Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό aggelooos2000 » Πέμ 27 Νοέμ, 2014 00:12

Γεια σας, νεος στο φόρουμ και εδω και λιγους μηνες και στην υγραεριοκινηση. Στην οικογενεια υπάρχει ενα Fiat brava 1.2 16v στο οποιο εχει τοποθετηθεί εδω και 12000 χλμ το zavoli bora. Το συστημα δουλευει ρολόι μονο που τελευταια, οταν αρχισε να πέφτει η η θερμοκρασία παρατηρήθηκε μια αυξηση στην κατανάλωση. Συγκεκριμενα με 35 λιτρα εκανε παντα 450-500 χλμ και τωρα δεν κανει πανω απο 380. Σε ερωτηση στον εγκαταστατη ειπε οτι φταιει το μιγμα και οτι το χειμωνα ετσι γινεται. Εσεις τι λετε? Γενικα ειναι κατι που πρεπει να προσεξουμε με το αυτοκινητο αυτο? Με τις βαλβιδες τι γινεται? Εχει υδραυλικες. Δε χρειαζεται κατι? Επισης κατι άσχετο. Γνωριζει κανεις μηπως αν οι tsi οι κινητηρες εχουν υδραυλικες βαλβιδες και αν χρειαζονται ρυθμισμα? Κινητηρας 1.4 tsi caxa με vialle lpdi. Ζητω συγνωμη για το μακροσκελες ποστ μου
aggelooos2000

Δημοσιευσεις: 26

Re: Αύξηση κατανάλωσης FIat brava zavoli bora

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 27 Νοέμ, 2014 17:00

στο vialle lpdi μην ανησυχεις δεν εχει κανενα θεμα
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό karagounis » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 21:16

Φιλε Αγγελε, νομιζω πως είναι αργα να ανησυχεις για τις βαλβιδες! Αυτο επρεπε να το ρωτησεις πριν την εγκατασταση.
Εγω ετσι εκανα και για αυτο δεν εχω βαλει υγραεριο και δεν προκειται να βαλω.
Ειναι σιγουρο ότι ο κινητηρας θα εχει λιγοτερη "χρησιμη ζωη" με το υγραεριο απο οτι με την βενζινη. Ειδικα οσο περισσοτερο ανεβαζεις στροφες τοσο περισσοτερες ειναι οι πιθανοτητες ταχυτερης φθορας.
Επισης υπαρχουν κρυφα κοστη (π.χ. ποση βενζινη καις παραλληλα με το υγραεριο?) τα οποια δεν καθιστουν και τοσο συμφερον οικονομικα το υγραεριο διοτι η τελικη εξοικονομηση ειναι 20-25% και εχεις παντα το ρισκο της βλαβης του κινητηρα.

Οσον αφορα τις βαλβιδες, αν πας στο συνεργειο σου θα σου πουν οτι μπορει να ελεγχθει με τα "φιλερακια" αλλα η σωστη δουλεια γινεται μονο με κατεβασμα κινητηρα! Αν δεν φοβασαι, προχωρα το.
karagounis

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 21:58

karagounis έγραψε:Φιλε Αγγελε, νομιζω πως είναι αργα να ανησυχεις για τις βαλβιδες! Αυτο επρεπε να το ρωτησεις πριν την εγκατασταση.
Εγω ετσι εκανα και για αυτο δεν εχω βαλει υγραεριο και δεν προκειται να βαλω.
Ειναι σιγουρο ότι ο κινητηρας θα εχει λιγοτερη "χρησιμη ζωη" με το υγραεριο απο οτι με την βενζινη. Ειδικα οσο περισσοτερο ανεβαζεις στροφες τοσο περισσοτερες ειναι οι πιθανοτητες ταχυτερης φθορας.
Επισης υπαρχουν κρυφα κοστη (π.χ. ποση βενζινη καις παραλληλα με το υγραεριο?) τα οποια δεν καθιστουν και τοσο συμφερον οικονομικα το υγραεριο διοτι η τελικη εξοικονομηση ειναι 20-25% και εχεις παντα το ρισκο της βλαβης του κινητηρα.

Οσον αφορα τις βαλβιδες, αν πας στο συνεργειο σου θα σου πουν οτι μπορει να ελεγχθει με τα "φιλερακια" αλλα η σωστη δουλεια γινεται μονο με κατεβασμα κινητηρα! Αν δεν φοβασαι, προχωρα το.

θα αφησω στην ακρη αυτο με την τελικη εξοικονομιση που λες και θα ασχολιθω μονο με αυτο, δηλαδη σε αυτοκινητα που ο κατασκευαστης οριζει ρυθμιση βαλβιδων καθε τοσα χιλιομετρα κατεβαζουν κινητηρα? (εξαιρουνται τα subaru)
καλο θα ειναι να βρεις να γραψεις κατι σοβαροτερο και οχι οτι σου ειπαν ή φανταζεσαι.
μηπως κανεις παρεα με τον κυριακο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό mudkia » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 22:23

Πιθανον να εχει "κρυφα" χαρησματα ο ανθρωπος ηλια η απλα μπορει να του τα ειπαν εστι και γιουβετσι παντος αν δεν το εχεις δοκιμασει δεν μορεις να ξερεις ... τι και πως 8-) 8-) 8-). Νομιζω????
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 22:45

mudkia έγραψε:Πιθανον να εχει "κρυφα" χαρησματα ο ανθρωπος ηλια η απλα μπορει να του τα ειπαν εστι και γιουβετσι παντος αν δεν το εχεις δοκιμασει δεν μορεις να ξερεις ... τι και πως 8-) 8-) 8-). Νομιζω????

το να μη γουσταρεις το υγραεριο για δικους σου λογους ειναι δεκτο, σε αυτη την περιπτωση δεν γραφεσαι σε φορουμ αποκληστικα για υγραερια και οταν στο 1ο σου ποστ γραφεις τετοιες παπατζες τοτε εκτος απο ηλιθιος ή κυριακος εισαι ή βαλτος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό mudkia » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 22:49

hlias έγραψε:
mudkia έγραψε:Πιθανον να εχει "κρυφα" χαρησματα ο ανθρωπος ηλια η απλα μπορει να του τα ειπαν εστι και γιουβετσι παντος αν δεν το εχεις δοκιμασει δεν μορεις να ξερεις ... τι και πως 8-) 8-) 8-). Νομιζω????

το να μη γουσταρεις το υγραεριο για δικους σου λογους ειναι δεκτο, σε αυτη την περιπτωση δεν γραφεσαι σε φορουμ αποκληστικα για υγραερια και οταν στο 1ο σου ποστ γραφεις τετοιες παπατζες τοτε εκτος απο ηλιθιος ή κυριακος εισαι ή βαλτος.

Το 'χεις λεεεμεεε ;) ;) ;)
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσίευσηαπό mudkia » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 22:54

Ειδανε ότι τωρα με την εκ νεου πτωση -κερδος βαζουν και αλλοι lpg και θελουν να τους σωσουν :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσίευσηαπό karagounis » Σάβ 29 Νοέμ, 2014 23:40

Εγω δεν εγραψα το σχολιο για να εχω αντιπσραθεση με κανεναν εξυπνακια σκιτζη παπατζη.
Ειπα αυτο που αποτελει για εμενα αληθεια και καλο θα ηταν σε συτο να απαντανε οι διαφοροι ανορθογραφοι.
Ποση καταναλωση βενζινης εχετε παραλληλα με το υγραεριο; το εχετε υπολογισει 'η απλα λετε την καραμελα ολων των εγκαταστατων για 40 50 % οικονομια;
Για τις βαλβιδες, εχει καποιος δει σε εγχειριδιο να λεει περιοδικο ελεγχο; εγω δεν εχω δει.
Αλλα μολις βαλει καποιος υγραεριο του λενε να τις ελεγχει. Γιατι αραγε;
karagounis

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 30 Νοέμ, 2014 00:48

karagounis έγραψε:Εγω δεν εγραψα το σχολιο για να εχω αντιπσραθεση με κανεναν εξυπνακια σκιτζη παπατζη.
Ειπα αυτο που αποτελει για εμενα αληθεια και καλο θα ηταν σε συτο να απαντανε οι διαφοροι ανορθογραφοι.
Ποση καταναλωση βενζινης εχετε παραλληλα με το υγραεριο; το εχετε υπολογισει 'η απλα λετε την καραμελα ολων των εγκαταστατων για 40 50 % οικονομια;
Για τις βαλβιδες, εχει καποιος δει σε εγχειριδιο να λεει περιοδικο ελεγχο; εγω δεν εχω δει.
Αλλα μολις βαλει καποιος υγραεριο του λενε να τις ελεγχει. Γιατι αραγε;

για τις βαλβιδες το λεει ο κατασκευαστης του αυτοκινητου, χωρις να κατεβει η μηχανη.
με σημερινες τιμες στην Αθηνα η οικονομια ακουμπαει και ισως σε καποιες περιπτωσεις ξεπερναει το 45%.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 18 επισκέπτες