Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 03 Ιαν, 2017 03:57

Επειδη η παραθεση στατιστικων στοιχειων απο διάφορα μπολγκς, σαιτς κτλπ και ισως και αμφιβολου ποιοτητας παρατιθεμενων στοιχειων, προσωπικα δεν μου λενε και πολλα καθως αφορα μετρησεις στιγμιαιες ή για μικρο αριθμο χιλιομετρων.Καθοσον είναι σαν τις μετρησεις που δίνουν ολες οι καταστευαστριες εταιριες για τα μοντελα τους οπου καμμία απολυτως σχεση δεν εχουν με την πραγματικοτητα ειπα να παραθεσω και τις δικες μου μετρησεις οι οποιες ειναι απο την πρωτη μερα που εγκατεστησα υγραεριο.

Προκειται για το αυτοκινητο της υπογραφής με σύστημα BRC sequent 24 χωρίς ψεκασμο, η καταναλωση μονο με βενζινη πριν την εγκατασταση ήταν ~8,3λ/100χλμ.

Εχω διανεισει 50.275χλμ απο τα οποια τα 1.005 εγιναν αποκλειστικα με βενζινη.

Υπολογιζοντας μονο τα χιλιομετρα που εκανα μονο με υγραεριο(49.270) βγαινει μια κατανάλωση 9,36λ/100 + 0,71λ/100 βενζινη για την εκκινηση και μεχρι να ζεσταθεί, αυτο μεταφραζεται σε αυξηση της κατανάλωσης 12,8% στο υγράεριο ή 21,3 % αν συνυπολογιστει υγραεριο+βενζινη

Επειδη η σύνθεση των χιλιομετρων που έκανα πριν το υγραεριο (πολη, εθνικη) διαφερει αρκετα απο τη σημερινη σύνθεση οπου γίνονται πολυ συχνα μικρες διαδρομες (5-6χλμ) και με αρκετες στασεις παραθετω ξεχωριστα και τις φετινες καταλωσεις οι οποιες πλησιαζουν αρκετα με τις παλιες.

Φέτος λοιπον (2016) ειχα καταναλωση 9,16 υγραεριο + 0,51βενζινη, σύνολο 9,67λ/100, θα μου πειτε οτι η διαφορα στη κατανάλωση ειναι μικρη αλλα η ποσοστιαια μεταβολη ειναι αρκετα σημαντικη, η επιπλεον καταναλωση σε σχεση με πριν ειναι +10,3% υγραεριο ή 16,5 στο συνολο υγραεριο + βενζινη, υποψη οι καταναλωσεις και τα ποσοστα ειναι χωρις να υπολογιζονται τα χιλιομετρα που έγιναν μόνο με βενζινη.

Απο οικονομικης αποψεις ξοδεψα για το σύνολο των 50275χλμ 3.567€ για Lpg και 674€ για βενζίνη = σύνολο 4.241€ ενω αν κυκλοφορουσα αποκλειστικα με βενζίνη θα ηθελα για αυτα τα χιλιομετρα 6.567€, λαμβανοντας ως τιμη βενζινης τη μεση τιμη βενζινης οταν γεμιζα βενζινη. Σύνολο μικτου οφέλους 2,327€. Κοστος εγκατάστασης 1250 + διαφορα (σερβις υγαεριου, ελεγχος βαλβιδων) Συνολικο κοστος 1480€. Οποτε συνολικο οφελος και με την αποσβεση 837€.

Απο βλαβες μονο μια αντικατασταση αντλιας βενζινηςμε μεταχειρισμενη για την οποια θεωρω 3 πιθανοτητες βλαβης α) οτι ηταν να συμβεί και συνεβει β)οτι το ρεζερβουαρ επειδη ηταν συχνα στο 1/4 επαθε τη βλαβη λογω υπερθερμανσης της, καθως το πραγματικο 1/4 ειναι πιο πανω απο αυτο που δειχνει ο δεικτης στο ταμπλο (οποτε ευθυνομαι αποκλειστικα εγω) γ)οτι ισως να εφταιγε το tunap στο δεξαμενη βενζίνης που αντι το φιλμ να το κανει κανει στις βαλβιδες το εκανε στην στην αντλια :lol: γιατι το προβλημα παρουσιαστηκε λιγους μηνες αφοτου ξεκινησα το τουναπ καθως οταν ετυχε καποιες στιγμες να κυκλοφορισω μονο με βενζινη ξεκολησε η αντλια και δουλευε κανονικα, μετα οταν ξαναγυρισα σε υγραεριο αρχισε ξανα τα κολήματα της. Μετα την αντικατασταση της σταματησα το τουναπ και διατηρω την δεξαμενη στα 3/4 και εκτοτε δεν ξαναπαρουσιαστηκε προβλημα.

Για να συνεχιζουμε το θεμα με το οφελος όσο αφορα την καταναλωση, ειχα οφελος 36% και υποψη οτι βρισκομαι θεσσαλονικη οπου μεχρι προπερσυ δουλευε "καλα" το καρτελ και ειχε πολυ υψηλές τιμες. Το 2016 οπου το καρτελ ειχε κυνηγηθεί και έσπασε καθως και με την παράλληλη πτωση των τιμών γενικα σε ολα τα καυσιμα το οφελος ηταν 44%.

Σημερα με τις αυξησεις στα καυσιμα οντως στα περισσοτερα πρατηρια τιμη του ανεβηκε 10λεπτα αλλα υπαρχουν και ορισμενα οπου η αυξηση ηταν η κανονικη που θα επρεπε να γινει (7-8λεπτα). Επειδη οι τιμες αφορουσαν καυσιμα τα οποια ειχαν τιμολογηθεί με τιμες περσινες σε λιγες μερες όπου ολα τα πρατηρια θα εφοαδιαστουν με καυσιμα θα τιμολογηθουν με τις σωστες τιμες και θα δουμε σε ποια τιμη θα πωλουνται καθως ο καθε πρατηριουχος ανεβασε την τιμη κατα το δοκουνλαμβανοντας υποψη αυτο που οι "δημοσιογραφαρες"ελεγαν στα διαφορα καναλια και μιλουσαν για αυξηση 10λεπτα, οπου δεν λαμβαναν υποψη οτι η αυξηση των 100€ αφορα το 1τονο και οχι τα 1000 λιτρα και χωρις φυσικα, για κανενα καυσιμο, ναμ ην υπολογιζουν τον ΦΠΑ. Μαλιστα σε καναλι ειδα να λενε και δειχνουν καρτελες οτι η αυξηση θα ειναι 12-13λεπτα και οτι απο τα 0,67 θα παει στα 0,71... δηλαδη ουτε καν τη στοιχειωδη αριθμητικη να μην ξερουν :lol: .

Αν λαβω υποψη το πρατηρια (θεσσαλονικη) οπου η αυξηση ηταν η λογικη (7-8 λετπα), η τιμη του υγραεριου ηταν 0,82 και της βενζινης 1,50 (υπαρχουν και βενζιναδικα με 1,57€) το οποιο σημαινει οτι το υγραεριο παει στο 55% τις τιμης της βενζινης απο ~50% που ηταν πριν.

