Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό larry » Σάβ 29 Σεπ, 2012 21:26

παιδιά δεν χρειάζεται πανικός.εγώ εγκατέστησα το υγραέριο 2 μέρες πριν διαρρέυσουν τα "νέα μέτρα" αλλά και πάλι δεν ξενερώνω..ακόμη και να αυξηθεί το lpg θα έχει πάντα μεγάλη διαφορά από την βενζίνη οπότε δεν συντρέχει λόγος πανικού..ακόμη και ψυχολογικά να το δεις είναι αλλιώς να βάζεις καύσιμο με 1.10-1.20 που υποτίθεται ότι θα πάει το lpg και αλλιώς με 1.9-2.0 ευρώ που φλερτάρει συνεχώς η βενζίνη.Η απόσβεση θα αργήσει λίγο περισσότερο αλλά είναι μεγάλο πράγμα να μην έχεις τον βραχνά της βενζίνης που την πληρώνουμε για χρυσάφι...
larry

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Σάβ 29 Σεπ, 2012 21:53

Αυτό το 1.10 - 1.20 πως βγαίνει; Με τιμή 0,9 μεσο ορο σήμερα + 0,16(περιλαμβανομένου του ΦΠΑ) με το ζόρι φτάνει 1,06.... Το ζουμί είναι να ρίξουν το κέρδος οι πρατηριούχοι, ειδάλλως και αυτοί θα χάσουν απο τη μειωση των γεμισμάτων
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό antoin114 » Σάβ 29 Σεπ, 2012 22:06

Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...

Επειδή η φημολογία του τίτλου του νήματος δεν είναι επίσημη, αλλά κατευθυνόμενη, μπορεί το ΥπΟικ να μην το είχε σκεφτεί καν αλλά να τους άνοιξε η όρεξη τώρα...Την Πέμπτη που είδα τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν δεν υπήρχε τίποτα για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί αρχίσαν ένας ένας να το δημοσιεύει. Με πήρε μάλιστα ένας φίλος μου στη δουλειά να μου πει ότι το άκουσε στο ράδιο...
Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg? Όχι, είναι φημολογία...
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει? Όχι...
Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πιεστεί το ΥπΟικ να δώσει απαντήσεις αν όντως υπάρχει σχέδιο για αυτό και να δηλωθεί επίσημα το τι πρόκειται να γίνει.

Επειδή λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος για τον καθένα μας:

Το ζητούμενο για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης είναι να κερδίσει χρήματα μεσομακροπρόθεσμα. Αυτό γίνεται από την 1η μέρα που έχεις αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης.

Από τη στιγμή που δεχόμαστε όλοι ότι η τιμή της βενζίνης θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του lpg, η απόσβεση είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αν όμως αυτό συμβεί σε 20.000 km ή σε 60.000 μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποδοτική είναι η επένδυση.

Το αυτοκίνητό μου έχει αυτή τη στιγμή κατανάλωση βενζίνης 7.5 lt/100 km και με τα km που κάνω θα έκανα απόσβεση σε 20000 km περίπου, με σημερινές τιμές lpg (0.89) και βενζίνης (1.72).
:arrow: Αν η αύξηση μετακυλίσει την τιμή του lpg sto 1.05, δηλαδή 16 λεπτά αύξηση, η απόσβεση θα γίνει σε 28400 km.
:arrow: Αν πάει στο 1.15 που είδα σε αρκετά sites, η απόσβεση πάει στα 38400 km.
:arrow: Αν πάει στο 1.25 απόσβεση στα 60000 km!
:!: Όλα τα σενάρια έγιναν με την υπόθεση ότι η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή στο 1.72.

Επιπλέον έτρεξα και σενάρια με την τιμή της βενζίνης να αυξάνει.
:arrow: Αν θεωρηθεί ότι η βενζίνη πηγαίνει στο 1.85 και το lpg στο 1.2... Η απόσβεση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα 32000 km
:arrow: ενώ σε περίπτωση που η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι μεγαλύτερη και πάει στα 2 ευρώ το λίτρο (αρκετά πιθανό σενάριο) με το lpg στο 1.2, η απόσβεση επιτυγχάνεται στα 23.000 km.

Στους παραπάνω υπολογισμούς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή της βενζίνης... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο ;)

Γνωρίζω λοιπόν ότι με συμφέρει η μετατροπή όπως και να έχει, ακόμα και με αύξηση της τιμής του lpg στο 1.25. Παρόλα αυτά, αν είναι να αποσβέσω το κόστος εγκατάστασης σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σκεφτώ ξανά αν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί δεν μου περισσεύουν τα 1000 ευρώ της εγκατάστασης.

Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή κίνηση. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε το παραπάνω παραλήρημα...
Τελευταία επεξεργασία από antoin114 και Σάβ 29 Σεπ, 2012 23:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
antoin114

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 29 Σεπ, 2012 22:23

antoin114 έγραψε:Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...

Επειδή η φημολογία του τίτλου του νήματος δεν είναι επίσημη, αλλά κατευθυνόμενη, μπορεί το ΥπΟικ να μην το είχε σκεφτεί καν αλλά να τους άνοιξε η όρεξη τώρα...Την Πέμπτη που είδα τα πρώτα μέτρα που διέρρευσαν δεν υπήρχε τίποτα για αύξηση του ΕΦΚ στο lpg. Την Παρασκευή από τις 10 το πρωί αρχίσαν ένας ένας να το δημοσιεύει. Με πήρε μάλιστα ένας φίλος μου στη δουλειά να μου πει ότι το άκουσε στο ράδιο...
Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι

Το ζητούμενο για κάποιον που σκέφτεται να εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης είναι να κερδίσει χρήματα μεσομακροπρόθεσμα. Αυτό γίνεται από την 1η μέρα που έχεις αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης.

Από τη στιγμή που δεχόμαστε όλοι ότι η τιμή της βενζίνης θα είναι πάντα μεγαλύτερη από του lpg, η απόσβεση είναι σίγουρο ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Αν όμως αυτό συμβεί σε 20.000 km ή σε 60.000 μπορεί να επηρεάσει το πόσο αποδοτική είναι η επένδυση.

Το αυτοκίνητό μου έχει αυτή τη στιγμή κατανάλωση βενζίνης 7.5 lt/100 km και με τα km που κάνω θα έκανα απόσβεση σε 20000 km περίπου, με σημερινές τιμές lpg (0.89) και βενζίνης (1.72).
:arrow: Αν η αύξηση μετακυλίσει την τιμή του lpg sto 1.05, δηλαδή 16 λεπτά αύξηση, η απόσβεση θα γίνει σε 28400 km.
:arrow: Αν πάει στο 1.15 που είδα σε αρκετά sites, η απόσβεση πάει στα 38400 km.
:!: Όλα τα σενάρια έγιναν με την υπόθεση ότι η τιμή της βενζίνης θα παραμείνει σταθερή στο 1.72.

:arrow: Αν θεωρηθεί ότι η βενζίνη πηγαίνει στο 1.85 και το lpg στο 1.2... Η απόσβεση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει στα 32000 km
:arrow: ενώ σε περίπτωση που η αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι μεγαλύτερη και πάει στα 2 ευρώ το λίτρο (αρκετά πιθανό σενάριο) με το lpg στο 1.2, η απόσβεση επιτυγχάνεται στα 23.000 km.

Στους παραπάνω υπολογισμούς θεωρώ ότι δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή της βενζίνης... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μάλλον είναι το πιο πιθανό σενάριο ;)

Γνωρίζω λοιπόν ότι με συμφέρει η μετατροπή όπως και να έχει, ακόμα και με αύξηση της τιμής του lpg στο 1.25. Παρόλα αυτά, αν είναι να αποσβέσω το κόστος εγκατάστασης σε 2-3 χρόνια θα χρειαστεί να το σκεφτώ ξανά αν θα το κάνω. Κι αυτό γιατί δεν μου περισσεύουν τα 1000 ευρώ της εγκατάστασης.

Μάλλον θα αναβάλλω την εγκατάσταση για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή κίνηση. Θα ήθελα όμως και την γνώμη σας.

Έχεις κάνει μια πολύ ισορροπημένη σκέψη και έχεις καταλήξει σε μια καλή απόφαση.
Φίλε μου δεν είναι αυτό το νήμα που τους έδωσε όμως την ιδέα...Λές ο Τόμσεν και ο Στουρνάρης να διαβάζουν εδω μέσα; :lol:
Είναι η αλητεία που έχουμε μπλέξει και η ιδέα κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες από όσο ξέρω..

Είναι τόσο αλήτες που εάν δούν τώρα που δεν πουλιέται δράμι πετρέλαιο θέρμανσης ή οτιδήποτε άλλο...να θέσουν ΕΦΚ ακόμα και στα ξύλα που πωλούνται από τις μάντρες ή και βενζινάδικα τώρα τελευταία..
Θα βάλουν και από 5 μαντραχαλέους στις καθόδους Πάρνηθα , Υμηττό, Πεντέλη , Χορτιάτη, Σέιχ Σου, πάρκα και οτι άλλο , για την παράνομη υλοτομία και όποιον πιάνουν θα ρίχνουν πρόστιμο και στα 3σέγγονά του για να ξεπληρωθεί η κλεψιά όλων των παγκοσμιοτρομοκρατών τύπου τρόικας και ντόπιων συμμοριτών για να καλοπερνούν τα κωλόπαιδιά τους και οι ίδιοι.Για αυτό γίνεται όλη η δουλειά...
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 29 Σεπ, 2012 23:55

Ειμαι σιγουρος οτι στο μετρο της αυξησης του φορου στο lpg δεν υπαρχει γυριστη,ηρθε για να μεινει γιατι απλα δεν υπαρχει εναλακτικη λυση,σου λεει η βενζινη η υγραεριο η πετρελαιο εγω τους φορους θα τους παρω,δεν παιζει η περιπτωση της εστιασης που την εκαναν γυριστη μιας και τα εσοδα ηταν ελαχιστα μετα την επιβολη του 23% αφου κανεις δεν εκοβε αποδηξη,γυριστη παιζει σιγουρα απο του χρονου στο πετρελαιο θερμανσης μιας και τα εσοδα πιστευω οτι θα ειναι πεσμενα τουλαχιστον κατα 70% οπως επισης στα ποτα και τσιγαρα γιατι με την συνεχβη αυξηση των φορων εχουν χαθει πολλα δις. απο λαθρεμποριο και μειωση καταναλωσης!
Μονο τραγικη μπορω να χαρακτηρισω την κατασταση της Ελλαδας οπου γνωριζουν ολοι το αποτελεσμα (δηλ. οτι δεν προκειτε να βαλουν χρηματα στα ταμεια)και παρολου αυτο συνεχιζουν το ιδιο βιολι,αυτο μου λεει εδω και καιρο οτι εφτασε το τελος του παραμυθιου,και προσπαθουν να ξεγελασουν(κερδισουν χρονο)τους Ευρωπαιους με το οτι να ετσι θα μαζεψω λεφτα που μονο γελια τους προκαλει αλλα και αυτοι κανουν το κοροιδο απο την μερια τους για να κερδισουν χρονο για να θωρακισθουν στο σουτι της Ελλαδας απο το ευρω!
Μην βαζετε αεριο μην βαζετε βενζινη,παρτε μακαρονια και κονσερβες γιατι με τα τελευταια μετρα οποιος εχει μυαλο καταλαβαινει τι θα επακολουθησει,το να μην μπορω να παω στην δουλεια μου γιατι οσο θα εβγαζα θα το καψω σε βενζινη και αρα τζαμπα πηγα και δουλεψα τι μου λεει,οτι δεν θα εχω ουτε να φαω ουτε να πληρωσω το ρευμα ουτε να ταισω την οικογενεια μου και φυσικα ουτε να ζεσταθω,τα μωρακια μολις αρχισουν και κλαινε απο το κρυο και την πεινα τι θα κανουμε εμεις σαν γονεις δεν θα παρουμε κεφαλια νομιζετε?
Του Αγ.Δημητριου ξεκινανε τα κρυα,δικη μου αποψη αλλα μεχρι τα Χριστουγενα θα εχουν αλλαξει παρα πολλα!!!!!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gianis1971 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 00:34

antoin114 έγραψε:Εγώ πάντως είχα ραντεβού για εγκατάσταση συστήματος στο αυτοκίνητό μου την Τρίτη που μας έρχεται και ξενέρωσα απίστευτα με όλη αυτή τη φημολογία...

Οι εγκαταστάτες πλήττονται περισσότερο από όλους, μπαίνοντας όμως στο ίδιο παιχνίδι να απαντούν σε ένα θέμα σε κάποιο φόρουμ στο διαδίκτυο δεν γίνεται τίποτα παρά να χάνεται χρόνος. Εγώ ως καταναλωτής, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να πιεστεί το ΥπΟικ να δώσει απαντήσεις αν όντως υπάρχει σχέδιο για αυτό και να δηλωθεί επίσημα το τι πρόκειται να γίνει.

φίλε μου να περιμένεις ή κοίτα για πετρελαιοκίνητο,
έχεις ξεχάσει στους υπολογισμούς σου ότι θα έχεις με το υγραέριο αυξημένη κατανάλωση 10 με 15 τοις εκατό σε σχέση με τη βενζίνη
gianis1971

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό stkamos » Κυρ 30 Σεπ, 2012 00:43

Τα πρατηρια αυτη την στιγμη τραβανε το μεγαλυτερο ζορι.Εχουν επενδυσει τεραστια ποσα και τα περισσοτερα δεν εχουν κανει ακομα αποσβεση καν.Απο Δευτερα εγκαταστατες και πρατηριουχοι θα πιεσουν οσο μπορουν το υπουργειο, μιας και το μετρο θα φερει περισσοτερη ζημια απο οτι κερδος για το κρατος.Αλλα για να το πιεσουν θα πρεπει να ανακοινωσει και κατι.Γιατι μεχρι στιγμης δεν προκυπτει κατι επισημο μεσα απο το υπουργειο.Παντως αυτο που πιστευω εγω,ειναι οτι οι τιμες των καυσιμων θα κατασταλαξουν στο 1.05 το lpg και 2€ η βενζινη.Αυτο ακουω πλεον απο τα περισσοτερα πρατηρια...Μας βλεπω με ποδηλατο...
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό antoin114 » Κυρ 30 Σεπ, 2012 00:59

gianis1971 έγραψε:φίλε μου να περιμένεις ή κοίτα για πετρελαιοκίνητο,
έχεις ξεχάσει στους υπολογισμούς σου ότι θα έχεις με το υγραέριο αυξημένη κατανάλωση 10 με 15 τοις εκατό σε σχέση με τη βενζίνη

Για diesel δυστυχώς δεν παίζει γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Δεν υπάρχουν χρηματοδοτικά αν δεν δώσεις 5-6 χιλιάρικα προκαταβολή+απόσυρση και πάλι τα επιτόκιά τους για δόσεις είναι τοκογλυφικά. Για να πάρεις νέο αυτοκίνητο το πληρώνεις διπλό, για να πάρεις μεταχειρισμένο diesel δεν υπάρχει γιατί δεν τα πουλάνε...

Aυτή τη συζήτηση για τα diesel ότι είναι καλύτερα δεν την καταλαβαίνω. Μπορεί να έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τη βενζίνη, αλλά καλύτερο για την τσέπη δεν είναι σίγουρα πάντως... Ότι γλυτώνεις σε καύσιμα τα δίνεις αλλού...

Οι υπολογισμοί είναι σωστοί γιατί αυθαίρετα λαμβάνω υπόψη 20% επιπλέον κατανάλωση lpg, δηλαδή 9 lt/100 km, αν δεν υπήρχε κι αυτό η απόσβεση θα γινόταν γρηγορότερα.
antoin114

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό prometheas » Κυρ 30 Σεπ, 2012 01:28

valsam έγραψε:Ειμαι σιγουρος οτι στο μετρο της αυξησης του φορου στο lpg δεν υπαρχει γυριστη,ηρθε για να μεινει γιατι απλα δεν υπαρχει εναλακτικη λυση,σου λεει η βενζινη η υγραεριο η πετρελαιο εγω τους φορους θα τους παρω,δεν παιζει η περιπτωση της εστιασης που την εκαναν γυριστη μιας και τα εσοδα ηταν ελαχιστα μετα την επιβολη του 23% αφου κανεις δεν εκοβε αποδηξη,γυριστη παιζει σιγουρα απο του χρονου στο πετρελαιο θερμανσης μιας και τα εσοδα πιστευω οτι θα ειναι πεσμενα τουλαχιστον κατα 70% οπως επισης στα ποτα και τσιγαρα γιατι με την συνεχβη αυξηση των φορων εχουν χαθει πολλα δις. απο λαθρεμποριο και μειωση καταναλωσης!
Μονο τραγικη μπορω να χαρακτηρισω την κατασταση της Ελλαδας οπου γνωριζουν ολοι το αποτελεσμα (δηλ. οτι δεν προκειτε να βαλουν χρηματα στα ταμεια)και παρολου αυτο συνεχιζουν το ιδιο βιολι,αυτο μου λεει εδω και καιρο οτι εφτασε το τελος του παραμυθιου,και προσπαθουν να ξεγελασουν(κερδισουν χρονο)τους Ευρωπαιους με το οτι να ετσι θα μαζεψω λεφτα που μονο γελια τους προκαλει αλλα και αυτοι κανουν το κοροιδο απο την μερια τους για να κερδισουν χρονο για να θωρακισθουν στο σουτι της Ελλαδας απο το ευρω!
Μην βαζετε αεριο μην βαζετε βενζινη,παρτε μακαρονια και κονσερβες γιατι με τα τελευταια μετρα οποιος εχει μυαλο καταλαβαινει τι θα επακολουθησει,το να μην μπορω να παω στην δουλεια μου γιατι οσο θα εβγαζα θα το καψω σε βενζινη και αρα τζαμπα πηγα και δουλεψα τι μου λεει,οτι δεν θα εχω ουτε να φαω ουτε να πληρωσω το ρευμα ουτε να ταισω την οικογενεια μου και φυσικα ουτε να ζεσταθω,τα μωρακια μολις αρχισουν και κλαινε απο το κρυο και την πεινα τι θα κανουμε εμεις σαν γονεις δεν θα παρουμε κεφαλια νομιζετε?
Του Αγ.Δημητριου ξεκινανε τα κρυα,δικη μου αποψη αλλα μεχρι τα Χριστουγενα θα εχουν αλλαξει παρα πολλα!!!!!

Μακάρι να αλλάξουν πολλά αλλά.....
φίλε μου μόλις πριν 2 μήνες είχαμε εκλογές και ο νεοέλληνας απέδειξε τι είναι.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΖΩΑ* ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΖΩΑ* ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ- ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

*ζητώ συγνώμη από τους φιλόζωους για τον χαρακτηρισμό - τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα...

Υ.Γ αυτοκτονούν τόσοι γ@μ@ την π@@τ@ν@ μου.... παιδάκια πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά και αυτοί συνεχίζουν να ψηφίζουν τα σκατά.

.
.
.
Υ.Γ2 για να μην υπάρξει παρεξήγηση: δεν υποστηρίζω φανατικά κανένα πολιτικό κόμμα... (αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν ψηφίζω)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 30 Σεπ, 2012 08:34

stkamos έγραψε:Τα πρατηρια αυτη την στιγμη τραβανε το μεγαλυτερο ζορι.Εχουν επενδυσει τεραστια ποσα και τα περισσοτερα δεν εχουν κανει ακομα αποσβεση καν.Απο Δευτερα εγκαταστατες και πρατηριουχοι θα πιεσουν οσο μπορουν το υπουργειο, μιας και το μετρο θα φερει περισσοτερη ζημια απο οτι κερδος για το κρατος.Αλλα για να το πιεσουν θα πρεπει να ανακοινωσει και κατι.Γιατι μεχρι στιγμης δεν προκυπτει κατι επισημο μεσα απο το υπουργειο.Παντως αυτο που πιστευω εγω,ειναι οτι οι τιμες των καυσιμων θα κατασταλαξουν στο 1.05 το lpg και 2€ η βενζινη.Αυτο ακουω πλεον απο τα περισσοτερα πρατηρια...Μας βλεπω με ποδηλατο...

Η τιμή της βενζίνης γιατί να αυξηθεί? Είναι εντελώς αυθαίρετο αυτό που λες. Έχει ΕΦΚ 610 αν δεν κάνω λάθος. Πόσο να το πάνε? Επίσης τώρα που μιλάμε εδώ Πάτρα έχει βενζίνη 1.67 και υγραέριο 0.93.

Συμπέρασμα κατ' εμέ είναι ότι όσοι έβαλαν και απόσβεσαν καλώς. οι υπόλοιποι που σκέφτονται τοποθέτηση υπομονή μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Μπας και βάλλουν και λίγο μυαλό οι πρατηριούχοι και καταλάβουν ότι τους συμφέρει να μειώσουν λίγο το βραχυπρόθεσμο κέρδος από το να αποτρέψουν χιλιάδες από την μετατροπή.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 95 επισκέπτες