Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

ερωτηση

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

ερωτηση

Δημοσίευσηαπό pzala » Παρ 16 Σεπ, 2011 15:03

γεια σας ειμαι καινουριο μελος.εχω ενα getz 1,3.σκεφτομαι να το κανω υγραεριο.εχω ρωτησει σε πολλα συνεργεια,μου χουν πει διαφορετικα πραγματα.σημερα πηγα στη hyundai κ μου παν πως βαζουν τη μαρκα zavoli κ πως ειναι απ τα καλυτερα συστηματα.μου ειπαν πως στις 5000 στροφες θα γυρνα σε βενζινη καθως και στα αποτομα πατηματα γκαζιου.αυτο θα γινετε για το καλο του κινητηρα.θα καιει 10% παραπανω.σε γενικες γραμμες θα χω 40%κερδος.το κοστος 1300 συν κτεο.παρακαλω ηθελα τη βοηθεια σας για να παρω την αποφαση.εχει βαλει μηπως καποιος το ιδιο συστημα?
pzala

Δημοσιευσεις: 31

Re: ερωτηση

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 16 Σεπ, 2011 15:48

pzala έγραψε:γεια σας ειμαι καινουριο μελος.εχω ενα getz 1,3.σκεφτομαι να το κανω υγραεριο.εχω ρωτησει σε πολλα συνεργεια,μου χουν πει διαφορετικα πραγματα.σημερα πηγα στη hyundai κ μου παν πως βαζουν τη μαρκα zavoli κ πως ειναι απ τα καλυτερα συστηματα.μου ειπαν πως στις 5000 στροφες θα γυρνα σε βενζινη καθως και στα αποτομα πατηματα γκαζιου.αυτο θα γινετε για το καλο του κινητηρα.θα καιει 10% παραπανω.σε γενικες γραμμες θα χω 40%κερδος.το κοστος 1300 συν κτεο.παρακαλω ηθελα τη βοηθεια σας για να παρω την αποφαση.εχει βαλει μηπως καποιος το ιδιο συστημα?

κατ αρχήν μπράβο που υπάρχει και κάποιος που λέει την αλήθεια ότι η οικονομία είναι ~ 40%. Η Zavoli είναι από τις γνωστές εταιρίες στον χώρο κυρίως λόγο του καλού και δυνατού αντιπροσώπου (Θεοδώρου) με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέμα τεχνικής υποστήριξης που είναι σημαντικό. Τώρα η τιμή ίσως είναι λίγο "αλμυρή" μιας και μπορείς να βρεις αντίστοιχα συστήματα με περίπου 1000 € αν ψάξεις αλλά αν λάβεις υπόψιν σου και την εγγυημένη υποστήριξη και πόσο μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον ίσως είναι μια η άλλη. Έχω όμως μια μικρή ένσταση για την λειτουργία που περιγράφεις. Το να γυρνάει μετά τις 5000 στροφές σε βενζίνη αποκλειστικά είναι λογικό και μάλλον θεμιτό, αν σκεφθείς πόσες φορές και για πόση ώρα θα δουλεύεις πάνω από αυτό το όριο. Τώρα ο παράλληλος ψεκασμός βενζίνης σε κάποιες στροφές ή ακόμη και σε απότομα πατήματα που λες δεν είμαι σίγουρος ότι κερδίζεις κάτι από άποψη "προστασίας". Αν το σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει την λειτουργία αποκλειστικά με υγραέριο σε λογικό εύρος στροφών πάντα μάλλον θα έλεγα ότι είναι αδυναμία του συστήματος. Το λέω αυτό γιατί έχω διαβάσει από χρήστες με zavoli να έχουν κατανάλωση ως και πάνω από 2 λίτρα στα 100. Αυτό όπως καταλαβαίνεις μάλλον εξανεμίζει το κέρδος και κάνει την απόσβεση να φαίνεται χιλιοοοοοοοοοοομετρα μακριά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 16 Σεπ, 2011 17:45

Μετά από 4.000 χλμ με το zavoli και απολύτως κανένα πρόβλημα από την ημέρα που το έβαλα μπορώ να βεβαιώσω ότι η κατανάλωση βενζίνης είναι αμελητέα αν είσαι φυσιολογικός οδηγός και όταν ψεκάζει μόνο καλό κάνει η βενζινούλα στον κινητηρα.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 16 Σεπ, 2011 18:35

maevius έγραψε:Μετά από 4.000 χλμ με το zavoli και απολύτως κανένα πρόβλημα από την ημέρα που το έβαλα μπορώ να βεβαιώσω ότι η κατανάλωση βενζίνης είναι αμελητέα αν είσαι φυσιολογικός οδηγός και όταν ψεκάζει μόνο καλό κάνει η βενζινούλα στον κινητηρα.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμμένος; Πόσο είναι το "αμελητέα". Τι εννοείς ότι κάνει καλό η βενζίνη στον κινητήρα; Τι κάνει δηλαδή; Μην το παίρνεις με την αρνητική πλευρά δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση απλά ρωτάω. Μπραβο πάντως και μάλλον με επιβεβαιώνεις για αυτά που έγραψα με το γεγονός ότι δεν έχεις προβλήματα. :clap: :clap:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 16 Σεπ, 2011 19:15

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Η βενζίνη αν και όταν πέφτει στον κινητήρα προφανώς και κάνει καλό όταν στα μεγάλα φορτία αντί να πέσει το επιπλέον αέριο που θα ανέβαζε περισσότερο την θερμοκρασία λογικά λόγω της ιδιότητας του σε σχέση με την βενζίνη εμπλουτίζεται το μίγμα με το καθεαυτού κάυσιμο του βενζινο-κινητήρα με αποτέλεσμα να κραταει την θερμοκρασία στον κινητήρα κατα την επιβάρυνση του στα επιτρεπτά όρια θερμοκρασίας που θα είχε αν εκαιγε αποκλειστικά βενζίνη. Στα 4.000 χλμ έχω φουλάρει 7 φορές 68 λίτρα βενζίνη (75 lit δεξαμενή) με 52 ευρώ (0,75 στον Φαρμάκη) που με βγάζει 605 χλμ το γέμισμα. το είχα στην μέση το ρεζερβουάρ της βενζίνης και για να το διατηρήσω στην μέση έχω βάλει 20 ευρώ βενζίνη στα 4.000 χλμ και είναι στο μισό της 2ης γραμμής μετά την μέση. Μέσα και τα ξεκινήματα με βενζίνη. Τα συμπερασματα δικά σας.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό pzala » Παρ 16 Σεπ, 2011 20:42

maevius έγραψε:Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Η βενζίνη αν και όταν πέφτει στον κινητήρα προφανώς και κάνει καλό όταν στα μεγάλα φορτία αντί να πέσει το επιπλέον αέριο που θα ανέβαζε περισσότερο την θερμοκρασία λογικά λόγω της ιδιότητας του σε σχέση με την βενζίνη εμπλουτίζεται το μίγμα με το καθεαυτού κάυσιμο του βενζινο-κινητήρα με αποτέλεσμα να κραταει την θερμοκρασία στον κινητήρα κατα την επιβάρυνση του στα επιτρεπτά όρια θερμοκρασίας που θα είχε αν εκαιγε αποκλειστικά βενζίνη. Στα 4.000 χλμ έχω φουλάρει 7 φορές 68 λίτρα βενζίνη (75 lit δεξαμενή) με 52 ευρώ (0,75 στον Φαρμάκη) που με βγάζει 605 χλμ το γέμισμα. το είχα στην μέση το ρεζερβουάρ της βενζίνης και για να το διατηρήσω στην μέση έχω βάλει 20 ευρώ βενζίνη στα 4.000 χλμ και είναι στο μισό της 2ης γραμμής μετά την μέση. Μέσα και τα ξεκινήματα με βενζίνη. Τα συμπερασματα δικά σας.

εσενα δουλευει με βενζινη μετα τις 5000 στροφες?ειναι δηλ το ιδιο συστημα μ αυτο που θελω να βαλω?οπως τα περιγραφεις εισαι ευχαριστημενος.σε καταναλωση ειναι κατα 10% περισσοτερο η παραπανω?ευχαριστω για το ενδιαφερον ολους
pzala

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 16 Σεπ, 2011 21:09

Είναι ακριβώς το ίδιο. Η κατανάλωση παραπάνω με το αέριο είναι απο 15 έως 20%. Οι στροφές σε εμένα είναι μετα τις 4.500 γιατί το δικό μου με τα 1800 κυβικά στις 4.000 στροφές έχει 170 χλμ/Ωρα άρα και τις 5000 στροφές σπανιότατα θα τις έπιανε. Εσένα στις 5.000 λόγω μικρότερου κυβισμού. Έχε υπόψη ότι ο εγκέφαλος της zavoli-Alissei θεωρείται από τους πλέον προηγμένους στα αερίου ψεκασμού λόγω του ότι παίρνει τιμές από την obd του εγκεφάλου του αυτοκινητου και τις προσαρμόζει ανάλογα στο αέριο και αυτό ελαχιστοποιει τα σφάλματα από τις χειροκίνητες χαρτογραφήσεις.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό pzala » Σάβ 17 Σεπ, 2011 01:00

maevius έγραψε:Είναι ακριβώς το ίδιο. Η κατανάλωση παραπάνω με το αέριο είναι απο 15 έως 20%. Οι στροφές σε εμένα είναι μετα τις 4.500 γιατί το δικό μου με τα 1800 κυβικά στις 4.000 στροφές έχει 170 χλμ/Ωρα άρα και τις 5000 στροφές σπανιότατα θα τις έπιανε. Εσένα στις 5.000 λόγω μικρότερου κυβισμού. Έχε υπόψη ότι ο εγκέφαλος της zavoli-Alissei θεωρείται από τους πλέον προηγμένους στα αερίου ψεκασμού λόγω του ότι παίρνει τιμές από την obd του εγκεφάλου του αυτοκινητου και τις προσαρμόζει ανάλογα στο αέριο και αυτό ελαχιστοποιει τα σφάλματα από τις χειροκίνητες χαρτογραφήσεις.

μαλιστα δηλαδη προτεινεις να βαλω το zavoli?
pzala

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 17 Σεπ, 2011 07:18

Ναι και εσυ έχεις ένα λόγο παραπάνω να το βάλεις. ότι το βάζει το συνεργείο της hundai
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Σάβ 17 Σεπ, 2011 09:41

Και εγώ φίλε συμφωνώ να το βάλεις εκεί που ρώτησες, για τους εξής λόγους:
(1) φαίνονται απολύτα ειλικρινείς γιατί όσα σου είπαν πρακτικά ισχύουν, σπάνιο να βρεις τέτοια συμπεριφορά.
(2) αν χρειαστεί δεν θα έχεις προβλήματα υποστήριξης : συνεργείο αμαξιού και υγραερίου είναι το ίδιο.
(3) αυτό με την βενζίνη μετά τις 5.000 στροφές είναι αντικειμενικά αμελητέο, ας ψεκάζει αν πρέπει. Πάνω από τις 5.000 στροφές είναι σπάνιο να δουλεύει ο κινητήρας, και σίγουρα μέσα στην πόλη και καθημερινά δεν θα συμβεί ποτέ (εκτός και αν είσαι ο Σουμάχερ και μας το κρύβεις)

Από την άλλη το κόστος είναι σημαντικό και σχετικά υψηλό και η πραγματική απόσβεση θα έρθει μετά από τουλαχιστον 25.000 χιλιόμετρα. Λάβε το αυτό υπόψη και αν σε συμφέρει τελικά προχώρα. Διαφορετικά μην μπεις καν στην φασαρία (θα χάσεις και την ρεζέρβα και ίσως και κάτι από το πορτμπαγκάζ).
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες