Παπού μάλλον δεν κατάλαβες τα γραφόμενά μου... Ο μόνος που κατάλαβε είναι ο φίλος astam! Διάβασε αν θες παραπάνω τα σχόλιά μου πιο προσεκτικά και μετά πες μου αν φανατίστηκα πουθενά...
Επίσης λες κι εσύ και κάποια άλλα παιδιά ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη προσπαθούν να σουτάρουν τα diesel. Μόνο που σας διαφεύγει μια τόοοοσο δα μικρή λεπτομέρεια που κάνει όμως μεγάλη διαφορά σε αυτά που έγραψες... Η οποία είναι; Ότι αυτά για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι τα Euro 5/6 αλλά τα παλαιάς τεχνολογίας που βγάζουν από πίσω ντουμάνια τη μαυρίλα. Το δικό μου δεν βγάζει ίχνος μαυρίλας από πίσω. Σε προσκαλώ και εσένα και τον φίλο Αντώνη και όποιο άλλο παιδί από το φόρουμ όποτε βρεθείτε στα μέρη μου να πάμε μια βόλτα και να ακολουθήσουμε το Astra μου 1.3 ecoflex με το αυτοκίνητό σας σε ότι συνθήκες θέλετε (πλάκωμα, χαλαρά, αναγέννηση DPF κλπ) για να το δείτε και με τα μάτια σας ότι δεν βγάζει ίχνος μαυρίλας. Όποιος θέλει ευπρόσδεκτος.
Το Astra μου ρυπαίνει λιγότερο σε σχέση με το 207 και το C4 που είναι βενζίνη τεχνολογίας Euro 4. Το 207 έχει κάπου γύρω στα 140 γραμμάρια CO². To Astra γνωρίζετε πόσο έχει; 104 γραμμάρια και το ίδιο μοτέρ στο corsa λόγω μικρότερου βάρους έχει κάτω από 100 γραμμάρια και δεν πληρώνει τέλη. Τα σύγχρονα diesel από Euro 5 και έπειτα είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον αγαπητοί φίλοι από ότι τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας βάση ρύπων είναι τα πετρελαιοκίνητα; Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα.
Το ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το χάλι ειδικά στις μεγαλουπόλεις με τα παλαιά diesel που βγάζουν αιθάλη σαν τρένα με βρίσκει σύμφωνο και γι' αυτά μιλάνε και οι δικοί μας και οι ξένοι. Όχι για τα Euro 5/6. Επίσης να γίνονται αυστηροί έλεγχοι σχετικά με το αν υπάρχει το φίλτρο μικροσωματιδίων πάνω στο αυτοκίνητο. Γιατί είναι κάποιοι "μάγκες" που πάνε και το καταργούν και να τα ντουμάνια μετά από την εξάτμιση. Έχεις ιδέα μήπως σχετικά με το πόσα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας έχουν καταργήσει το DPF; Νούμερο ένα πελάτες στην κατάργηση του DPF είναι οι επαγγελματίες οδηγοί χωρίς να σημαίνει ότι δεν το κάνουν και ιδιώτες. Ξέρεις τι κράξιμο έχω ρίξει σε άλλα φόρουμ που εμφανίζονται διάφοροι τύποι για να διαφημίσουν το μαγαζί τους που κάνει κατάργηση του φίλτρου σωματιδίων καθώς και άλλους που βγαίνουν περιχαρείς για να μας πουν ότι έκαναν την αφαίρεση και πάει καλύτερα το αυτοκίνητο και ότι "ανέπνευσε" κλπ; Το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνονται έλεγχοι. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι; Στην Αγγλία ξέρεις τι καμπάνες πέφτουν εάν δουν ότι λείπει το φίλτρο σωματιδίων; Μετά λέμε ότι τα πετρελαιοκίνητα ρυπαίνουν... Για τις λαμογιές όμως που κάνουν οι ιδιοκτήτες τους ασυνείδητα χωρίς να γνωρίζουν ότι αφαιρόντας το DPF αφήνουν όλο τον καρκίνο στον από πίσω τους και σε όλη την πόλη τους ούτε λόγος. Και η κορυφαία δικαιολογία που λένε είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί το αυτοκίνητο θα κυκλοφορεί στην επαρχία. Ή ότι "το συγκεκριμένο μοντέλο έβγαινε και χωρίς DPF οπότε θα είμαι μέσα στα όρια των ρύπων". Φοβερές άποψεις!! Συγχαρητήρια!

Μετά λέμε ότι φταίει το πετρέλαιο.
Γενικά η κουλτούρα του Έλληνα είναι ότι "κάνω ότι μου καπνίσει, ότι γουστάρω και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για κανέναν". Καθένας την πάρτη του! Ο Έλληνας κοιτάει πως θα κάνει την κουτοπονηριά του ή την παρανομία του και θα πει πχ "έλα μωρέ. ένα αυτοκίνητο που του έβγαλα το DPF θα ρυπάνει όλη την ατμόσφαιρα; Δες τι βγάζει ο Βαρδινογιάννης..." Αυτή είναι η λογική που επικρατεί δυστυχώς και γι' αυτό όσο προχωράμε θα βουλιάζουμε σαν χώρα.
Να σου πω κάτι άλλο φίλε παπού που δεν θα το ξέρεις όπως δεν το ήξεραν και άλλα παιδιά που αγόρασαν αυτοκίνητο το 2011, πήραν βενζίνη και τώρα που τους το λέω τραβάνε τα μαλλιά τους; Το 2011 που πήρα το Astra δεν είχε επιτραπεί ακόμη η πετρελαιοκίνηση στην Αθήνα και τη Θεσ/νικη. Γιατί τότε εγώ αποφάσισα να παρω diesel και όλοι άλλοι που ήταν δυστακτικοί τώρα τραβάνε τα μαλιά τους; Γιατί ήμουν ο μόνος από όσα άτομα γνώρισα εκ των υστέρων που το είχα ψάξει και ήξερα ότι αργά η γρήγορα μέσα σε 1-2 έτη από τότε η κυβέρνηση είχε ευρωπαϊκή οδηγία με συγκεκριμένη προθεσμία που την υποχρέωνε να επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση. Δηλαδή θα επιτρεπόταν ούτως η άλλως όπως κι έγινε. Αυτό όμως δεν το ήξερε κανένα παιδί και κανένας φίλος μου από το φόρουμ της Opel από όσους μίλησα εκ των υστέρων. Ξέρεις πόσα παιδιά ήταν που ήθελαν να πάρουν το ίδιο με το δικό μου αλλά πήραν τελικά την έκδοση 1.4 τούρμπο βενζίνη με τα 140 άλογα και τώρα οι μισοί το έχουν κάνει υγραέριο και οι άλλοι μισοί είναι στην έρευνα για να το κάνουν υγραέριο; Επίσης για το 207 που τελικά αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε (καθώς λεφτά για καινούριο δεν υπήρχαν και το ίδιο να το πουλούσαμε δεν θα έβγαζε πολλά 7 χρονών αυτοκίνητο) ξέρεις τι άγχος και αγωνία είχαμε μέχρι να ξαναπάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας και να δούμε ότι δουλεύει απροβλημάτιστα;
Η σούμα λοιπόν είναι η εξής. Εάν κάποιος δεν βγαίνει οικονομικά με τις βενζίνες έχει δύο επιλογές:
Α) Ή πουλάει το αυτοκίνητό του και με κάποια χρήματα ακόμη που έχει αποταμιεύσει παίρνει ένα diesel και ξενοιάζει
ή
B) Αν δεν έχει χρήματα στην άκρη (όπως στην περίπτωση του 207 μας) και δεν μπορεί να το αντικαταστήσει με diesel πουλώντας το παλιό, παίρνει το ΡΙΣΚΟ και το μετατρέπει σε υγραέριο και κινείται περίπου το ίδιο οικονομικά (ελάχιστα πιο ακριβά) με ένα diesel.
Επίσης το έγραψα και πριν αλλά δεν το διάβασες. Μεταχειρισμένο και diesel δεν κολλάνε σαν έννοιες. Αν κάποιος θέλει να πάρει diesel μόνο καινούριο.
Φιλικά όπως πάντα!