Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περισσότερη οικονομια με μπουζί LPG

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: περισσοτερη οικονομια με μπουζί lpg

Δημοσίευσηαπό themis » Σάβ 24 Μαρ, 2012 17:33

seat toledo 1.6 '03 με προγραμμα 120hp και συστημα υγραεριου της Atiker, με πρωτη δοκιμη 22λτ 300χμ :roll:χωρις μπουζι lpg και με 5000χμ απο το τελευταιο service
themis

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό rocky » Σάβ 24 Μαρ, 2012 20:52

όταν έκανα την πρώτη αλλάγή μπουζί στα 40000 χιλ όλα με βεζίνη (δέν είχε γίνει ακόμα μετατροπή) αυτά είχαν ελάχιστη φθορά.Μέχρι και ο μηχανικός της αντιπρωσοπίας έπαθε πλάκα.Στη επόμενη αλλαγή μπουζί στα 80000 χιλ εκ των οποίων τα 20000 χιλ είχαν γίνει με υγραέριο η φθορά ήταν πολύ μεγάλη.Επαθα πλάκα.Ρωτησα τον μηχανικό της αντιπροσωπίας (δέν είναι αυτός που έβαλε το υγραέριο) να άλλαζα τα μαμα μπουζί με lpg αλλα μου είπε οτι αφού δεν είχα πρόβλημα με την λειτουργία του αυτοκινήτου γιατί να κάνω την αλλαγή έτσι κράτησα τα μαμα μπουζί.Περί οικονομίας δέν ξέρω ο αδερφος μου πάντως που έχει μπουζί ιριδίου στο δικό του που είναι και 1400 ενω το δικό μου είναι 1600 και ίδιο σύστημα υγραερίου έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.Γνώμη μου αν δεν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας μην το πειράζεις το ρημάδι αρκετή μετατροπή έφαγε.
rocky

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Δευτ 26 Μαρ, 2012 18:53

Παρακαλούμε να συνεχίσετε τη συζήτηση χωρίς χαρακτηρισμούς, προσωπικές επιθέσεις κτλ που δε συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από την αρχή σε αυτό το forum. Όλοι έχουμε να οφεληθούμε από την ανταλλαγή απόψεων χωρίς να υποβαθμίζεται κανένας.

autogasforum.gr
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 26 Μαρ, 2012 20:01

Εγώ πάντως αν σταματήσατε την αντιπαραθεση ποιος το παίζει ξερόλας θα ρωτήσω ξανά μηπως κανέις μπορεί να απντήσει ή να πλουτήσει τις γνώσεις του:

Όλοι μα όλοι οι εγκαταστάτες υγραερίου στα site τους γράφουν ότι η φθορά των μπουζί είναι κατά πολυ λιγότερη με lpg. Ερώτηση: Αφού δεν καταπονούνται και δεν λερωνονται τα μπουζί με το υγραέριο γιατί πρέπει να βάζουμε ιριδιόυ που υποτίθεται ότι είναι πιο ανθεκτικά; Μήπως λέω......... μήπως λόγω κακών ρυθμίσεων σε κάποιες περιπτωσεις τα απλά μαμα μπουζι ζορίζονται και αυξάνουν την κατανάλωση και σε άλλες περιπτώσεις καινε και πολλαπλαστές αφού αυξάνεται η θερμοκρασία και τα ιριδίου απλώς καλύπτουν αυτές τις καταστάσεις λόγω αντοχής;;;;;;;; Κάτι σαν την λαδιέρα που χρησιμοποιείται σαν φάρμακο για κακη ρύθμιση;;;;;;; Λέω μήπως;;; Και μερικοί νομίζουν ότι σώθηκαν ενω στην ουσία καλύπτονται αδυναμίες;;;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό antoine » Δευτ 26 Μαρ, 2012 20:14

BOURTZI έγραψε:
antoine έγραψε:Δεν νομίζω ότι εταιρίες σαν την BOSCH η την NGK έχουν ξεκινήσει βιομηχανία παραγωγής μπούρδας.Σίγουρα ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς (εγκαταστάτες και οδηγούς) και κατά την προσωπική μου άποψη ακόμα και από τις εταιρίες που κατασκευάζουν συστήματα lpg αλλά και από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.Με την ευκαιρία να παραθέσω και μια προσωπική μου εμπειρία σε ενα PEUGEOT 406 1600 cc μοντέλο αν θυμάμαι καλά 1999-2000 το αυτοκίνητο δούλευε σωστά με τα μπουζί που είχε στη βενζινη ενώ στο υγραέριο ούτε autocalibration δεν ήταν δυνατόν να γίνει από το ρετάρισμα και το ασταθές ρελαντί. Αλλάζω τα μπουζί και το αυτοκίνητο πλέον δουλεύει ικανοποιητικά με ΄΄καποιες΄΄ αστοχίες ανάφλεξης-μίγματος εν κινήσει σε καταστάσεις μέτριας επιτάχυνσης . Τέλος τοποθετώ μπουζί για lpg και το αυτοκίνητο λειτουργεί σωστά.

Βαλε τωρα 4 καινουργια μαμα μπουζι για να διαπιστωσεις οτι το αυτοκινητο θα λειτουργει το ιδιο καλα!

Φίλε Bourtzi μαλλον δεν διάβασες προσεκτικά το post μου πρώτα έβαλα μαμά μπουζί με ταοποία είχα ''λίγες'' αστοχίες και μετά τα lpg με τα οποία σταμάτησαν οι αστοχίες καύσης
antoine
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό mosaicm » Δευτ 08 Οκτ, 2012 21:05

Ποσο αντεχουν τα NGK Laserline LPG ?? Τελικα αξιζει να μη βαζεις της μανας του και να βαζεις αυτα ?
mosaicm

Δημοσιευσεις: 124

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 10 Οκτ, 2012 23:41

από προσωπική εμπειρία στο δικό μου αμάξι, μέχρι τα 40.000 χλμ δεν είχε κάνει κιχ.
Μόλις τα άλλαξα με ιριδίου ngk άρχισαν να με χαιρετάνε σταδιακά και οι 4 πολλαπλασιαστές.
Τα προηγούμενα είχανε βγει άθικτα στα 40.000 με αποκλειστική χρήση 100άρας βενζίνης.
Είμαι περίεργος να δω πως θα βγουν του ιριδίου.... με τα ίδια χλμ στη πλάτη εκ των οποίων τα 20.0000 με LPG....αλλά γενικά πιο λίγο σκίσιμο από ότι εκείνα τα πρώτα 40.000 χλμ.

λιγότερη κατανάλωση και λοιπές εντυπωσιακές διαφορές δεν ένιωσα, μόνο ένα απειροελάχιστο (όχι διακριτό, ίσως και ψυχολογικό να ήτανε) καλύτερο άρπαγμα χαμηλά στη βενζίνα (τα είχα βάλει πολύ πριν μπει lpg)
Η μόνη αισθητή διαφορά ήτανε...η τιμούλα τους.
Θα είχα βρει boschάκια...με 15-18 ευρούλια....και τα NGK τα πλήρωσα τότε για κοσμήματα....μάλλον!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 13 Οκτ, 2012 14:46

να βαλεις τα ngk φιλε στο ebay.co.uk θα τα βρεις με 42 ευρω που τα πηρα και εγω,φοραω συγκεκριμενα τα pfr 8eix ειναι δυο βαθμους ψυχροτερα απο τα μαμα και βγαζουνε 20000 χιλιομετρα μετα πεφτουνε πολυ,μην τα αφησεις παραπανω.τα bosch πλεον εχουνε παει 80-90 ευρω δεν συμφερουνε.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό fendon » Κυρ 05 Ιαν, 2014 09:34

Σοβαρός εγκαταστάτης με σπουδές στο Βέλγιο (αερίων συστημάτων) μου είπε οτι αυτά είναι μπούρδες .Βάζεις το μπουζί που προβλέπει ο κατασκευαστής
fendon

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 06 Ιαν, 2014 00:05

Συγνώμη που θα στο πω στο Βέλγιο με μείγμα 50/50 8 bar και κρύο με τιμη αερίου στα 65 λεπτα δεν χρειάζονται όντως εδω με 40-45 βαθμούς το καλοκαίρι και μείγμα οτι εχει σήμερα προπανιο βουτανιο πάρε πάρε καλέ κύριε .. Κανουν δουλεια !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες