Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απόσβεση....

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απόσβεση....

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 18 Αύγ, 2012 22:51

Έχω συνάδερφο που έβαλε σε octavia 1.6 σύστημα εκ Βουλγαρίας με 500€...Γεμίζε επάνω με 55 ευρώ και έβγαζε 1000 χιλιόμετρα... Από την πρώτη μέρα είχε λαμπάκι, το αμάξι δε έχει κάνει ούτε service το αέριο (τα φίλτρα) ούτε τίποτα.. Αλλάξαμε φίλτρα - λάδια - μπουζί προχθές... Τα λάδια είναι των 20€ και τα είχε μέσα όπως και τα άλλα αναλώσιμα 45000 km.. Το αμάξι μέχρι και για κυνήγι πηγαίνει.. Αύξηση 0.5 λίτρο παραπάνω από την βενζίνη.. Έχει 100000 με αέριο... Για βαλτα κάτω και πες μου πόσα αμάξια ίδιας αξίας έχει απόσβεση? Το αμάξι συνολικά έχει 320.000 km

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό harmim » Κυρ 19 Αύγ, 2012 13:00

tsopirs έγραψε:Έχω συνάδερφο που έβαλε σε octavia 1.6 σύστημα εκ Βουλγαρίας με 500€...Γεμίζε επάνω με 55 ευρώ και έβγαζε 1000 χιλιόμετρα... Από την πρώτη μέρα είχε λαμπάκι, το αμάξι δε έχει κάνει ούτε service το αέριο (τα φίλτρα) ούτε τίποτα.. Αλλάξαμε φίλτρα - λάδια - μπουζί προχθές... Τα λάδια είναι των 20€ και τα είχε μέσα όπως και τα άλλα αναλώσιμα 45000 km.. Το αμάξι μέχρι και για κυνήγι πηγαίνει.. Αύξηση 0.5 λίτρο παραπάνω από την βενζίνη.. Έχει 100000 με αέριο... Για βαλτα κάτω και πες μου πόσα αμάξια ίδιας αξίας έχει απόσβεση? Το αμάξι συνολικά έχει 320.000 km

ΜΠΟΡΕΙς να μου στειλεις πληροφοριες για το συναδελφο σου Mε p.m?Mε ενδιαφερει..
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Δευτ 20 Αύγ, 2012 14:22

tsopirs έγραψε:Έχω συνάδερφο που έβαλε σε octavia 1.6 σύστημα εκ Βουλγαρίας με 500€...Γεμίζε επάνω με 55 ευρώ και έβγαζε 1000 χιλιόμετρα... Από την πρώτη μέρα είχε λαμπάκι, το αμάξι δε έχει κάνει ούτε service το αέριο (τα φίλτρα) ούτε τίποτα.. Αλλάξαμε φίλτρα - λάδια - μπουζί προχθές... Τα λάδια είναι των 20€ και τα είχε μέσα όπως και τα άλλα αναλώσιμα 45000 km.. Το αμάξι μέχρι και για κυνήγι πηγαίνει.. Αύξηση 0.5 λίτρο παραπάνω από την βενζίνη.. Έχει 100000 με αέριο... Για βαλτα κάτω και πες μου πόσα αμάξια ίδιας αξίας έχει απόσβεση? Το αμάξι συνολικά έχει 320.000 km

ela pasa moy , poy exeis gnwsto me 100000 lpg kai xwris servis kai xwris tipota xxaxax, telika eseis oi egkatastates exete plaka ... otan milame rw magkes na milame me pragmatika kai peiramatika dedomena oxi me to ti mas eipe o filos mas o mpamhs ....oriste kai apo thn ford peiramatikes metriseis ton martio

Σύμφωνα με την Ford η κατανάλωση για το Falcon είναι:
14,9 L/100km για LPG
9,9 L/100km για βενζίνη

Παίρνοντας σήμερα* τις μέσες τιμές του υγραερίου και της βενζίνης ανά λίτρο, βρίσκουμε ότι το κόστος μετακίνησης στα 100 km είναι:

14,9*0,9 = 13,41 €
9,9*1,7 = 16,83 €

http://www.caradvice.com.au/113493/2011-ford-falcon-ecolpi-lpg-on-sale-mid-year/
Δηλαδή το οικονομικό όφελος για αυτό το μοντέλο υπολογίζεται λίγο παραπάνω από 20%.

*(Μάρτιος 2012)
Αν θεωρήσουμε σαν μέσο κόστος μετατροπής τα 1.100€ (Viagas - Μάρτιος 2012, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και παράβολου ΚΤΕΟ) και θεωρώντας την απόδοση του κινητήρα και τις τιμές των καυσίμων σταθερά, υπολογίζεται, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, προκειμένου να κάνει απόσβεση του κόστους μετατροπής, θα χρειαστεί να διανύσει 32,163 km, δηλαδή περίπου σε 1,5 χρόνο για κάποιον που κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Το οικονομικό όφελος και ο χρόνος απόσβεσης μειώνονται όσο μικρότερη ειδική κατανάλωση βενζίνης έχει το όχημα μας και όσο μεγαλύτερη ειδική κατανάλωση υγραερίου και αντιστρόφως.

aythn einai h alhtheia kai oxi kati 40% kai 59% poy vlepw edw mesa ..... kai an se ayto antistixisei kapoios kai ta epipleon exoda gia fthores ktl tro 20% paei peripato mia-mia poy leme ....ante...me toys ....egkatatstes ...edw mesa...
lpg11

Δημοσιευσεις: 40

Δημοσίευσηαπό l3g3nd » Δευτ 20 Αύγ, 2012 14:59

Αυτό που καταλαβα (με το φτωχό μου το μυαλό και χωρίς μεγάλη ''διύλιση'' καταθέτω αυτή την άποψη) είναι ότι πρέπει να κάνεις κανένα 30άρι χιλιάδες χιλιόμετρα να είσαι ''στα λεφτά σου''.
Πάντως στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα (ερασιτεχνικά) είναι το μοναδικό υποσύστημα που το έβαλα στο κάρο μου περιμένοντας να το αποσβέσω! :) Τα λεφτά από τα ζαντολάστιχα και τα φιμέ, μου τα ''απόσβεσαν'' οι ελληνικοί δρόμοι και ο ήλιος! :)
Peugeot 206 XT 1.4 8V TipTronic Stefanelli 15000 km και συνεχίζω!
Άβαταρ μέλους
l3g3nd

Δημοσιευσεις: 85

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Δευτ 20 Αύγ, 2012 15:51

kai kati asxeto me thn katanalwsh ....
[ http://www.youtube.com/verify_age?next_ ... fdo5Zukyjk ]

.....Στις 26/07/2012 εγινε ενα δυστυχημα στο Ερεβαν της Αρμενιας.Το αυτοκινητο ειχε ερθει απο τη Ρωσια ηταν ενα Λαντα στο οποιο ειχαν βαλει αεριο.Στο αμαξι αυτο επεβαιναν 6 ατομα ηλικιας απο 22 (οδηγος)εως 12 ετων..Ανατιναχτικε,ξεφυγε απο την πορεια του και καρφωθηκε σε εναν τσιμεντοτοιχο αναμεσα σ ενα δεντρο. 4 αδερφια σκοτωθηκαν επιτοπου ,το δικο μας παιδι (συμμαθητης -κολλητος των παιδιων μου)ξεψυχησε μεσα στο ελεεινο ασθενοφορο που τον μετεφερε ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ στο νοσοκομειο.Το 6ο ατομο ενα αγορακι 12 ετων και ξαδερφος κι αυτος των υπολοιπων τον ειχε αγκαλια ο ΑΡΕΝ ΚΟΥΡΓΙΝΙΑΝ ,ο συμμαθητης μας και ετσι σωθηκε.Νοσηλευεται βεβαια βαρυτατα τραυματισμενο στο νοσοκομειο του Ερεβαν.Ολα τα παιδια ηταν μεταξυ τους α ξεδερφια.Ειχαν ανεβει για μια βολτα στο αμαξι επειδη κι ολας ο ΑΡΕΝ θα εφευγε σε 2 μερες.Ομως ο θανατος τον περιμενε και τον πηρε μαζι με τα αγαπημενα του ξαδερφια.Ηταν μαθητης της Γ ταξης του Διαπολιτισμικου γυμνασιου Ευοσμου.Ειχε ερθει πριν 1 χρονο στην Ελλαδα για μια καλυτερη ζωη μαζι με τους γονεις και την αδερφη του.......

πγη: http://www.gasprice.gr
aythn einai mia apo ths alles alhtheies gia to LPG , kinites vomves dysthxos ginonte ta aytokinita metatrophs .....
lpg11

Δημοσιευσεις: 40

Re: Απ: Απόσβεση....

