε κατάστημα με ανταλλακτικά και ότι έχεις μηχανολογικές γνώσεις. ΟΚ. Δεν αρκεί φίλε μου. Έχεις εκπαιδευτεί σε αυτά τα συστήματα για σωστή και ασφαλή εγκατάσταση? ΌΧΙ. Ακόμη και να είχες εκπαιδευτεί όμως πρέπει να έχεις νόμιμη άδεια εγκατάστασης για να κάνεις μια τέτοια μετατροπή στο αυτοκίνητο. Έτσι λέει ο νόμος φίλε μου. Δεν το λέω εγώ ούτε στο παίζω έξυπνος. Πραγματικά πως μπορείς και να βλέπεις όλα ίσα και όμοια; Σοβαρά την ίδια εγκατάσταση θα σου κάνει ένα πιστοποιημένο συνεργείο με το να το κάνεις μόνος προχωρώντας ψάχνοντας;

3) Η μόνη σου έγνοια είναι το αν θα φας πρόστιμο αν σε σταματήσει η τροχαία; Και που θα το φας αν το φας τι; Δεν μας νοιάζει. Η όλη αντιπαράθεση δεν ξεκίνησε για το αν θα φας πρόστιμο επειδή είσαι παράνομος στα χαρτιά αλλά για το θέμα της ασφάλειας της εγκατάστασης αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη (στο επισημαίνω με απλά Ελληνικά σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει). Δεν θέλω να το παίξω "Κυριάκος" αλλά έχεις δει το βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube που έχουν σε φωτιά ένα αυτοκίνητο με πιστοποιημένη εγκατάσταση και ένα άλλο με παράνομη και όχι σωστή εγκατάσταση και έλεγχο του ΚΙΤ?

4) Το ότι ζεις σε μια μικρή κοινωνία που είσαστε όλοι γνωστοί και έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο δεν το καταλαβαίνω ως επιχείρημα; Είναι κίνητρο για να προχωρήσεις σε παράνομη εγκατάσταση του συστήματος;

5) Το ότι ο αδερφός σου περνάει αυτοκίνητα αέρα πατέρα στο ΚΤΕΟ είναι ακόμη ένα κίνητρο ή ένα εμπόδιο λιγότερο σε αυτό που θες να κάνεις προφανώς... Και εννοείται ότι θα το εκμεταλλευτείς... Εγώ και όλοι όσοι έχουμε κάνει την διαδικασία ακολουθώντας κατά γράμμα τον νόμο τι σου φταίμε αν χτύπα ξύλο μας πάρεις στο κεφάλι σου. Η αν δεν είμαστε εμείς θα είναι κάποιος άλλος άτυχος... Άκουσε να δεις. Οι νόμοι δεν έχουν βγει για να κοιτάμε πως θα βάλουμε τον γνωστό να κάνουμε την "πουστιά" και να τις καπουλάρουμε... Το ότι το κράτος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι σημαίνει ότι πρέπει να παρανομούμε; Αυτό λες; Αν θες να κάνεις δοκιμές και πειράματα να πας στην Περιοχή 51 στη Νεβάδα μακρυά απ' όλους και απ' όλα και πειραματίσου εκεί όσο θες...

6) Μου προβάλεις ως αντεπιχείρημα για να κάνεις κάτι παράνομο την παρανομία κάποιου άλλου που δεν πέρασε ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό του ή που έχει προβληματικά τακάκια ή ακρόμπαρα ή λάστιχα 10ετίας; Δηλαδή μου λες ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτό που θες να κάνεις, οπότε ουσιαστικά αυτό που μου λες είναι ότι είσαι λιγότερο παράνομος από αυτούς άρα όλα ΟΚ. Υπάρχουν και χειρότερα, αυτό μας λες. Μπράβο θαυμάσια λογική. :clap: Για την ιστορία όσο επικίνδυνοι είναι αυτοί άλλο τόσο θα είσαι και εσύ με μια παράνομη και αβέβαιη εγκατάσταση από άποψη ασφαλείας.

7) Και τέλος η ίδια απάντηση κάθε φορά... "Μην στοχοποιείς κόσμο που δεν ξέρεις" ή "ποιος είσαι εσύ για να με κρίνεις". Συγνώμη φίλε μου αλλά έχεις λάθος άποψη για την έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού... Δυστυχώς τέτοιες λογικές όπως τη δική σου παραπάνω έχω αντικρούσει πολλάκις σε διάφορα αυτοκινητιστικά φόρουμ. Ο Έλληνας δυστυχώς και μιλάω γενικά σε όλους και σε όσους έχουν επιλέξει να μην πάρουν μέρος στον παρόν αντίλογο (λάθος κατ' εμέ) πάντα κοίταζε να δικαιολογήσει την κάθε παρανομία του και την κάθε κουτοπονηριά του δείχνοντας τον διπλανό του που είναι χειρότερος ή πιο παράνομος... Και γι' αυτό η Ελλάδα και οι Έλληνες σαν νοοτροπία δεν θα εξελιχθούμε ποτέ ως λαός... Καθένας κοιτάζει τη βολή του και οι νόμοι ακούγονται βερεσές...

Συγνώμη φίλε μου αλλά είσαι εντελώς μα εντελώς λάθος στο σκεπτικό σου... Από τη στιγμή που εγώ σέβομαι τους Νόμους και είμαι τύπος και υπογραμμός απέναντι στην κοινωνία και στους υπόλοιπους οδηγούς όπως και πολλοί άλλοι ακόμη, δεν μπορώ να χαϊδεύω αυτιά διαβάζοντας τέτοιες απόψεις... Έχει παραγίνει το κακό. Δεν μιλάει κανείς δεν θέλει να μπλέξει κανείς γιατί αν μιλήσει θα βρει τον μπελά του και όλα είναι καλά... "Μην ασχολείσαι" λένε οι περισσότεροι... Όχι φίλε δεν είναι έτσι. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε ευσυνείδητοι και ως οδηγοί και ως πολίτες και πρέπει να μάθουμε να στηλιτεύουμε παράλογες λογικές και παράλογες συμπεριφορές.

Χίλια μπράβο για τα επιχειρήματα και τον χρόνο σου. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα λες στον αέρα.

Απλά είναι τρομερό να κυκλοφορεί μια βόμβα ανάμεσά μας και να ισχυρίζεσαι ότι σέβεσαι τους νόμους.

Προτείνω ο διαχειριστής να επιληφθεί του ζητήματος και τουλάχιστον να διαγράψει το post του μέλους loucifer
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό LouCi4er » Πέμ 18 Φεβ, 2016 23:43

referravag έγραψε:Αααα μάλιστα... Αυτά έχεις να πεις σαν απάντηση; Πάμε λοιπόν να τα πιάσουμε ένα ένα... Την έχω ξανά κάνει την συζήτηση σε άλλο φόρουμ οπότε δεν εκπλήσσομαι...

1)Ξερω πολυ καλα τι ισχυει απο τον νομο και ποτε δεν ειπα το αντιθετο.

2)Ποτε αμφισβητησα εγω τις γνωσεις των εγκαταστατων εδω μεσα?Ανεφερα εγω τους συγκεκριμενους που αναφερεις εσυ?Εγω ειπα οτι οι εγκαταστατες που υπαρχουν στην περιοχη μου,ειναι αναξιοπιστοι και δεν μου εγγυαται κανενας οτι θα κανουν 100% ασφαλη εγκατασταση.Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να επισκεφτω εναν απο τα παιδια που αναφερεις,δυστυχως βρισκομαι 600χλμ μακρυα και ειναι λιγο δυσκολο.Το οτι ανεφερα που δουλευα και που δουλευω,το ανεφερα για αλλους λογους.Ουδεμια σχεση εχει με το παρον.Το πως τα συνδυασες ολα στο "μυαλο" σου,με ξεπερναει.

3)Απο ολα αυτα που εγραψα,εσυ καταλαβες οτι η μονη μου εγνοια ειναι αν θα φαω ή οχι προστιμο αν με σταματησουν?Μαλιστα.Παλι τα συνδυασες οπως σε βολεψε για να βγαλεις τα συμπερασματα σου τα οποια δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

4)Οτι να 'ναι.

5)Ο αδερφος μου δεν εχει δικο του κτεο,δεν κανει οτι του κατεβει και δεν περναει οποιον του γουσταρει ή κοβει οποιον δεν του αρεσει.Υπαλληλος ειναι και κανει οτι του λενε.Κανει οτι του λεει ο νομος αλλα πολλες φορες κανει οτι του λεει αυτος που τον πληρωνει.Παντου ετσι γινεται και δεν νομιζω να φταιει αυτος ή εγω για την κατασταση αυτη,φταινε αυτοι που ψηφιζεις εσυ και εγω τοσα χρονια.Το παραλληρημα σου συνεχιζεται,που προετρεψα εγω καποιον να παρανομησει δειξε μου.Συνεχιζεις να γραφεις οτι σου κατεβει.Να σου θυμισω οτι μιλαμε για μετατροπη αεριου,οχι για κατασκευη βομβας υδρογονου.

6)Εδω δυστυχως για μενα εχεις δικιο.Το να κανω εγω κατι λιγοτερο παρανομο απο καποιον αλλο,σιγουρα δεν το κανει σωστο.Αλλα πρεπει να καταλαβεις οτι σκεψεις κανω και ιδεες παιρνω.Ποτε δεν ειπα οτι αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι νομιμο ή σωστο αλλα ελεος,σταματα να παρερμυνευεις οσα γραφω,σταματα να γραφεις πραγματα που δεν εγραψα και σταματα να συμπεραινεις πραγματα που δεν ισχυουν.

7)Αλλη μια διαλεξη.Αν συνεχισεις ετσι,μπορει στο τελος να πεισεις και τον εαυτο σου.Μαγκες του πληκτρολογιου χορτασαμε.Πισω απο μια οθονη,ξαφνικα γινομαστε ολοι νομιμοι,ηθικοι και δεν συμμαζευεται.Παλι καλα που ανακαλυψες τι φταιει και δεν εξελιχθηκαμε σαν λαος.Να το πεις και καπου που θα ακουστει η φωνη σου μπας και δουμε ασπρη μερα.

Τεσπα,εγω δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου.Μαλλον εσενα κατι σε απασχολει γενικοτερα και βρηκες καπου να πεις τον πονο σου.ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ.Μπορουσες απο την αρχη να μου πεις,φιλαρακι,αυτο που θες να κανεις ειναι παρανομο,ειναι επικινδυνο και αμφιβολου αποτελεσματος.Αντ αυτου,ξεκινησες μια προσωπικη επιθεση εναντιον μου λεγοντας με δολοφονο,απερισκεπτο,παρανομο(για κατι που ΙΣΩΣ κανω),υπευθυνο για την καταντια της χωρας και δεν ξερω και γω τι αλλο.Εχεις ενα δικιο σε αυτα που γραφεις αλλα το χανεις γραφοντας ψεμματα.Τελος παντων,δεν εχει ignore το φορουμ(ή δεν το ειδα),αλλιως που θα καθομουν να ασχοληθω με σενα.Πεταχτηκε και ο αλλος γιατι φοβηθηκε μην κυκλοφορησει καμια βομβα διπλα του.
LouCi4er

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 19 Φεβ, 2016 00:08

Εδω υπαρχει προβλημα προσωπικοτητας και οχι γνωσεων.
Με τετοια αντιληψη αναλογη θα ειναι και μια τεχνικη εργασια, χυμαδιο.

Παρε το φτηνοτερο κιτ (αν μπορεις και μεταχειρισμενο) απο Βουλγαρια και βαλτο.

Σε παρακαλω μην ξαναγραψεις εδω μεσα, δεν εχει κανενα νοημα.

Καποιος admin να επεμβει.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 19 Φεβ, 2016 01:30

LouCi4er, αν θέλεις να βάλεις υγραέριο κάνε μας τη χάρη και ξόδεψε άλλα 350 ευρώ να πας σε ένα εγκαταστάτη να κάνει τη δουλειά όπως πρέπει. Ακόμα και οι τοπικοί σου εγκαταστάτες που τους θάβεις, θα κάνουν πολύ πιο καλή και ασφαλεστερη εγκατάσταση από ότι πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις. Ότι και να νομίζεις ότι ξέρεις, αν όντως ήξερες, θα το είχες κάνει επάγγελμα και θα ήσουν πιστοποιημένος εγκαταστάτης. Δεν είσαι πιστοποιημένος εγκαταστάτης, άρα άστο να πάει στην ευχή κινητή βόμβα θα στήσεις και αν δε σε νοιάζει για σένα, μας νοιάζει εμάς που μπορεί να βρεθούμε στο δρόμο σου. Μια χαρά στα είπαν τα παιδιά παραπάνω.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 19 Φεβ, 2016 06:13

Εγώ νομίζω ότι είναι χρήσιμη όλη αυτή η συζήτηση και κανείς admin δεν πρέπει να αφαιρέσει κάποιο ή κάποια ποστ.

Πιστεύω ότι θα κάνει καλό και θα προβληματίσει κάποιο νέο που σκέπτεται να βάλει lpg και θα τον κάνει να ψάξει να βρει ένα καλό εγκαταστάτη ώστε
να είναι ασφαλές πάνω από όλα το αυτοκίνητό του.
Και ο Loucifer μετά από όλη τη συζήτηση που έχει γίνει εδώ θα καταλάβει ότι αυτό που σκέφτεται είναι ένα μεγάλο λάθος τόσο για αυτόν όσο και για
τους γύρω του και αν αποφασίσει να κάνει τη μετατροπή θα βρει έναν πιστοποιημένο εγκαταστάτη, εγώ θα πρότεινα και έμπειρο και όχι κάποιο αεριτζή
από αυτούς που έχει γεμίσει η πιάτσα και είναι δυσφήμιση για το υγραέριο.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό nickL » Παρ 19 Φεβ, 2016 13:30

Συμφωνώ με papoys βασικά.

Επίσης, ρε συ louci4er εγώ νόμιζα ότι θα το τοποθετήσεις μαζί με κάποιον που ξέρει από το συνεργείο σου και θα το πήγαινες στο κτεο να το περάσεις κανονικά για έλεγχο ΑΝ το δεχόντουσαν που από όσο βλέπω τελικά αυτό αποκλείεται. Είναι λίγο κάπως όλο αυτό που σκέφτεσαι. Αλλά ένα δεν έχω καταλάβει. Γιατί θες να μπεις σε τέτοια οδύσσεια; Για το συνολικό κόστος της εγκατάστασης; Δλδ για 2-3 κατοστάρικα έξτρα;

Πάντως αν σε πιάσουν, σύμφωνα με τον κοκ Άρθρο 89 (ν.2696/1999 αρθ.89 παρ.1 & 2) λόγω μη δήλωσης μεταβολής στοιχείων αυτοκινήτου σε άδεια κυκλοφορίας, έχεις: πρόστιμο τουλάχιστον 200 ευρώ (τουλάχιστον άρα μπορεί να ανέβεις πάραααα πολύ) και είναι και ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι: θα σε συλλάβουν επιτόπου, θα σου αφαιρέσουν πινακίδες και δίπλωμα και θα οδηγηθείς στον εισαγγελέα και κατόπιν στο αυτόφωρο δικαστήριο όπου θα δικαστείς και θα λάβεις ποινή φυλάκισης από 1-3 μήνες, κοινώς θα έχεις ποινικό μητρώο για όλη την υπόλοιπη σου ζωή + χρηματικό πρόστιμο το οποίο μπορεί να είναι και 2-3 χιλιάρικα. Την ποινή φυλάκισης θα την πάρεις στανταράκι καθώς κανένα δικαστήριο (και πολύ σωστά) δεν υπάρχει περίπτωση να σου τη χαρίσει. Είναι από τα αδικήματα που μπαίνεις και φεύγεις με ποινή, δεν μπορείς να πεις ''δεν ήξερα πώς έγινε'', ''δεν ξέρω ποιος μου έκανε τέτοια φάρσα'', ''δεν ξέρω πώς βρέθηκε αυτό το πράγμα μέσα στο αυτοκίνητο'', ''δεν ήξερα ότι αυτά τα πράγματα δηλώνονται'' και άλλα τέτοια ευφάνταστα που λένε όλοι όταν έχουν καταλάβει πια ότι έκαναν μαλακία αλλά είναι πολύ πολύ αργά. Πίστεψε με, δε θα θέλεις να το ζήσεις όλο αυτό. Θα κοπανάς το κεφάλι σου μετά. Και θέλω να πιστέψεις ότι σου μιλάω όπως θα μιλούσα σε έναν φίλο μου. Δεν προσπαθώ να σου κάνω κήρυγμα, απλώς ίσως να μην έχεις σκεφτεί και αυτά που σου γράφω για τις ποινές. Αργά ή γρήγορα πάντως θα γίνει αυτό, θα σε πιάσουν.

Κοινώς κάθε φορά που θα βλέπεις αστυνομία θα ανεβάζεις πίεση 80. Δεν αξίζει αγαπητέ.

Σημειωτέον και off topic, κατά τη γνώμη μου οι ποινές θα έπρεπε να είναι πολύ πολύ μεγαλύτερες. Θα έπρεπε να ξεκινάει το πρόστιμο από τις 2000 ευρώ όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις υψηλοτάτης μέθης και θα έπρεπε να αφαιρείται το δίπλωμα τουλάχιστον για 5 χρόνια (προς αποτροπή τέτοιων πράξεων) και ενδεχομένως και κατάσχεση οχήματος. Ο λόγος διότι το υψηλό πρόστιμο στη μέθη δικαιολογείται καθώς ο μεθυσμένος οδηγός είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Δεν βλέπω να διαφέρει ποιοτικά η τοποθέτηση αυτοσχεδίως και κατά παράβαση του νόμου μηχανισμού lpg καθώς αποτελεί κίνδυνο κατά τον ίδιο (ενδεχομένως και χειρότερο λόγω διάρκειας) τρόπο για το κοινωνικό σύνολο.
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 19 Φεβ, 2016 15:37

εχετε κανει την τριχα τριχια, απο θεμα ασφαλειας οποιος γνωριζει 3 στοιχειωδη πραγματα δεν εχει προβλημα (ποια η διαφορα με αυτον που επισκευαζει μονος του τα φρενα του αυτοκινητου του, δεν ειναι το ιδιο επικυνδυνος?)
απο θεμα νομιμοτητας ναι εχετε δικιο.
πληροφοριακα τωρα, σχεδον οι μισοι εγκαταστατες (ναι αυτοι με την τοποθετηση των 5-6 ωρων) κανουν αθλια εγκατασταση, και οι 9 στους 10 τοποθετουνε σε αυτοκινητα, μεταχειρισμενα συστηματα οταν θα τους τα παει ο πελατης.
αυτα απο μενα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες