Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χωρητικότητα δεξαμενής

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χωρητικότητα δεξαμενής..

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Δευτ 27 Αύγ, 2012 01:51

gbiliou έγραψε:Παιδιά μια ερώτηση. Πήρα χθες το αμάξι μου απο το συνεργείο μετα απο μετατροπή σε υγραέριο που του έκανα. Εστειλα τον αδερφό μου να το παραλάβει και ξέχασε να τον ρωτήσει πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή. :evil:
Η απόδειξη γράφει : LPG TANK TOR 600x200. Μπορεί κανείς να υπολογίσει τα λίτρα?

Κατ΄αρχάς να έχεις καλά και οικονομικά ταξίδια.
Στα χαρτιά που σου έδωσαν για να περάσεις απο ΚΤΕΟ, αναφέρεται η μάρκα της δεξαμενής, η χωρητικότητα σε λίτρα, η ημ/νία κατασκευής καθώς και η εγκριση της ευρωπαϊκής ένωσης. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα συστατικά της εγκατάστασης(π.χ. πνεύμονας, ECU, βαλβίδες)
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό gbiliou » Τρί 28 Αύγ, 2012 00:26

palmeriva έγραψε:
gbiliou έγραψε:Παιδιά μια ερώτηση. Πήρα χθες το αμάξι μου απο το συνεργείο μετα απο μετατροπή σε υγραέριο που του έκανα. Εστειλα τον αδερφό μου να το παραλάβει και ξέχασε να τον ρωτήσει πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή. :evil:

Στα χαρτιά που σου έδωσαν για να περάσεις απο ΚΤΕΟ, αναφέρεται η μάρκα της δεξαμενής, η χωρητικότητα σε λίτρα, η ημ/νία κατασκευής καθώς και η εγκριση της ευρωπαϊκής ένωσης. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα συστατικά της εγκατάστασης(π.χ. πνεύμονας, ECU, βαλβίδες)

Ευχαριστώ πολύ. Μέχρι σήμερα έχω κάνει 250 χλμ και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο αυτοκινητό μου. Τα πάντα είναι όπως πρίν χωρίς κανένα πρόβλημα ( μη το ματιάσω! :D ). Το μόνο κουλό είναι τα λαμπάκια μέτρησης καυσίμου που με το τελευταίο να αναβοσβήνει έκανα 200 χλμ. :crazy:

Τελικά η χωρητικότητα της δεξαμενής μου είναι 47 λίτρα. Δηλαδή με 38-39 γεμίζω. Σήμερα λοιπόν το άφησα να "στεγνώσει" και έκανα το πρώτο φουλάρισμα στη shell στο αεροδρόμιο. Πήρε 39 λίτρα ακριβώς. Εντύπωση μου έκανε ένας πρίν απο εμένα που ενώ η δεξαμενή του έπερνε 40 η αντλία σταμάτησε στα 47. Δε ξέρω αν πάιζει ρόλο η ποιότητα της δεξαμενής σε αυτό.

Τα μόνα χαρτιά που μου έδωσαν είναι αυτό που τους έδωσε το ΚΤΕΟ ( το πέρασαν αυτοί ) και τις αποδείξεις πληρωμής που γράφουν πάνω τη μάρκα του συστήματος και διάφορα κομάτια που χρησημοποίησαν όπως πχ "Lpg tank tor 600x200" κλπ. Μου είπαν όμως να ξαναπεράσω για να πάρω την εγγύηση γιατί έλειπε ο υπέυθυνος. Να ζητήσω κάτι άλλο??
gbiliou

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Τρί 28 Αύγ, 2012 15:25

gbiliou έγραψε:
palmeriva έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ. Μέχρι σήμερα έχω κάνει 250 χλμ και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο αυτοκινητό μου. Τα πάντα είναι όπως πρίν χωρίς κανένα πρόβλημα ( μη το ματιάσω! :D ). Το μόνο κουλό είναι τα λαμπάκια μέτρησης καυσίμου που με το τελευταίο να αναβοσβήνει έκανα 200 χλμ. :crazy:

Τελικά η χωρητικότητα της δεξαμενής μου είναι 47 λίτρα. Δηλαδή με 38-39 γεμίζω. Σήμερα λοιπόν το άφησα να "στεγνώσει" και έκανα το πρώτο φουλάρισμα στη shell στο αεροδρόμιο. Πήρε 39 λίτρα ακριβώς. Εντύπωση μου έκανε ένας πρίν απο εμένα που ενώ η δεξαμενή του έπερνε 40 η αντλία σταμάτησε στα 47. Δε ξέρω αν πάιζει ρόλο η ποιότητα της δεξαμενής σε αυτό.

Τα μόνα χαρτιά που μου έδωσαν είναι αυτό που τους έδωσε το ΚΤΕΟ ( το πέρασαν αυτοί ) και τις αποδείξεις πληρωμής που γράφουν πάνω τη μάρκα του συστήματος και διάφορα κομάτια που χρησημοποίησαν όπως πχ "Lpg tank tor 600x200" κλπ. Μου είπαν όμως να ξαναπεράσω για να πάρω την εγγύηση γιατί έλειπε ο υπέυθυνος. Να ζητήσω κάτι άλλο??

Προφανώς θα σου δώσουν και το βιβλιαράκι του κατασκευαστή(εκεί βάζει σφραγίδα ο εγκαταστάτης).
Μπορείς να του ζητήσεις να σου γράψει πάλι όλα τα στοιχεία για τα εξαρτήματα (εγκρίσεις, προδιαγραφές κλπ) όπως ακριβώς τα έδωσε στο ΚΤΕΟ, ειδάλλως όταν θα πας στη Δ/νση να πάρεις τη νέα άδεια που θα αναγράφει ΚΑΙ το υγραέριο ζήτα να βγάλεις φωτοτυπία το φάκελό σου(εχει σταλεί απο το ΚΤΕΟ στη Δ/νση Συγκοινωνιών)
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή μου;

Δημοσίευσηαπό C4Coupe » Παρ 16 Ιαν, 2015 19:06

Γεια χαρά σε όλους.
Από το καλοκαίρι έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητό μου (suzuki ignis 1300cc) ένα σύστημα Landi Renzo και μέχρι στιγμής όλα πάνε άψογα. Καλή κατανάλωση, άψογη συμπεριφορά, απόδοση κλπ.
Μέχρι τώρα καμιά 10ρια φορές που έχω φουλάρει από εντελώς άδεια δεξαμενή, έπαιρνε από 36-37 λίτρα. Ο εγκαταστάτης αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ότι η δεξαμενή μου είναι 42 ή 43 λίτρα... Μέχρι εδώ όλα καλά....
Σήμερα φούλαρα από εντελώς άδειο και ω του θαύματος πήρε 40,83 λίτρα. Έκπληκτος έψαξα την δεξαμενή (ρεζέρβα) να σιγουρευτώ αν αναγράφει πάνω την χωρητικότητα αλλά δεν γράφει κάτι εξωτερικά. Έχει μόνο τον κωδικό 67R-010049401 και είναι μάρκας Atiker. Μπορεί κάποιος να μου πει, αν μπορεί με αυτόν τον κωδικό, πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή μου; Θέλω να σιγουρευτώ πριν πάω να βουτήξω τον βενζινά από το λαιμό... :evil:
Suzuki Ignis 2004 - Landi Lsi One χωρίς λαδιέρα.
C4Coupe

Δημοσιευσεις: 3

Re: Πόσα λίτρα είναι η δεξαμενή μου;

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Παρ 16 Ιαν, 2015 20:14

Πριν "βουτηξεις" τον βενζινα απ τα μαλλια έλεγξε πόσα χλμ θα κανεις με αυτα τα λιτρα (40) ωστε να ελεγξεις αν σ' έκλεψε ή οντως πηρε τα2-3 παραπανω λιτρα για οιονδηποτε λογο. :wave:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό C4Coupe » Παρ 16 Ιαν, 2015 20:19

Τελικά βρήκα που γράφει τα λίτρα... είναι κάτω από το στρογγυλό καπάκι. 43 λίτρα είναι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλέβει... Αν περιμένω να κάνω 450χλμ για να σιγουρευτώ θα έχουν περάσει 15-20 μέρες!
C4Coupe

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 16 Ιαν, 2015 20:55

ειναι ομως ο μονος αντικειμενικος τροπος να καταλαβεις αν οντως σε εκλεψαν.

Καμια φορά οι βαλβιδες που κλεινουν την παροχη "κολλανε" ειδικά αν η αντλια εχει μεγαλη πιεση...

Γι αυτο κατ' εμε το σωστοτερο ειναι ειτε να λεμε βαλε "τοσα" λιτρα/ λεφτα κι οχι "γεμισε το" (οσο ευχαριστο κι αν ειναι :D ) ακριβως για να μη ζοριζουμε την πολυβαλβιδα αναγκαζοντας την να "κλωτσαει" να κλεισει....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό C4Coupe » Παρ 16 Ιαν, 2015 21:16

έτσι όμως δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος σε κλέβει...
C4Coupe

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 16 Ιαν, 2015 21:18

Σωστο.

Αλλα και παλι, αν μονιμως τα - πες - 20 λιτρα σου βγαζουν - πες 250.... λογικά δε σε κλεβει...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

προβλημα με δεξαμενη.....

Δημοσίευσηαπό lefterissaridis » Κυρ 18 Ιαν, 2015 03:50

Καλησπερα προχθες πηρα το αμαξι (mazda 6 2009) μετα απο τοποθετηση συστηματος BRC. Με το που εφυγα απο το συνεργειο πηγα αμεσως να φουλαρω εκει βλεπω πως πηρε μονο 17 λιτρα σε 60αρα(καθαρη) δεξαμενη.Πηγα αμεσως στο συνεργειο και τελικα εφταιγε το φλοτερ.Την επομενη μερα αφου το φτιαξαμε πηγα και φουλαρησα κανονικα. Σημερα ομως και ενω αδειαζε την ωρα που αναβοσβηνε το τελευταιο λαμπακι η σταθμη της βενζινης μου κατεβηκε σχεδον 1/4 ενω δεν χτυπησε καθολου οτι τελειωσε το αεριο και αυτο γινοτανε για πανω απο 80 χιλιομετρα, το πιο περιεργο ειναι οτι μολις πηγα να φουλαρω ξανα πηρε μονο 44 λιτρα. Τι μπορει να συμβαινει??
lefterissaridis

Δημοσιευσεις: 4

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 61 επισκέπτες