Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό prometheas » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 19:00

Είμαι ένας απλός καταναλωτής. Έχω βάλει στο αυτοκίνητο ένα καλό σύστημα υγραερίου και κάνω απροβλημάτιστα μέχρι στιγμής χιλιόμετρα.

Θέλω να σκέφτομαι ψύχραιμα.

Αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω για να αντισταθώ με τον τρόπο μου στην αύξηση της τιμής του υγραερίου.

Η απάντηση που μου έρχεται στο νου είναι να περιορίσω τις μετακινήσεις μου, να επιλέγω τα φθηνότερα πρατήρια υγραερίου και να οδηγώ οικονομικά (περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Άσχετα με το παραπάνω, δεν περιμένω τίποτα καλύτερο με τους προδότες που συνεχίζει να ψηφίζει αυτός ακαλλιέργητος λαός.
ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ - ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ - ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ "ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 19:27

autofgas έγραψε:Έτσι , έτσι ,Πιαστήκαμε μ@@λακες και τελικα δεν συμφέρει πουθενά το υγραέριο σε σχέση με την βενζίνη. Ήταν ψέμα το 2018 , ψέμα η μισή τιμή , ψέμα η καλύτερη καύση και μακροζωία του κινητήρα, ψέμα ότι είναι οικολογικό καύσιμο, και τελικά μας παράσυραν να χαλάσουμε τα αυτοκίνητα μας και να χάσουμε και λεφτά ,ποιοι? Το κράτος? .Όχι βέβαια , όλα τα προκάλεσαν οι εγκαταστάτες .Αυτοί και μόνο φταίνε για όλα και μόνο αυτοί , αυτοί ενορχήστρωσαν και προώθησαν με παραπλανητικές διαφημίσεις και με κράχτες στα διάφορα φόρα, το υγραέριο , όπως και με το χρηματιστήριο , έτσι έγινε και τώρα , εδώ όλα τα μέσα γραφανε για αύξηση του φόρου , ενημερώνοντας έτσι πριν γίνει αυτό μπας και γλυτώσει κανένα κορόιδο , και από την άλλη αυτοί βγαζανε επίσημες ανακοινώσεις ότι τάχα μέλη της κυβέρνησης τους διαβεβαίωναν για το αντίθετο , και συνέχιζαν να παρακινούν κόσμο στο υγραέριο. τέλος το υγραέριο παίδες μέσα στον χειμώνα θα έχει σίγουρα 1,2 .

Ρε ποιον μου θυμιζεις.........ποιον μου θυμιζεις..........
Αρκετοι εγκαταστατες πουλουσαν και πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες οντας ψευτες και ασχετοι αλλα ειναι και οι πρωτοι που νιωθουν την κριση στο πετσι τους (οσοι επιβιωσουν).
Τα αμαξια που παρουσιασαν βλαβες ηταν ανθρωπων που ανελυσε ο fokion και ο Ηλιας παραπανω........μην γενικευουμε επειδη παθαμε εμεις ζημια λογω κακης εγκατσστασης θα παθουν ολοι...
Το οτι ειναι οικολογικο καυσιμο ειναι αποδεκτο απο ολες τις νομοθεσιες και επιστημονικες κοινοτητες (και τους ινδους.............. :-ss )
Τα διυλιστηρια οι πρατηριουχοι η γνωστη οικογενεια Β....γιαννη και το κρατος δεν φταινε;;;;;;
Παραπλανητικες διαφημισεις δεν ειναι οτι πχ ο θερμοπομπος πανελ καιει 3 λεπτα ρεύμα την ωρα;;;;;
Η οτι το ταδε αυτοκινητο καιει 3,1 λιτρα στα 100?
Εγω που θα το αγορασω ειμαι αμοιρος ευθυνων η κοροιδο που πιστευω ενα ψεμμα καταφανες;;;;;;;;
Το οτι για ολα φταινε μονο οι εγκαταστατες και οχι εκτος απο καποιους απο αυτους ΚΑΙ καποιοι προμηθευτες - πρατηριουχοι-μεγαλοπετρελαιαδες - κρατος ειναι εκτος απο εμπαθεια αποψη του ενος και μοναδικου...................kyriak..........
ΥΓ : Με την χαρα θα μεινεις αν νομιζεις προβλέπεις (η μαλλον ελπιζεις) οτι θα παει 1,20. ΣΤHΝ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΠΑΛΙ;;;;; πετα την σε εκθετει....... Προς το παρον εγω σημερα εβαλα με 0,92 (και οχι 1,15-1,20 που υποστηριζες οτι θα εφτανε με την αυξηση του ΕΦΚ που εγραφες και ξαναγραφες οτι δεν εχει γινει ακόμα....................) και 1,67 η βενζινη (για τωρα).......
Συνημμένα
crystal_ball.jpg
crystal_ball.jpg (24.67 KiB) 4122 προβολές
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό dancerman » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 22:09

maevius έγραψε:
autofgas έγραψε:Έτσι , έτσι ,Πιαστήκαμε μ@@λακες και τελικα δεν συμφέρει πουθενά το υγραέριο σε σχέση με την βενζίνη. Ήταν ψέμα το 2018 , ψέμα η μισή τιμή , ψέμα η καλύτερη καύση και μακροζωία του κινητήρα, ψέμα ότι είναι οικολογικό καύσιμο, και τελικά μας παράσυραν να χαλάσουμε τα αυτοκίνητα μας και να χάσουμε και λεφτά ,ποιοι? Το κράτος? .Όχι βέβαια , όλα τα προκάλεσαν οι εγκαταστάτες .Αυτοί και μόνο φταίνε για όλα και μόνο αυτοί , αυτοί ενορχήστρωσαν και προώθησαν με παραπλανητικές διαφημίσεις και με κράχτες στα διάφορα φόρα, το υγραέριο , όπως και με το χρηματιστήριο , έτσι έγινε και τώρα , εδώ όλα τα μέσα γραφανε για αύξηση του φόρου , ενημερώνοντας έτσι πριν γίνει αυτό μπας και γλυτώσει κανένα κορόιδο , και από την άλλη αυτοί βγαζανε επίσημες ανακοινώσεις ότι τάχα μέλη της κυβέρνησης τους διαβεβαίωναν για το αντίθετο , και συνέχιζαν να παρακινούν κόσμο στο υγραέριο. τέλος το υγραέριο παίδες μέσα στον χειμώνα θα έχει σίγουρα 1,2 .

Ρε ποιον μου θυμιζεις.........ποιον μου θυμιζεις..........
Αρκετοι εγκαταστατες πουλουσαν και πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες οντας ψευτες και ασχετοι αλλα ειναι και οι πρωτοι που νιωθουν την κριση στο πετσι τους (οσοι επιβιωσουν).
Τα αμαξια που παρουσιασαν βλαβες ηταν ανθρωπων που ανελυσε ο fokion και ο Ηλιας παραπανω........μην γενικευουμε επειδη παθαμε εμεις ζημια λογω κακης εγκατσστασης θα παθουν ολοι...
Το οτι ειναι οικολογικο καυσιμο ειναι αποδεκτο απο ολες τις νομοθεσιες και επιστημονικες κοινοτητες (και τους ινδους.............. :-ss )
Τα διυλιστηρια οι πρατηριουχοι η γνωστη οικογενεια Β....γιαννη και το κρατος δεν φταινε;;;;;;
Παραπλανητικες διαφημισεις δεν ειναι οτι πχ ο θερμοπομπος πανελ καιει 3 λεπτα ρεύμα την ωρα;;;;;
Η οτι το ταδε αυτοκινητο καιει 3,1 λιτρα στα 100?
Εγω που θα το αγορασω ειμαι αμοιρος ευθυνων η κοροιδο που πιστευω ενα ψεμμα καταφανες;;;;;;;;
Το οτι για ολα φταινε μονο οι εγκαταστατες και οχι εκτος απο καποιους απο αυτους ΚΑΙ καποιοι προμηθευτες - πρατηριουχοι-μεγαλοπετρελαιαδες - κρατος ειναι εκτος απο εμπαθεια αποψη του ενος και μοναδικου...................kyriak..........
ΥΓ : Με την χαρα θα μεινεις αν νομιζεις προβλέπεις (η μαλλον ελπιζεις) οτι θα παει 1,20. ΣΤHΝ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΠΑΛΙ;;;;; πετα την σε εκθετει....... Προς το παρον εγω σημερα εβαλα με 0,92 (και οχι 1,15-1,20 που υποστηριζες οτι θα εφτανε με την αυξηση του ΕΦΚ που εγραφες και ξαναγραφες οτι δεν εχει γινει ακόμα....................) και 1,67 η βενζινη (για τωρα).......

χαχαχαχ δεν αντεξε ο κυριακ η οπως τον λενε και εμφανιστηκε, παντως ειναι πολυ ωραιο να βλεπεις πως ξεφτιλιζονται οι ανθρωποι, ενταξει οι πολιτικοι ξερουμε οτι ειναι μεγαλα λαμογια, αλλα βλεπεις ανθρωοπους που θελουν να λεγονται επαγγελματιες που ειναι διπλα σου και συνεχιζουν να λενε τις ιδιες παπαρουφες με τους πολιτικους για να περισωσουν οτι μπορουν. και απο την αλλη εχεις και ανθρωπους τυπου κυριακ να λενε το ιδιο τροπαριο μπας και πιστεψουνε τελικα οι ιδιοι αυτα που λενε, γτ νομιζουν οτι ειμαστε ολοι ζωα γλαστρες και μπουταλαδες, ελεος δηλαδη

και πριν λιγο ειδα οτι ο καισης ανεβασε την τιμη του, μαλλον θα τον κραξανε γερα, δηλαδη ελεος, με την απληστια τους
dancerman

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό Haf » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 22:20

prometheas έγραψε:Είμαι ένας απλός καταναλωτής. Έχω βάλει στο αυτοκίνητο ένα καλό σύστημα υγραερίου και κάνω απροβλημάτιστα μέχρι στιγμής χιλιόμετρα.

Θέλω να σκέφτομαι ψύχραιμα.

Αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω για να αντισταθώ με τον τρόπο μου στην αύξηση της τιμής του υγραερίου.

Η απάντηση που μου έρχεται στο νου είναι να περιορίσω τις μετακινήσεις μου, να επιλέγω τα φθηνότερα πρατήρια υγραερίου και να οδηγώ οικονομικά (περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμου).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Συμφωνώ απολύτως...

...Διαβαζω τοσες σελιδες και Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κλάμα... Εγώ έβαλα υγραεριο πριν 5 μήνες και δεν έκανα ακόμη απόσβεση. Αλλά ήξερα ότι άνα πάσα στιγμή θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση με αύξηση τηε τιμής του υγραεριου (όπως και έγινε) η κάποιον περίεργο φόρο, η ακόμη να πληρώσω κάποια ζημιά λόγω υγραεριου που θα με γύριζε στα οικονομικά μου πίσω..
Σε αυτή την παράξενη κατάσταση που βρίσκονται όλοι οι Ελληνες τα πάντα μπορούν να αποφασιστουν πια.
Ηταν ομως μια συνειδητή απόφαση σύμφωνα με τα ισχύοντα πριν 5 μήνες. Τώρα που άλλαξε η κατάσταση δεν κάθομαι να διαμαρτύρονται και να το παίζω θύμα. Δεν είμαι ευχαριστημένος για την τωρινη εξοικονόμηση πια αλλά that's life....
Πριν 4 χρόνια έδωσα 28000 για μεταχειρισμένο Cherokee και τώρα δεν αξίζει πάνω απο 8000. Τι θα πρέπει να κάνω.. Να βρίζω θεούς και δαίμονες και να τα βάζω με όλους. Ελεος πια.

Ψυχραιμία..

Ψάχνω να βρω το φθηνότερο πρατήριο, ελλατωνω περιττές μετακινήσεις , και ευχαριστιεμαι που με 50 € βάζω 50 λίτρα περίπου ακόμη.
Haf

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό teo123456 » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 22:48

παιδες ηρεμήστε παλι το υγραέριο είναι το οικονομικότερο καύσιμο....απλά αλλάζει ο συντελεστής απόσβεσης...εγώ πιστεύω ότι ακόμα και τώρα συμφέρει να το μετατρέψεις το αυτοκίνητο....μη φέρνετε την καταστροφή! Και έγω έκανα μετατροπή πριν 6 μήνες αλλά ακόμα χαίρομαι που πάω Βόλο με 33εΥΡΏ!!!χαλαρωστε!κάποια στιγμή οι τιμές του υγραερίου στα βενζινάδικα θα μειωθούν λόγω ανταγωνισμού...τουλάχιστον ότι πληρώνω αυτό παίρνω σε υγραέριο(σε λιτρα και ποιότητα)....ενώ στην βενζίνη τα πάρα πολύ φθηνά βενζινάδικα ρίχνουν μεθανόλες και έχουν μηχανάκια(σχεδόν όλΑ!!!)....οπότε το πληρώνουμε ακριβότερα και δε το γνωρίζουμε!γι αυτό και υπάρχουν πρατήρια στην Αθήνα που είναι εξωφρενικά φθηνά!(έχουν γίνει διυλιστήρια σχεδόν όσο αγοράζουν πουλάνε!).

Για κάποιον που δε μπορεί να πάρει καινουργιο DIESEL η μετατροπή σε υγραεριο αποτελεί την καλύτερη επιλογή!Μη κλαίμε για τα πάντα!
teo123456

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 17 Νοέμ, 2012 22:57

..τουλάχιστον ότι πληρώνω αυτό παίρνω σε υγραέριο(σε λιτρα και ποιότητα)....

μην εισαι τοσο σιγουρος ως προς την ποσοτητα.

Για κάποιον που δε μπορεί να πάρει καινουργιο DIESEL η μετατροπή σε υγραεριο αποτελεί την καλύτερη επιλογή!

εγω ειτε με υγραεριο ειτε χωρις, παλι θα προτιμουσα βενζινα.
Τελευταία επεξεργασία από hlias και Κυρ 18 Νοέμ, 2012 00:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 00:24

Για όσους δεν είχαν σκοπό να αλλάξουν αυτοκίνητο αλλά να διατηρήσουν το υπάρχων όπως εγώ μετατρέποντας σε υγραέριο η λύση ήταν μονόδρομος.Για μένα παραμένει μια οικονομική λύση για τα χιλιόμετρα που κάνω το χρόνο (15.000) έστω και αν θα χρειαστώ 3-4 μήνες ακόμη για να κάνω απόσβεση.Δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής,προσπαθώ να βάζω σε πρατήρια με καλή τιμή και τους ακριβούς να τους σνομπάρω.Επειδή ο νόμος της αγοράς βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάζουμε στους πιο φθηνούς,σε περίπτωση που βρεθούμε στην ανάγκη το πολύ 5€,διαφορετικά βενζίνη και άγιος ο θεός.Μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα πανε στα σπίτια τους πολλοί αερητζίδες .
Opel Astra G Gas Italy
Cavaliere

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 06:27

Το πρατηριο στην Κεφαλλονια πριν την αυξηση του ΕΦΚ το ειχε 0.995. Το ιδιο λοιπον το εχει και σημερα μετα απο τοσες μερες με τον νεο ΕΦΚ. Το βλεπω απο το fuelprices που ενημερωνεται τακτικα. Τι την εκανε την αυξηση αυτος;; Την απορροφησε; Δεν εχει καθολου καταναλωση και εχει ακομη στις δεξαμενες του υγραεριο ενος μηνα;
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό autofgas » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 12:12

Maevius ,ήρεμα , σαν τον δον Κιχώτη έγινες .
Και ποιος μου λέει έμενα ότι δεν θα ξαναβάλουν φόρο στο υγραέριο? , δεν υπάρχει κανένας περιοριστικός Όρος , άμα δείτε την ευρωπαϊκή οδηγία λέει για φόρο 359 ευρώ στα 1000 λίτρα για την βενζίνη , όμως ο φόρος είναι τώρα 610 ευρώ , 251 ευρώ πάνω δηλ . Άρα και το υγραέριο έχει μέλλον ακόμη , μια μετατροπή είναι επισφαλής όχι γιατί δεν συμφέρει πλέον και δεν γίνεται απόσβεση , αλλά για το ότι υπάρχει περίπτωση να μπει εκ νέου φόρος
autofgas

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 12:43

autofgas έγραψε:Maevius ,ήρεμα , σαν τον δον Κιχώτη έγινες .
Και ποιος μου λέει έμενα ότι δεν θα ξαναβάλουν φόρο στο υγραέριο? , δεν υπάρχει κανένας περιοριστικός Όρος , άμα δείτε την ευρωπαϊκή οδηγία λέει για φόρο 359 ευρώ στα 1000 λίτρα για την βενζίνη , όμως ο φόρος είναι τώρα 610 ευρώ , 251 ευρώ πάνω δηλ . Άρα και το υγραέριο έχει μέλλον ακόμη , μια μετατροπή είναι επισφαλής όχι γιατί δεν συμφέρει πλέον και δεν γίνεται απόσβεση , αλλά για το ότι υπάρχει περίπτωση να μπει εκ νέου φόρος

με το σκεπτικο σου, στο υγραεριο μπορει να μπει νεος φορος.
στην βενζινα δηλαδη, δεν υπαρχει περιπτωση να μπει φορος ?
αν αρχισουμε με τα αν τοτε καλυτερα να μην κανουμε τιποτα, να καθομαστε στο σπιτι και να μοιρολατρουμε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 92 επισκέπτες