Οποτε δεν αντιλαμβανομαι τις θριαμβολογιες περί οτι δεν συμφερει πλεον το υγραεριομετα και αυτην την αυξηση, καθως και την παραθεση "στοιχειων" για αυξημενη καταναλωση κατα 30%.
Εγω προσωπικα βλέπω οτι η τιμη του υγρεαεριου θα ειναι στο 55% της βενζινης και οτι η συνολική αυξηση τηςε καταναλωσης μου, μαζί με την βενζινη, ειναι γύρω16-20% μαξιμουμ και χωρις δηθεν ρυθμιση με φτωχο μειγμα καθως δεν παρατηρω καμμια απολυτως διαφορα ειτε κινουμαι με βενζινη ειτε με υγραριου και μαλιστα δεν αντιλαμβανεσαι την μεταβαση απο το ενα καυσιμο στο αλλο ακόμη και σε ανηφορα. Τελος εαν αυξηθει η τιμη του Lpg στα 800+€ ο τονος, αναλογη αυξηση θα υπαρχει και στα αλλα καυσιμα oποτε αν ανεβει πχ στα 800€ και θα εχει μια τιμη στο 1€, παραλληλλα ομως και η βενζινη θα παει στο 1,70-1,80+. Οποτε μην χαιρομαστε αμα ψοφησει η κατσικα του γειτονα γιατί θα εχει ψοφήσει και η δικια μας και να μην λαμβανουμαι υποψη μονο στοιχεια τα οποια υποστηριζουν τις αποψεις καθως υπαρχουν ακομη περισσοτερα στοιχεια τα οποια τα καταριπτουν και τα οποια μαλιστα βασιζονται σε πραγματικες καταστασεις.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό mhtsos34 » Τρί 03 Ιαν, 2017 11:24

Συμφωνώ απολύτως σε αυτά που λες!!Πραγματικές μετρήσεις είναι οι δικές μας ας παραθεσει ένας με αυτοκινητο που έχει εργοστασιακο lpg να μας πει πραγματική κατανάλωση. Εμένα στο μαζντα 3 αν και ψεκαζει συνέχεια βενζίνη εδώ και 55000lpg - 5500χλμ βενζίνη έχω κάνει αποσβεση ακόμα και με 2 μοτέρ αντλίας βενζίνης που άλλαξα,εγώ μειων βλέπω ότι χρειάζεται λίγο πιο συντηρητική οδήγηση με lpg αν και να μου πεις με βενζίνη δε βλέπω και κανεναν να τρέχει.Τωρα σίγουρα οποίος έβαλε το lpg πιο νωρίς είναι πιο τυχερός, τώρα ίσως και εγώ να μην έβαζα.
mhtsos34

Δημοσιευσεις: 69

Δημοσίευσηαπό sso » Τρί 03 Ιαν, 2017 12:00

@tedd +1000 :D
Toyota Corolla 1.4 VVTI
Bigas
sso

Δημοσιευσεις: 331

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 03 Ιαν, 2017 14:11

Όχι μωρέ, συζητηση να γινεται, είχα σκοπό ουτως ή άλλως με την συμπλήρωση 50000χλμ να αραδιασω όλο αυτό το σεντόνι που έγραψα. Εγώ βλέπω τι μπαίνει και τι βγαίνει απο την τσέπη μου δεν μένω στις διαφορες αποψεις . Το κακό βέβαια είναι οτι αυτες τις παράτραβηγμένες απόψεις τις διαβάζουν και νέοι ή υποψήφιοι υγραεριοκινητοι και απογοητεύονται χωρίς λογο. Ευτυχώς οι απόψεις αυτές είναι πολυ λίγες σε σχέση με τις θετικές. Το 2πτυχο της επιτυχής εγκατάστασης είναι, όχι τσιγκουνιες στο συστημα και στην επιλογή εγκατάσταση. Η επιλογή ενος ακριβότερου συστηματος και οχι κάποιου φτηνού και της σειρας και παράλληλα η επιλογή ενος καλού εγκαταστατη μπορεί να σου στοιχίσει 200-300 ευρώ παραπανω αλλά σύντομα αυτά θα τα απόσβεσης απο την μη εμφανίσει ζημιών και την βέλτιστη απόδοση του συστηματος. Γιατί παρακολουθώντας στο φόρουμ συνεχώς εδώ και χρόνια κατέληξαν οτι αυτοι που είχαν θέμα είναι ειτε γιατί επέλεξαν να βάλουν οτι πιο φτηνό και τυχάρπαστο κυκλοφορεί στην αγορά ειτε γιατί επέλεξαν εγκατάστατη καποιον που δεν το κατέχει το άθλημα και γενικά ακούγονται πολλά αρνητικά σχόλια για αυτον. Συμπληρωματικά στο 2πτυχο να προσθέσουμε και την αποφυγή της εγκατάστασης σε μοντέλα τα οποία είναι σε blacklist ή έστω να γίνει για αυτα πολύ προσεκτική επιλογή συστηματος-εγκαταστατη και σχολαστική ρύθμιση. Σίγουρα υπαρχουν και αποτυχίες και σε καλα συστήματα αλλά είναι ελάχιστα και μπορεί να οφείλονται σε χίλιους δύο παράγοντες. Δεν είναι και λίγοι που έχουν σημαντικά προβλήματα σε αυτοκίνητα ολοκαινούρια και στα οποία δεν έγινε καμμία μετατροπή. Είναι να μην σου κάτσει προβληματικός κινητήρας ή με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις) ε

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 03 Ιαν, 2017 15:16

valsam έγραψε:
viallesi έγραψε:Panta, corsa, meriva ακολουθουν πανω κάτω τον κανόνα του 20%
Το astra όχι και δεν μπορώ να εξηγήσω τεχνικά το γιατι. Το σίγουρο ειναι οτι ο κανόνας δεν ειναι +30% που λέει ο φιλος valsam

http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

http://media.opel.com/product/alternati ... 20119.html

Φιλε τα αυτοκίνητα σου τα εχεις καρατσεκαρισμενα με την χρηση υγραερίου?
Δηλ. τι θελω να πω,εισαι σιγουρος ότι δεν δουλευουν στα ορια το knock sensor?
Tα εχες δυναμοτρησει να δεις το τι αποδιδουν σε υγραεριο σε σχεση με την βενζινη?
Εγω πιστευω ότι σιγουρα όχι (όπως και πιστευω το 99,99% των υγραεριοκινητων)αρα μην εισαι σιγουρος για το τιποτα!

Ναι φίλε μου ειναι καρατσεκαρισμενο με το διαγνωστικό μόνιμα συνδεδεμένο πανω για να παρακολουθώ καθημερινά το σύστημα εδώ και 2 χρόνια όπου δεν έχει βγάλει τιποτα. Πλεον το έβαλα για πούλημα μιας και έκλεισε 5 χρόνια στα χέρια μου και συνήθως δεν κρατάω τα αμάξια πανω απο 3-4 χρόνια. Η αγγελία έχει αναρτηθεί και εδώ για να σου λυθεί κάθε απορεια (Honda Civic).
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/9172344/

Έκαιγα βενζίνη 8 λτ / 100 χλμ κρατώντας στατιστικά για περίπου 50000 χλμ και καίω 9 λτ / 100 χλμ με στατιστικά εδώ και 40000 περίπου χιλιόμετρα. Η αύξηση ειναι περίπου 20 % την οποία δεν την βλέπεις στα παραπάνω νούμερα μιας και αφενός η οδήγηση μου με υγραέριο ειναι πιο συντηρητική, ενώ περισσότερα χλμ εχω κάνει στην ΕΟ.

Όπως ελπίζω να καταλαβαίνεις μόνο κολλημένος δεν ειμαι με το υγραέριο. Αυτο που προσπαθώ να σου πω ειναι οτι ενώ έχεις δίκιο σε κάποια πράγματα, υπερβάλεις σε αυτά που λες και χάνεις το δίκιο σου.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 03 Ιαν, 2017 16:45

Φιλε tedd το γουσταρα αυτό που εγραψες το "Όχι μωρέ, συζητηση να γινεται" γιατι και μενα μου αρεσει να γινεται συζητηση ,επισης και με σ'ενα φιλε viallesi γουστάρω να γινεται συζητηση και με οποιον αλλον που πραγματικα θελει συζητηση και όχι σαν μερικους μερικους που μην τυχον και πει κατι αρνητικο για το υγραεριο του την επεσαν να τον φανε(NickSt),το γιατι εγω το καταλαβα προ καιρου εδώ στο φορουμ !
Λοιπον ας ξεκινησω με 'σενα φιλε γραφεις λοιπον πιο πριν " μεχρι προπερσυ δουλευε "καλα" το καρτελ και ειχε πολυ υψηλές τιμες" ,και ρωταω εγω τωρα ,δηλ. τωρα μπορεις να βρεις υγραεριο σε βενζιναδικο 5-6 λεπτα φθηνοτερο πουθενα θεσ/νικη?
Εγω γιατι δεν βρισκω παρα μονο 1-2 σεντς πουθενα?
Στο σεντονι φιλε γραφεις ότι το συνολικο σου οφελος μετα από 50.000χλμ είναι 837€(βλεπω ότι σου εβγαλε και μια ζημια την οποια δινεις 66% πιθανοτητα να προηλθε από το υγραεριο αλλα το ποσο της ζημιας δεν το βαζεις στην σουμα σου!),και σε ρωταω εχει περασει ποτε από το μυαλο σου αν λιαν σύντομος χρειαστεί μιας και κανβαλας και γιαπωνεζικο αυτοκινητο να πας για επισκευή κεφαλης ποσο τελικα θα είναι το συνολικο σου οφελος?
Μηπως θα είναι αρνητικο?
Γιατι και΄γω ακριβος ετσι τα υπολογιζα και ακριβος ετσι βγηκαν ,δηλ. στις 50.000 χλμ με υγραεριο τα επαιξε η κεφαλη και θα επρεπε να χωσω και καμια 200-300 από πανω για να το φτιαξω!
Το φτιαχνεις λοιπον και ξανακαις υγραεριο με την ελπιδα να μην σου ξαναβγαλει την ιδια ζημια?
Μετα αντε να σε δω και να δω και την σουμα σου,μακαρι ποτε να μην παθει τιποτα το αυτοκινητο σου αλλα ασε με να εχω τις αμφιβολιες μου!

Σε ευχαριστω φιλε viallesi που απαντας μονος σου στο ερωτημα μου για το πως είναι δυνατον να εχουν μερικοι μονο 20% αυξηση καταναλωσης σε συγκριση +30% αυξηση καταναλωσης που εχουν τα εργοστασιακα με το "Η αύξηση ειναι περίπου 20 % την οποία δεν την βλέπεις στα παραπάνω νούμερα μιας και αφενός η οδήγηση μου με υγραέριο ειναι πιο συντηρητική, ενώ περισσότερα χλμ εχω κάνει στην ΕΟ."
Δηλ. λες ότι το εχεις ρυθμισμενο στην πενα το υγραεριο και ας πουμε ότι δεν χανεις και τιποτα από ιποδυναμη(αυτό φιλε δεν μπορει να στο δειξει το διαγνωστικο παρα μονο το δυναμομετρο αρα δεν είναι καρατσεκαρισμενο όπως λες!) αν λοιπον το πηγαίνεις όπως πηγαινες με την βενζινη και σε ιδιες διαδρομες (και όχι με περισσοτερα στην ΕΟ όπως τωρα)ποση αυξηση καταναλωσης θα ειχες φιλε σε σχεση με την βενζινη?
Πες μου ένα νουμερο ,θα ηταν η δεν θα ηταν κοντα στα νουμερα που λεω εγω (και ειχα) και που δινουν τα εργοστασιακα ναι η όχι?
Δηλ. που είναι η υπερβολή σε αυτά που λεω,αφου με αυτά που γραφεις ερχεσαι και επιβεβαιωνεις τα λεγομενα μου!
Παιδια την φραση "στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο" την ξερεται σιγουρα ,ε λοιπον πολλοι γαμπροι περνανε κάθε μερα από τα συνεργεια λογο του υγραερίου και εκει είναι που λεω ότι λεω για ποσο η ακομη και αν συμφερει καθολου σε ορισμένους!
Σε ορισμένους αλλους όπως ο κολλητος με το σχεδόν αθραυστο peugot και τα 200,000 χλμ με υγραεριο συμφερε και παρασυφερε αλλα και αυτος με τον νου του νομιζε πολύ πιο πολλα απ"όσα ηταν στην πραγματικοτητα,μολις βγαλαμε τα κομπιουτερακια(smartphones ενοω)και υπολογισαμε με τα "αυγο στο πεταλ" οδηγηση με τα σερβις συτηματος ,τις 3 ηλεκτρονικες και την μια αντλια βενζίνης το νουμερο ηταν αρκετα μικροτερο απότι ο ιδιος νομιζε η οχι καλυτερα νομιζε αλλα ηταν σιγουρος ότι ειχε εξοικονομισει ,και η φαση είναι ότι καταφερε και το "εσπρωξε" και δεν εφαγε καπελο την επισκευή κεφαλης ,αν ηταν να φαει και το καπελο το νουμερο του κερδους του θα ηταν ακομη μικροτερα αλλα και παλι θα ειχε ένα καλο κερδος!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό viallesi » Τρί 03 Ιαν, 2017 17:58

Όταν σου λέω 8 με βενζίνη και 9 με υγραέριο προφανώς δεν ειναι 20% αλλα πολύ λιγότερο και οφείλεται στην συντηρητικη οδήγηση. Απλά μαθητικά ειναι. Σου λέω εξηγώ όμως οτι η πραγματική μου αύξηση ειναι 20% για να μην σου μαγειρέψω το αποτέλεσμα. Ακόμα και όλα τα εργοστασιακά που σου έβαλα πλυν του astra περίπου 20% αύξηση έχουν. Καλος η κακός έχεις σχηματίσει πολύ αρνητική γνώμη και απο οτι φαίνεται δεν αλλάζει.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό tedd » Τρί 03 Ιαν, 2017 18:11

Στα 50.000χλμ το κέρδος των 837€ ειναι υπολογιζοντας και την απόσβεση του συστηματος οποτε στα επομενα 50.000χλμ το κέρδος θα είναι πανω απο 2100€. Όπερ στα 100.000χλμ, 3.000€ στην τσεπη. Τώρα αν βγει ζημιά, ισως, αλλα το κοστος της καλυπτεται ανετα απο το όφελος που υπάρχει. Όσο αφορα το καρτέλ και οτι δεν βρίσκεις διάφορες στη τιμή να πω οτι στις 23/12 γέμισαν με 0,698 στη Μαυρομιχάλη στην πολίχνη και σε αλλά ανατολικα αεροδρόμιο έπαιζαν τιμες με πανω απο 0,75.Σήμερα με τις αυξήσεις στον εφκ στην μαιάνδρου & Αριστοτέλους στον εύοσμο και στη γωγουση στη Σταυρούπολη η τιμή είναι 0,817 και στο Τιτάν φτανει στα 0,869 και στο αεροδρόμιο 0,857-0,869 οποτε μια διακύμανση 5+ λεπτα υπάρχει. Οταν ηταν το καρτελ η τιμή έπαιζε όπως θυμάσαι στα χιλιοστά δηλαδή πχ 0,855-0,857. Επειδή θα φέρεις τωρα παράδειγμα αλλες πολεις η Βέροια σημερα είναι το πολύ 2-3 λεπτα πιο φτηνή όπως και η Κατερίνη οπου το συγκεκριμένο φτηνό που φερναμαι ως παράδειγμα είναι κάπου στο πουθενά μέσα στα χωραφια. Την εποχή του καρτέλ η διάφορα με τις πόλεις αυτές έφτανε μέχρι και τα 14 λεπτα. Αν πιάσουμε την Αθήνα τώρα θα δεις οτι ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος και οι τιμες ειναι σχετικα κοντά τις τάξης των 3-4-5 λεπτων με εξαίρεση ορισμένες περιοχές που αναφέρουν και εδώ τα παιδιά οπου οι τιμες ηταν-ειναι εξαιρετικά πολυ καλες. Με μια πρόχειρη ματια βλεπω η Αθήνα φτανει σε τιμες 0,81 σήμερα σε ορισμένα. Σε λιγες μέρες που έχουν ενημερωθει οι τιμες θα έχουμε πιο ασφάλεια συμπεράσματα. Αλλά γιατί συζητάμε μονο την τιμή του υγραερίου μιας και εσύ πλεον είσαι μονο βενζινοκινητος βλέπω οτι έχει φτασει σε καποιους 1,57 το οποίο μεταφράζεται σε 0,75+ ευρώ ή 48% πιο ακριβη σε σχέση με το υγραεριο. παρα την αύξηση για κάθε λίτρο καυσίμου το κέρδος είναι τουλάχιστον 60λεπτα υπολογιζοντας και τη αυξηση στη κατανάλωση 15%. Αααα και ενα τελευταιο όσο αφορα τη ζημιά μου με την αντλια κοστησε 50€, υπαρχουν όμως και αρκετοί που άλλαξαν αντλία με λιγοτερα χιλιομετρα και χωρίς υγραέριο. Επίσης αμα τρακαρω (χτυπα ξυλο) οπου η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη ίσως να φταίει και σε αυτή τη περίπτωση το υγραέριο λόγω του οτι δεν το σκέφτομαι πλεον να βγω βόλτα με το αυτοκίνητο οπου αμα ηταν να δινω 15€ για 100 χιλιομετρα δύσκολα θα το έβαζα μπρος και να πήγαινα ταξιδακια οπου φέτος εκανα το γύρο Πελοπονήσσου 2200χλμ και για καύσιμα ξοδεψα 125€ (Τα διόδια πιο πολλά ηταν). Επίσης λόγω του υγραερίου και του φόρουμ έμαθα και την Βουλγαρία οπου παω καθε 6μηνο και γεμιζω βενζίνη και φορτωνω καπνούς και κερδίζω έτσι κάνα 250-300€ τη φορά. Οποτε το άμεσο και εμεσο κέρδος που έχω είναι πολύ μεγαλυτερο.

Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 03 Ιαν, 2017 19:25

Ειδα και εγω 5 νεες σελιδες κι ειπα τι εγινε...
Οκ παρακαλώ συνεχιστε...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 05 Ιαν, 2017 21:03

viallesi έγραψε:Panta, corsa, meriva ακολουθουν πανω κάτω τον κανόνα του 20%
Το astra όχι και δεν μπορώ να εξηγήσω τεχνικά το γιατι. Το σίγουρο ειναι οτι ο κανόνας δεν ειναι +30% που λέει ο φιλος valsam

http://www.zougla.gr/automoto/tests/art ... -panda-lpg

http://media.opel.com/product/alternati ... 20119.html

Φιλε για το panda δεν το εψαξα(θα το ψαξω και θα σου πω αν βρω κατι ) αλλα για τα αλλα που λες ότι ακολουθουν πανω κατω τον κανονα του 20%(αληθεια ποιος τον εβγαλε και από που και ως που λες ότι υπαρχει κανονας του 20%?)συμφωνα με τον πινακα που δινεις δεν είναι απανω κατω όπως λες αλλα σκετο "πανω" από το 20!
Το meriva εχει +23% αυξηση και το corsa +24%(και το 5Θ corsa το δινει+27%) !
Για τα υπολοιπα 2 astra που τα δινει +32% Ααυξηση καταναλωσης γιατι δεν τα αναφέρεις?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες