Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απόσβεση....

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Απόσβεση....

Δημοσίευσηαπό tommygun » Δευτ 20 Αύγ, 2012 23:46

βρε δε πα να μειωθει η ζωη του κινητηρα στο μισο, εγω ετσι κι αλλιως ταριφας δεν ειμαι, δεν παω για τα 1.000.000 χλμ,

το κουβαδακι μου θα εχει παει για αντικατασταση πολυ νωριτερα και μεχρι τοτε θα εχω γλιτωσει πολλα λεφτα απο καυσιμο που ανετα παιρνω αλλο, ή εστω αλλο κινητηρα
και το κυριοτερο θα εχω γλιτωσει την υγεια μου απο το να παθαινω εγκεφαλικο και εμφραγμα σε καθε φουλαρισμα βενζινας.

τωρα αν στο μεταξυ καουν και τιποτα Cayen, BΜW κλπ, αυτοι ας προσεχαν.
Τελευταία επεξεργασία από tommygun και Τρί 21 Αύγ, 2012 11:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Re: Απ: Απόσβεση....

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τρί 21 Αύγ, 2012 11:37

Σήμερα πήγα για αλλαγή λαδιων γιατί κατά λάθος συμπλήρωσα 10αρακι λάδι εχθές.. Πήγα σε συνεργείο κοντά στην δουλειά πρώτη φορά... Το coupe. Αλλάξαμε λάδια και το έβαλε μπροστά αφού πρώτα το ξεψαχνησε.. Φίλε μου λέει το μοτέρ είναι καινούργιο έτσι? Όχι του λέω.. Μετατροπή είναι; όχι γνήσιο 2.0turbo του λέω.. Μου λέει το μοτέρ κελαηδάει... Τι έχεις αλλάξει; έναν αισθητήρα στρόφαλου του λέω ο προηγούμενος στις 30000..και τον μαγνητικό συμπλέκτη του ac εγώ.. Α και ένα ψυγείο... Πόσα χιλιόμετρα έχεις 80000;;;194.000km του λέω κάγκελο... Το αέριο πρόσεχε μου λέει, το μοτέρ κελαηδάει.. Πόσα χιλιόμετρα με αέριο έχεις;;; 30000 χιλιόμετρα του λέω.. Ε τότε δωσε μου το τηλέφωνο από εκεί που το πέρασες να περάσω σε ένα Ε46 320 γιατί δεν εμπιστεύομαι στην περιοχή κανένα σε 2 λίτρο αμάξι.. Το αμάξι σου κελαηδάει.. Στο ξαναλέω... Τούρμπο άλλαξες,όχι του λέω τίποτα.. Το βγάζει βόλτα... Ζυγοσταθμηση θέλεις μου λέει.. Το αμάξι είναι φοβερό, τι καίει 10λιτρα αέριο του λέω και 8.8 βενζίνη... Μήπως να τα κάνουμε αλλαγή μου λέει;; εμένα πιο πολύ καίει.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τρί 21 Αύγ, 2012 14:28

Παίρνοντας σήμερα* τις μέσες τιμές του υγραερίου και της βενζίνης ανά λίτρο, βρίσκουμε ότι το κόστος μετακίνησης στα 100 km είναι:

14,9*0,9 = 13,41 €
9,9*1,7 = 16,83 €

ναι τις τιμες αυτες απο που τις πηρες??
παρε τις κανονικες απο site

υγραεριο
Μέση Τιμή
0,866

τιμές Αμόλυβδης 95
Μέση Τιμή
1,815

αμα θες παρε και κομπιουτερακι να υπολογισεις διαφορα

επισης

Το LPG (υγραέριο) είναι το πιο δημοφιλές εναλλακτικό καύσιμο στον κόσμο και ήδη χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 13 εκατομμύρια οχήματα. Στην Ευρώπη, υπάρχουν πάνω από 25.500 σταθμοί ανεφοδιασμού που διαθέτουν LPG, από τους οποίους 5.000 και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία. Οι μεγαλύτερες αγορές για τη νέα σειρά LPG της Opel είναι Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.

13εκατομμυρια και εσυ λες για ενα ατυχημα να σου πω καμια 100αρια προσφατα με βενζινη

παμε και καταναλωση που δινει η opel με lpg

Ιδιότητες Κατανάλωσης Καυσίμου 1.4 TURBO ECOTEC® 88kW/120PS, Μηχανικό 6 σχέσεων 1.4 TURBO LPG ecoFLEX® 103kW/140PS, Μηχανικό 6 σχέσεων
Κατανάλωση εκτός πόλης 4.7 4.9 / 5.2(Gas) - 6.4 /6.8 (LPG)
Κατανάλωση, στην πόλη (l/100km) 7,9/8,0 7.9 / 8.2 (Gas) - 10.6/ 10.9 (LPG)
Κατανάλωση καυσίμου, μικτού κύκλου (l/100km) 5.9 6.0 / 6.3 (Gas) - 7.9 / 8.3 (LPG)

εγω δεν βλεπω μεγαλες διαφορες ουτε 20% διαφορα δεν πρεπει να χουν

*και εγω εγκαταστατης ειμαι
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 21 Αύγ, 2012 15:11

tis times den tis phra egw , einai apo episimes metriseis tis ford kai apo to sait http://www.caroto.gr sta themata gia thn texnologia phra to kimeno den einai diko moy ,kai sygkekrimena apo [ Η υγραεριοκίνηση & η εξέλιξη του υγραερίου ως καύσιμοkai grafei apo 14 Μαρ 2012 - o Δημήτρης Μουδιώτης ] kai epidei apagoreyete h anadimosieysh ta egrapsa egw , alla den exw alaxei h parapoihsh kati mporeis na pas ekei kai na to diavaseis oloklhro . enw esy xwris kan na eisai se thesei apo thema gnwsewn ,amesos na kaneis kai statistiki meleti kai na me vgaleis pseyth kiolas .xaaxxaxa

Y.G.tsopirs
Κατά λάθος έβαλες 10αρακι …… ασχολίαστο
Τυχαία κιόλας πήγες πρώτη φορά σε άλλο συνεργείο ….ασχολίαστο
Για λάδια πήγες και στο ξεψάχνισε …..ασχολίαστο
Έπαθε πλάκα …..ζήτησε να τον συμβουλέψεις ….. δεν εμπιστεύεται κανέναν στην περιοχή …μόνο τον δικό σου εγκαταστάτη ….χαχαχχα ….tsopirs , κόψε κάνα μέτρο από την σαρδέλα….χαχαχαχα…. ηρεμίστε ρε παιδία και κόψτε τις παπα…..ριες και μην κοροϊδεύεται τον κόσμο .

y.g. kai oso gia ta 13 ekatomiria poy eipes kai ayto einai psema to noymero einai 2% ,h peripou 6 ekatomiria kai polu megalo pososto ex aytoy einai apo tritokosmikes xores opos voylgaria. MHN LETE PSEMATA STON KOSMO

Y.g. den ythela na apantisw se egkatastates kai toys kraxtes toys alla o tsopirs omologo me ....diegire xaxaxaxa
lpg11

Δημοσιευσεις: 40

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 21 Αύγ, 2012 15:24

Μόνο που το εργοστασιακό παίζει να είναι ρυθμισμένο να αλλάζει και το advance ανάλογα με το καύσιμο.

panosopel έγραψε:13εκατομμυρια και εσυ λες για ενα ατυχημα να σου πω καμια 100αρια προσφατα με βενζινη

Είναι θέμα εγκατάστασης.
Θα βάλεις ποτέ κινέζικο noname ελαστικό στο αμάξι σου, ακόμα και αν στο χαρίσουν;

Ας μπει ένας κανονισμός που να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα greeklish επιτέλους, γιατί μας doegiroyn...
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 21 Αύγ, 2012 15:37

Αυτό που λες panosopel το πηρές από το σαιτ http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /92351.asp η αναφορά γίνεται για την Ελλάδα και όλον τον κόσμο φυσικά στα 13 μύρια και όχι για την Ευρώπη , kai to antistixo noymero gia thn venzinh einai >650 myria gia ta alla

Και στο τέλος πρέπει να δώσεις προσοχή εκεί που λέει ότι: Ο ανεφοδιασμός του Corsa 1.2 LPG ecoFLEX ….Με μέση κατανάλωση 8,1* λίτρων LPG

Ενώ όπως μπορείς να δεις το Corsa 1.2 με βενζίνη έχει κατανάλωση 4,7/100κμ

egw den tha pw giati to kanete ayto ..kai paraplhroforhte ton kosmo kai ton sproxnete na valei vomva sto aytokinito toy ..kai oyte giati to kanete kai akompsa ayto ....., ayto as to krinei o kosmos poy sas diavazei .
lpg11

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 21 Αύγ, 2012 15:49

lpg11 έγραψε:tis times den tis phra egw , einai apo episimes metriseis tis ford kai apo to sait http://www.caroto.gr sta themata gia thn texnologia phra to kimeno den einai diko moy ,kai sygkekrimena apo [ Η υγραεριοκίνηση & η εξέλιξη του υγραερίου ως καύσιμοkai grafei apo 14 Μαρ 2012 - o Δημήτρης Μουδιώτης ] kai epidei apagoreyete h anadimosieysh ta egrapsa egw , alla den exw alaxei h parapoihsh kati mporeis na pas ekei kai na to diavaseis oloklhro . enw esy xwris kan na eisai se thesei apo thema gnwsewn ,amesos na kaneis kai statistiki meleti kai na me vgaleis pseyth kiolas .xaaxxaxa

Y.G.tsopirs
Κατά λάθος έβαλες 10αρακι …… ασχολίαστο
Τυχαία κιόλας πήγες πρώτη φορά σε άλλο συνεργείο ….ασχολίαστο
Για λάδια πήγες και στο ξεψάχνισε …..ασχολίαστο
Έπαθε πλάκα …..ζήτησε να τον συμβουλέψεις ….. δεν εμπιστεύεται κανέναν στην περιοχή …μόνο τον δικό σου εγκαταστάτη ….χαχαχχα ….tsopirs , κόψε κάνα μέτρο από την σαρδέλα….χαχαχαχα…. ηρεμίστε ρε παιδία και κόψτε τις παπα…..ριες και μην κοροϊδεύεται τον κόσμο .

y.g. kai oso gia ta 13 ekatomiria poy eipes kai ayto einai psema to noymero einai 2% ,h peripou 6 ekatomiria kai polu megalo pososto ex aytoy einai apo tritokosmikes xores opos voylgaria. MHN LETE PSEMATA STON KOSMO

Y.g. den ythela na apantisw se egkatastates kai toys kraxtes toys alla o tsopirs omologo me ....diegire xaxaxaxa

Φίλε μπορω να σου βρω εκατονταδες καταχωρήσεις και αρθρα που γραφουν αλλα απο αυτά που αναπαράγεις αλλά το θεωρώ ψευτομαγκιά............ Αλλα αφού εβαλες το αρθρο (Αν και απομόνωσες συγκεκριμένο κομμάτι) στο caroto διάβασε και αυτο πάλι από το caroto

http://www.caroto.gr/2010/12/15/%cf%80% ... %b7%cf%82/

που μιλάει για 25% αυξηση κατανάλωσης.

Τελικά ποιος έχει δίκιο ο 40% ο 25% ο δικός σου ή ο δικός μου ή ο οδηγός που βλέπει την διαφορά στην κατανάλωση (εννοείται σε σωστή εγκατάσταση με αξιοπρεπες κιτ).
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 21 Αύγ, 2012 16:00

oriste na diavaseis kai sy
http://www.caroto.gr/2012/03/14/η-υγραεριοκίνηση-η-εξέλιξη-του-υγραερ/

diavazontas ta tha deis to .....Δηλαδή το οικονομικό όφελος για αυτό το μοντέλο υπολογίζεται λίγο παραπάνω από 20%.

*(Μάρτιος 2012) to oikonimiko 20% prokiptei an xereis mathimatika apo to 40% parapano ayxish lpg ana litro sthn metatroph kai giati 40% panw? ma gia na exei nohma opws mporeis na diavaseis meta poio kato kai na antexei sxetika perissotero h MEK aliws an ta exete rythmismena gia poio kato apo ....ante tha pw 35% tha ta parete aggalia ta MEK ,,,, MONO TA PAPAGALIAKIA OMWS THA SYNEXEISOYN NA KANOYN XILIADES XILIOMETRA XORIS SERVIS ktl........

Y.G
prossopika egw oyte se kafeteria den paw monos gia protti fora na poio coffee , poso malon na paw na moy xepsaxnisoyn to motori xaxaaxxaxa , nomizw to exantlisame to thema , apo edw kai pera se ligo tha arxisete na vrizete ktl opws kai se palioteres epoxes opote ante chao
lpg11

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 21 Αύγ, 2012 16:09

[quote="lpg11"]oriste na diavaseis kai sy
http://www.caroto.gr/2012/03/14/η-υγραεριοκίνηση-η-εξέλιξη-του-υγραερ/

diavazontas ta tha deis to .....Δηλαδή το οικονομικό όφελος για αυτό το μοντέλο υπολογίζεται λίγο παραπάνω από 20%.

*(Μάρτιος 2012) to oikonimiko 20% prokiptei an xereis mathimatika apo to 40% parapano ayxish lpg ana litro sthn metatroph kai giati 40% panw? ma gia na exei nohma opws mporeis na diavaseis meta poio kato kai na antexei sxetika perissotero h MEK aliws an ta exete rythmismena gia poio kato apo ....ante tha pw 35% tha ta parete aggalia ta MEK ,,,, MONO TA PAPAGALIAKIA OMWS THA SYNEXEISOYN NA KANOYN XILIADES XILIOMETRA XORIS SERVIS ktl........

Y.G
prossopika egw oyte se kafeteria den paw monos gia protti fora na poio coffee , poso malon na paw na moy xepsaxnisoyn to motori xaxaaxxaxa , nomizw to exantlisame to thema , apo edw kai pera se ligo tha arxisete na vrizete ktl opws kai se palioteres epoxes opote ante chao[/quotε]
Το θέμα εξαντληθηκε με αντιγραφή ενός άρθρου και μερικές ειρωνίες στα greeklish γιατί 5 λέξεις έγραψε ελληνικά και τους έβγαλες τα μάτια (ορθογραφικα) εξού και τα greeklish. άθε Ελληνικά και τα ξαναλέμε
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό lpg11 » Τρί 21 Αύγ, 2012 16:13

kai teleiwnontas ......kai afoy yposxome oti tha ..αθω ellinika

Η αλήθεια φαίνετε από τα εργοστασιακά LPG και εκεί ,επειδή το lPG έχει αριθμό RON μεγαλύτερο από την βενζίνη έχουν ρυθμιστεί τα αυτοκίνητα αυτά σε υψηλότερους αριθμούς συμπίεσης , και αυτό γιατί το μόνο που κερδίζει κάποιος από τα οκτάνια είναι δυνατότητα μεγαλύτερης συμπίεσης και τιποτα αλλο ( βλεπε Υ.Γ.), πράγμα όμως που δεν μπορεί να γίνει στα μετατροπής αυτοκίνητα και έτσι αν ένα εργοστασιακό είναι ρυθμισμένο στο 30~40 % περισσότερο κατανάλωση LPG, τότε μια μετατροπή και για να έχει αντοχή στον χρόνο η ΜΕΚ θα πρέπει να καίει τουλάχιστον 40% περισσότερο LPG σε λίτρα . όπως θα ξέρουν όσοι γνωρίζουν χημεία η βενζίνη αποφάει και θερμότητα από τον κύλινδρο ( ΔΗ ) για να γίνει αέρια βενζίνη ψύχοντας και ταυτόχρονα αυξάνοντας την απόδοση της ΜΕΚ μιας και η διαφορά ενθαλπίας υπολογίζεται στον κύλινδρο ως θετική ενέργεια , ενώ το LPG δεν το κάνει αυτό μειώνοντας έτσι και την απόδοση και αυξάνοντας την θερμοκρασία .

Υ.Γ.
....Δεν δίνουν τα οκτάνια ενέργεια , με την διάφορα όμως πως στις βενζίνες όταν λέμε 95RON εννοούμε μείγμα μη γραμμικών οκτανίων( και εδώ η αναφορά στα οκτάνια δεν έχει καμία σχέση με τα ΡΟΝ ) ενώ όταν λέμε βενζίνη 100 ΡΟΝ εννοούμε
το μοριο [ 2,2,4- τριμεθυλοπεντανιο ]
το όποιο είναι τελείως διαφορετικό μόριο από αυτό τις 95ΡΟΝ και γι αυτό η 100σταρα έχει αυτές τις ιδιότητες που έχει και οι οποίες δεν οφείλονται στα 100ΡΟΝ ,,, απλά είναι και 100 RON , etsi mhn lete paparies kai gia ta RON στον κόσμο πως τάχα αφού το LPG εχει 116 RON ara είναι και ποιο δυνατό καύσιμο .
lpg11

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες