Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Χρειάζεται ανά Χ χλμ να δουλεύουμε βενζίνη;

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 23 Δεκ, 2011 23:47

fotisly έγραψε:δεν υπαρχει αλλαγη στην πιεση δλδ το ζορι που τραβαει(οχι πιεση καυσιμου) αναλογα τον ογκο που πηγαινοφερνει καθε φορα?

Πραγματικά δε καταλαβαινω τι εννοεις....

η τρομπα πιεζει ( πες ) 5 ατμοσφαιρες. με το που τις πιανει - ακαριαια - κλεινει ( πιστευω εγω )
και κλεινει γιατι της το λεει ο ρυθμιστής πιεσης.
αν δεν καταναλωνεις βενζινα δεν θα ξαναδουλεψει
κι εδω ειναι οντως η μοναδική περιπτωση να κολλησει καθοτι ακινητη.

αν στο δικο σου αυτοκινητο η τρομπα δεν σταματαει ποτε αλλα τα στελνει πισω ειναι προφανες οτι η τρομπα δεν μπορει να κολλησει απο αχρησία.
Από φυσιολογική φθορά ( σαν να μην ειχες αεριο) ναι
Απο μουργα βενζινα ναι

Και να δουλευει ΚΑΙ να κολλάει απο αχρησια???? Ελπίζω να εγινα κατανοητός..
οποιος το ειπε ειναι για να τον κλαις....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό poisom » Δευτ 02 Ιαν, 2012 08:46

Καλημέρα και καλή χρονιά

έχω ακούσει κάποιους να λένε ότι "στο δικό μου αυτοκίνητο η αντλία βενζίνης σταματά, για να μην φθείρεται. μου το έκανε ο εγκαταστάτης μου" πραγματικά απορώ και τους ρωτώ τη στιγμή που θα "μείνεις" από υγραέριο με 140χλμ/h και είσαι πάνω σε προσπέραση στο αντίθετο ρεύμα τι θα κάνεις? θα πατάς κουμπάκια για να γυρίσει σε βενζίνη?!?! όταν θα σε έχει κρεμάσει το αυτοκίνητο έλα πες μου..... δυστυχώς μια φορά γίνεται το κακό.

και για την ζωή της αντλίας τώρα,

σε αρκετά οχήματα όπως και στο δικό μου toyota corolla η αντλία βενζίνης είναι εμβαπτιζόμενη μέσα στο ρεζερβουάρ της βενζίνης. Ως μοτέρ που είναι στην ουσία κατά την λειτουργία της παράγει θερμότητα με αποτέλεσμα ζεσταίνετε, γιαυτό το λόγο είναι εντός του ρεζερβουάρ για να χρησιμοποιεί την βενζίνη προς όφελός της και να ψύχεται. Έτσι θα πρέπει να έχουμε βενζίνη μέσα στο ρεζερβουάρ μας και να μην το έχουμε με 1-2 λίτρα μόνο.
Toyota Corolla 1.6 με Σύστημα Lovato μόλις 1.000 χλμ. και όλα καλά.
Πιστοποιημένος εγκαταστάτης Sime. Site της sime για υγραεριοκινηση και οι μετατροπες υγραεριοκινησης που έχει κάνει.
poisom

Δημοσιευσεις: 16

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Δευτ 02 Ιαν, 2012 10:10

Καλημέρα και καλή χρονιά,
τελικά κατά πάσα πιθανότητα πήρα την αντλία στο χέρι και πάω το μεσημέρι για αλλαγή.
Μετά την τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο πριν 15 μέρες και την όποια αποκατάσταση της, το Σάββατο το απόγευμα με πρόδωσε στην Καλαμάτα.
Ανέβηκα Αθήνα, χάρη στο υγραέριο και με τη διαδικασία απευθείας εκκίνησης με αυτό, όπως την περιγράφει το manual.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 03 Ιαν, 2012 16:33

fokion έγραψε:
fotisly έγραψε:δεν υπαρχει αλλαγη στην πιεση δλδ το ζορι που τραβαει(οχι πιεση καυσιμου) αναλογα τον ογκο που πηγαινοφερνει καθε φορα?

Πραγματικά δε καταλαβαινω τι εννοεις....

η τρομπα πιεζει ( πες ) 5 ατμοσφαιρες. με το που τις πιανει - ακαριαια - κλεινει ( πιστευω εγω )
και κλεινει γιατι της το λεει ο ρυθμιστής πιεσης.
αν δεν καταναλωνεις βενζινα δεν θα ξαναδουλεψει
κι εδω ειναι οντως η μοναδική περιπτωση να κολλησει καθοτι ακινητη.

αν στο δικο σου αυτοκινητο η τρομπα δεν σταματαει ποτε αλλα τα στελνει πισω ειναι προφανες οτι η τρομπα δεν μπορει να κολλησει απο αχρησία.
Από φυσιολογική φθορά ( σαν να μην ειχες αεριο) ναι
Απο μουργα βενζινα ναι

Και να δουλευει ΚΑΙ να κολλάει απο αχρησια???? Ελπίζω να εγινα κατανοητός..
οποιος το ειπε ειναι για να τον κλαις....

καλη χρονια!!!!
κατ αρχας δεν εχω ιδαιτερες μηχανολογικες γνωσεις,λεω οτι καταλαβαινω συμφωνα με τα οσα ξερω και προσπαθωντας να καταλαβω γιατι καινε ολλοι τρομπες!!
η τροπα φτανει μια πιεση π.χ 5 μπαρ,δεν κλεινει,απλα επιστρεφει με 5 μπαρ πισω την βενζινη.οταν καταναλωνει βενζινη ομως επιστρεφει 2-3 μπαρ.αρα δουλευει με λιγοτερη πιεση οταν καταναλωνει βενζινη.
το θεμα αχρηστιας δεν νομιζω να παιζει γιατι δουλευει παντα οταν δουλευει ο κινητηρας!!
προβλημα σε τρομπα βενζινης αυτες τις μερες εβγαλε και αυτοκινητο γνωστου στις 10.000χλμ περιπου,απ οταν εκανε την μετατροπη σε lpg, ο οποιος ειχε παντα το ρεζερβουαρ πανω απο το 1/2 για να μην καψει τρομπα,συμφωνα με οδηγιες του συνεργειου lpg.οποτε χειμωνα και με το ρεζερβουαρ παντα πανω απο το 1/2 γιατι να καει λογο ζεστης?
προβλημα με τρομπα επισης σε ιδιο αυτοκινητο opel astra Η 1.4 σε γνωστου,με μετατροπη σε lpg, που δουλευε με λαμπακι ρεζερβας σχεδον παντα.
οποτε εγω πιστευω δεν εχει να κανει με την ποσοτητα βενζινης που εχει στο ρεζερβουαρ,μπορει να επηρεαζει αυτο αρνητικα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι το αιτιο!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 03 Ιαν, 2012 17:17

Πρεπει να παιζει ρολο το ποσο ευαίσθητη ειναι η καθε αντλια σε συναρτηση με την ποιοτητα του καυσιμου(αν εχει νερο-σαβουρα κτλ) το οποιο μενει στάσιμο και δεν καταναλωνεται οπως πριν. Ετσι σκουριαζει ή ζοριζεται παραπανω απο τις συσσωρευμένες επικαθίσεις(ή και τα 2..)και σε Χ χρονικο πλαίσιο...πάπαλα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 03 Ιαν, 2012 17:35

Για αρχή, ας δούμε τι εστί αντλία βενζίνης και γιατί χαλάει.

Έτσι, θα καταλάβουμε καλύτερα γιατί κάποιου χαλάει σε 10 χμ και κάποιου σε 1.000.000 χμ.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 03 Ιαν, 2012 22:41

''Κυρίως στις εμβαπτιζόμενες τρόμπες όταν η βενζίνη είναι κακής ποιότητας (π.χ. όταν περιέχει νερό ή βρομιές) η τρόμπα δεν έχει σωστή λειτουργία.''

''Στις εμβαπτιζόμενες ηλεκτρικές τρόμπες, όπου οι οξειδώσεις στις επαφές των καλωδίων είναι συχνές, προκαλείται βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η τρόμπα και να μη στέλνει βενζίνη στο σύστημα τροφοδοσίας.''
Συνάδει με οτι ποσταρα παραπανω. Καλη αναλυση :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Πέμ 12 Ιαν, 2012 09:42

Εγώ πάντως στο συνεργείο του το είπα για την αχρηστία της τρόμπας και τις πιθανές επικαθίσεις από βρομιές του καυσίμου, ότι λένε βλακείες.
Πολλά παραδείγματα αυτοκινήτων που κινούνται μια φορά στις 10 μέρες και αν (κάτι που έκανα και εγώ στην παλιά γειτονία, λόγω πάρκινγκ) θα έπρεπε του λέω να αλλάζουν αντλία κάθε χρόνο.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό dimismania » Τετ 28 Μαρ, 2012 22:00

καλησπερα κι απο μενα
οι προσωπικες μου εμπειριες απο το γκαζι ειναι κι αυτες που εμπιστευομαι και οχι ιτιδηποτε ακουω αοριστα δεξια κι αριστερα
στο ιχ μου octavia5 1.6 mpi me romano εχω κανει μονο 4000 χιλ χωρις κανενα απολυτος προβλημα και μακαρι να παει ετσι,
αλλα σε 2 transporter ενα με zavoli χωρις λαδιερα και ενα με brc και λαδιερα τα οποια εχουνε κανει και τα 2 περιπου 250000 εκαστος με αεριο και η τοποθετηση εγινε ενω ειχανε ηδη περιπου 250000 χιλιομετρα το καθενα δεν εχουνε παρουσιασει ουτε ενα προβλημα κανενα απο τα 2 και το ενα μαλιστα που το οδηγαει ο πατερας μου δεν ειχε ποτε βενζινη πανω απο το κοκκινο, το αλλο εχει παντα 30-40% του ρεζερβουαρ πληροτητα
και μιλαμε για φορτηγακια που κανουνε 100-200 χιλ την μερα με αρκετη πιεση και φορτωμα,
Άβαταρ μέλους
dimismania

Δημοσιευσεις: 3

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες