Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 16:25

kyriak έγραψε:
apagogeas έγραψε:σε πολύ λίγα χρόνια θα χρυσοπληρώνεις το λίτρο του diesel όπως γίνεται τώρα με τη βενζίνη (2-3 χρόνια το πολύ το υπολογίζω) και θα συζητάς τι μετατροπή να κάνεις να μειώσεις το κόστος σου. Να δω τι θα λες τότε.

ενώ το λίτρο του λπγ δεν θα το χρυσοπληρώνω? αυτό λες?

Μα και να φτάσω στο σημείο να χρυσοπληρώνω το LPG η χασούρα μου θα είναι το κόστος εγκατάστασης και θα έχω ένα όχημα που απλά θα σκέφτομαι να το κινήσω. Εσύ με το diesel θα έχεις ένα όχημα που επίσης θα σκέφτεσαι να το κουνήσεις και θα πληρώνεις ακόμα δόσεις για χρόνια μέχρι να το ξεπληρώσεις. Εγώ δε θα έχω χασούρα βασικά γιατί έστω μέχρι να ακριβύνει όπως λες θα το έχω ξεχρεώσει και μπορεί να έχω και κάποιο κέρδος, εσύ μέσα θα είσαι πολλές χιλιάδες ευρώ ακόμα. Αλλά για να ξέρεις, το έχω αναλύσει και σε άλλο ποστ να μη τα ξαναγράφω, αυτό που αναμένεται να γίνει σύντομα είναι η αύξηση τιμής του diesel στα επίπεδα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών δηλαδή να αναμένεις ένα 15% πάνω στη τιμή του. Στο LPG όταν θα γίνει, θα είναι πιο μετά κατά κάτι χρόνια αλλά τότε δε θα συζητάμε για diesel & LPG. Πάλι κερδισμένος είμαι σαν επιλογή στη μετατροπή.
Για να ξεκαθαρίσω τι λέω, ΑΝ αγόραζα καινούργιο όχημα τώρα diesel θα έπαιρνα. Το όλο θέμα είναι τι κάνουμε αφού δεν έχουμε λεφτά να σκάσουμε και ξεμείναμε με τη φαγάνα το βενζινοκίνητο.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Re: Απ: Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)

Δημοσίευσηαπό george7009 » Παρ 05 Σεπ, 2014 19:03

Στάλθηκε από το GT-I9505 μέσω tapaμίλα
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 19:33

Το θεμα μας λοιπον ειναι (για τους τεσσερης τρολλαρες το λεω γιατι μπορει και να το ξεχασατε απο τα απειρα τρολλαρισματα σας!):
Τελικά συμφέρει; (Ολοκληρωμένες Μετρήσεις)
Και η απαντηση ειναι:
Aναλογα το πως μερτραει ( ναι καλα διαβασατε γιατι αρκετοι δεν βαζουν καν την καταναλωση βενζινης στην συνολικη μετρηση καταναλωσης!)ο καθενας,αναλογα το που μενει και το ποσο κοστιζει στην περιοχη του το υγραεριο,ποση αυξηση καταναλωσης θα εχει με το υγραεριο,και αναλογα το αυτοκινητο του και κατα ποσο και για ποσο θα αντεξει μηχανικα στο υγραεριο!
Το στανταρ ειναι:
1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο (Οpel,holden,Dacia,Ford,GM,Volvo)και οχι εγκαταστατης κυρ Μητσος που δεν ξερω τι μαγικα εχει κανει στις ρυθμισεις και το τι επακολουθα θα εχουν αυτες οι ρυθμισεις σε θεματα ιποδυναμης,ροπης και μακροζωιας της μηχανης!

2ο στανταρ) Η υπαρξη καρτελ και οτι αν μενεις σε περιοχη οπου υπαρχει το καρτελ αγοραζεις πανακριβα το υγραεριο,υπαρχουν περιοχες οπου σημερα το υγραεριο εχει τιμη λιτρου 76 λεπτα και περιοχες οπου πωλειτε πανω απο 1 ευρω(Κρητη)!

3ο στανταρ)Το υγραεριο χωρις τις καταλληλες μηχανικες βελτιωσεις (αλλες βαλβιδες και εδρες απο τις μαμα!)θα προκαλεσει αργα η γρηγορα βλαβη στην μηχανη(αργα για τα αυτοκινητα που δεν ειναι σε μπλακ λιστ και γρηγορα σε αυτα που ειναι!)και αυτο εχει ονοματεπωνημο( (Οpel,holden,Dacia,Ford,GM,Volvo) που το τονιζουν μαλιστα στα διαφημιστικα των εργοστασιακων τους μοντελων οτι εχουν υποστει αλλαγες σε εδρες και βαλβιδες για να λειτουργησουν χωρις προβληματα με το υγραεριο!

Τωρα στο θεμα μας και στην απαντηση του ερωτηματος στο αν συμφερει τελικα,εγω λεω οτι συμφερει αναλογα στο ποσο παιζει κανεις μεσα στα πιο πανω στανταρ,μπορει να συμφερει απο μαξ ενα ποτο τα 100 χλμ μεχρι ουτε καν εναν καφε που λεει και ο kyriak αλλα να βαλεις και απο την τσεπη σου στην τελικη(ακριβη καρτελοπεριοχη,και χοντρη ζημια !)
Εγω με το ζορι ειμαι στην κατηγορια κερδους στον καφε τα 100χλμ, με αυτο το πενιχρο κερδος το ξαναλεω εχω κανει 21,000 χλμ και ακομη δεν εχω κανει αποσβεση,αλλα υπαρχουν και χειροτερα,η κατηγορια μπορει και να αλλαξει και να γινει κερναω και εναν καφε τα 100χλμ(δηλ. αν μου βγαλει και ζημια!).
Τι να κανω αυτα εχω και λεω με συμφερει ελαχιστα!
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)και μενουν π.χ στην Κοζανη η τα Τρικαλα οπου το υγραεριο κοστιοζει 76 λεπτα το λιτρο και τα αυτοκινητα τους εχουν ανθεκτικοτερα μεταλα και εχουν κανει με υγραεριο 100,000 χλμ χωρις να παθουν το παραμικρο(ακομη!),αυτοι λοιπον ανηκουν στην κατηγορια κερδος ποτου τα 100 χλμ οπως ειπα!
Δηλ. τοσο πολυ πειραζει ορισμενα τρολακια του φορουμ που δεν ανηκω εγω(και παρα πολλοι αλλλοι!) σε αυτη την κατηγορια και ανηκω στην κατηγορια "φθηνου καφε δεν προκειτε ποτε να κανω αποσβεση"??????
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 05 Σεπ, 2014 20:05

Οχι που δεν θα εμφανιζονταν ο valsam !!! Kαι πολυ αργησε!!!
Λοιπον τρολλακια εχω 70000 χλμ+ εχω κερδισει μεχρι σημερα (αφαιρεμενα τα εξοδα ολα) πανω απο 3.000 ευρω,
οποιος θελει το πιστευει οποιος δεν θελει δεν εχω κανενα προβλημα και το τι λεει ο valsam o kyriak και το καθε τρολλ δεν με
ενδιαφερει καθολου. Και φυσικα θα μπορουσα να ειχα κερδισει πολυ περισσοτερα χρηματα αν δεν υπηρχε δυστυχως το καρτελ
στο υγραεριο αλλα και ετσι οπως ειναι τα πραγματα δεν γινεται να μην ειμαι ευχαριστημενος!!!
Τωρα γιατι τοσο μενος απο μερικα ατομα δεν μπορω να το καταλαβω!! Θα μου πεις στην Ελλαδα ζουμε και ο Ελληνας καθε καινουριο πραγμα που εμφανιζεται στην ζωη του το βλεπει σαν το διαβολο αλλιως δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση!!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 20:18

valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο
...
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)

Την έχεις πάρει την απάντηση και με αρκετή ανάλυση αλλά έχεις κλείσει τα αφτιά και τα μάτια όπως και ο κυριάκος που είναι και ειδήμονας στα πάντα :ymparty: :roll: .
Το LPG περιέχει το 73% περίπου της θερμικής ενέργειας της βενζίνης ανά λίτρο καταχρήν, οπότε ήδη τα εργοστάσια έχουν να απολογηθούν πως καταφέρνουν ακόμα χειρότερα από αυτό, πάπαλα το επιχείρημα. Κάτι ακόμα που σίγουρα έχει να κάνει με την μείωση της πραγματικής αύξησης κατανάλωσης LPG που απαιτείται είναι και η στοιχειομετρική αναλογία 14.7:1 GAS vs 15.5:1 LPG κατά μάζα που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι θέλουμε λιγότερο LPG για να πάρουμε σχεδόν το μέγιστο που περιέχει το κάθε καύσιμο σε θερμική ενέργεια εκτόνωσης. Έχουμε πει και άλλα διάφορα που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία αλλά αυτά νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Το 30-35% το κάνουν όχι για την ασφάλεια των κινητήρων, που στο κάτω κάτω το έχουν διορθώσει υποτίθεται με τα βελτιωμένα μέταλλα, αλλά για να μη μαγαρίσουν την αγορά των diesel προτείνοντας 'ένα σοβαρό αντίπαλο στην οικονομία που έχει το diesel, εκεί δηλαδή που έχουν ρίξει όλο τους το βάρος επειδή έχει τα πολλά λεφτά. Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 20:45

apagogeas έγραψε:
valsam έγραψε:1ο στανταρ) η αυξηση καταναλωσης που δινουν ολα τα εργοστασια και που ειναι 30 με 35%, θα με ρωτησετε σιγουρα γιατι την παιρνω αυτην σαν σωστη και οχι κατι 10 και 15% που εχουν αρκετοι εδω μεσα στο φορουμ?
Γιατι το 30-35% εχει απολυτη λογικη βαση θερμογονου δυναμης και εχει και ονοματεπωνημο
...
Υπαρχουν και συμφορουμιτες που εχουν 15% αυξηση καταναλωσης και τους πιστευω (το ξαναλεω,πραγματικα σοβαρη απαντηση δεν εχω παρει απο κανεναν στο πως γινετε αυτο και δεν μπορουν να το πετυχουν αυτοκινητοβιομηχανιες κολλοσοι!)

Την έχεις πάρει την απάντηση και με αρκετή ανάλυση αλλά έχεις κλείσει τα αφτιά και τα μάτια όπως και ο κυριάκος που είναι και ειδήμονας στα πάντα :ymparty: :roll: .
Το LPG περιέχει το 73% περίπου της θερμικής ενέργειας της βενζίνης ανά λίτρο καταχρήν, οπότε ήδη τα εργοστάσια έχουν να απολογηθούν πως καταφέρνουν ακόμα χειρότερα από αυτό, πάπαλα το επιχείρημα. Κάτι ακόμα που σίγουρα έχει να κάνει με την μείωση της πραγματικής αύξησης κατανάλωσης LPG που απαιτείται είναι και η στοιχειομετρική αναλογία 14.7:1 GAS vs 15.5:1 LPG κατά μάζα που σε γενικές γραμμές σημαίνει ότι θέλουμε λιγότερο LPG για να πάρουμε σχεδόν το μέγιστο που περιέχει το κάθε καύσιμο σε θερμική ενέργεια εκτόνωσης. Έχουμε πει και άλλα διάφορα που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αναλογία αλλά αυτά νομίζω αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Το 30-35% το κάνουν όχι για την ασφάλεια των κινητήρων, που στο κάτω κάτω το έχουν διορθώσει υποτίθεται με τα βελτιωμένα μέταλλα, αλλά για να μη μαγαρίσουν την αγορά των diesel προτείνοντας 'ένα σοβαρό αντίπαλο στην οικονομία που έχει το diesel, εκεί δηλαδή που έχουν ρίξει όλο τους το βάρος επειδή έχει τα πολλά λεφτά. Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω.

Kαλα με την τετραδα εχω πεθανει στο γελιο που χτυπιουνται σαν τα χταποδια μολις γραψω κατι!
Τωρα με σενα φιλε apagogeas ,δεν θελω να μαλωσω με σενα αλλα ρε φιλε πως να σε παρω στα σοβαρα οταν στην πιο πανω αναλυση σου κανεις ενα τεραστιο λαθος στους υπολογισμους σου που ακομη και παιδι δημοτικου δυσκολα θα το εκανε αλλα τελος παντων ισος μπερδευτικες!
Το λαθος σου ειναι λοιπον εκει που λες "Θα έπρεπε να δίνουν καταναλώσεις 26.5% αν θέλεις να πάμε με τη θερμική ενέργεια των καυσίμων και όχι 30-35%. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να μαθευτεί κάποια στιγμή ότι επίτηδες τα κάνουν να καταναλώνουν παραπάνω"
το τραγικο σου λαθος φιλε ειναι οτι παιρνεις το 26.5% που ειναι η λιγοτερη θερμογονος δυναμη ,και υπολογιζεις αναποδα παλι με 26,5%, οχι φιλε αν το αφαιρεσουμε το 26,5% απο το 100% μας μενει 73,5%,π.χ το ενα καυσιμο η βενζινη εχει 100% αποδοση και το lpg εχει το 73,5% της βενζινης ,τωρα ποσσο % απο το 73,5 θελουμε για να κανουμε αυτο το 73,5 να φτασει στο 100% της βενζινης ,θα σου πω εγω μιας και διαθετω κομπιουτερακι ,36,1% ειναι φιλε και οχι 26,5% που νομιζεις (73,5 Χ 36,1=26.53,) (73,5+26,53=100,03% που θελουμε)!
Τωρα το καταλαβες το τραγικο λαθος στην θεωρεια σου?
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 20:49

Έχεις δίκιο ωρέ, τόσα έγραψα σήμερα κουράστηκα. 35% είναι. Αλλά υπάρχουν πολλά στην εξίσωση που δε τα λαμβάνουν υπόψη, για την στοιχειομετρική αναλογία δεν έχει αναφερθεί κανείς και τις επιπτώσεις της όπως και τα RON που πλέον οι κινητήρες τα εκμεταλλεύονται έως ένα βαθμό μέσω του ignition timing. Όλα αυτά σημαίνουν ότι κατεβαίνουμε από το 35%. Και να συμπληρώσω, όλο αυτό υποθέτει ότι αξιοποιούμε το 100% της ενέργειας για να πάρουμε έργο το οποίο φυσικά δεν ισχύει αφού υπάρχουν θερμικές απώλειες παντού. Το έχουμε χιλιοαναλύσει και είμαι 99% σίγουρος ότι οι αυτοβιομηχανίες δεν έκαναν καμία απολύτως προσπάθεια να επωφεληθούν από τα ανώτερα χαρακτηριστικά του LPG για τους λόγους που ανέφερα (μαγάρισμα) και γι'αυτούς τους λόγους δεν αποδέχομαι αμάσητα τη χρήση της θερμικής ενέργειας ως έχει για τέτοιο συμπέρασμα. Και στη τελική για όλα αυτά πιστεύω ότι το 30-35% που δίνουν είναι υπερβολικό γιατί σα καύσιμο μπορείς να το αξιοποιήσεις αρκετά καλύτερα από τη βενζίνη και ας έχει θερμική ενέργεια το 73% μόνο.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Παρ 05 Σεπ, 2014 21:09, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσίευσηαπό tasoshunter » Παρ 05 Σεπ, 2014 20:56

Στην Θεσσαλονικη η ανωτερη τιμη που ειχα δει εγω ηταν 1.03 φιλε kyriak και δεν θυμαμαι για ποσο καιρο ηταν.
Θελεις πολυ να παει 1,20 αλλα ακομη δεν σου εκαναν την χαρη. Να κοιτας ομως και το diesel γιατι ηδη πωλουνται αυτοκινητα
μην παρει τον ανηφορο και τοτε θελω να δω τι θα λες και εσυ και ο κολλητος σου!!!
Οσο παντως η τιμη του αεριου δεν ξεπερναει το 0,95 πιστευω οτι βρισκει αρκετο κοσμο ικνοποιημενο !!
Fiat Grande Punto - Elpigaz με Jlm 70000 +
tasoshunter

Δημοσιευσεις: 276

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 05 Σεπ, 2014 21:07

apagogeas έγραψε:Έχεις δίκιο ωρέ, τόσα έγραψα σήμερα κουράστηκα. 35% είναι. Αλλά υπάρουν πολλά στην εξίσωση που δε τα λαμβάνουν υπόψη, για την στοιχειομετρική αναλογία δεν έχει αναφερθεί κανείς και τις επιπτώσεις της όπως και τα RON που πλέον οι κινητήρες τα εκμεταλεύονται έως ένα βαθμό μέσω του ignition timing. Όλα αυτά σημαίνουν ότι κατεβαίνουμε από το 35%.

Οχι δεν ειναι 35% ειναι 36%,1!
Αντε νκαι το εκαναν 35% αυτο το 36,1 οι αυτοκινητοβιομηχανιες και μαγκια τους που παρολου το εξτρα βαρος της δεξαμενης υγραεριου οι αυτοκινητοβιομηχανιες αυτο το 36.1% το εκαναν 35% ακομη και 30%,βεβαια θυσιαζοντας και λιγο επιδοσεις,που δεν το λεω εγω αλλα ολοι τους οι πινακες οπου δειχνουν οτι τα lpg σε συγκριση με τα βενζινοκινητα ιδια μοντελα εχουν και λιγο χειροτερες επιδοσεις!

Αντε και εχει δικαιο με τα RON και τις στοιχειομετρικες αναλογίες αλλα ποσο να κατεβει ρε φιλε απο το 35%, δεν ειμαι κανας επιστημονας αλλα θαυματα του τυπου το +35% να γινει 8-10-15% δεν γινονται!
Αλλα αντε πες οτι και γινονται και κατεβαινε γιατι τοτε να μην το κανουν και οι ιδιες αυτοκινητοβιομηχανιες τοτε,δεν θελουν λες να πουλησουν lpg αυτοκινητα,τοτε γιατι τα φτιαχνουν?
Μην μου πεις για τα ματια του κοσμου δηλ. για αντιπερισπασμο και για να πουλανε diesel,θα γελασω ασχημα!
valsam

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 05 Σεπ, 2014 21:23

valsam έγραψε: το +35% να γινει 8-10-15% δεν γινονται!
Αλλα αντε πες οτι κλαι γινονται κατεβαινε γιατι τοτε να μην το κανουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες ,δεν θελουν λες να πουλησουν lpg αυτοκινητα,τοτε γιατι τα φτιαχνουν?
Μην μου πεις για τα ματια του κοσμου δηλ. για αντιπερισπασμο και για να πουλανε diesel,θα γελασω ασχημα!

Φυσικά και δε γίνονται 8-15% μόνο, το πιο πιθανό είναι αυτοί που λένε για 10% να ξεχνάνε τη βενζίνη που καταναλώνεται και αν χρησιμοποιήσουν τον τύπο που έγραψα πριν 2-3 σελίδες θα βγάλουν μια συνολική κατανάλωση γύρω στο 20-25%. Μα και εγώ έχω μόνο 2,49% αύξηση σε LPG και 15,85% βενζίνη που μου δίνει 21,79% συνολική αν ήταν μόνο LPG. Εγώ το θεωρώ στα φυσιολογικά πλαίσια γιατί πιστεύω απόλυτα ότι το LPG έχει χαρακτηριστικά που αξιοποιούνται πολύ καλύτερα ακόμα και από τα αμάξια μας σε μετατροπή, μη τα ξαναναφέρω. Η ειρωνία είναι ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν το LPG ακόμα περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη σαν το βασικό καύσιμο πχ αυξάνοντας τη συμπίεση ή επιτρέποντας ακόμα μεγαλύτερο εύρος αβάνς και να έχουν ακόμα μικρότερη κατανάλωση και από τα 20% που έχω εγώ με μετατροπή! Η απορία είναι γιατί δε το κάνουν και παραγούν εργοστασιακά LPG μόνο κατ'όνομα, αφού στην ουσία ο λόγος που θα πάρεις όχημα LPG είναι για να κινείσαι κυρίως με LPG και το οικονομικό όφελος που σου δίνει. Η απάντηση είναι όντως απλή, αν το κάνουν δε θα φαίνεται τόσο δελεαστικό το νέο diesel που λανσάρουν με τις σουπερ ντουπερ καταναλώσεις. Οι αυτοβιομηχανίες λεφτά θέλουν και το να μοσχοπουλήσουν ένα diesel τους συμφέρει περισσότερο γιατί έχει και ακριβά ανταλλακτικά και σερβις. Δεν είναι ότι δε μπορούν να βελτιώσουν τις καταναλώσεις στο LPG χωρίς να υπάρχουν θέματα στον κινητήρα, το καύσιμο το επιτρέπει αυτό με τα χαρακτηριστικά του, απλά δε θέλουν, το γιατί πες μου, αν έχεις κάποια άλλη άποψη εκτός του μαγαρίσματος. Το είχα αναφέρει και παλιότερα αλλά σβήστηκε, όπως το ίδιο καύσιμο βενζίνης καταφέραν με βελτιώσεις του κινητήρα από 8-10lt που κατανάλωναν τα παλιότερα βενζινοκίνητα αμάξια, με το ίδιο καύσιμο στα μοντέρνα δηλωνουν τώρα 3.5-4lt/100km, το καύσιμο δεν άλλαξε άρα το θέμα μας δεν είναι η θερμική ενέργεια που περιέχει αλλά τι ποσοστό αξιοποιείται. Το LPG καθαρά έχει πλεονέκτημα σε αυτό το τομέα και εδώ είναι όλη η διαφωνία μου στο 35% των αυτοβιομηχανιών.
apagogeas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες