Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό tedd » Δευτ 09 Σεπ, 2013 16:27

Μπορει στην Βουλγαρια και στην Φυρομανία οι τιμες σε βενζινη, υγραεριο να ειναι πιο φτηνες αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αμεση συγκριση καθως και ο μεσος μηνιαιος μισθος ειναι πολυ πιο χαμηλος απο οτι στην Ελλαδα, ρωτηστε και ενα βουλγαρο ποσα λιτρα αντιστοιχει ο μισθος του.
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό dancerman » Δευτ 09 Σεπ, 2013 17:06

tedd έγραψε:Μπορει στην Βουλγαρια και στην Φυρομανία οι τιμες σε βενζινη, υγραεριο να ειναι πιο φτηνες αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αμεση συγκριση καθως και ο μεσος μηνιαιος μισθος ειναι πολυ πιο χαμηλος απο οτι στην Ελλαδα, ρωτηστε και ενα βουλγαρο ποσα λιτρα αντιστοιχει ο μισθος του.

μα δεν αναφερθηκε κανεις στην διαφορα τιμης αλλα στην ποιοτητα του καυσιμου,φυσικο ειναι να εχουν πιο φθηνα καυσιμα απο εμας. Αμα βγαλεις και το καπελο του καρτελ των δεκα λεπτων η διαφορα τιμης μειωνετε αισθητα σε σχεση με βουλγαρια αλλα εδω εχουμε να κανουμε με αρμοστοκους βενζινοπωλες.

Θελω να δω οταν θα εχουν βαλει ολα τ απρατηρια υγραεριο αν θα συνεχισει να υπαρχει καρτελ γιατι μερ αμε τη μερα αυξανονται τα πρατηρια και η πιτα ιδια, θα υπολειτουργουν οπως με τη βενζινη.
dancerman

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 09 Σεπ, 2013 18:09

tedd έγραψε:Μπορει στην Βουλγαρια και στην Φυρομανία οι τιμες σε βενζινη, υγραεριο να ειναι πιο φτηνες αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αμεση συγκριση καθως και ο μεσος μηνιαιος μισθος ειναι πολυ πιο χαμηλος απο οτι στην Ελλαδα, ρωτηστε και ενα βουλγαρο ποσα λιτρα αντιστοιχει ο μισθος του.

Δεν αναφερθηκα στην τιμη αλλα στην ποιοτητα του καυσιμου!
Εκει ομως βλεπεις διαφορα και στην τιμη απο πρατηριο σε πρατηριο,ειδα απο 1,37 λεβα εως και 1,25 (απ΄οπου και εβαλα)12 σεντ του λεβα ειναι 6+ λεπτα του ευρω στο λιτρο διαφορα στο ιδιο χωριο,εκει βλεπεις λειτουργει ο ανταγωνισμος!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τρί 10 Σεπ, 2013 08:41

Το ίδιο ακριβώς έχω παρατηρήσει και εγώ που το χειμώνα που πηγαινοέρχομαι κάθε 10 μέρες Φλώρινα γεμίζω από Σκόπια.Πολύ καλύτερη ποιότητα καυσίμου.Εντάξει το χειμώνα που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι λογικό να πηγαίνει πιο καλά το αμάξι γιατί έχουν περισσότερο προπάνιο στο μείγμα,αλλά και το καλοκαίρι που γέμισα 2 φορές από εκεί πάλι το ίδιο παρατήρησα.Το αυτοκίνητο ήταν πιο ζωηρό κατά την επιτάχυνση.

Βέβαια (για να τα λέμε και όλα) και εκεί τα μεγάλα πρατήρια έχουν την ίδια ακριβώς τιμή όχι μόνο στο υγραέριο αλλά σε όλα τα καύσιμα.Χαμηλότερη τιμή βρίσκεις μόνο σε κάτι ανεξάρτητα.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό sotosav » Τρί 10 Σεπ, 2013 14:15

Βλέποντας ότι γίνεται λόγος για την Βουλγαρία και επειδή δουλεύω σε βενζινάδικο στην Εγνατία, θέλω να πω ότι την φετινή σεζόν το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλγάρων που μπαίνουν , σχεδόν όλοι πλέον, βάζουν πετρέλαιο, προχθές μίλησα με έναν σε λίγα αγγλικά, λίγο παντομίμα και τον ρώτησα , τι έχετε τώρα περισσότερο Βουλγαρία βενζίνη αέριο πετρέλαιο, και μου είπε , ντίζελ ,όλοι πάνε ντίζελ, όταν τον ρώτησα τι γίνεται με το λπγ , λπγ καπουτ, λπγ καπουτ μοτορ μου είπε γελώντας, επίσης και οι έλληνες που βάζουν πετρέλαιο γίνονται συνεχώς και περισσότεροι .
sotosav

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 10 Σεπ, 2013 16:01

Δεν το αμφιβαλω το lpg καπουτ μοτορ ασε να λενε τα μαστορια του φορουμ τα δικα τους(αλλος ενας φιλος πριν μια βδομαδα με RAV4 lpg καπουτ μοτορ προστεθηκε στην λιστα των αλλων τριων φιλων με Ford Maverick lpg καπουτ μοτορ ),το ρισκο το πηρα εν'γνωση μου με την ελπιδα το lpg καπουτ μοτορ να μου ερθει μετα απο καμια 50-60,000 χλμ και ετσι να βγαινουν και τα λεφτα της ζημιας και να εχουν μεινει και μερικα στην τσεπη και για τον παραπανω λογο η μεγαλη μου τσατιλα με τους νταβατζιδες τους πρατηριουχους που εμεις χωνουμε τα λεφτα παιρνουμε το ρισκο αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο λογο ευαισθησιας του αυτοκινητου στις βαλβιδες και τα λαμογια βαζουν το χερι στην τσεπη μας μεσα τοσσο βαθια που στο τελος δεν θα μας εχει μεινει σεντς για να την πληρωσουμε την ζημια αν και ποτε θα μας βγει!
Εγω αλλο προσεξα στην Βουλγαρια για το θεμα που λες για το πετρελαιο φιλε,προσεξα στροφη στο μεθανιο σχεδον σε ολα τα πρατηρια που πωλουν lpg στην Βουλγαρια εχουν και αντλια metaniο δηλ. cng και ειδα καμποσους να γεμιζουν με τιμη 1,80 λεβα το κιλο οπου αν καταλαβα ειναι περιπου 1,8 λιτρα δηλ. 43-50 σεντ του ευρω το λιτρο,απ'οσα διαβαζω με το cng εχεις περιπου 20% μειωμενη ιποδυναμη και μεγαλυτερο βαρος λογο δεξαμενης αλλα δεν παρουσιαζουν τα αυτοκινητα κανενα προβλημα με εδρες-βαλβιδες.
valsam

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 11 Σεπ, 2013 00:00

Ας γράψω κι εγώ ένα σχόλιο βλέπωντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική χωρίς να είμαι πρατηριούχος ή να έχω κάποια σχέση με το εμπόριο καυσίμων κλπ.

Κατ'αρχήν βλέπω κι εγώ ότι κάτι δεν πάει καλά στον νομό όπως και σε άλλους βέβαια. Για όσους τα βάζετε με τους πρατηριοπούχους να σας ρωτήσω κάτι γιατί και τα εταιρικά-ιδιόκτητα πρατήρια δεν διαφοροποιούνται σε τιμή; Γιατί τα ιδιόκτητα έχουν τεράστιες διαφορές στην τιμή από νομό σε νομό; :?: Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στον πρατηριούχο αλλά πρόερχεται από πιο μπροστά στην αλυσιδα; Δεν ξέρω την απάντηση, σκέψεις κάνω. Ελεύθερη καπιταλιστική οικονομία έχουμε και με βάση την προσφορά και ζήτηση δημιουργείτε η τιμή ισορροπίας που πωλείται το προϊόν.

Ας το δούμε όμως και από την πλευρά του πρατηριούχου: Αν κάποιος από εμάς έκανε μια μεγάλη επένδυση είτε με δανεικά είτε (το πιο πιθανό στις μέρες μας λόγω του τραπεζικού συστήματος ) από την τσέπη του και στο κλίμα αστάθειας δεν θα ήθελε να κανει απόσβεση το συντομότερο δυνατό με την ίδια λογική που όσοι βάζουμε υγραέριο κοιτάμε να το κάνουμε απόσβεση το συντομότερο; Σκεφτείτε ότι μπορεί αύριο το πρωί να βγει μια φήμη ή να ψηφιστεί κάτι που να νεκρώσει την αγορά με την μία. Θα αποζημιώσει κανένας τον πρατηριούχο; Όχι βέβαια άρα και αυτός θα κοιτάξει την πάρτη του να κονομίσει όσο πιο πολλά μπορεί στο συντομότερο χρόνο. Για τις περιπτώσεις που την επένδυση την χρηματοδοτούν οι εταιρείες δεν το συζητάω οι πρατηριούχοι του χορεύουν στον ρυθμό που θέλουν οι εταιρείες.

Λύσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας του στυλ φάπες κλωτσιές κλπ τις θεωρώ αστείες. Η μόνη αντίδραση σαν καταναλωτές είναι να διαλέγουμε που δίνουμε τα € μας και σε περίπτωση που λόγω στρέβλωσης της αγοράς δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός υπεύθυνο να επέμβει είναι το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πιο πολύ δεν το συνεχίζω γιατί θα πάει στα πολιτικά η κουβέντα και μάλλον πολύ εκτός θέματος.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dancerman » Τετ 11 Σεπ, 2013 23:48

gakost έγραψε:Ας γράψω κι εγώ ένα σχόλιο βλέπωντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική χωρίς να είμαι πρατηριούχος ή να έχω κάποια σχέση με το εμπόριο καυσίμων κλπ.

Κατ'αρχήν βλέπω κι εγώ ότι κάτι δεν πάει καλά στον νομό όπως και σε άλλους βέβαια. Για όσους τα βάζετε με τους πρατηριοπούχους να σας ρωτήσω κάτι γιατί και τα εταιρικά-ιδιόκτητα πρατήρια δεν διαφοροποιούνται σε τιμή; Γιατί τα ιδιόκτητα έχουν τεράστιες διαφορές στην τιμή από νομό σε νομό; :?: Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στον πρατηριούχο αλλά πρόερχεται από πιο μπροστά στην αλυσιδα; Δεν ξέρω την απάντηση, σκέψεις κάνω. Ελεύθερη καπιταλιστική οικονομία έχουμε και με βάση την προσφορά και ζήτηση δημιουργείτε η τιμή ισορροπίας που πωλείται το προϊόν.

Ας το δούμε όμως και από την πλευρά του πρατηριούχου: Αν κάποιος από εμάς έκανε μια μεγάλη επένδυση είτε με δανεικά είτε (το πιο πιθανό στις μέρες μας λόγω του τραπεζικού συστήματος ) από την τσέπη του και στο κλίμα αστάθειας δεν θα ήθελε να κανει απόσβεση το συντομότερο δυνατό με την ίδια λογική που όσοι βάζουμε υγραέριο κοιτάμε να το κάνουμε απόσβεση το συντομότερο; Σκεφτείτε ότι μπορεί αύριο το πρωί να βγει μια φήμη ή να ψηφιστεί κάτι που να νεκρώσει την αγορά με την μία. Θα αποζημιώσει κανένας τον πρατηριούχο; Όχι βέβαια άρα και αυτός θα κοιτάξει την πάρτη του να κονομίσει όσο πιο πολλά μπορεί στο συντομότερο χρόνο. Για τις περιπτώσεις που την επένδυση την χρηματοδοτούν οι εταιρείες δεν το συζητάω οι πρατηριούχοι του χορεύουν στον ρυθμό που θέλουν οι εταιρείες.

Λύσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας του στυλ φάπες κλωτσιές κλπ τις θεωρώ αστείες. Η μόνη αντίδραση σαν καταναλωτές είναι να διαλέγουμε που δίνουμε τα € μας και σε περίπτωση που λόγω στρέβλωσης της αγοράς δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός υπεύθυνο να επέμβει είναι το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πιο πολύ δεν το συνεχίζω γιατί θα πάει στα πολιτικά η κουβέντα και μάλλον πολύ εκτός θέματος.

κανεις δε λεει φιλε να μην βγαλουν κερδος αλλα οχι με καρτελ, στους αλλους νομους πως λειτουργει κανονικα η αγορα και εδω οχι? Επισης καποια πρατηρια ειναι πολυ παλια και εχουν κανει 10 φορες αποσβεση ως τωρα γτ δεν κατεβαζουν το υγραεριο? Απλως τους βολευει το καρτελ γι αυτο.
dancerman

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό nickp » Δευτ 04 Νοέμ, 2013 20:53

Καλησπερα

Ανατολικα στην εθνικη θεσνικης-μουδανιων μετα το κομβο Θερμης ειναι το γκαζαδικο bp καλπακης.Ενταξει μιλαμε το πρατηριο ισως να ειναι το πιο παρακμιακο που εχω δει στη ζωη μου και το (δωρεαν) πλυσιμο που κανεις οποιος δει το μηχανημα θα παθει την πλακα του.
Το κουλο ειναι οτι εξω στην πινακιδα γραφει 0,912 και μεσα στη μανικα εχει 0,901.Τον ρωτησα γιατι και δεν μου απαντησε. :D
Το εχει δει καποιος? Παντως η τιμη του ειναι στις φτηνοτερες στη θεσνικη και ποιοτικως μια χαρα μου φανηκε
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 04 Νοέμ, 2013 21:48

nickp έγραψε:Καλησπερα

Ανατολικα στην εθνικη θεσνικης-μουδανιων μετα το κομβο Θερμης ειναι το γκαζαδικο bp καλπακης.Ενταξει μιλαμε το πρατηριο ισως να ειναι το πιο παρακμιακο που εχω δει στη ζωη μου και το (δωρεαν) πλυσιμο που κανεις οποιος δει το μηχανημα θα παθει την πλακα του.
Το κουλο ειναι οτι εξω στην πινακιδα γραφει 0,912 και μεσα στη μανικα εχει 0,901.Τον ρωτησα γιατι και δεν μου απαντησε. :D
Το εχει δει καποιος? Παντως η τιμη του ειναι στις φτηνοτερες στη θεσνικη και ποιοτικως μια χαρα μου φανηκε

Τα εχουμε ξαναπει για τον συγκεκριμενο!
Αυτο με την ακριβοτερη τιμη πινακιδας και την φθηνοτερη στην αντλια στο συγκεκριμενο πρατηριο εχει καιρο που γινετε και μαλιστα αναπροσαρμοζετε αναλογα οταν αλλαζουν οι τιμες αλλα παντα υπαρχει αυτη η διαφορα!
Εσυ γιατι λες δηλ. τι περναει απ΄το μυαλο σου στο γιατι ο συγκεκριμενος πρατηριουχος εχει στην πινακιδα 0,912 και μεσα στη μανικα εχει 0,901?
Αυτο που σκεφτεσαι-σκεφτομαι και καθε νοημον ανθρωπος θα σκεφτοταν ως απαντηση ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη στο αν υπαρχει καρτελ και πια ειναι η δυναμη αυτου του καρτελ!!!!
Που ακουστηκε αυτο,να εχω φθηνοτερη τιμη και αντι να την διαφημιζω να το κραταω μυστικο και επιτηδες να βαζω στην μεγαλη πινακιδα ακριβοτερη τιμη!!!!!!!!

Η απαντηση φιλε στο ερωτημα σου ειναι γιατι του εχουν δωσει περιθωρειο να ειναι 1 λεπτο φθηνοτερος απ'ολους τους αλλους γιατι ειναι εκει που ειναι και ειναι και ετσι οπως ειναι το πρατηριο(στο πιο απομακρυσμενο χωριο της Αλβανιας πιστευω οτι τα πρατηρια πιο συγχρονα θα ειναι!)και αυτος ειπε να το ριξει και αλλο ενα λεπτο αλλα χεζεται μην το μαθει το καρτελ και τον κανει ντα!
Εγω μονο σε αυτον βαζω οχι για την διαφορα(σιγα τα ωα δηλ. 35 λιτρα=70 σεντ στο γεμισμα) αλλα γιατι ειναι ο πιο φθηνος και υποσχεθηκα στον ευτο μου οτι στο νταβαντζιλικη δεν θα ενδοσω!
Την ιδια ερωτηση του εκανα και εγω του Καλπακη για το γιατι συμβαινει αυτο με την πινακιδα την πρωτη φωρα που πηγα και μου απαντησε με λιγα λογια αλλα με πολυ νοημα,αφηνοντας μου να ενοηθει οτι υπηρχαν μεγαλυτερες δυναμεις που γινοταν αυτο με την πινακιδα ,μετα απο λιγο καιρο πρωσπαθησα να τον πλησιασω για να μαθω περισσοτερα αλλα οσο περισσοτερα ρωτουσα τοσο μου την εκανε γυριστη την δουλεια και αρνηθηκε τα οσα μου ειπε την πρωτη φορα,δεν εγκατελειψα την προσπαθεια ομως και του εκανα μια προταση που πιστευα οτι δεν θα μπορουσε να αρνηθει και οτι ετσι θα εσπαγε το καρτελ!
Του προτεινα να κανει μια ειδικη τιμη στα μελη του φορουμ,οπως δηλ. θα εκανε σε στολο αυτοκινητων εταιριας,δηλ. αν οργανονωμασταν εδω μεσα στο φορουμ και οσοι μενουμε ανατολικα και βολευε το δρομολογιο να βαζαμε απο αυτον,δηλ.να του εδινα 20-30-40 αυτοκινητα πινακιδες ονοματα κ.τ.λ και να μας εδινε π.χ 5 λεπτα φθηνοτερη τιμη λιτρου(δηλ. τριχες σε σχεση με τα 20 λεπτα διαφορας Θεσ/νικης-Βολου αλλα θα ηταν μια αρχη!)!
Η απαντηση του ηταν για πολυ γελιο,τον επιασε μουγκαμαρα κατι σαν οχι,οχι,οχι σιγανομουρμουρισε και πηγε και κρυφτικε στο γραφειο(γραφειο να το κανει ο θεος!).
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες