Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό dti » Τρί 23 Αύγ, 2011 08:54

villasg έγραψε: Εγω εκει που με εστειλε ο αντιπροσωπος ( ειναι θεσσαλονικη η εταιρια ) στην περιοχη μου ( τσοπελογιαννης στην μεταμορφωση ) ο τεχνικος απαιτησε να εχει καει ολο το αεριο και να παω ΜΕ ΑΔΕΙΑ δεξαμενη για να γινει η εισαγωγη του προσθετου οπως και εκανα .
Ξερει κανεις αραγε αν αυτο ειναι σωστο ?
και 2ον μου ειπε να μην πεφτει η δεξαμενη τωρα που το βαλαμε κατω απο το μισο με 1/4 της χωρητικότητας της ....
Εαν μπορει καποιος να ενημερωσει ?

Έχει ξαναγραφτεί οτι αυτή είναι η σωστή διαδικασία. Δυστυχώς έτσι περιορίζεται η αυτονομία...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Παρ 26 Αύγ, 2011 18:30

KrazyA έγραψε:Παιδιά, όλα αυτά τα "πρόσθετα" ή "βελτιωτικά" είναι στο 99% των περιπτώσεων μαρκετίστικα κόλπα για να κονομάνε κάποιοι "έξυπνοι" εύκολα χρήματα από καλόπιστους (για να μην πω ευκολόπιστους) καταναλωτές. Δείτε το κάτι σαν τα τσάγια που αδυνατίζουν, το όζον που αποτοξινώνει, τα συμπληρώματα διατροφής που σε κάνουν σουπερμαν, και ένα σωρό άλλα πράσινα άλογα...

Οι σύγχρονοι κινητήρες και πιστεύω και με χρήση LPG (που εξόσων λένε ως καύσιμο έχει και λιγότερη φθορά στον κινητήρα) ΔΕΝ θέλουν πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα έχουν (αν έχουν) ενδεχόμενη αξία σε ήδη ταλαιπωρημένους και προβληματικούς (από πιθανότατα άλλες αιτίες) κινητήρες. Πιστεύω πως κανένα σύγχρονο (~ μετά το 1995), καλοσυντηριμένο, και με φυσιολογική λειτουργία αμάξι δεν θέλει κανένα πρόσθετο.

Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι τα πρόσθετα δεν κάνουν τιποτε γιατί δεν κάνεις μια αγωγή σε ένα από αυτούς που τα εισάγουν [για παραπλάνηση καταναλωτή ] να λύσης το οικονομικό σου πρόβλημα για χίλια χρόνια ;
Έχεις ποτέ διαβάσει για αυτά τα πρόσθετα σε έγκυρο επιστημονικό τύπο ,έχεις δει ποτέ αυτά τα εργοστάσια και τα τμήματα έρευνας ,γνωρίζεις για τα μέτρα αποτροπής βιομηχανικής κατασκοπείας που έχουν ,τα έχεις δει σε πραγματικές συνθήκες τη προστασία προσφέρουν η όχι ,και αφού είναι έτσι γιατί δεν αφήνεις το λάδι στον κινητήρα του αυτοκινήτου σου το ίδιο και το αλλάζεις και μην μου πεις ότι το λέει ο κατασκευαστής, γνωρίζεις την χημική σύνθεση του λαδιού των προσθέτων τις βαρβολινης των υγρών φρένων ,το λάδι για το αυτοκίνητο τη είναι λάδι από ελιές μια μοριακή βάση με δεκάδες πρόσθετα είναι .
Εδώ σε λίγο θα ξεκινήσει η νανοτεχνολογια βασιζόμενη σε πρόσθετα για τα αυτοκίνητα μειώνοντας την τριβή και αυξάνοντας την απόδοση , φυσικά και τα πρόσθετα δεν είναι πανάκια και ότι όλα δεν είναι ίδια ,αλλά πρέπει δυστυχώς εδώ σε αυτή τη χώρα να γνωρίζεις πριν εμπιστευθείς αυτού του είδους τα πρόσθετα στα διάφορα υγρά του αυτοκινήτου γιατί όλα είναι ένα μικρο μπάχαλο ,εδώ υπάρχουν πρόσθετα που απαγορεύεται η πώληση στην χώρα που παράγονται .
Αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι και όλα ίδια .

Για δες σε παρακαλώ τη θερμοκρασία ανάφλεξης έχει εντός κυλίνδρου η βενζίνη και τη το LPG και μετά ξεκινάμε το εάν βοηθούν τα πρόσθετα η όχι ,επίσης είναι το LPG ξηρό καύσιμο ναι η όχι .
Όχι με άκουσα μου είπαν κλπ αλλά από έγκυρη πηγή .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα.
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 26 Αύγ, 2011 18:54

Εγω θα πω την απορία μου. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες ελαιολιπαντικών (SHELL-BP-ARAL-AVIN κλπ) δεν βγάζουν πρόσθετα για lpg-flashlube παρα μόνο οι εταιρίες που παράγουν κιτ (πχ prins) και κάτι άγνωστες (τουλάχιστον σε εμένα εταιρίες). Δεν τους ενδιαφέρει η αγορά;...........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Παρ 26 Αύγ, 2011 18:59

PAVL2 υπάρχει άραγε στην διεθνή βιβλιογραφία ο όρος : "ξηρο καύσιμο"? Τι ορίζεται ως ξηρό καύσιμο για να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι. Απάντησέ μου πρώτα σε αυτό και μετά μπορούμε να συζητήσουμε και τα άλλα.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Σάβ 27 Αύγ, 2011 18:13

odys2008 έγραψε:PAVL2 υπάρχει άραγε στην διεθνή βιβλιογραφία ο όρος : "ξηρο καύσιμο"? Τι ορίζεται ως ξηρό καύσιμο για να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι. Απάντησέ μου πρώτα σε αυτό και μετά μπορούμε να συζητήσουμε και τα άλλα.

[ όχι ]
Μονο σε ορολογία μεταξύ τεχνικών .

Το lpg τη σημείο βρασμού έχει ; όταν από αυτή την Α κατάσταση [υγρή μορφή ] μεταβαίνει σε άλλη [αέρια ] πιες συνιστώσες δημιουργούνται ; πως γίνετε η διαδικασία υγροποίησης του LPG ;
ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Σάβ 27 Αύγ, 2011 18:20

maevius έγραψε:Εγω θα πω την απορία μου. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες ελαιολιπαντικών (SHELL-BP-ARAL-AVIN κλπ) δεν βγάζουν πρόσθετα για lpg-flashlube παρα μόνο οι εταιρίες που παράγουν κιτ (πχ prins) και κάτι άγνωστες (τουλάχιστον σε εμένα εταιρίες). Δεν τους ενδιαφέρει η αγορά;...........

Πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει ,γιατί τα κέρδη τους θα είναι λίγα .
Για εμένα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε αυτό το χώρο είναι η TUNAP Chemistry .
ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Σάβ 27 Αύγ, 2011 18:55

PAVL2 έγραψε:
odys2008 έγραψε:PAVL2 υπάρχει άραγε στην διεθνή βιβλιογραφία ο όρος : "ξηρο καύσιμο"? Τι ορίζεται ως ξηρό καύσιμο για να μάθουμε και εμείς οι άσχετοι. Απάντησέ μου πρώτα σε αυτό και μετά μπορούμε να συζητήσουμε και τα άλλα.

[ όχι ]
Μονο σε ορολογία μεταξύ τεχνικών .

Το lpg τη σημείο βρασμού έχει ; όταν από αυτή την Α κατάσταση [υγρή μορφή ] μεταβαίνει σε άλλη [αέρια ] πιες συνιστώσες δημιουργούνται ; πως γίνετε η διαδικασία υγροποίησης του LPG ;

Εξαρτάται από το μίγμα. Σε ατμοσφαιρική πίεση είναι για το προπάνιο -42οC και για το βουτάνιο -0,5οC.

Όταν μεταβαίνει από την υγρή στην αέρια, απορροφάει θερμότητα από το περιβάλλον γύρω του.

Η διαδικασία υγροποίησης φαντάζομαι ότι γίνεται με αύξηση της πίεσης του αερίου, σε τέτοια πίεση ώστε σε αναμενόμενες θερμοκρασίες περιβάλλοντος να μην αρχίσει να βράζει.

Αλήθεια τι λιπαντικές ιδιότητες έχει η αμόλυβδη?
Πως η λαδιέρα λιπαίνει τις βαλβίδες εξαγωγής, αφού έρχεται σε αυτές σε επαφή κατά την φάση εξαγωγής, αφότου έχει ολοκληρωθεί η καύση?
Αλήθεια χρειάζονται λίπανση οι βαλβίδες εξαγωγής σε σε κινητήρες αμόλυβδης?
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 27 Αύγ, 2011 20:22

PAVL2 έγραψε:
maevius έγραψε:Εγω θα πω την απορία μου. Γιατί οι μεγάλες εταιρίες ελαιολιπαντικών (SHELL-BP-ARAL-AVIN κλπ) δεν βγάζουν πρόσθετα για lpg-flashlube παρα μόνο οι εταιρίες που παράγουν κιτ (πχ prins) και κάτι άγνωστες (τουλάχιστον σε εμένα εταιρίες). Δεν τους ενδιαφέρει η αγορά;...........

Πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει ,γιατί τα κέρδη τους θα είναι λίγα .
Για εμένα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε αυτό το χώρο είναι η TUNAP Chemistry .

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι ''παρελκόμενα'' της αγοράς lpg για καθαρό κέρδος. Εγώ ούτε την TUNAP ήξερα.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό PAVL2 » Κυρ 28 Αύγ, 2011 11:03

Εαν δεν χρειαστεί να δοκιμάσεις αυτού του είδους τα προσέθετα δεν γίνετε να έχεις προσωπική γνώμη για το τη κάνουν ,δοκίμασε ένα καθαριστικό για μπεκ η ένα που καθαρίζει τον κινητήρα εσωτερικά ακόμη και ενός άσχετος θα δει την διαφορά ,εγώ τα χρησιμοποιώ τακτικά αναλόγως τα χιλιόμετρα και το χρονικό διάστημα ,όλα τα άλλα που ακούω είναι τζάμπα και βερεσέ εγώ ιδία άποψη εκ του αποτελέσματος.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα ούτε έχω κάποιο συμφέρων απλά παραθέτω την γνώμη μου. :oops:
ΧΡΗΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
PAVL2

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 28 Αύγ, 2011 11:26

φιλε δεν τίθεται θέμα, ο καθένας λέει τις απόψεις - εμπειρίες του μπας και βγάλουμε καμια άκρη :)
Πάντως αν ενοείς τα πρόσθετα τύπου REDEX κλπ για την βενζίνη όλοι εχουμε βάλει νομίζω τουλάχιστον μια φορά. Αλλά και για αυτά μια μεγάλη εταιρία δεν έχει βγάλει. όσο για την βελτίωση που είδες δεν αμφιβάλω ότι καθαρίζουν πχ τα μπεκ ή τις βαλβίδες (αφού περιέχουν κυροζύνη επι το πλείστον) και αναπόφευκτα καθαρίζουν όπου περνάνε με αποτέλεσμα να γίνεται πχ καλύτερος ψεκασμός καλύτερες επιδόσεις - συντήρηση (για αυτό άλλωστε όταν τα βάζεις πρέπει να είσαι φουλαρισμένος μη πάθεις καμμιά ζημιά λόγω της ιδιότητας της κυροζίνης). Αλλά εμείς δεν ψάχνουμε για ξεβούλωμα - καθαρισμό (αν θέλουμε καθαρισμό πετάμε ένα τετοιο φουλαρισμένοι στη βενζίνη και καιμε ενα ρεζερβουάρ και είμαστε ΟΚ) για λίπανση βαλβίδων μιλάμε......... 8-).
Άβαταρ μέλους
maevius

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες