Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απλές οδηγίες για απροβλημάτιστη εγκατάσταση

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 20 Φεβ, 2016 00:17

δυστυχως ετσι ειναι δομημενο το κρατος μας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 20 Φεβ, 2016 10:16

hlias έγραψε:εχετε κανει την τριχα τριχια, απο θεμα ασφαλειας οποιος γνωριζει 3 στοιχειωδη πραγματα δεν εχει προβλημα (ποια η διαφορα με αυτον που επισκευαζει μονος του τα φρενα του αυτοκινητου του, δεν ειναι το ιδιο επικυνδυνος?)
απο θεμα νομιμοτητας ναι εχετε δικιο.
πληροφοριακα τωρα, σχεδον οι μισοι εγκαταστατες (ναι αυτοι με την τοποθετηση των 5-6 ωρων) κανουν αθλια εγκατασταση, και οι 9 στους 10 τοποθετουνε σε αυτοκινητα, μεταχειρισμενα συστηματα οταν θα τους τα παει ο πελατης.
αυτα απο μενα.

Αυτό δε περίμενα να το ακούσω από εγκαταστάτη, όχι κάτι μεμονωμένο από ότι είπες αλλά όλο μαζι. Επειδή έτυχε να είμαι σε όλη την διαδικασία εγκατάστασης του υγραερίου στο αμάξι μου, έχω και αρκετά καλή γνώση αυτοκινήτων σε κάθε κομμάτι του για το πως λειτουργεί, παρόλα αυτά η λεπτομέρεια και η διαδικασία που είδα μόνο εύκολη δε μου φάνηκε στο πόσες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξει κάποιος. Και δε συγκρίνεται σε δυσκολία με την αλλαγή φρένων που παρουσιάζεις ως αντιπαράδειγμα αλλά οπωσδήποτε αν δε ξέρει κάποιος να το κάνει αυτό είναι εξίσου επικύνδυνος στο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχω δει νόμο να απαγορεύει σε κάποιον να αλλάζει τακάκια αλλά απαγορεύει εγκατάσταση από κάποιον μη πιστοποιημένο, τουλάχιστον κάτι λέει για τη διαφορά δυσκολίας/απαιτήσεων/γνώσεων αυτών που συγκρίνεις. Και το λες με τόση αφέλεια, "3 στοιχειωδη πραγματα δεν έχει πρόβλημα" που τρομάζει. Μου θυμίζει κάτι σαν "εεε αφεντικό ακούω ένα φςςςςςςς μάλλον έχουμε διαρροή" και η απάντηση να είναι "έλα μωρέ σιγά βάλε logo να φράξει δε θα καταλάβει κανείς τίποτα", κάπως έτσι μου ακούγεται ότι η ασφάλεια και η ποιότητα της εγκατάστασης είναι διαπραγματεύσιμη από κάποιον που πληρώνεται για να κάνει ασφαλή και ποιοτική εγκατάσταση.
Όσο για τους εγκαταστάτες, πως πιστοποιήθηκαν αν κάνουν τόσο χάλι δουλειά; Και αν ξέρετε τέτοιους γιατί δε κάνετε τα νόμιμα να προστατέψετε και εμάς και τη δουλειά σας; Όλοι ζημιωνόμαστε από προβληματικές εγκαταστάσεις, ειδικά αν είναι και τόσο χάλι που είναι και θέμα ασφάλειας πλέον.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 20 Φεβ, 2016 11:04

apagogeas έγραψε:
Αυτό δε περίμενα να το ακούσω από εγκαταστάτη, όχι κάτι μεμονωμένο από ότι είπες αλλά όλο μαζι. Επειδή έτυχε να είμαι σε όλη την διαδικασία εγκατάστασης του υγραερίου στο αμάξι μου, έχω και αρκετά καλή γνώση αυτοκινήτων σε κάθε κομμάτι του για το πως λειτουργεί, παρόλα αυτά η λεπτομέρεια και η διαδικασία που είδα μόνο εύκολη δε μου φάνηκε στο πόσες λεπτομέρειες πρέπει να προσέξει κάποιος. Και δε συγκρίνεται σε δυσκολία με την αλλαγή φρένων που παρουσιάζεις ως αντιπαράδειγμα αλλά οπωσδήποτε αν δε ξέρει κάποιος να το κάνει αυτό είναι εξίσου επικύνδυνος στο αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχω δει νόμο να απαγορεύει σε κάποιον να αλλάζει τακάκια αλλά απαγορεύει εγκατάσταση από κάποιον μη πιστοποιημένο, τουλάχιστον κάτι λέει για τη διαφορά δυσκολίας/απαιτήσεων/γνώσεων αυτών που συγκρίνεις. Και το λες με τόση αφέλεια, "3 στοιχειωδη πραγματα δεν έχει πρόβλημα" που τρομάζει. Μου θυμίζει κάτι σαν "εεε αφεντικό ακούω ένα φςςςςςςς μάλλον έχουμε διαρροή" και η απάντηση να είναι "έλα μωρέ σιγά βάλε logo να φράξει δε θα καταλάβει κανείς τίποτα", κάπως έτσι μου ακούγεται ότι η ασφάλεια και η ποιότητα της εγκατάστασης είναι διαπραγματεύσιμη από κάποιον που πληρώνεται για να κάνει ασφαλή και ποιοτική εγκατάσταση.
Όσο για τους εγκαταστάτες, πως πιστοποιήθηκαν αν κάνουν τόσο χάλι δουλειά; Και αν ξέρετε τέτοιους γιατί δε κάνετε τα νόμιμα να προστατέψετε και εμάς και τη δουλειά σας; Όλοι ζημιωνόμαστε από προβληματικές εγκαταστάσεις, ειδικά αν είναι και τόσο χάλι που είναι και θέμα ασφάλειας πλέον.

μην πεφτεις απο τα συννεφα, το ξαναεγραψα ετσι ειναι δομημενο το κρατος μας, οποιος εχει δικιο πρεπει να αφιερωσει πολυ χρονο και χρημα και χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα δικαιωθει.
ελα να σου δειξω πλυντηριο-λιπαντηριο διπλα σε αστυνομικο τμημα που τις εγκαταστασεις τις κανει στο πεζοδρομιο, ποιος φταιει περισσοτερο, το κρατος? αυτος? ή ο πελατης που θελει να βαλει σουπερ ντουπερ συστημα με 500 ευρω και σε 5 ωρες?
παμε και στα περι νομου τωρα, ειναι μια αρπα κολλα νομοθεσια που παιδακια να εβαζες να την γραψουν πιστευω οτι θα την εκαναν σωστοτερη, ποιος ο λογος ενα συστημα που φορας εσυ στο αυτοκνητο σου αν θες να το μεταφερεις στο αλλο σου αυτοκινητο σε 2-3 χρονια να μην μπορεις? αν ειναι επικυνδυνο για το αλλο σου αυτοκινητο πως δεν ειναι για το υπαρχον? ποιος ο λογος οταν θα περασεις κτεο να χρειαζεσαι επανελεγχο απο τον εγκαταστατη? το κτεο τι κανει αραγε? γνωριζεις οτι νομικα αυτοκινητο που φοραει υγραεριο απαγορευεται να μπει μεσα σε συνεργειο, λαστιχαδικο, φρεναδικο, ευθυγραμμισαδικο στο οποιο η αδεια του εχει βγει πριν το 2000? αραγε οι αντιπροσωπειες εχουν το δικαιωμα βαση νομου να συντηρουν ή επισκευαζουν αυτοκινητα τα οποια φερουν υγραεριο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tripas » Σάβ 20 Φεβ, 2016 11:47

Φίλοι αν δεν το παιζετε αφελείς επιτρέψετε μου να σας πω οτι απο τα γραφόμενα σας δείχνετε αφελεια μικρου παιδιου.
Απλα ο hlias λεει στα γραφόμενα του την αληθεια και αυτή λιγο στρογγυλεμενη.
Όλοι οι ανθρωποι δεν αντέχουν να ακουσουν την αλήθεια φάνηκε και απο τις αντιδράσεις σας άλλωστε.

Το 2010 όταν άρχισε το πανηγύρι του LPG άντε να υπήρχαν 5-7 μηχανολόγοι μηχανικοι που να είχαν δικαίωμα υπογραφης. Εξηγείστε μου εσείς πως σε κάθε νομο είχε τουλάχιστον 5 συνεργεία για μετατροπή LPG. Αυτοι οι μηχανολόγοι έπρεπε να διακτινίζονται στο πανελληνιο για να τις ελεγχουν αυτες τις εγκαταστάσεις.
Απο όλες τις εγκαταστάσεις πανελλαδικά άντε να κόπηκαν στο ΚΤΕΟ και κανα 2 για τα ματια του κοσμου.

Το έχω ξαναγραψει και παλαιότερα ,φίλος έκανε την μεγιστή ηλιθιότητα να βάλει το 2011 LPG σε όχημα με γερμανικές πινακίδες στο πιο διάσημο εγκαταστατη εκεινης της εποχής ,χρόνος αναμονής 4 μήνες παρακαλώ, στην θεσσαλονική. Όταν πήγε να περάσει KTEO το όχημα στην γερμανια το όχημα κοπηκε και χρειάστηκε 1000Ευρω μετατροπές για να το περασει. Φυσικά όταν ζητησε κάποια χαρτια απο τον εγκαταστη του που ηθελαν οι γερμανοι η απάντηση ήταν να μου στείλουν γραπτή την αιτηση τους και μεταφρασμενη στα ελληνικά και θα δουμε .
Citroen C4 sedan 1.6 TU5JP4-NFU 2008 , BRC P&D MY10 + LPG7
Άβαταρ μέλους
tripas

Δημοσιευσεις: 605

Δημοσίευσηαπό nickL » Σάβ 20 Φεβ, 2016 17:45

hlias έγραψε:εχετε κανει την τριχα τριχια, απο θεμα ασφαλειας οποιος γνωριζει 3 στοιχειωδη πραγματα δεν εχει προβλημα (ποια η διαφορα με αυτον που επισκευαζει μονος του τα φρενα του αυτοκινητου του, δεν ειναι το ιδιο επικυνδυνος?)
απο θεμα νομιμοτητας ναι εχετε δικιο.
πληροφοριακα τωρα, σχεδον οι μισοι εγκαταστατες (ναι αυτοι με την τοποθετηση των 5-6 ωρων) κανουν αθλια εγκατασταση, και οι 9 στους 10 τοποθετουνε σε αυτοκινητα, μεταχειρισμενα συστηματα οταν θα τους τα παει ο πελατης.
αυτα απο μενα.

αυτη ειναι ολοκληρη η απαντηση μου, ελπιζω να καταλαβαινεις οτι εχοντας απομονωσει μια μονο παραγραφο βγαινει τελειως διαφορετικο νοημα.
το για ποιον λογο θελατε να διμιουργηθουν εντυπωσεις δεν τον γνωριζω.
ειδατε καπου να αμφισβητω την νομιμοτητα σας? πως θα μπορουσα αραγε αφου δεν σας γνωριζω και δεν μπορω να κρινω αγνωστους ανθρωπους πισω απο ενα πληκτρολογιο, τουλαχιστον αυτο συνηθιζω να μην το κανω εγω.

Αλλά παρ' όλα αυτά είστε σίγουρος ότι ήθελα να δημιουργήσω εντυπώσεις, οπότε με κρίνατε και με καταδικάσατε κιόλας με τη χρήση αόριστου χρόνου. Δε γνωρίζατε γιατί ήθελα να δημιουργήσω εντυπώσεις αλλά είστε τόσο βέβαιος ότι το ήθελα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο για άλλη μια φορά σε αυτήν τη χώρα. Το δε ακόμα πιο αστείο είναι ότι δηλώνετε εναντίον την κριτικής πίσω από το πληκτρολόγιο και 2 γραμμές πιο πάνω κάνετε ακριβώς το ίδιο, χωρίς έστω να το δικαιολογείτε. :lol: :lol: :lol:

Σας παρακαλώ για άλλη μια φορά να ανακαλέσετε!!

Επίσης, αναμένω να μας δικαιολογήσετε σε ποίο ακριβώς σημείο έγκειται η στοχοποίηση του μέλους πιο πάνω.

anikologr έγραψε:
hlias έγραψε:
nickL έγραψε:
Μα η κουβέντα δεν αφορά σύγκριση επικινδυνότητας. Αν κάποιος δεν γνωρίζει πώς να επισκευάσει-εγκαταστήσει ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο είναι το ΙΔΙΟ επικίνδυνος ΕΞΙΣΟΥ. Αν έλεγε κάποιος, δεν ξέρω από φρένα αλλά θα τ' αλλάξω μόνος μου το ίδιο δε θα του έλεγε κανείς;

Δεν είναι μόνο θέμα νομιμότητας, η νομιμότητα ακολουθεί κοινωνικές εξελίξεις.

απλα δεν ειναι τοσο επικινδυνο οσο νομιζετε-φανταζεστε, στοχοποιησατε και κρινατε ολοι σας εναν ανθρωπο τον οποιο δεν γνωριζετε ποιες γνωσεις εχει, ευκολη η κριτικη πισω απο το πληκρολογιο.
πιστευω οτι εσυ εισαι καθολα νομιμος σε ολους τους τομεις της ζωης σου.
τοσο απλα.

Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουμε ποιες γνώσεις έχει τα λέμε.. Δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο να απολογούμαστε που δεν αφήνουμε κάποιον να κάνει κάτι εντελώς παράνομο?

Για άλλη μια φορά σε αυτή την χώρα έχει χαθεί η κοινή λογική.. Δυστυχώς.

+1

Ευτυχώς που το επισήμανε κάποιος γιατί υπάρχουν στιγμές που νοιώθω ότι χάνω τα λογικά μου.

Δεν είπε το μέλος πιο πάνω, ''έχω γνώσεις και θα το φτιάξω μόνος μου'', είπε ''ΔΕΝ έχω γνώσεις και θα το φτιάξω μόνος μου''.

Η έκφραση γνώμης από τους περισσοτέρους που προσπαθεί δια λόγου και πειθούς να αποτρέψει κάποιον από το να παρανομήσει (και μάλιστα ΠΟΙΝΙΚΑ) = στοχοποίηση και άσκηση κριτικής. Πραγματικά σηκώνω τα χέρια.

----------------

Επίσης το ότι έτσι είναι δομημένο το κράτος μας, το οποίο αληθεύει κατά ένα ποσοστό αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε, δεν αποτελεί άλλοθι. Στην προκείμενη περίπτωση πάνω σε αυτό που συζητάμε και που αποτέλεσε την αφορμή για όλη αυτή τη διαμάχη, ο φίλος πιο πάνω έχει ΕΠΙΛΟΓΗ. Έχει την επιλογή να πάει σε έναν εγκαταστάτη. Δεν είναι παράλογο αυτό που ζητάει ο νόμος και η κοινή λογική να πάει σε έναν ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ, εκτός αν αμφισβητείται και αυτό.

Συνεπώς, το ότι υπάρχουν άλλοι ενδεχομένως παράλογοι νόμοι ή διαδικασίες ΔΕΝ σημαίνει ότι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τους αναποδογυρίσουμε όλους και να μην τηρούμε έστω τους υπάρχοντες που είναι λογικοί.

Αυτή η νοοτροπία μοιραία οδηγεί στην αντίληψη ότι αφού ένα νοσοκομείο δε λειτουργεί καλά, ας το ανατινάξουμε. Ή αφού η βάρκα μπάζει νερά ας ανοίξουμε κι άλλο την τρύπα. Το θέμα είναι λοιπόν, αν ο καθένας μας ως μονάδα μπορεί να κάνει κάτι για να βάλει το λιθαράκι του να διορθώσει την κατάσταση. Όλα τα άλλα είναι μοιρολατρείες δυστυχώς αλλά και δικαιολογίες.

Όπως επίσης το ότι 9/10 εγκαταστάτες είναι παράνομοι (κάτι το οποίο προσωπικά χωρίς να έχω γνώσεις, δεν το πολυπιστεύω) τι έχει να λέει; Τι σημαίνει; Να αρχίσουμε να βάζουμε μόνοι μας συστήματα; Να κάνουμε παράνομο και τον 10/10; Τι έχει να λέει; Τι προσφέρει στη συζήτηση αυτή; Μας οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα; Πολύ αμφιβάλω.
nickL

Δημοσιευσεις: 338

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 20 Φεβ, 2016 18:21

αν αναφερεσαι στο "εχετε κανει" ειναι πληθυντικος αριθμος για 3-4 ατομα που πυροβολουσαν.
συνηθως ανθρωπος που εχει δουλεψει σε μεταχειρισμενα ανταλλακτικα αυτοκινητων εχει τουλαχιστον τις βασικες γνωσεις, απο κει και περα αφου θα το βαλει μονος του (εκτος και αν πιστευεις οτι τον απετρεψες) φρονιμοτερο θα ηταν να του πειτε τι να προσεξει.
ουτε εκρινα, ουτε καταδικασα.
ευτυχως ακομα καποιοι εδω μεσα καταλαβαν τι εννοω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό referravag » Σάβ 20 Φεβ, 2016 20:16

Αδέρφια,

χαίρομαι πραγματικά που οι περισσότεροι ασπάστηκαν τους προβληματισμούς μου και που παλεύουν για να αλλάξουμε όλοι μαζί κάποια παράλογα πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να συζητιούνται καν. Λυπάμαι μόνο που κάποια άτομα θεωρούν τέτοιες τακτικές φυσιολογικές επειδή ζούμε σε μια χώρα διαλυμένη. Είπε κάποιος εγκατάστατης πιο πάνω ότι "δυστυχώς έτσι είναι δομημένη η κοινωνία". Είπε επίσης " πιστεύετε ότι με όλον αυτό τον διάλογο θα τον αποτρέψετε να κάνει την εγκατάσταση μόνος του;" Το δυστυχές δεν είναι αυτό φίλοι συμφορουμίτες... Το δυστυχές είναι να αποδεχόμαστε την παρούσα κατάσταση χωρίς να κοπιάζουμε για να αλλάξουν τα πράγματα... Τι έπρεπε δηλαδή να κάνουμε? Να ζητήσουμε και συγγνώμη επειδή είπαμε πράγματα αυτονόητα που δεν θα έπρεπε καν ούτε για αστείο να υπάρχουν στο μυαλό; Θα τρελαθούμε τελείως; Οι γονείς μου, οι δάσκαλοι μου και οι καθηγητές μου στο σχολείο, στα φροντιστήρια στο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων με έμαθαν να είμαι κοινωνός της Δημοκρατίας, του σεβασμού στους υπόλοιπους καθώς και πολλών ακόμη στοιχειωδών αρχών. Ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την κατάσταση είναι προσπαθώντας, όχι παρατώντας τα.

Ξέρετε κύριε εγκατάστατη εγώ (όπως και τα περισσότερα παιδιά που συμμερίζονται την άποψη μου) ακολουθώ ένα ρητό στη ζωή μου που λέει "αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα κερί". Με λυπεί αφάνταστα να βλέπω ανθρώπους παραδομένους στο έλεος αυτών που μας κυβερνούν περιμένοντας ότι μια μέρα τα πράγματα θα αλλάξουν μόνα τους ή ότι δεν θα αλλάξουν ποτέ. Τίποτα δεν αλλάζει χωρίς μόχθο και προσπάθεια. Αντί λοιπόν να αποδεχόμαστε μια λυπηρή αλήθεια (την οποία όλοι γνωρίζουμε) ας δουλέψουμε όλοι παρέα και ο καθένας ξεχωριστά για πράγματα που είναι αυτονόητα.

Όσο για την κριτική πίσω από το πληκτρολόγιο δεν αντιλαμβάνομαι σε ποιο σημείο κρίναμε το συγκεκριμένο μέλος. Αυτή είναι και η δική σας απάντηση; Ότι είμαστε κριτές πίσω άλλοι το πληκτρολόγιο; Για πηγαίνετε στην Γερμανία για παράδειγμα να δείτε πως προστατεύουν μέχρι και τα δικαιώματα των κατοικίδιων. Ναι η Γερμανία όσο και αν την έχουν μισήσει κάποιοι είναι τουλάχιστον 100 χρόνια μπροστά μας. Το ξέρετε ότι αν κάποιος έχει σκυλάκι στη Γερμανία και κάποιος γείτονας αντιληφθεί ότι ο ιδιοκτήτης του το έχει παραμελημένο ή ότι δεν το βγάζει βόλτα κάνει καταγγελία; Τι είναι αυτό; Κριτική; Ο Έλληνας τι θα έλεγε; "Δεν είναι δικό μου οπότε μην μιλάς, κάνε ότι δεν ξέρεις." Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου... Πήρες σκύλο κύριε; Πρέπει να τον φροντίζεις και να του φέρεσαι υπεύθυνα. Έτσι είναι και έτσι προστατεύουν την κοινωνία τους και βασικές αρχές. Αν ακούγαμε τον γείτονά πχ να ξυλοφορτώνει γυναίκα και παιδί δεν θα ειδοποιούσαμε την αστυνομία; Το ίδιο είναι. Θες άλλο παράδειγμα; Τρεις φορές που είχε τύχει να τρακάρουν το αυτοκίνητο των γονιών μου σταθμευμένο (στο Dusseldorf) τα χρόνια που ήταν στην Γερμανία, σταμάτησαν και οι τρεις Γερμανοί, πήραν τηλέφωνο επιτόπου την αστυνομία, ήρθε η αστυνομία και η τελευταία πήρε τηλ τον πατέρα μου να πάει εκεί γιατί είχε ατύχημα... Θες άλλο παράδειγμα; Πριν χιόνια στην Γερμανία πάλι γνωστός Έλληνας πήγε να αλλάξει τα λάδια του αυτοκινήτου μόνος του σε ένα δημόσιο πάρκινγκ. Για πότε ήρθε η αστυνομία και τον έβαλε να τα γλύψει όλα από όσα είχαν στάξει στην άσφαλτο μην επεκταθώ... Τι σχέση έχουν όλα αυτά θα μου πείτε με τον αντίλογο που γίνεται εδώ; Τεράστια! Δείχνουν την διαφορά μας στην παιδεία και πόσο πίσω είμαστε. Μπορεί να φαντάζονται μακρινά όλα αυτά για τη χώρα μας αλλά εγώ έτσι θα ήθελα να μας δω μια μέρα και γι αυτό δεν αφήνω τίποτα στην μοίρα του και μου δίνει ελπίδα το γεγονός ότι με ακολουθούν κι άλλα παιδιά.

Τα αυτονόητα είπαμε που θα έπρεπε να πείτε κι εσείς πρώτος απ' όλους όντας εγκαταστάτης αντί να προσπαθείτε να υποβαθμισετε το γεγονός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο σημαντικό ζήτημα από την υγειά μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Το φόρουμ είναι μέσο διαλόγου-αντιλόγου. Κανένας δεν γνωρίζει κανέναν. Πέρα από αυτό όμως είναι μέσο αλληλεπίδρασης καθώς και μικρογραφία της κοινωνίας. Τα ίδια που έγραψα πιο πάνω από την "άνεση του πληκτρολογίου μου" θα έλεγα (όπως και τα υπόλοιπα παιδιά φαντάζομαι που συμφωνούν μαζί μου) και σε κάποιον που συναντούσα πρώτη φορά τυχαία στο συνεργείο μου και είχαμε τον ίδιο διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο.
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 20 Φεβ, 2016 22:03

σωστα ολα αυτα που γραφεις, το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη κουραζεσαι (εγω) και θελοντας και μη ακολουθεις το ρευμα οταν δεν εχει να κανει με την ασφαλεια των ανθρωπων (και οπως ξαναειπα) το θεμα της ασφαλειας λογιακ το γνωριζω καλυτερα.
παμε στο πληκρολογιο τωρα, σοφα τα γραφεις, αλλα δεν ξερω απο οσα γραφεις ποσα τηρεις και εσυ ο ιδιος (δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα) αν θα υπολογισω μεσα στο φορουμ, το οποιο ειναι ενας μικροκοσμος της κοινωνιας, σε ποσοστο ποσοι ειναι αυτοι που εχουν τις σωστες θεωριες και τις κανουν πραξη θα περιμενα αναλογο ποσοστο και στην κοινωνια (με μια μικρη αποκλιση πανω ή κατω) να ειναι ετσι, ελα μου ομως που δεν το βλεπω εξω αυτο, αρα οι περισσοτεροι ξερουν να κρειβουν καλα τα μειον τους, αυτο θελεις αραγε?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό referravag » Σάβ 20 Φεβ, 2016 22:48

Προσπαθείς να με αμφισβητήσεις και πάλι. ΟΚ. Για να σου λύσω την απορία απ' όλα όσα γράφω τηρώ το 100% χωρίς ίχνος υπερβολής... Το αν με πιστεύεις ή όχι είναι δικό σου θέμα... Δεν στο επέβαλα. Να μπω σε διαδικασία όπου πρέπει να δώσω ρέστα ή να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας δεν πρόκειται να το κάνω... Νομίζω ότι είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτά που έχω διατυπώσει μέχρι ώρας και δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο βάσει όσων γράφτηκαν.

Όσο για το θέμα της εγκυρότητας των απαντήσεών μου, εγώ από τη στιγμή που γράφομαι σε ένα site για να λάβω και να δώσω βοήθεια μέχρι ώρας με όσα παιδιά έχω κουβεντιάσει στα διάφορα θέματα καθώς και με προσωπικά μηνύματα, πάντα μα πάντα οι συζητήσεις μας ήταν κάτι περισσότερο από εγκάρδιες και έλαβα τις συμβουλές τους υπόψη μου 100% με κλειστά μάτια. Εδώ μέσα κανένας δεν γνωρίζει κανέναν προσωπικά... Υποτίθεται όμως ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης πάνω στις εμπειρίες που μοιραζόμαστε και νομίζω ότι εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος εάν κάποιος από την παρέα λέει κάτι παράλογο ή άδικο. Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι ναι οκ "από αυτά που γράφεις καλός μηχανικός φαίνεται ότι είσαι αλλά στην πράξη δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό..." Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο όπως και εγώ προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αμφισβήτηση της προηγούμενης φράσης προς το πρόσωπό σου καθώς έχοντας ξεσκονίσει όλο το φόρουμ για τουλάχιστον ένα 6μηνο πριν προβούμε στην εγκατάσταση στο δικό μας αυτοκίνητο νομίζω ότι είναι φανερό σε όλους από όσα έχεις καταθέσει σε τούτο εδώ το φόρουμ ότι είσαι από τους λίγους γνώστες και με όρεξη να βοηθάει μέσα από το φόρουμ.

Αν λοιπόν θες να κάνουμε σωστό και όμορφο διάλογο και με εμένα και με τα υπόλοιπα παιδιά που σου απάντησαν θα πρέπει να μας σεβαστείς με τον ίδιο τρόπο που σε σεβόμαστε και σε εμπιστευόμαστε τόσο καιρό και εμείς. Αν πιστεύεις ότι κάποιος από εμάς είναι ανάξιος εμπιστοσύνης και έχεις επιχειρήματα να το αποδείξεις εδώ είμαστε να σε ακούσουμε... Το να γενικολογείς αμφισβητώντας και εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά μιλώντας υποθετικά με το "αν" σε καμιά περίπτωση δεν κάνει τον διάλογο παραγωγικό (τον "αν" είναι υπόθεση και δεν μπορούμε να βασίσουμε τη λογική και το μέλλον στο "τι θα γινόταν αν...") και το μόνο που κάνεις είναι να πετάς λάσπη. Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και πως το λες αλλά εδώ μιλάς και απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο άτομο/α. Εμένα (και τα υπόλοιπα παιδιά που σου απάντησαν προηγουμένως). Αν έχεις κάτι χειροπιαστό σε αυτό που λες πες το ξεκάθαρα. Δεν σε πρόσβαλε ούτε έθιξε την αξιοπιστία σου εδώ μέσα κανείς με τον τρόπο που επιχειρείς να κάνεις εσύ σε εμένα και στους υπόλοιπους. Είμαστε όλοι ισότιμοι χρήστες του φόρουμ από τους εγκαταστάτες μέχρι τον χρήστη που γράφτηκε πριν ένα λεπτό στο φόρουμ.

Φιλικά όπως πάντα
Peugeot 207 1.4 VTi
Citroën C4 1.4
KIT: BRC P&D MY10
Petrol Rst: LPGTECH EmuTECH Pb-Level-02
referravag

Δημοσιευσεις: 441

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 21 Φεβ, 2016 00:01

referravag έγραψε:Προσπαθείς να με αμφισβητήσεις και πάλι. ΟΚ. Για να σου λύσω την απορία απ' όλα όσα γράφω τηρώ το 100% χωρίς ίχνος υπερβολής... Το αν με πιστεύεις ή όχι είναι δικό σου θέμα... Δεν στο επέβαλα. Να μπω σε διαδικασία όπου πρέπει να δώσω ρέστα ή να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας δεν πρόκειται να το κάνω... Νομίζω ότι είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτά που έχω διατυπώσει μέχρι ώρας και δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο βάσει όσων γράφτηκαν.

Όσο για το θέμα της εγκυρότητας των απαντήσεών μου, εγώ από τη στιγμή που γράφομαι σε ένα site για να λάβω και να δώσω βοήθεια μέχρι ώρας με όσα παιδιά έχω κουβεντιάσει στα διάφορα θέματα καθώς και με προσωπικά μηνύματα, πάντα μα πάντα οι συζητήσεις μας ήταν κάτι περισσότερο από εγκάρδιες και έλαβα τις συμβουλές τους υπόψη μου 100% με κλειστά μάτια. Εδώ μέσα κανένας δεν γνωρίζει κανέναν προσωπικά... Υποτίθεται όμως ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης πάνω στις εμπειρίες που μοιραζόμαστε και νομίζω ότι εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος εάν κάποιος από την παρέα λέει κάτι παράλογο ή άδικο. Είναι σαν να σου λέω εγώ ότι ναι οκ "από αυτά που γράφεις καλός μηχανικός φαίνεται ότι είσαι αλλά στην πράξη δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό..." Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο όπως και εγώ προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αμφισβήτηση της προηγούμενης φράσης προς το πρόσωπό σου καθώς έχοντας ξεσκονίσει όλο το φόρουμ για τουλάχιστον ένα 6μηνο πριν προβούμε στην εγκατάσταση στο δικό μας αυτοκίνητο νομίζω ότι είναι φανερό σε όλους από όσα έχεις καταθέσει σε τούτο εδώ το φόρουμ ότι είσαι από τους λίγους γνώστες και με όρεξη να βοηθάει μέσα από το φόρουμ.

Αν λοιπόν θες να κάνουμε σωστό και όμορφο διάλογο και με εμένα και με τα υπόλοιπα παιδιά που σου απάντησαν θα πρέπει να μας σεβαστείς με τον ίδιο τρόπο που σε σεβόμαστε και σε εμπιστευόμαστε τόσο καιρό και εμείς. Αν πιστεύεις ότι κάποιος από εμάς είναι ανάξιος εμπιστοσύνης και έχεις επιχειρήματα να το αποδείξεις εδώ είμαστε να σε ακούσουμε... Το να γενικολογείς αμφισβητώντας και εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά μιλώντας υποθετικά με το "αν" σε καμιά περίπτωση δεν κάνει τον διάλογο παραγωγικό (τον "αν" είναι υπόθεση και δεν μπορούμε να βασίσουμε τη λογική και το μέλλον στο "τι θα γινόταν αν...") και το μόνο που κάνεις είναι να πετάς λάσπη. Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και πως το λες αλλά εδώ μιλάς και απευθύνεσαι σε συγκεκριμένο άτομο/α. Εμένα (και τα υπόλοιπα παιδιά που σου απάντησαν προηγουμένως). Αν έχεις κάτι χειροπιαστό σε αυτό που λες πες το ξεκάθαρα. Δεν σε πρόσβαλε ούτε έθιξε την αξιοπιστία σου εδώ μέσα κανείς με τον τρόπο που επιχειρείς να κάνεις εσύ σε εμένα και στους υπόλοιπους. Είμαστε όλοι ισότιμοι χρήστες του φόρουμ από τους εγκαταστάτες μέχρι τον χρήστη που γράφτηκε πριν ένα λεπτό στο φόρουμ.

Φιλικά όπως πάντα

hlias έγραψε:σωστα ολα αυτα που γραφεις, το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη κουραζεσαι (εγω) και θελοντας και μη ακολουθεις το ρευμα οταν δεν εχει να κανει με την ασφαλεια των ανθρωπων (και οπως ξαναειπα) το θεμα της ασφαλειας λογιακ το γνωριζω καλυτερα.
παμε στο πληκρολογιο τωρα, σοφα τα γραφεις, αλλα δεν ξερω απο οσα γραφεις ποσα τηρεις και εσυ ο ιδιος (δεν αναφερομαι προσωπικα σε σενα) αν θα υπολογισω μεσα στο φορουμ, το οποιο ειναι ενας μικροκοσμος της κοινωνιας, σε ποσοστο ποσοι ειναι αυτοι που εχουν τις σωστες θεωριες και τις κανουν πραξη θα περιμενα αναλογο ποσοστο και στην κοινωνια (με μια μικρη αποκλιση πανω ή κατω) να ειναι ετσι, ελα μου ομως που δεν το βλεπω εξω αυτο, αρα οι περισσοτεροι ξερουν να κρειβουν καλα τα μειον τους, αυτο θελεις αραγε?

σταματα να βλεπεις φαντασματα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 29 επισκέπτες