tedd έγραψε:Μπορει στην Βουλγαρια και στην Φυρομανία οι τιμες σε βενζινη, υγραεριο να ειναι πιο φτηνες αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αμεση συγκριση καθως και ο μεσος μηνιαιος μισθος ειναι πολυ πιο χαμηλος απο οτι στην Ελλαδα, ρωτηστε και ενα βουλγαρο ποσα λιτρα αντιστοιχει ο μισθος του.
tedd έγραψε:Μπορει στην Βουλγαρια και στην Φυρομανία οι τιμες σε βενζινη, υγραεριο να ειναι πιο φτηνες αλλα δεν μπορουμε να κανουμε αμεση συγκριση καθως και ο μεσος μηνιαιος μισθος ειναι πολυ πιο χαμηλος απο οτι στην Ελλαδα, ρωτηστε και ενα βουλγαρο ποσα λιτρα αντιστοιχει ο μισθος του.
gakost έγραψε:Ας γράψω κι εγώ ένα σχόλιο βλέπωντας τα πράγματα από μια άλλη οπτική χωρίς να είμαι πρατηριούχος ή να έχω κάποια σχέση με το εμπόριο καυσίμων κλπ.
Κατ'αρχήν βλέπω κι εγώ ότι κάτι δεν πάει καλά στον νομό όπως και σε άλλους βέβαια. Για όσους τα βάζετε με τους πρατηριοπούχους να σας ρωτήσω κάτι γιατί και τα εταιρικά-ιδιόκτητα πρατήρια δεν διαφοροποιούνται σε τιμή; Γιατί τα ιδιόκτητα έχουν τεράστιες διαφορές στην τιμή από νομό σε νομό;Μήπως τελικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στον πρατηριούχο αλλά πρόερχεται από πιο μπροστά στην αλυσιδα; Δεν ξέρω την απάντηση, σκέψεις κάνω. Ελεύθερη καπιταλιστική οικονομία έχουμε και με βάση την προσφορά και ζήτηση δημιουργείτε η τιμή ισορροπίας που πωλείται το προϊόν.
Ας το δούμε όμως και από την πλευρά του πρατηριούχου: Αν κάποιος από εμάς έκανε μια μεγάλη επένδυση είτε με δανεικά είτε (το πιο πιθανό στις μέρες μας λόγω του τραπεζικού συστήματος ) από την τσέπη του και στο κλίμα αστάθειας δεν θα ήθελε να κανει απόσβεση το συντομότερο δυνατό με την ίδια λογική που όσοι βάζουμε υγραέριο κοιτάμε να το κάνουμε απόσβεση το συντομότερο; Σκεφτείτε ότι μπορεί αύριο το πρωί να βγει μια φήμη ή να ψηφιστεί κάτι που να νεκρώσει την αγορά με την μία. Θα αποζημιώσει κανένας τον πρατηριούχο; Όχι βέβαια άρα και αυτός θα κοιτάξει την πάρτη του να κονομίσει όσο πιο πολλά μπορεί στο συντομότερο χρόνο. Για τις περιπτώσεις που την επένδυση την χρηματοδοτούν οι εταιρείες δεν το συζητάω οι πρατηριούχοι του χορεύουν στον ρυθμό που θέλουν οι εταιρείες.
Λύσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας του στυλ φάπες κλωτσιές κλπ τις θεωρώ αστείες. Η μόνη αντίδραση σαν καταναλωτές είναι να διαλέγουμε που δίνουμε τα € μας και σε περίπτωση που λόγω στρέβλωσης της αγοράς δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός υπεύθυνο να επέμβει είναι το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πιο πολύ δεν το συνεχίζω γιατί θα πάει στα πολιτικά η κουβέντα και μάλλον πολύ εκτός θέματος.
nickp έγραψε:Καλησπερα
Ανατολικα στην εθνικη θεσνικης-μουδανιων μετα το κομβο Θερμης ειναι το γκαζαδικο bp καλπακης.Ενταξει μιλαμε το πρατηριο ισως να ειναι το πιο παρακμιακο που εχω δει στη ζωη μου και το (δωρεαν) πλυσιμο που κανεις οποιος δει το μηχανημα θα παθει την πλακα του.
Το κουλο ειναι οτι εξω στην πινακιδα γραφει 0,912 και μεσα στη μανικα εχει 0,901.Τον ρωτησα γιατι και δεν μου απαντησε.![]()
Το εχει δει καποιος? Παντως η τιμη του ειναι στις φτηνοτερες στη θεσνικη και ποιοτικως μια χαρα μου φανηκε
Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες
|
|
|