gkazakias έγραψε:Παντα γεμιζω και μηδενιζω το κοντερ. Κανω λοιπον πχ 150 κμ και παω και ξαναγεμιζω. Εχω σημειο αναφορας το γεμισμα και ξερω ποσα λιτρα ειχε μεσα. Τι δεν κανω σωστα?
Μα αν δεν αδειασεις τελειως(να γυρίσει σε βενζινη) να ξερεις ποσα εχεις σιγουρα, δεν μπορεις να ξερεις ποσα εχεις μεσα(μπορει να εκανες καταναλωση 12lt/100 αλλα μπορει να εκανες και 15lt/100). Ασε που θα πρεπει να βαζεις στην ιδια αντλια καθε φορα για να ελαχιστοποιησεις τις απώλειες στον υπολογισμο. Τον εχεις κανει ποτε ετσι τον υπολογισμο ?
gkazakias έγραψε:ΠΧ εχω κανει 100κμ και περιμενω να βαλει καπου 12,5 λιτρα και τελικα μου βαζει 15-16λιτρα(δηλαδη καταναλωση 15-16 λιτρα/100). Τωρα οταν ειμαι αδειος εχω κανει 400κμ και με γεμιζει με 50 λιτρα δηλαδη μεση καταναλωση 12,5/100(λογικο)
Σωστος μεν ο τροπος αλλα για...βενζινη. Δεν ειναι εφαρμόσιμος σε lpg γιατι υπαρχουν πιεσεις στη δεξαμενη και επηρεάζεται το φλοτερ.
Ο ΜΟΝΟΣ-ΣΙΓΟΥΡΟΣ τροπος για να υπολογισεις την καταναλωση σου ειναι απο λαμπακι σε λαμπακι(γεμισμα απο αδειος/χλμ που εκανες αφου σε αλλαξε παλι σε βενζινη). Οχι πως θα το κανεις παντα ετσι αλλα 3-4 φορες επιβαλεται για να ξερεις σιγουρα τι καις