Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

σομπα υγραεριου με lpg

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

σομπα υγραεριου με lpg

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 01 Φεβ, 2012 17:18

Σκεφτομαι αυτες τις μερες να αγορασω μια σομπα υγραεριου.Λενε οτι σαν καυσιμο λειτουρνουν με υγραεριο.Χρεισιμοποιουν βουτανιο,προπανιο η μιγμα?Αμα γεμισω τη μπουκαλα απο βενζιναδικο υπαρχει κανενας κινδυνος?
Οποιος ξερει να μου πει συντομα,θα με βοηθησει αρκετα
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Re: σομπα υγραεριου με lpg

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 01 Φεβ, 2012 17:43

Κίνδυνος στο γέμισμα στο βενζινάδικο υπάρχει όταν γίνεται στην αντλία των ΙΧ, υπάρχει άλλος ειδικός χώρος για τις μπουκάλες. Αλλά αν πας μια βόλτα σε βενζινάδικο υγραερίου θα δεις ότι τις γεμίζουν χύμα δίπλα στα αμάξια, αν και σαφώς απαγορεύεται. Το καύσιμο είναι μίγμα.

Όσον αφορά την χρήση της γεμάτης μπουκάλας στο χώρο σου, ισχύουν όσα αφορούν την ασφαλή τους χρήση γενικότερα, δεν έχει σημασία αν την αγόρασες γεμάτη ή την γέμισες προσωπικά σε βενζινάδικο.

Πολλοί τις γεμίζουν στην αντλία γιατί κοστίζει λιγότερο από το να τις αγοράσεις γεμάτες (έτοιμες). Κάνε μια βόλτα σε ένα πρατήριο να ρωτήσεις από πρώτο χέρι.
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 01 Φεβ, 2012 18:24

Σωστα τα λες φιλε Krazy αλλα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω (καταλαβαινω αλλα λεμε..) ειναι το πως γινεται το υγραεριο για οικιακη χρηση να στοιχιζει το ΙΔΙΟ, ποσο μαλλον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο αυτο στην αντλια την στιγμη που εχει διαφορετικη, ποιο ευνοϊκή φορολογια ??????????
ΑΛΗΤΕΣ !!!!!!!!

Και μιας και το θυμηθηκα διαβαζοντας αυτο το θεμα, να ριξω και μερικα μπινελικια στο πρατηριο στο ΛΟΥΡΟ(μειγμα Φαρμακη) για τις οικιακες φιαλες. Μεχρι πριν 1,5 μηνα τις ειχαν 12 ευρω το περιεχομενο 10kg(18,5lt=0,65 cent το λιτρο απολυτως λογικο οταν στη μανικα ειχε 0,75). Με διαρκεια μερικων ημερων το ανεβασαν σταδιακα στα 14 (0,756) και μετα στα 16 ευρω (0,864 !!!! ). Ειδικα με το τελευταιο τα πηρα (16 ευρω (0,864 το λιτρο !!!! ) γιατι στη μανικα το ειχε 0,858, δηλαδη φθηνοτερα απο την μπουκαλα X( X( X( . Και μιλαω για παραλαβη απο το καταστημα γιατι αν στην φερουν θα την πληρωσεις οσο και στην πρωτευουσα...
Θα μου πειτε στην Αθηνα εχει 20 με 25 ευρω... Ακομα χειροτερα...

Πρεπει να καταλαβουν οτι πρεπει να συμορφωθουν και να μην το παρατραβανε γιατι θα κοπει το σχοινί. Δε μπορουν να ανεβαζουν τοσο τη φυαλη που μαγειρεύουν ή ζεσταίνονται ολοι οι ταλαίπωροι απο τα γεροντακια μεχρι τα πακιστανια....
Και παλι ΑΛΗΤΕΣ !!!!
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 01 Φεβ, 2012 19:39

μην διαμαρτυρεσαι μολις πληρωσα γεμισμα 89,4 λεπτα το λιτρο !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 01 Φεβ, 2012 21:14

Παιδιά ότι και να λέμε τώρα, ειλικρινά απορώ τι έχει να γίνει του χρόνου τον χειμώνα, όταν το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει πάει 1.5 ευρώ το λίτρο και, δηλαδή +60% πάνω, και όταν τα εισοδήματα όλων μας θα είναι από -20% με -40% κάτω.

Έχει να πέσει απίστευτη δυστυχία. Τότε να δείτε που όχι μόνο σόμπες με υγραέριο αλλά και μαγκάλια θα ανάψουν στο τέλος. Παρεμπιπτόντως η γιαγιά μου στο χωριό είχε μαγκάλι και έκαιγε, τα πρόλαβα και τα είδα όταν ήμουν παιδάκι. Πίστευα πως δεν θα ξαναδώ αλλά έτσι όπως πάμε και μαγκάλι αλλά και πολλά άλλα θα δούμε...
KrazyA

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 01 Φεβ, 2012 22:14

Ο λατσης και βαρδινογιαννης νομοζω κανανε ασφαλιστηκα μετρα εναντιον του δημοσιου επειδη δεν δωσανε πετρελαιο.του χρονου θα κυκλοφορησουν καποιο μιγμα πετρελαιου που θα δουλευει στον καυστηρα αλλα σε κινητηρα οχι και θα το εχουνε 60-70λεπτα

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Τετ 01 Φεβ, 2012 23:16

Υπάρχει τέτοια περίπτωση για φθηνό καύσιμο και αποκλειστική χρήση σε θέρμανση;
Και τόσα χρόνια γιατί δεν το είχαν ανακαλύψει;
Αρχίσανε τα θαύματα !!!
KrazyA

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 01 Φεβ, 2012 23:27

και εμενα μου κακοφενετε η τιμη της μπουκαλας μου στα 20 ευρω αλλα στο γεμισμα στο πρατηριο δινω 90 λεπτα το λιτρο αλλα δεν εχω επιλογη εχω ανθρακονημα και δεν μπορω να τη γεμισω αλλου στην αθηνα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 02 Φεβ, 2012 01:14

Δύσκολο είναι.. ο καυστηρας μπορεί να κάψει σαβουρομειγμα η όχι τόσο καθαρό μείγμα... ενώ η αντλία πετρελαίου ενός κινητήρα θα έχει μεγάλες διαφωνίες.... βασικά τώρα ο κατέστησε στην δουλειά μου καεί κάτι σε diesel,μαζί με πολύ βρώμικο jp8 και 100ll

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό MacGyver » Πέμ 02 Φεβ, 2012 11:52

Ο γαμπρός μου που μένει Γιάννενα μου είπε ότι από Φαρμάκη τον ενημέρωσαν σχετικά με τη σόμπα υγραερίου ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το ίδιο μίγμα που βάζουμε στα αυτοκίνητα γιατί αυτό περιέχει και λίγο λάδι το οποίο βουλώνει τα σωληνάκια της σόμπας υγραερίου. Ισχύει αυτό με το διαφορετικό μίγμα; Όντως στο μίγμα που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητα βάζουν και λάδι για τη λίπανση του κινητήρα; Μπορεί να το διασταυρώσει κάποιος από Γιάννενα γιατί εγώ είμαι Αθήνα;
Και αν όντως έχει λάδι το υγραέριο για τα αυτοκίνητα τότε γιατί προτείνουν τοποθέτηση λαδιέρας;
MacGyver

Δημοσιευσεις: 1

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 48 επισκέπτες