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 20 Αύγ, 2012 15:59

Εγω που εχω φιλο (οχι μου ειπαν αλλοι φιλο κολλητο) με seat ibiza και 130.000 χλμ με lpg και δεν ειμαι εγκαταστατης δεν εχω πλακα; Τα στοιχεια μας τα εχουν οι mod.........για να δουμε ποιος ειναι ποιος εδω μεσα..........
Οσο για την καταναλωση του καθενος δεν περιμενω να μου την πει αλλος για το αυτοκινητο μου. Απλη μεθοδος τω τριων χλμ και λιτρα και τα βγαζω 20% παραπανω
Τωρα ποσα χλμ θα αντεξει ο κινητηρας παιζουν τοσοι πολλοι παραγοντες (πχ τροπος οδηγησης σωστη συντηρηση κλπ) και δεν εξηγειται μονο με χημικες αναλυσεις και ιντερνετικες ερευνες-καταχωρησεις που και αυτες αμφισβητουνται ευκολα.....στο κατω κατω και με βενζινη αλλος εχει βλαβες και αλλος καθολου στο ιδιο αυτοκινητο πραγμα διολου παραξενο.
Εχε την αποψη σου και σεβαστη ειναι αλλα αν δεν μας πειθεις η απανταμε με εμπειριες δικες μας η βιωματα γνωστων μας δεν μας κανει βαλτους η σωνει και καλα εγκαταστατες..
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό nikos333 » Δευτ 20 Αύγ, 2012 18:04

το παλικάρι και δίκιο να έχει έτσι όπως εκφράζεται (με εμπάθεια) το χάνει και στο κάτω κάτω ν δεν γουστάρει να βάλει υγραέριο γούστο του και καπέλο του, αλλά ν αναφέρει ένα μόνο παράδειγμα αυτοκινήτου δεν μας λέει τίποτα, ίσα ίσα δείχνει άνθρωπο που μεροληπτεί ασύστολα για να βρει το υποτιθέμενο δίκιο στα λεγόμενα του (το ίδιο συμβαίνει με πολλούς και με την αντίθετη άποψη).
Αλλά ρε φίλε ν αναφέρεις ένα περιστατικό ατυχήματος με υγραέριο όταν έχουν βάλει χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ευρώπη ε τι να πω παρακάτω
Άβαταρ μέλους
nikos333

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 20 Αύγ, 2012 18:13

maevius έγραψε:Εγω που εχω φιλο (οχι μου ειπαν αλλοι φιλο κολλητο) με seat ibiza και 130.000 χλμ με lpg και δεν ειμαι εγκαταστατης δεν εχω πλακα; Τα στοιχεια μας τα εχουν οι mod.........για να δουμε ποιος ειναι ποιος εδω μεσα..........
Οσο για την καταναλωση του καθενος δεν περιμενω να μου την πει αλλος για το αυτοκινητο μου. Απλη μεθοδος τω τριων χλμ και λιτρα και τα βγαζω 20% παραπανω
Τωρα ποσα χλμ θα αντεξει ο κινητηρας παιζουν τοσοι πολλοι παραγοντες (πχ τροπος οδηγησης σωστη συντηρηση κλπ) και δεν εξηγειται μονο με χημικες αναλυσεις και ιντερνετικες ερευνες-καταχωρησεις που και αυτες αμφισβητουνται ευκολα.....στο κατω κατω και με βενζινη αλλος εχει βλαβες και αλλος καθολου στο ιδιο αυτοκινητο πραγμα διολου παραξενο.
Εχε την αποψη σου και σεβαστη ειναι αλλα αν δεν μας πειθεις η απανταμε με εμπειριες δικες μας η βιωματα γνωστων μας δεν μας κανει βαλτους η σωνει και καλα εγκαταστατες..

μηπως εισαι και εσυ εγκαταστατης και δεν το ξερεις ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 20 Αύγ, 2012 19:03

hlias έγραψε:
maevius έγραψε:Εγω που εχω φιλο (οχι μου ειπαν αλλοι φιλο κολλητο) με seat ibiza και 130.000 χλμ με lpg και δεν ειμαι εγκαταστατης δεν εχω πλακα; Τα στοιχεια μας τα εχουν οι mod.........για να δουμε ποιος ειναι ποιος εδω μεσα..........

μηπως εισαι και εσυ εγκαταστατης και δεν το ξερεις ?

λες;;;;;;:grin::grin::grin:
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 20 Αύγ, 2012 23:40

Δεν είμαι εγκατάστατης ρε αρχηγέ.. Το αμάξι που λέω το βλέπω καθημερινά... Και το έχω οδηγήσει πάρα πολλές φορές.. Έχω tigra 1.4 με 35 ευρώ βγάζει 600+χιλιόμετρα... Και astra coupe 2.0turbo 460 km με 35 ευρώ.. Στρατιωτικός είμαι..

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες