antoin114 έγραψε:Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...
Επειδή η φημολογία του τίτλου του νήματος δεν είναι επίσημη, αλλά κατευθυνόμενη, μπορεί το ΥπΟικ να μην το είχε σκεφτεί καν αλλά να τους άνοιξε η όρεξη τώρα...Την Πέμπτη που είδα τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν δεν υπήρχε τίποτα για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί αρχίσαν ένας ένας να το δημοσιεύει. Με πήρε μάλιστα ένας φίλος μου στη δουλειά να μου πει ότι το άκουσε στο ράδιο...
Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg? Όχι, είναι φημολογία...
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει? Όχι...
Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι
Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον καθένα μας:
Το ζητούμενο για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης είναι να κερδίσει χρήματα μεσομακροπρόθεσμα. Αυτό γίνεται από την 1η μέρα που έχεις αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης.
Από τη στιγμή που δεχόμαστε όλοι ότι η τιμή της βενζίνης θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του lpg, η απόσβεση είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αν όμως αυτό συμβεί σε 20.000 km ή σε 60.000 μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποδοτική είναι η επένδυση.
Το αυτοκίνητό μου έχει αυτή τη στιγμή κατανάλωση βενζίνης 7.5 lt/100 km και με τα km που κάνω θα έκανα απόσβεση σε 20000 km περίπου, με σημερινές τιμές lpg (0.89) και βενζίνης (1.72).
Αν η αύξηση μετακυλίσει την τιμή του lpg sto 1.05, δηλαδή 16 λεπτά αύξηση, η απόσβεση θα γίνει σε 28400 km.
Αν πάει στο 1.15 που είδα σε αρκετά sites, η απόσβεση πάει στα 38400 km.
Αν πάει στο 1.25 απόσβεση στα 60000 km!
Όλα τα σενάρια έγιναν με την υπόθεση ότι η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή στο 1.72.
Επιπλέον έτρεξα και σενάρια με την τιμή της βενζίνης να αυξάνει.
Αν θεωρηθεί ότι η βενζίνη πηγαίνει στο 1.85 και το lpg στο 1.2... Η απόσβεση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα 32000 km
ενώ σε περίπτωση που η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι μεγαλύτερη και πάει στα 2 ευρώ το λίτρο (αρκετά πιθανό σενάριο) με το lpg στο 1.2, η απόσβεση επιτυγχάνεται στα 23.000 km.
Στους παραπάνω υπολογισμούς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή της βενζίνης... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο![]()
Γνωρίζω λοιπόν ότι με συμφέρει η μετατροπή όπως και να έχει, ακόμα και με αύξηση της τιμής του lpg στο 1.25. Παρόλα αυτά, αν είναι να αποσβέσω το κόστος εγκατάστασης σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σκεφτώ ξανά αν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί δεν μου περισσεύουν τα 1000 ευρώ της εγκατάστασης.
Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή κίνηση. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το παραπάνω παραλήρημα...
antoin114 έγραψε:Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...
Επειδή η φημολογία του τίτλου του νήματος δεν είναι επίσημη, αλλά κατευθυνόμενη, μπορεί το ΥπΟικ να μην το είχε σκεφτεί καν αλλά να τους άνοιξε η όρεξη τώρα...Την Πέμπτη που είδα τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν δεν υπήρχε τίποτα για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί αρχίσαν ένας ένας να το δημοσιεύει. Με πήρε μάλιστα ένας φίλος μου στη δουλειά να μου πει ότι το άκουσε στο ράδιο...
Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg? Όχι, είναι φημολογία...
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει? Όχι...
Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πιεστεί το ΥπΟικ να δώσει απαντήσεις αν όντως υπάρχει σχέδιο για αυτό και να δηλωθεί επίσημα το τι πρόκειται να γίνει.
Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον καθένα μας:
Το ζητούμενο για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης είναι να κερδίσει χρήματα μεσομακροπρόθεσμα. Αυτό γίνεται από την 1η μέρα που έχεις αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης.
Από τη στιγμή που δεχόμαστε όλοι ότι η τιμή της βενζίνης θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του lpg, η απόσβεση είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αν όμως αυτό συμβεί σε 20.000 km ή σε 60.000 μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποδοτική είναι η επένδυση.
Το αυτοκίνητό μου έχει αυτή τη στιγμή κατανάλωση βενζίνης 7.5 lt/100 km και με τα km που κάνω θα έκανα απόσβεση σε 20000 km περίπου, με σημερινές τιμές lpg (0.89) και βενζίνης (1.72).
Αν η αύξηση μετακυλίσει την τιμή του lpg sto 1.05, δηλαδή 16 λεπτά αύξηση, η απόσβεση θα γίνει σε 28400 km.
Αν πάει στο 1.15 που είδα σε αρκετά sites, η απόσβεση πάει στα 38400 km.
Αν πάει στο 1.25 απόσβεση στα 60000 km!
Όλα τα σενάρια έγιναν με την υπόθεση ότι η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή στο 1.72.
Επιπλέον έτρεξα και σενάρια με την τιμή της βενζίνης να αυξάνει.
Αν θεωρηθεί ότι η βενζίνη πηγαίνει στο 1.85 και το lpg στο 1.2... Η απόσβεση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα 32000 km
ενώ σε περίπτωση που η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι μεγαλύτερη και πάει στα 2 ευρώ το λίτρο (αρκετά πιθανό σενάριο) με το lpg στο 1.2, η απόσβεση επιτυγχάνεται στα 23.000 km.
Στους παραπάνω υπολογισμούς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή της βενζίνης... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο![]()
Γνωρίζω λοιπόν ότι με συμφέρει η μετατροπή όπως και να έχει, ακόμα και με αύξηση της τιμής του lpg στο 1.25. Παρόλα αυτά, αν είναι να αποσβέσω το κόστος εγκατάστασης σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σκεφτώ ξανά αν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί δεν μου περισσεύουν τα 1000 ευρώ της εγκατάστασης.
Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή κίνηση. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας.
Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το παραπάνω παραλήρημα...
gianis1971 έγραψε:φίλε μου να περιμένεις ή κοίτα για πετρελαιοκίνητο,
έχεις ξεχάσει στους υπολογισμούς σου ότι θα έχεις με το υγραέριο αυξημένη κατανάλωση 10 με 15 τοις εκατό σε σχέση με τη βενζίνη
valsam έγραψε:Ειμαι σιγουρος οτι στο μετρο της αυξησης του φορου στο lpg δεν υπαρχει γυριστη,ηρθε για να μεινει γιατι απλα δεν υπαρχει εναλακτικη λυση,σου λεει η βενζινη η υγραεριο η πετρελαιο εγω τους φορους θα τους παρω,δεν παιζει η περιπτωση της εστιασης που την εκαναν γυριστη μιας και τα εσοδα ηταν ελαχιστα μετα την επιβολη του 23% αφου κανεις δεν εκοβε αποδηξη,γυριστη παιζει σιγουρα απο του χρονου στο πετρελαιο θερμανσης μιας και τα εσοδα πιστευω οτι θα ειναι πεσμενα τουλαχιστον κατα 70% οπως επισης στα ποτα και τσιγαρα γιατι με την συνεχβη αυξηση των φορων εχουν χαθει πολλα δις. απο λαθρεμποριο και μειωση καταναλωσης!
Μονο τραγικη μπορω να χαρακτηρισω την κατασταση της Ελλαδας οπου γνωριζουν ολοι το αποτελεσμα (δηλ. οτι δεν προκειτε να βαλουν χρηματα στα ταμεια)και παρολου αυτο συνεχιζουν το ιδιο βιολι,αυτο μου λεει εδω και καιρο οτι εφτασε το τελος του παραμυθιου,και προσπαθουν να ξεγελασουν(κερδισουν χρονο)τους Ευρωπαιους με το οτι να ετσι θα μαζεψω λεφτα που μονο γελια τους προκαλει αλλα και αυτοι κανουν το κοροιδο απο την μερια τους για να κερδισουν χρονο για να θωρακισθουν στο σουτι της Ελλαδας απο το ευρω!
Μην βαζετε αεριο μην βαζετε βενζινη,παρτε μακαρονια και κονσερβες γιατι με τα τελευταια μετρα οποιος εχει μυαλο καταλαβαινει τι θα επακολουθησει,το να μην μπορω να παω στην δουλεια μου γιατι οσο θα εβγαζα θα το καψω σε βενζινη και αρα τζαμπα πηγα και δουλεψα τι μου λεει,οτι δεν θα εχω ουτε να φαω ουτε να πληρωσω το ρευμα ουτε να ταισω την οικογενεια μου και φυσικα ουτε να ζεσταθω,τα μωρακια μολις αρχισουν και κλαινε απο το κρυο και την πεινα τι θα κανουμε εμεις σαν γονεις δεν θα παρουμε κεφαλια νομιζετε?
Του Αγ.Δημητριου ξεκινανε τα κρυα,δικη μου αποψη αλλα μεχρι τα Χριστουγενα θα εχουν αλλαξει παρα πολλα!!!!!
stkamos έγραψε:Τα πρατηρια αυτη την στιγμη τραβανε το μεγαλυτερο ζορι.Εχουν επενδυσει τεραστια ποσα και τα περισσοτερα δεν εχουν κανει ακομα αποσβεση καν.Απο Δευτερα εγκαταστατες και πρατηριουχοι θα πιεσουν οσο μπορουν το υπουργειο, μιας και το μετρο θα φερει περισσοτερη ζημια απο οτι κερδος για το κρατος.Αλλα για να το πιεσουν θα πρεπει να ανακοινωσει και κατι.Γιατι μεχρι στιγμης δεν προκυπτει κατι επισημο μεσα απο το υπουργειο.Παντως αυτο που πιστευω εγω,ειναι οτι οι τιμες των καυσιμων θα κατασταλαξουν στο 1.05 το lpg και 2€ η βενζινη.Αυτο ακουω πλεον απο τα περισσοτερα πρατηρια...Μας βλεπω με ποδηλατο...
Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 95 επισκέπτες
|
|
|