Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 28 Ιούλ, 2013 17:04

papoys έγραψε:Ηλία θα συμφωνούσα μαζί σου αν έβγαινε ο πρατηριούχος στα ίσια και έλεγε.
Κοιτάχτε να δείτε για τρεις μέρες πούλησα με μηδέν κέρδος,ή και με ζημιά,αλλά το έκανα για διαφημηστικούς λόγους.
Το έκανα για να με μάθουν στη Θεσσαλονίκη αυτοί που έχουν υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα και δεν με ήξεραν.

Όπως τόκανε ήταν δυσφημηστική διαφήμιση για το πρατήριό του γιατί ο κάθε πελάτης δεν πιάνεται καρόιδο και
όλο αυτό θα λειτουργήσει εναντίον του.

Ακριβώς αυτό. Αν ήθελε να κάνει προσφορά να τον μάθουν, το λιγότερο που μπορώ να φανταστώ είναι και μια μεγάλη ταμπέλα κάπου να λέει "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΑΔΕ". Που και πάλι δε θα ήταν σε τιμή κόστους γιατί κανένας δε θέλει να έχει επένδυση που δε του αποφέρει έστω και λίγο κέρδος κάθε μέρα. Πόσο μάλλον οι πρατηριούχοι, αν ήταν κανένας καινούργιος θα το καταλάβαινα, δεν έβαλε όμως τώρα LPG για να τον μάθουν και συνεπώς το όλο σκηνικό είναι το λιγότερο περίεργο για τους λόγους που έγινε. Τουλάχιστον το χάρηκαν όσοι πρόλαβαν τις χαμηλές τιμές, κάτι είναι και αυτό. Περισσότερο απόπειρα να σπάσει το καρτέλ ανεπιτυχώς φαίνεται παρά κάτι άλλο.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 28 Ιούλ, 2013 18:40

βρεστε μου τα δυο δεδομενα που χρειαζομαι (τα πραγματικα οχι τα θεωριτικα) και ειμαι και εγω μαζι σας, χωρις αυτα δεν μπορω να εχω αποψη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 28 Ιούλ, 2013 22:55

Μόνο ο πρατηριούχος τα γνωρίζει και δεν πιστεύω ότι θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια.
Όλοι μας υποθέσεις κάνουμε.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 00:25

Nαι υποθεσεις του τυπου τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια!
Βρε ουστ κοπροσκυλα του κερατα,βρυκολακες λαμογια πρατηριουχοι!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 10:30

Αν και ειμαι υπερμαχος του οτι φταιει ΟΛΟ το συστημα για τις τιμές και οχι ΜΟΝΟ οι πρατηριουχοι, σκεφτομουν το εξης.

Οι δυο (??) εταιρειες που παραγουν αεριο απο οπου και να το αγοράσουμε ΤΕΛΙΚΑ απο αυτες τις δυο θα το παρουμε, ειτε με 0,87 ειτε με 0,82 ειτε με ακομα λιγοτερο οποτε πρακτικά σκοτιστικαν για το ποσο πουλιεται τελικά στην αντλια...
Ο ογκος της καταναλωσης ειναι "δεδομενος" αντε κα καναμε ο καθενας μερικά χλμ παραπανω αν - πες - στην Αθηνα ειχε τιμη Βολου...

Οπως και μου ειναι ακατανοητο γιατι αφηνουν το Βολο τοσο φτυνα. Σιγουρα δε τους νοιαζει γιατι σαν περιοχη τι καταναλωση να εχει σε σχεση με την Αθηνα, αλλα δεν παυει να μου ειναι ακατανοητο.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 13:23

fokion δεν φταιει κανενα συστημα γιατι το συστημα ουτος η αλλος ανακαθεν σκ@τα ηταν,φταιει η σκ@τορατσα μας που μην μυριστουμε ευκαιρια βουρρρρρ για την αρπαχτη παμε!
Ειμαι σιγουρος πια μετα απο τις συζητησεις που ειχα με τους πρατηριουχους και απο τις γελοιες δικαιολογιες τους οτι οι εταιριες πουλανε παντου στην ιδια τιμη(και πιο ακριβα αναλογα με το ποσο μακρυα απο το δηυλιστηριο ειναι ο προορισμος!),fokion δεν ειναι μονο ο Βολος που πουλαει φθηνα ειναι καθαρα θεμα σπασιματος η ακομη και μη στησιματος καρτελ και λειτουργει ο ανταγωνισμος πιστευω το γιατι πουλανε πολυ πιο φθηνα στον Βολο στην Κατερινη στην Λαρισα στο Κιλκις στην Βεροια κ.τ.λ,στην Αθηνα και στην Θεσ/νικη το σωματιο των βενζινοπωλων μαλλον ειναι πιο οργανωμενο και στεγανο και μπρος στην οικονομα κανεις δεν ξεφευγει απο την ντιρεκτιβα!
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 15:06

Από την άλλη οι πρατηριούχοι γνωρίζουν ότι αν μπούν σε μια τέτοια κόντρα μεταξύ τους δεν έχει σταματημό.
Ξέρουν ότι ευκαιριακά θα πάρουν κάποιους πελάτες παραπάνω αλλά στο τέλος οι περισσότεροι θα βγουν χαμένοι.

Θυμάμαι τις παλιές εποχές που η Λ.Κλεισθένους στο Γέρακα είχε στη βενζίνα τις πιο φθηνές τιμές στην Αττική.
Ποιός δεν θυμάται τον τότε Πρόεδρο Ασμάτογλου καθημερινά στις τηλεοράσεις να διαφημίζει τα φθηνά καύσιμα για το λαό.
(Τώρα αγόρασε 2-3 πρατήρια αμόμη και τον ξέχασε το λαό.Πήγε με το Κολωνάκι) :D

Στο τέλος από την ανελέητη κόντρα των πρατηριούχων έκλεισαν 2-3 πρατήρια.
Τώρα η Κλεισθένους είναι από τις πιο ακριβές στην Αττική.

Νάστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν ρωγμές στο καρτέλ (πιθανώς όταν ανοίξουν περισσότερα πρατήρια).
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 15:19

Ετσι ακριβος ειναι φιλε papoys γιαυτο και τα παιδια του προεδρου των βενζινοπωλων μου το τονισαν 2-3 φορες "την πατησαμε με την βενζινη και την πουλαμε με δεκαρες κερδος" !
Ρωγμές στο καρτέλ ετσι οπως παει το κολπο θα αργησουμε παααααρα πολυ να δουμε,δεν υπαρχει ρε παιδια κανενα οργανο που να τους συμορφωσει για την συνενοημενη τιμολογιακη τους πολιτικη?
Συνεχεια διαβαζω στο ιντερνετ κατι προστηματα εκατομυριων που ριχνει καποια ΕΕΤΕ η καπος ετσι τελος παντων στις εταιριες κινητης τηλεφωνιας (ενατξη ψιχουλα ηταν τα προστιματα σε σχεση με το τι κερδιζαν!)για εναρμοσμενη κοινη τιμολογιακη πολιτικη και λεω ενας τετοιος οργανισμος δεν υπαρχει να τους τριξει τα δοντια τους καρτελοπρατηριουχους?
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 15:59

"Ρωγμες" οσο η αλυσιδα προμηθειας ειναι δεδομενη χλωμό εως απιθανο να συμβουν.

Οκ - valsam - εχω μια διαφορετική θεωρηση για τις εταιρείες αλλα οκ. το αποτελεσμα μετραει που λενε κι αυτο ειναι τι πληρωνουμε στην αντλια.

και η αντλια στην Αθηνα που ειναι φανταζομαι η μεγαλυτερη σε ογκο λέει 0,829 +++

παππου ο Γερακας ΗΤΑΝ ο φτυνοτερος, απλά κραταει μια μεση τιμη πλεον ( στη βενζινα ).

Καλα και αγια τα καλυβια ( 40 ευρω εβαλα την Κυριακή ) αλλα πραγματικά πιστευω οτι ειναι "μελετημενο" και το ποσο φτυνωτεροι ειναι αυτοι και ποσο ακριβωτεροι οι γειτωνες μας ετσι ωστε να συφαιρει / να μη συφαιρει να πας μεχρι τα καλυβια.
Ακομα κι εμεις που μενουμε Α. Αττικη το πηγαινε ελα επι τουτου, εξανεμιζει την διαφορά.
Προσωπικά θα βαζω ολο το καλοκαιρι εκει μονο και μονο γιατι περναω απεξω ετσι κι αλλιως χωρις να κανω ουτε καν παρακαμψη.

Μονο αν καποις κανει Δικο του πρατηριο και με δικη του εισαγωγη απο δε ξερω κι εγω που, μονο και μονο τοτε πιστευω οτι υπαρχει ελπιδα καποιος να σπασει τη γραμμη....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Τιμές από Θεσσαλονίκη και πάνω.Υπάρχει εξήγηση;

Δημοσίευσηαπό kris0x0 » Δευτ 12 Αύγ, 2013 12:31

Ταξιδεύω αρκετά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, κι έχω παρατηρήσει πως από τη Θεσσαλονίκη και ως τη Δράμα που έχω το πατρικό μου η τιμή δε πέφτει κάτω από τα 88, ειδικά δε στη Δράμα λες και είναι συννενοημένοι οι πρατηριούχοι (εδώ γελάμε) και έχουν όλοι ακριβώς την ίδια τιμή παντού (στα 88λ αυτή τη στιγμή). Από Θεσσαλονίκη και κάτω, με αποκορύφωμα Λάρισα/Βόλο οι τιμές είναι ανθρώπινες (με 73λ γέμισα από Βόλο πριν μερικές ημέρες). Υπάρχει κάποια εξήγηση γι'αυτό; Μπορεί να γίνει κάτι; Προσωπικά όποτε χρειάζομαι αέριο και είναι να κάνω ταξίδι, γεμίζω 5-10ε ίσα ίσα να με βγάλει μέχρι το κοντινότερο φθηνότερο όπως επίσης και δε γεμίζω το άλλο αμάξι που καίει βενζίνη από πρατήρια που έχουν LPG στη Δράμα..
kris0x0

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 81 επισκέπτες