Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό Candlemass » Σάβ 29 Αύγ, 2015 20:15

'Ηθελα να δώ πόσο καίει πραγματικά σε χαλαρή οδήγηση (αλλά όχι για κόψιμο φλέβας), οπότε σε ταξιδάκι 120-130 εθνική και ~100 σε επαρχιακό δίκτυο, χωρίς a/c, με αρκετό drafting και μερικές προσπεράσεις είχα :

425km
32,7l
19,5€

Το trip computer έγραψε 7.0l/100km και οι μετρήσεις βγάζουν πραγματική κατανάλωση 7,69l/100km, έχει δηλαδή 9,85% μεγαλύτερη κατανάλωση από το αναγραφόμενο + κάποιο ποσοστό βενζίνης που ψεκάζεται μόνιμα.
Σημείωση : Δεν έχω μετρήσει τι διαφορά έχει η πραγματική κατανάλωση σε σχέση με την αναγραφόμενη στο trip computer για κίνηση με βενζίνη και ίδιες συνθήκες.

Συνήθως όμως στην ίδια διαδρομή, μια δεξαμενή (40lt/32lt ωφέλιμο) μου βγάζει ~350-380km ανάλογα πόσο το πατάω.

Στο αμάξι της υπογραφής.
VW EOS 1.4 TSi : LandiRenzo Omegas Direct
Land Rover Freelander SE 1.8 : LandiRenzo Omegas EVO
Άβαταρ μέλους
Candlemass

Δημοσιευσεις: 128

Δημοσίευσηαπό erimitis » Κυρ 30 Αύγ, 2015 12:01

VW Golf 4 μοντελο 2002 συστημα lpg tech 1000 χλμ με 70 ευρω με χρηση AC και μεση ταχυτητα 140

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

τι να βαλω και αν συμφερει ?

Δημοσίευσηαπό npil » Κυρ 30 Αύγ, 2015 19:27

Καλησπερα , διαβαζω το forum 1,5 χρονο , αλλα τωρα τελευταια και λογω καποιας οικονομικης δυσχερειας αποφασισα να βαλω υγραεριο . Το θεμα μου ειναι αν με συμφερει και τι συστημα να βαλω , γιατι διαβαζω αρκετες γνωμες αλλα διαφορετικες .
Εχω ενα peugeot 307 1.6 xr hatchback με 78000χλμ μοντελο δεκεμβριου 2007 , δλδ το εχω περιπου 7,5 χρονια . Κανω μ.ο 10000 χλμ το χρονο ( και αυτο λογω κοστους βενζινης τελευταια ) . Η καθημερινη χρηση ειναι περιπου 10χλμ την ημερα μεσα στην Αθηνα , και καμια βολτα το σαββατοκυριακο (αν βαλω υγραεριο) .
μετα απο μικρο ψαξιμο ειχα μια προσφορα απο viagas για συστημα OMVL και αυτη τη προσφορα την πηρα γιατι ηταν ελκυστικες οι 24 ατοκες που προσφερει η εν λογω εταιρεια .
Αν μπορειτε γραψτε μου μια αποψη αν με συμφερει να το εγκαταστησω και τι συστημα ειναι ιδανικο για μετακινηση μεσα στην πολη ωστε να αποφευγω την αλλαγη σε βενζινη .
Θα θελα οσο το δυνατον να περιορισω την καταναλωση βενζινης , γιατι εκτος απο ακριβη το αμαξι καιει μ.ο. 10λ/100κμ μικτα , και μεστη πολη δεν πεφτη κατω απο 11λ/100κμ.
Τελος το αμαξι εχω σκοπο να το κρατησω αλλα τοσα χρονια (8) (γιατι "δοξα το θεω" δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα, πραγμα που σημαινει οτι θα ξεπερασω τα 160000-180000 χλμ συνολικα)
Ευχαριστω
npil

Δημοσιευσεις: 9

Re: τι να βαλω και αν συμφερει ?

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 31 Αύγ, 2015 17:18

Ειδικός δεν είμαι παρά μόνο ένας ευχαριστημένος υγραεριοκίνητος.
Τόχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.Για μένα προέχει η επιλογή αξιόπιστου εγκαταστάτη και συνεργείου.
Μαζί θα επιλέξετε ποιο και τι σύστημα ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό npil » Δευτ 31 Αύγ, 2015 21:59

papoys έγραψε:Ειδικός δεν είμαι παρά μόνο ένας ευχαριστημένος υγραεριοκίνητος.
Τόχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ.Για μένα προέχει η επιλογή αξιόπιστου εγκαταστάτη και συνεργείου.
Μαζί θα επιλέξετε ποιο και τι σύστημα ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου.

εχεις απολυτο δικιο , το Α και Ω ειναι ο αξιοπιστος εγκαταστατης , γιαυτο και αναζητω μια μικρη συμβουλη απο το forum , για αποψεις και εμπειριες που εχουν απο εγκαταστατες και ετσι θα μειωσω το κινδυνο νατ την πατησω με καποιο "λαμογιο" που θα μου βαλει οτι ναναι και οπως ναναι .
npil

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 31 Αύγ, 2015 22:23

ειναι - τελικα - ενα πολυ δυσκολο να "συστησεις"....

Ο νομος του Μερφυ βλεπεις....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Paradisos » Δευτ 31 Αύγ, 2015 23:05

διάβασε τις πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στο forum...και να πας να δεις και μερικούς εγκαταστατες από κοντά.... μόνο να προσέχεις όσους υπόσχονται πολλά ,γιατι κάθε μάστορας μπορεί να σου προτείνει ότι νομίζει καλύτερο δηλ το δικό του σύστημα ,,!!
Paradisos

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό xarisvectragts » Τρί 01 Σεπ, 2015 00:52

Σκεφτομαι να βαλω υγραεριο στο αυτοκινητο μου μαρκας Opel Vectra GTS 1.8 με κινητηρα Ζ18ΧΕ. ειναι μοντελο αρχες του 2005 και στο αυτοκινητο εχει τοποθετηθει σαν βελτιωση προγραμμα EDS chiptuning μαζι με φιλτρο k&n καθως και σπορτ εξατμιση ολοκληρη. Τα αναφερω ολα αυτα διοτι θα με ενδιεφερε πρωτον αν καποιος εχει βαλει υγραεριο σε αυτο το μοτερ να μου πει την γνωμη του αν μπαινει η εχουμε θεμα με blacklist κλπ και δευτερον εχω διαβασει για καποια συστηματα οπως το brc plug n play η το aeb obd που παιρνουν αυτοματα τις ρυθμισεις απο τον εγκεφαλο χωρις να το προγραμματιζει ο μαστορας. Θα με ενδιεφερε να βαλω κατι χωρις να χασω το προγραμμα που εχω βαλει στο αυτοκινητο Ποιο παλια σκεφτομουν να βαλω υγρου ψεκασμου αλλα εχω ακουσει αρκετα προβληματα απο icom κλπ αλλα περα απο αυτο δεν εχω σκοπο να διαθεσω τοσα χρηματα για συστημα θα με ενδιεφερε κατι μεχρι 850 - 900 ευρω. Επισης στο 2ο αυτοκινητο μου opel corsa 1.2 2004 z12xe εχω τοποθετησει εδω και 3 χρονια zanardi lpg 4ης γεννιας. Εχω κανει περιπου 30.000κμ (οποτε εχω κανει εδω και καιρο αποσβεση) και δεν εχει παρουσιασει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα το αυτοκινητο το οποιο εχει ξεπερασει τα 130.000κμ. Επειδη ομως το εχω για την πολη το αυτοκινητο σε καποια φαση μαλλον μπουκωσε δεν ξερω τι και μου εβγαζε 330κμ με 39 λιτρα. Το πηγα ενα ταξιδι και ξεμπουκωσε μαλλον και πλεον μου βγαζει οπως και παλια μεσα στην πολη 400+ μεχρι 420 μεσα στην πολη. Ομως επειδη εχει κοντο σασμαν το αμαξι μερικες φορες που το βγαζω κανενα ταξιδακι κινουμαι με 140κμ/ω στην εγνατια και το στροφομετρο ειναι κοντα στις 4500. Υπαραχει προβλημα υπο αυτες τις συνθηκες? 4-5 φορες επισης το εχω σανιδωσει 175 περιπου με υγραεριο ομως :( τουλαχιστον δεν μ εβγαλε κατι μεχρι στιγμης...
xarisvectragts

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 01 Σεπ, 2015 08:05

fokion έγραψε:ειναι - τελικα - ενα πολυ δυσκολο να "συστησεις"....

Ο νομος του Μερφυ βλεπεις....

:thumbup: :thumbup:
Και οι συστάσεις ενέχουν κα άλλους κινδύνους.
Κάποιοι να το κάνουν κατεπάγγελμα.Δηλαδή να στέλνουν πελάτες στον κολητό.
Όπως έγραψε και ο από πάνω διάβασε καλά στο φόρουμ και θα βρεις μόνος σου την άκρη. 8-) 8-)
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 01 Σεπ, 2015 15:48

Αδέρφια , να πω και εγώ μια γνώμη . Οι συνφορουμίτες εγκαταστάτες που κατά καιρούς λίγο η πολύ έχουν βοηθήσει τους περισότερους απο εμάς να βρούμε μικρές ή μεγάλες λύσεις στα όποια προβλήματα μας , γιατί να μην προτιμηθούν απο τους νεότερους που θέλουν να γίνουν υγραεριοκίνητοι ????? Συμπληρωματικά να πώ ότι κατά κάποιον τρόπο έχουν δώσει τις "εξετάσεις" τους και έχουν "περάσει" με επιτυχία . Δεν έχουν ακουστεί αρνητικά , θετικά είναι τα συμπεράσματα και προσωπικά αν έβαζα τώρα σύστημα θα επέλεγα έναν απο το φόρουμ μας . Και για να μην παρεξηγηθώ , το σύστημα μου ΔΕΝ μου το τοποθέτησε κανένας απο τους εγκαταστάτες που γνωρίζουμε εδώ μέσα και αυτό γιατί πρώτα έκανα την εγκατάσταση και αργότερα "ανακάλυψα" το φόρουμ . Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν αυτοπροσώπως , εκφράζω μόνο την άποψη μου μήπως και μπορέσει να βοηθήσει ...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες