pzala έγραψε:γεια σας ειμαι καινουριο μελος.εχω ενα getz 1,3.σκεφτομαι να το κανω υγραεριο.εχω ρωτησει σε πολλα συνεργεια,μου χουν πει διαφορετικα πραγματα.σημερα πηγα στη hyundai κ μου παν πως βαζουν τη μαρκα zavoli κ πως ειναι απ τα καλυτερα συστηματα.μου ειπαν πως στις 5000 στροφες θα γυρνα σε βενζινη καθως και στα αποτομα πατηματα γκαζιου.αυτο θα γινετε για το καλο του κινητηρα.θα καιει 10% παραπανω.σε γενικες γραμμες θα χω 40%κερδος.το κοστος 1300 συν κτεο.παρακαλω ηθελα τη βοηθεια σας για να παρω την αποφαση.εχει βαλει μηπως καποιος το ιδιο συστημα?
maevius έγραψε:Μετά από 4.000 χλμ με το zavoli και απολύτως κανένα πρόβλημα από την ημέρα που το έβαλα μπορώ να βεβαιώσω ότι η κατανάλωση βενζίνης είναι αμελητέα αν είσαι φυσιολογικός οδηγός και όταν ψεκάζει μόνο καλό κάνει η βενζινούλα στον κινητηρα.
maevius έγραψε:Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Η βενζίνη αν και όταν πέφτει στον κινητήρα προφανώς και κάνει καλό όταν στα μεγάλα φορτία αντί να πέσει το επιπλέον αέριο που θα ανέβαζε περισσότερο την θερμοκρασία λογικά λόγω της ιδιότητας του σε σχέση με την βενζίνη εμπλουτίζεται το μίγμα με το καθεαυτού κάυσιμο του βενζινο-κινητήρα με αποτέλεσμα να κραταει την θερμοκρασία στον κινητήρα κατα την επιβάρυνση του στα επιτρεπτά όρια θερμοκρασίας που θα είχε αν εκαιγε αποκλειστικά βενζίνη. Στα 4.000 χλμ έχω φουλάρει 7 φορές 68 λίτρα βενζίνη (75 lit δεξαμενή) με 52 ευρώ (0,75 στον Φαρμάκη) που με βγάζει 605 χλμ το γέμισμα. το είχα στην μέση το ρεζερβουάρ της βενζίνης και για να το διατηρήσω στην μέση έχω βάλει 20 ευρώ βενζίνη στα 4.000 χλμ και είναι στο μισό της 2ης γραμμής μετά την μέση. Μέσα και τα ξεκινήματα με βενζίνη. Τα συμπερασματα δικά σας.
maevius έγραψε:Είναι ακριβώς το ίδιο. Η κατανάλωση παραπάνω με το αέριο είναι απο 15 έως 20%. Οι στροφές σε εμένα είναι μετα τις 4.500 γιατί το δικό μου με τα 1800 κυβικά στις 4.000 στροφές έχει 170 χλμ/Ωρα άρα και τις 5000 στροφές σπανιότατα θα τις έπιανε. Εσένα στις 5.000 λόγω μικρότερου κυβισμού. Έχε υπόψη ότι ο εγκέφαλος της zavoli-Alissei θεωρείται από τους πλέον προηγμένους στα αερίου ψεκασμού λόγω του ότι παίρνει τιμές από την obd του εγκεφάλου του αυτοκινητου και τις προσαρμόζει ανάλογα στο αέριο και αυτό ελαχιστοποιει τα σφάλματα από τις χειροκίνητες χαρτογραφήσεις.
Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες
|
|
|