Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τοποθέτηση συστήματος στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό ChristoG » Παρ 13 Ιαν, 2012 10:47

Πριν περίπου 2 μήνες, ερευνώντας την αγορά για τοποθέτηση συστήματος υγραερίου στο αυτοκίνητό μου, τηλεφώνησα στην επίσημη αντιπροσωπία της BRC στη Σόφια ρωτώντας τους για τιμές του BRC Plyg 'n' Drive, που με ενδιέφερε. Σημειωτέον, έχω ζήσει 15 χρόνια στη χώρα αυτή, μιλάω βουλγάρικα σε επίπεδο μητρικής γλώσσας και το περιβάλλον εκεί μου είναι πολύ οικείο. Οι συνολική τιμή, λοιπόν, που μου έδωσαν ήταν περίπου 100 Ευρώ χαμηλότερη από την τιμή που πήρα από τους 2-3 εγκαταστάτες στην Αθήνα, που είχα προεπιλέξει. Τότε μου δημιουργήθηκαν ορίσμενα εύλογα ερωτήματα:
1. Αξίζει τον κόπο ένα ταξίδι ως εκεί για μια τόσο μικρή χρηματική διαφορα; (π.χ. έξοδα ταξιδιού, διαμονής κτλ. Εγώ εκεί έχω κάπου να μείνω, κάποιος άλλος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ξενοδοχείο τουλάχιστον για 3-4 μέρες;)
2. Δεν αξίζει η "θυσία" των 100 Ευρώ, προκειμένου να μπορείς να πεταχτείς μέχρι τον εγκαταστάτη της πόλης σου, που ξέρει ακριβώς το αυτοκίνητο και την εγκατάσταση και φέρει την ηθική και νομική υποχρέωση να το υποστηρίξει, για οτιδήποτε χρειαστεί; (από την πιο απλή ρύθμιση έως ένα δύσκολο πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί).
3. Εφόσον η διαφορά είναι τόσο μικρή, γιατί να μην αφήσω τα χρήματά μου στην πατρίδα μου (ένας τουλάχιστον συμπολίτης μας θα βγάλει μεροκάματο) και να χρησιμοποιήσω και την απόδειξη στην εφορία;
4. Πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον "επισκέπτη" μιας χώρας, που μιλούν ελάχιστα αγγλικά και που ακόμα επικρατεί η νοοτροπία "καλωσήρθε το δολλάριο" προς τους ξένους, να τα βγάλει πέρα με απλά θέματα επικοινωνίας και συνεννόησης, χωρίς μάλιστα να του προκύψουν "απροσδόκητα" οικονομικά θέματα;

Δεν σας κρίβω, πως αν η διαφορά του κόστους ήταν πιο ενδιαφέρουσα (π.χ. -40%), τότε μάλλον εκεί θα έκανα την δική μου εγκατάσταση, αναλαμβάνοντας και τα ανάλογα ρίσκα, όμως πραγματικά εαν συζητάμε για ένα επώνυμο σύστημα, τότε οι διαφορές είναι αμελητέες, κατά την άποψή μου. Αν πάλι κάποιος θεωρεί οτι το αυτοκίνητό του αξίζει να κινείται με ένα βουλγαροτουρκικοϊνδικό σύστημα, αμφιβόλου ποιότητας, τότε μπορώ να τον πληροφορήσω πώς και που μπορεί να βρεί ένα τέτοιο με κόστος 300-400 Ευρώ.
Mazda3, 1.6, του 2004, με σύστημα BRC Plug 'n' Drive, χωρίς λαδιέρα.
ChristoG

Δημοσιευσεις: 10

Re: Τοποθέτηση συστήματος στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 13 Ιαν, 2012 15:17

Χρηστο, τα ερωτηματα ειναι φανταζομαι ρητορικα μιας και τις απαντησεις τις ξερεις ηδη και ειναι οπως τα λες
Σε μια απο τα ιδια κατεληξα και γω οταν ψαχνομουνα πριν 2 χρονια για να βαλω το κιτ lpg που φοραω τωρα στη βουλγαρια. Η διαφορα ομως στην περιπτωση μου, ηταν οτι ο κεντρικος αντιπροσωπος στη βουλγαρια- Σοφια μου εδωσε περιπου 150 ευρω παραπανω (η καθε μετατροπη)απο την τιμη που ειχε ο συστημα εδω και μαλιστα η τιμη ηταν ''ΠΡΟΣΦΟΡΑ" για 4 αμαξια παρακαλω( το δικο μου και 3 φιλοι)!!! Το τι μπινελικι εφαγε δε λεγεται... Μας περνανε για τελειως μακακες... Για να στο κανω ακομα καλυτερο, στο μαστορα που το εβαλα τελικα μου εκανε τετοια τιμη(με μείωση απόδειξης - εγω το ζητησα)που η διαφορα απο την ''προσφορά'' του βουλγαρου κατεληξε να ειναι 350 ευρω λιγοτερα και ηταν και ''διπλα'' στο σπιτι μου!!! Και στην εγκατασταση τα παλικαρια εκαναν τα μεγιστα... :D
1)φυσικα και δεν αξιζει για παμπολους λογους και ο κυριοτερος ειναι να εχεις τον μαστορα σχετικα κοντα σου.
2)Αν υπαρχει αρκετα μεγαλη διαφορα στην τιμη, αντε να το σκεφτεις αλλα ετσι και σου κατσει στραβη...
3)Συμφωνω απολυτα
4)"καλως ηλθε το δολαριο'' δε λες τιποτα :lol: (αν και ετσι θα γινουμε και μεις..). Και αν ειναι να σου προκυψει κατι, τουλαχιστον να μπορεις να συνεννοηθείς ή εστω να τον βρυσεις και να καταλαβει τα ''καντιλια'' που του κατεβαζεις... :lol: :lol: :lol:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 16 Ιούλ, 2014 09:36

Πρόσφατα ένας γνωστός μου τοποθέτησε στη γείτονα χώρα σύστημα υγραεριοκίνησης (συγκεκριμένα Lovato) σε ένα bmw 3.16 μοντέλο 1995.
Το κόστος 500€ όλα μαζί με ένα γέμισμα δώρο.
Ρώτησε και για NIGS Zanardi που έχω συζητήσει στο forum και της είπαν στα 450€.
Είναι το 2ο αυτοκίνητο που πήγε και τοποθέτησε στον συγκεκριμένο μάστορα και η τιμή είναι άκρως δελεαστική.
Σκέφτομαι μήπως τελικά καταφύγω κι εγώ εκεί.
Έχει κανείς εμπειρία;
vgeo51

Δημοσιευσεις: 41

Re: Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 16 Ιούλ, 2014 10:16

Μπορει να κανω και λαθος αλλα νομιζω οτι αν το εγκαταστησεις στη βουλγαρια δεν θα μπορεις να περασεις απο κτεο αρα δεν θα μπορεις και να αλλαξεις και την αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 16 Ιούλ, 2014 10:16

επειδη δεν εχω ΚΑΜΙΑ εμπειρεια

το θεμα ΚΤΕΟ και ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΩΡΊΑΣ πως το χειριστικε?

edit
Με προλαβαν στην ερωτηση :D
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 16 Ιούλ, 2014 10:41

Πήγε σε κάποιον αδειούχο εδώ στην Ελλάδα, πλήρωσε 70€ και σε 15 μέρες πήγε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και πήρε τη νέα άδεια σε Α4 όμως.
vgeo51

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Ιούλ, 2014 11:15

vgeo51 έγραψε:Πήγε σε κάποιον αδειούχο εδώ στην Ελλάδα, πλήρωσε 70€ και σε 15 μέρες πήγε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και πήρε τη νέα άδεια σε Α4 όμως.

εγω θα το πω και ας με βρισετε μετα, ο καθε μαλακας δεν ξερει τι δεσμευση εχει η υπογραφη του και αν την πουλαει για 30-40 ευρω ειναι αξιος της μοιρας του.
προς τους αδειουχους εγκαταστατες του φορουμ, εχετε κανει μια καμπανια για το να μην βαζουνε υγραερια σε μη αδειουχους εγκαταστατες, για το οτι οι αδειουχοι εγκαταστατες ειναι οι πρωτοι που σπανε την δουλεια τους για ψιχουλα και ειναι γεματοι στις παρανομιες (με αυτα τα χρηματα που πηρε ουτε 2 μπυρες σε καφετερια δεν πεινει ο μαλακας) δεν λεμε κουβεντα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 16 Ιούλ, 2014 11:22

vgeo51 έγραψε:Πήγε σε κάποιον αδειούχο εδώ στην Ελλάδα, πλήρωσε 70€ και σε 15 μέρες πήγε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και πήρε τη νέα άδεια σε Α4 όμως.

Ok εγω καλυφθηκα.....

@ Ηλια
Sory ρε φιλε για την γλωσσα που θα χρησιμοποιησω αλλα "λουζωσατε τις μαλακιες σας" ( οπως εν πολλοις λες κι εσυ ) και δινετε το δικαιομα - και δικαιως τελικά - σε καθε "τυπο" να βαλει στη βουλγαρια, να του το "νομιμοποιητε" και μετα να βγαινει και να σκουζει - καλη ωρα ξερεις ποιος - "μου καηκε το μοτερ το υγραεριο ειναι ΓΤΠ" ή εστω "ποιος μπορει να μου το ρυθμισει"......

Καποτε "φωναζα" να ενεργοποιησετε την ΠΟΒΕΑΜ να "πεταξει εξω" τους καφρους.... αλλα επειδη τελικα "ΕΣΕΙΣ" τις κανετε τις καφριλες δεν εγινε - οπως λες - τιποτα...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 16 Ιούλ, 2014 12:14

Το ότι τοποθέτησε κάποιος στη Βουλγαρία δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι θα του καεί το μοτέρ.
Βλάβες συμβαίνουν και από έλληνες μηχανικούς. Εξάλλου στη Βουλγαρία το υγραέριο για την αυτοκίνηση έχει μεγαλύτερο παρελθόν απ' ότι στη χώρα μας.
Εξάλου ΕΕ δεν σημαίνει ελεύθερη αγορά;
Επίσης απ'ότι την ρώτησα μου είπε ότι εφόσον το σύστημα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο, το τσεκάρει κάποιος αδειούχος εδώ και σου δίνει τη βεβαίωση της σωστής τοποθέτησης.
Που είναι το παράλογο ρε παιδιά;
Δηλαδή αν το τοποθετήσεις στην Ελλάδα και σου πάρουν τα διπλάσια χρήματα θα είναι όλα καλά;
vgeo51

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Ιούλ, 2014 12:27

vgeo51 έγραψε:Το ότι τοποθέτησε κάποιος στη Βουλγαρία δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι θα του καεί το μοτέρ.
Βλάβες συμβαίνουν και από έλληνες μηχανικούς. Εξάλλου στη Βουλγαρία το υγραέριο για την αυτοκίνηση έχει μεγαλύτερο παρελθόν απ' ότι στη χώρα μας.
Εξάλου ΕΕ δεν σημαίνει ελεύθερη αγορά;
Επίσης απ'ότι την ρώτησα μου είπε ότι εφόσον το σύστημα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο, το τσεκάρει κάποιος αδειούχος εδώ και σου δίνει τη βεβαίωση της σωστής τοποθέτησης.
Που είναι το παράλογο ρε παιδιά;
Δηλαδή αν το τοποθετήσεις στην Ελλάδα και σου πάρουν τα διπλάσια χρήματα θα είναι όλα καλά;

δεν εγραψα πουθενα για κακη δουλεια κ.τ.λ απλα το χαρτι που βαζεις την υπογραφη σου λεει "καινουρια εξαρτηματα και αμεταχειριστα" πως το πιστοποιεις αυτο? πως πιστοποιεις οτι η εγκατασταση δεν εχει γινει απο τον περιπτερα της γειτονιας?
απο τις 15 Βουλγαρικες δουλειες που εχω δει οι 9 ειναι αθλιες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες