Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μεταφορά LPG από αμάξι σε αμάξι!

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Μεταφορά LPG από αμάξι σε αμάξι!

Δημοσίευσηαπό giorgoz » Τετ 19 Οκτ, 2011 15:18

ΧΑΙΡΕΤΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ AUTOGASFORUM ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ, ΟΝΤΑΣ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙ ΓΚΑΖΙΟΥ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ FORUM ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΜΟΥ.ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΕΡΙΟΥ Η' ΥΓΡΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΥΓΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΚΡΙΒΟ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 2200 ΚΟΜΠΛΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΕΙ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ FORUM ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΙΤ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΤ (ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΙΟΥ - ΥΓΡΟΥ) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ,ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ( ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΜΑΞΑΚΙ ΤΟΥ 2000' Σ ΕΝΑ 2011 TSI) ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 500 ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΣΥΝΗΘΩΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ).ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η' ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΙΤ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ (Π.Χ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ).ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ Τ ΑΜΑΞΙ Η΄ ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΟ Η΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟ???

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΝΩΜΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ,ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!

:D ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :D

P.S. ΕΓΩ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗ VIALLE ΥΓΡΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ
Τελευταία επεξεργασία από giorgoz και Τετ 09 Νοέμ, 2011 09:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
giorgoz

Δημοσιευσεις: 5

Re: ΜΕΤΑΦΟΡΑ LPG ΑΠΟ ΑΜΑΞΙ ΣΕ ΑΜΑΞΙ !

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τετ 19 Οκτ, 2011 16:12

Για το vialle συγκεκριμένα αν βάλεις το lpfi ναι είναι δυνατό, με κάποιες προυποθέσεις:

το επόμενο να μην είναι άμεσου ψεκασμού
ίσως να μην ταιριάζουν τα μπεκ και να θέλεις άλλα μεγαλυτερα ή μικρότερα στο άλλο το αμάξι, εφόσον αυτό διαφέρει σημαντικά σε υποδύναμη
το ίδιο ισχύει και για την αντλία που πάει πακέτο με την δεξαμενή. Υπάρχει μια αντλία για μέχρι 180hp και μια μέχρι 300hp περίπου.
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 19 Οκτ, 2011 16:25

Εξόσων γνωρίζω, για να περάσεις αρχικό ΚΤΕΟ στην δήλωση εγκαταστάτη πρέπει να αναφέρεται ότι το kit υγραεριοκίνησης είναι καινούργιο. Άρα δεν είναι εφικτή η επίσημη/νόμιμη μεταφορά του kit.

Αν το μεταφέρεις είσαι λοιπόν αντικειμενικά παράνομος γιατί δεν μπορείς να το δηλώσεις ή ο εγκαταστάτης θα πρέπει να κάνει ψευδή δήλωση, με ότι ρίσκα αυτό σημαίνει για όλους.

Επιπρόσθετα στο kit υπάρχουν πολλά υλικά μιας χρήσης (σωληνώσεις) ή και ειδικά για το συγκεκριμένο αμάξι (δεξαμενή) και άρα η μεταφορά από την φύση της δεν είναι για το 100% του kit.

Τουτέστιν είναι ασύμφορη και παράνομη η όλη διαδικασία, και για αυτό ίσως δεν "ακούγεται" τίποτα σχετικό.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 19 Οκτ, 2011 17:59

Επειδή κι εγώ ψάχνω για μεταφορά συστήματος σε άλλο αυτοκίνητο, πήρα στον θεοδώρου (σε αυτόν είχε εγκατασταθεί πριν από 3 χρόνια το σύστημα) και μας είπε 450€ η μεταφορά (από το παλιό στο καινούριο) και το κτεο (του καινούριου για το σύστημα, όχι νεοαγορασθέντος). Κάποιος άλλος, μας είπε για ασύμφορη μεταφορά, ότι θα κοστίσει ελάχιστα λιγότερο από την εγκατάσταση καινούριου.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 19 Οκτ, 2011 20:17

KrazyA έγραψε:Εξόσων γνωρίζω, για να περάσεις αρχικό ΚΤΕΟ στην δήλωση εγκαταστάτη πρέπει να αναφέρεται ότι το kit υγραεριοκίνησης είναι καινούργιο. Άρα δεν είναι εφικτή η επίσημη/νόμιμη μεταφορά του kit.

Οντως στο φεκ λεει οτι στην δηλωση εγκαταστατη ο ιδιος βεβαιωνει οτι ΟΛΑ τα εξαρτηματα πρεπει να ειναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ και ΑΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΤΑ, το οποιο σημαινει οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να γινει η μεταφορα. Βεβαια 1ον) αν βρεις εγκαταστατη να σου υπογραψει και 2ον) αν καποιο απο τα εξαρτηματα δεν εχει εμφανως ληξει (π.χ. δεξαμενη), δεν θα καταλαβει κανενας τιποτα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tommygun » Πέμ 20 Οκτ, 2011 15:07

κι εγω δεν μπορω να φανταστω για ποιο λογο να κανει καποιος μεταφορα.

ακομα και ακριβο συστημα να εχει αγορασει, λογικα θα το εχει βαλει σε αντιστοιχα ακριβοτερο αυτοκινητο.
Μετα αυτο το αυτοκινητο τι θα το κανεις?
Θα πας να το πουλησεις, εχοντας αδεια υγραεριου, και τρεχοντας να την ξανακανεις απλη?
και ο νεος αγοραστης δεν θα δει τα σημαδια της παλιας εγκαταστασης? και θα το παρει?

Σε αυτη την περιπτωση βρισκεις αγοραστη που να εκτιμαει το γεγονος οτι καιει και υγραεριο και θα πληρωσει και το κατι παραπανω απο αντιστοιχο μοντελο σκετο βενζινη, οποτε κερδιζεις απο εκει ενα μερος του κοστους μετατροπης του καινουργιου.

Αντιθετα, αν ενας υποψηφιος αγοραστης θελει βενζινοκινητο μοντελο, σιγα μην αγορασει το δικο σου οταν δει οτι το ειχες με υγραεριο και μετα το ξηλωσες.

Η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω οτι αξιζει να προβληματιστεις για μεταφορα, ειναι να πηγαινεις το παλιο για αποσυρση.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 20 Οκτ, 2011 15:47

tommygun έγραψε:
Η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω οτι αξιζει να προβληματιστεις για μεταφορα, ειναι να πηγαινεις το παλιο για αποσυρση.

Με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τις εδικές εισφορές (διπλές-τριπλές το 2012... και ποιος ξέρει που θα φθάσουν ακόμη...) θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις που αναγκαστικά κάποιοι θα καταθέσουν τις πινακίδες τους σε λιγότερο από 2 μήνες από σήμερα...
Οπότε γιατί να "κάθεται" ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, αν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο αυτοκίνητο που δεν πλήττεται από τα "μέτρα", ή ακόμη μπορεί και να πουληθεί σαν μεταχειρισμένο.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 20 Οκτ, 2011 15:51

tommygun έγραψε:κι εγω δεν μπορω να φανταστω για ποιο λογο να κανει καποιος μεταφορα.

tommygun έγραψε:Η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω οτι αξιζει να προβληματιστεις για μεταφορα, ειναι να πηγαινεις το παλιο για αποσυρση.

dti έγραψε:Με τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και τις εδικές εισφορές (διπλές-τριπλές το 2012... και ποιος ξέρει που θα φθάσουν ακόμη...) θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις που αναγκαστικά κάποιοι θα καταθέσουν τις πινακίδες τους σε λιγότερο από 2 μήνες από σήμερα...
Οπότε γιατί να "κάθεται" ένα σύστημα υγραεριοκίνησης, αν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο αυτοκίνητο που δεν πλήττεται από τα "μέτρα", ή ακόμη μπορεί και να πουληθεί σαν μεταχειρισμένο.

Να προσθέσω και την περίπτωση ατυχήματος που η επισκευή είναι ασύμφορη και το τουτου πάει για παλιοσίδερα.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 20 Οκτ, 2011 15:56

Ή όπως στην δική μου περίπτωση, από τρακαρισμένο αυτοκίνητο να το βάλω σε άλλο φιλικό. 450€ ξήλωμα, εγκατάσταση και κτεο στο νεοεγκατεστημένο.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 20 Οκτ, 2011 16:11

christoi έγραψε:Ή όπως στην δική μου περίπτωση, από τρακαρισμένο αυτοκίνητο να το βάλω σε άλλο φιλικό. 450€ ξήλωμα, εγκατάσταση και κτεο στο νεοεγκατεστημένο.

Δηλαδη ξηλωμα και τοποθετηση-ρυθμηση στο νεο αμαξι σου ειπε ο μαστορας περιπου 400 ευρω ? Αν ειναι ετσι, μια χαρα το βλεπω. Φανταζομαι οτι θα σου δινει και την βεβαιωση για το κτεο
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες