Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Ιούλ, 2014 12:28

fokion έγραψε:
vgeo51 έγραψε:Πήγε σε κάποιον αδειούχο εδώ στην Ελλάδα, πλήρωσε 70€ και σε 15 μέρες πήγε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και πήρε τη νέα άδεια σε Α4 όμως.

Ok εγω καλυφθηκα.....

@ Ηλια
Sory ρε φιλε για την γλωσσα που θα χρησιμοποιησω αλλα "λουζωσατε τις μαλακιες σας" ( οπως εν πολλοις λες κι εσυ ) και δινετε το δικαιομα - και δικαιως τελικά - σε καθε "τυπο" να βαλει στη βουλγαρια, να του το "νομιμοποιητε" και μετα να βγαινει και να σκουζει - καλη ωρα ξερεις ποιος - "μου καηκε το μοτερ το υγραεριο ειναι ΓΤΠ" ή εστω "ποιος μπορει να μου το ρυθμισει"......

Καποτε "φωναζα" να ενεργοποιησετε την ΠΟΒΕΑΜ να "πεταξει εξω" τους καφρους.... αλλα επειδη τελικα "ΕΣΕΙΣ" τις κανετε τις καφριλες δεν εγινε - οπως λες - τιποτα...

μαζι σου ειμαι εγω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 16 Ιούλ, 2014 12:33

Μπορείς και με την πιστοποίηση από το Βούλγαρο εγκαταστάτη με μετάφραση να περάσεις κανονικά ΚΤΕΟ.
Δεν υπάρχει καμία παρανομία απλά οι περισσότεροι για να μη μπλέκουν με μεταφράσεις στο Υπουργείο επιλέγουν να πάρουν ένα χάρτι από αδειούχο στην Ελλάδα.
vgeo51

Δημοσιευσεις: 41

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Τετ 16 Ιούλ, 2014 12:35

hlias έγραψε:
vgeo51 έγραψε:Το ότι τοποθέτησε κάποιος στη Βουλγαρία δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι θα του καεί το μοτέρ.
Βλάβες συμβαίνουν και από έλληνες μηχανικούς. Εξάλλου στη Βουλγαρία το υγραέριο για την αυτοκίνηση έχει μεγαλύτερο παρελθόν απ' ότι στη χώρα μας.
Εξάλου ΕΕ δεν σημαίνει ελεύθερη αγορά;
Επίσης απ'ότι την ρώτησα μου είπε ότι εφόσον το σύστημα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο, το τσεκάρει κάποιος αδειούχος εδώ και σου δίνει τη βεβαίωση της σωστής τοποθέτησης.
Που είναι το παράλογο ρε παιδιά;
Δηλαδή αν το τοποθετήσεις στην Ελλάδα και σου πάρουν τα διπλάσια χρήματα θα είναι όλα καλά;

δεν εγραψα πουθενα για κακη δουλεια κ.τ.λ απλα το χαρτι που βαζεις την υπογραφη σου λεει "καινουρια εξαρτηματα και αμεταχειριστα" πως το πιστοποιεις αυτο? πως πιστοποιεις οτι η εγκατασταση δεν εχει γινει απο τον περιπτερα της γειτονιας?
απο τις 15 Βουλγαρικες δουλειες που εχω δει οι 9 ειναι αθλιες.

Και στην Ελλάδα το ποσοστό που αναφέρεις μπορεί να είναι ίδιο μπορεί και μεγαλύτερο.
Δεν είναι ωραίο να γενικεύουμε για να δημιουργούμε εντυπώσεις.
Πάντως ο γνωστός μου σε 2 που έχει εγκαταστήσει δεν είχε ποτέ πρόβλημα.
vgeo51

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Τετ 16 Ιούλ, 2014 13:01

Αν μπορεις και ειναι νομιμο κανε οτι πιστευεις εσυ οτι ειναι καλυτερο γιασενα ! απλα και παλι δεν νομιζω οτι αξιζει να μπεις στον κοπο. π.χ το δικο μου το εβαλα με 850€ μαζι με ολα μεσα, για 200€ κατω δεν νομιζω οτι αξιζει ο κοπος ! δηλαδη σκεψου εστω τα εξοδα που θα εχεις εκει μεχρι να παραλαβεις το αυτοκινητο,τα χρηματα που πες θα πληρωσεις απο εδω για να παρεις το χαρτι για το κτεο + τα 70€ που πληρωνεις τωρα για να αλλαξεις και την αδεια κυκλοφοριας...πιστευεις οτι αξιζει ο κοπος ; δηλαδη πες οτι θα το βαλεις με 600€. 70 το χαρτι για το κτεο + 70 για το υπουργειο παμε στα 740.βαλε τη βενζινη για το πηγαινε και το αεριο για το γυρνα πες πας γυρω στα 800 συνολικα ; ενω θα μπορουσες με τα ιδια χρηματα σχεδον να το βαλεις εδω και την αλλη μερα να το εχεις ετοιμο.Και μετα προσθεσε οτι θα ξανακανεις πηγαινε ελα βουλγαρια για το ρυθμισμα μετα απο 1000-1500 χιλιομετρα (αν το πας εκει) και οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω αν παθει κατι θα πρεπει να πας σε αυτον για την εγγυηση.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 16 Ιούλ, 2014 15:16

Πριν 3-4 χρόνια που στην Ελλάδα ένα κιτ κόστιζε 1500 έως 2000 ευρώ και στη Βουλγαρία 600-800 να το συζητούσαμε
σεπερίπτωση που κάποιος έμενε κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία.
Σήμερα που ένα κιτ στη Βουλγαρία κοστίζει 450 ευρώ και το ίδιο στην Ελλάδα 650 θεωρώ ότι είναι βλακεία και
μόνο να το σκεφτεί κάποιος να το τοποθετήσει στη Βουλγαρία.

Από κάθε πλευρά δεν συμφαίρει όπως είπώθηκε και από όλους παραπάνω. :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Ιούλ, 2014 18:28

vgeo51 έγραψε:
hlias έγραψε:
vgeo51 έγραψε:Το ότι τοποθέτησε κάποιος στη Βουλγαρία δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι θα του καεί το μοτέρ.
Βλάβες συμβαίνουν και από έλληνες μηχανικούς. Εξάλλου στη Βουλγαρία το υγραέριο για την αυτοκίνηση έχει μεγαλύτερο παρελθόν απ' ότι στη χώρα μας.
Επίσης απ'ότι την ρώτησα μου είπε ότι εφόσον το σύστημα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο, το τσεκάρει κάποιος αδειούχος εδώ και σου δίνει τη βεβαίωση της σωστής τοποθέτησης.
Δηλαδή αν το τοποθετήσεις στην Ελλάδα και σου πάρουν τα διπλάσια χρήματα θα είναι όλα καλά;

δεν εγραψα πουθενα για κακη δουλεια κ.τ.λ απλα το χαρτι που βαζεις την υπογραφη σου λεει "καινουρια εξαρτηματα και αμεταχειριστα" πως το πιστοποιεις αυτο? πως πιστοποιεις οτι η εγκατασταση δεν εχει γινει απο τον περιπτερα της γειτονιας?

Και στην Ελλάδα το ποσοστό που αναφέρεις μπορεί να είναι ίδιο μπορεί και μεγαλύτερο.

ξεκολα, να υπογραψω για την δικια μου αθλια εγκατασταση ναι, να παρω ευθυνη και να υπογραψω για αλλουνου αθλια εγκατασταση οχι, εκτος αν εσυ εισουν τοσο βλακας που θα υπεγραφες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό vgeo51 » Πέμ 17 Ιούλ, 2014 13:16

hlias έγραψε:
vgeo51 έγραψε:
hlias έγραψε:

ξεκολα, να υπογραψω για την δικια μου αθλια εγκατασταση ναι, να παρω ευθυνη και να υπογραψω για αλλουνου αθλια εγκατασταση οχι, εκτος αν εσυ εισουν τοσο βλακας που θα υπεγραφες.

Το τι υπογράφει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
Και που ξέρεις εσύ δηλαδή ότι δεν το έλεγξε και δεν τα βρήκε όλα μια χαρά;
Και στην τελική ρε παιδιά γιατί οι Βούλγαροι είναι κακοί που παίρνουν τις δουλειές;
Ρίχτε κι εσείς λίγο τις τιμές για να έχετε μεγαλύτερη πελατεία.
Ο φτηνός πάντα είναι ο κακός, ο άρπα κόλα, ο άσχετος.
Ο ακριβός είναι πάντα το αντίθετο.
Και στην τελική το forum φτιάχτηκε (θέλω να πιστεύω δηλαδή) για να βοηθάει τους συμμετέχοντες να επιλέξουν το καλύτερο γι' αυτούς μετά από διάλογο και όχι να διαφημιστούν ορισμένοι εγκαταστάτες.
Το πιο εύκολο είναι να κρίνει κάποιος χωρίς να δει.
vgeo51

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 17 Ιούλ, 2014 13:56

μην συγκρινεις τιμες Βουλγαρικες με Ελληνικες, αλλη η τιμη του κιτ, αλλη φορολογια, αλλο το κοστος ασφαλισης, αλλη η αμοιβη του υπαλληλου, αλλη η τιμη του ενοικιου, αλλη η τιμη των εργαλειων, αλλη η τιμη του ψωμιου θες και αλλα.
πιστευω οτι θα σου αρεσει να ζεις και να δουλευεις στην Ελλαδα και να αμοιβεσε με μισθους Βουλγαριας για να καταφερουμε να ειμαστε ανταγωνιστικοι, ετσι?
συνεχισε να δω που μπορεις να φτασεις την βλακεια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό unstoppablegr » Πέμ 17 Ιούλ, 2014 14:12

περα απο τις τιμες βουλγαρια - ελλαδα εγω πιστευω οτι πρεπει να υποστιριζουμε ο ενας τον αλλον. Αυτο εννοουσα επισης οτι για 200 ευρω δεν αξιζει αυτη η ιστορια.
Γιατι να μην τα δωσω αυτα τα παραπανω ας πουμε στον hlia ; ολοι προσπαθουμε να τα βγαλουμε περα καπως. και να σου πω και αυτο νομιζω ολοι εχουν ριξει λιγο νερο στο κρασι τους... Οι τιμες δεν εχουν καμια σχεση με πριν 2 χρονια. Για τετοια ποσα δεν πιστευω οτι πρεπει να κανεις ταξιδι. Εσυ εχεις αλλη αποψη αλλα εγω δεν θα το εκανα κιας ημουν διπλα. Για τα επιπεδα φορολογιας της ελλαδας εγω πιστευω οι τιμες ειναι πολυ καλες. Καιγω που το εβαλα με 850€ με το φορο και το φπα δεν νομιζω οτι το κερδος του ανθρωπου ηταν τοσο μεγαλο.
Citroen C3 1400cc - Σύστημα Landirenzo EVO χωρίς λαδιέρα - 6000 χιλιομετρα
Άβαταρ μέλους
unstoppablegr

Δημοσιευσεις: 193

Re: Απ: Τοποθέτηση συστήματος υγραεριοκίνησης στη Βουλγαρία

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 17 Ιούλ, 2014 15:09

Το σημαντικό είναι πως ο Έλληνας θα ρίξει αυτά τα 200 ευρώ στην ελληνική οικονομία. Οπότε πάλι σε μας θα γυρίσουν. Βέβαια αυτό το λέω τώρα που έχουν εξορθολογιστει οι τιμές και δεν μας γδερνουν οι φίλοι μας εγκαταστατες.. Για να τα λέμε ολ
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες