Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

φυσιολογικο η προβλημα??

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

φυσιολογικο η προβλημα??

Δημοσίευσηαπό kolokas » Δευτ 19 Δεκ, 2011 19:59

οταν κινουμαι με υγραεριο και αλλαξω σε βενζινη εγω χειροκινητα και πατησω τερμα το γκαζι τοτε το αυτοκινητο αργει να ανταποκριθει 1-2 δευτρολε στο πατημα του γκαζιου και μετα λειτουργει κανονικα.δν μου εχει αναψει κανενα λαμπακι η κατι τετοι τετοιο και μου το κανει μονο οταν αλλαζω απο υγραεριο σε βενζινη...ξερει κανενασ γιατι??
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Re: φυσιολογικο η προβλημα??

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Δευτ 19 Δεκ, 2011 20:20

Δεν μου φαινεται ιδιαιτερα ανησυχητικο το θεμα σου...2 δευτερα ειναι πολυς χρονος αλλα αν ΑΦΗΣΕΙΣ γκαζι,γυρισεις σε βενζινη και ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ,ειναι λογικη η υστερηση γιατι δεν εχεις συνεχη ροη καυσιμου με την ιδια πιεση...
ΑΝ ομως εχεις στροφες μεσα,γυρισεις σε βενζινη κρατωντας σταθερο γκαζι και ξαφνικα νιωθεις κενο 1-2 δευτερολεπτων στην αποκριση τοτε θες ρυθμισμα..........

Νομιζω....
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό kolokas » Δευτ 19 Δεκ, 2011 20:28

αυτο ακριβωσ εννοω...αφηνω γκαζι αλλαζω υγραεριο σε βενζινα και μετα παταω τερμα το γκαζι...και τοτε μ το κανει κ οχι παντα..αν εχω κανονικα βενζινη τοτε δεν βλεπω προβλημα....
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Δευτ 19 Δεκ, 2011 20:58

Φυσιολογικο...εχει να κανει με την παροχη και το οτι οταν αφηνεις γκαζι την διακοπτεις...

Με πατημενο γκαζι συενχως λογικα δεν εχεις θεμα,οποτ εειναι ολα καλα...Αν εκει σου εκανε κενα θα επρεπε να το τσεκαρεις...
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 22 Δεκ, 2011 15:03

Η μετάβαση μπορεί να γίνει πολύ ομαλά επιλέγοντας αριθμό κύκλων λειτουργίας του κάθε μπεκ στο καύσιμο 1 πριν περάσει στο καύσιμο 2 και όμοια σε κάθε επόμενο μπεκ μέχρι ολοκλήρωσης της μετάβασης η οποία εκτελείται σειριακά.

Έτσι μεσολαβεί χρόνος ώστε αρχικά 1 μόνο μπεκ να δίνει υγραέριο και 3 μπεκ να δίνουν βενζίνη, μετά 2 μπεκ να δίνουν υγραέριο και 2 βενζίνη, κ.ο.κ. μέχρι την πλήρη μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο.

Τότε, η μετάβαση δεν είναι στιγμιαία και δεν γίνεται αντιληπτή, όμως η ρύθμιση αυτών των παραμέτρων δεν είναι δυνατή σε κάθε σύστημα.

Προφανώς δεν υπάρχει λόγος ούτε να αφήσουμε το γκάζι πριν τη μετάβαση, ούτε να το πατήσουμε τέρμα μετά (για να δούμε τι θα γίνει, αν θα σπάσει κάτι κτλ;) ενώ αν το λαμπάκι που δείχνει το επιλεγμένο καύσιμο δεν είναι ορατό, τότε το χρονικό σημείο ολοκλήρωσης της μετάβασης δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες