Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Απ: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό fedhris » Τετ 01 Ιαν, 2014 13:51

:grin::grin::grin:

Στάλθηκε από το MT11i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
fedhris

Δημοσιευσεις: 36

Re: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό savas202 » Τετ 01 Ιαν, 2014 15:42

Καλη χρονια σε ολους μας με υγεια και δουλεια.Επειδη ειμαι και εγω καινουργιος στο αεριο διαβαζοντας τα γραφωμενα του φιλου μας valsam,με πιανει απογοητευση που το εβαλα(3500χλμ).Παντως αλλαζωντας κλιμα,εγω και μερικοι φιλοι λογω της ημερας (ολοι ποντιοι)ετοιμαζουμε ποντιακο μουχαμπετ με λυρα και τουλουμ.Αυτα μενουν παιδια.ΥΕΙΑΝ ΚΙ ΕΥΛΟΓΙΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
savas202

Δημοσιευσεις: 49

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Τετ 01 Ιαν, 2014 15:56

fokion έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=00lnoH1K0V8

Καλη χρονια!
Καλή χρονιά, υγεία ευτυχία και λιγότερη μουρμούρα.... Valsam μην κάνεις κάθε 10000km ρύθμιση.. Δεν θα ρυθμίζεις συνέχεια, έχουν κάποιες φορές να ρυθμιστούν 5-6 βαριά.. Σε βλέπω να αλλάζεις κεφαλάρι πριν σου βγάλει ζημιά.. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το +40 %σε 3-4 άτομα.. Μήπως έχετε πρόβλημα με το σύστημα;; και εγώ έχω θέμα με τα μπεκ αλλά τα χιλιόμετρα είναι κανονικά..

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Ιαν, 2014 16:44

Καλη χρονια σε ολους με υγεια και μακαρι και με φθηνο υγραεριο!
savas202 σορρυ αν σε απογοητευσα,ισος αλλαξουν τα πραγματα στο μελλον,στην χειροτερη περιπτωση αν εχεις και μεγαλο ντεποζιτο μια φορα τον μηνα κανε και εσυ ενα ταξιδακι αστραπη μεχρι τα Σκοπια και γεμισε 100+ λιτρα μεικτα καυσιμα,αν εισαι και απο δυτικη Θεσ/νικη δεν ειναι τιποτα,εμενα της γυναικας μου το χωριο ειναι 47 χλμ απο τα συνορα και οποτε παμε στο χωριο πεταγωμαι και σε μια ωριτσα ειμαι πισω!
ΚΑΛΟ ΜΟΥΧΑΜΠΕΤ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 01 Ιαν, 2014 17:08

tsopirs έγραψε:
fokion έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=00lnoH1K0V8

Καλη χρονια!
Καλή χρονιά, υγεία ευτυχία και λιγότερη μουρμούρα.... Valsam μην κάνεις κάθε 10000km ρύθμιση.. Δεν θα ρυθμίζεις συνέχεια, έχουν κάποιες φορές να ρυθμιστούν 5-6 βαριά.. Σε βλέπω να αλλάζεις κεφαλάρι πριν σου βγάλει ζημιά.. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω το +40 %σε 3-4 άτομα.. Μήπως έχετε πρόβλημα με το σύστημα;; και εγώ έχω θέμα με τα μπεκ αλλά τα χιλιόμετρα είναι κανονικά..

Μακαρι φιλε tsopirs η μουρμουρα μου να γινει μεγαλη βαβουρα απ'ολους τους συμφορουμιτες και την ακουσουν αυτην την βαβουρα τα λαμογια που ειναι υπευθηνα για αυτη την τιμη του υγραεριου,σορρυ αλλα αλλιος δεν γινετε!
Καθε 10,000 χλμ ειπα θα το πηγαινω για ελεγχο,δεν ειναι απαραιτητο αν δεν εχουν κλεισει να τις ρυθμισει ο μαστορας,τωρα εχω συμληρωσει 10.000 και μετα τα φωτα θα το παω για λαδια και φιλτρο και τον ειπα να το αφησω να κοιταξει τις βαλβιδες να δουμε εαν εκλεισαν και ποσσο,δηλ. εσυ λες αν εχουν κλεισει οι βαλβιδες στα 10.000 χλμ να μην τις ρυθμισει?
Δεν ξερω πολλα απο μηχανες αλλα ρε φιλε αν κλεισουν οι βαλβιδες ρωταω εγω και δεν τις ρυθμισεις και τις αφησεις αλλες 10-20,000 δεν κοπανανε πανω στις εδρες ετσι δεν προκαλειτε μεγαλυτερη ζημια?
Ο μαστορας μου ειπε το εξης,μου ειπε εαν το πηγαινω καθε 15.000 χλμ και τις ανοιγουμε λιγο καθε φορα και δεν προκειτε να παθει απολυτος τιποτα το αυτοκινητο απο θεμα ζημιας εδρων,τον ρωτησα και καλα μεχρι ποσσες φορες μας παιρνει να ρυθμιζουμε τις βαλβιδες και μου εδειξε την αποσταση εκει που ρυθμιζετε η βιδα της βαλβιδας και μου ειπε οταν φτασουμε τερμα επανω δεν παιρνει αλλο ,θα το πεταξεις πολυ πιο πριν εσυ το αυτοκινητο πριν φαμε αυτην την αποσταση μου ειπε,ηπια οδηγηση, λαδιερα,προσθηκη βενζινης και σε τακτο χρ.διαστημα ελεγχος και ρυθμιση βαλβιδων,αυτα θελουν τα Honda για να επιζησουν με το υγραεριο.
Ναι καλα μαστορα μου οτι πεις λεω εγω τωρα, γιατι με 1 ευρω τιμη λιτρου και ολα αυτα που μου ζητας(παλι καλα που οταν τον ρωτησα για ειδικα μπουζι μου ειπε οτι δεν χρειαζετε!) + την τεραστια αυξηση της καταναλωσης που εχω καλυτερα να βαζω βενζινουλα μαστορα μου,και ακομη καλυτερο να βαζω βενζινουλα με 1.25-1,27(ξερετε εσεις για ποια βενζινουλα μιλαω!)!
valsam

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 03 Ιαν, 2014 16:32

Αν είναι έλεγχος καλώς.. Πάντως έχουμε δύο civic 08 ένα με τουρκικό σύστημα και ένα βουλγαρικο.. Το τουρκικό το προσέχει αρκετά με έλεγχο κάθε 50000..έχει 70+ χωρίς θέμα.. Αλλά πηγαίνει σαν άνθρωπος.. Το άλλο το πάει τάπα.. Ούτε βαλβίδες ούτε τίποτα.. 76+..τίποτα.. Αμφιβάλω αν έχει αλλάξει και φίλτρα πότε..λαδιερα δεν φοράει κανένα.. Απλώς το τουρκικό κάθε 20χιλιαδες km ρίχνει πριν το γέμισμα του λαδάκι που μπαίνει στην δεξαμενή.. Είχαμε και ένα crv που βάρεσε βαλβίδες στις 53000 km αλλά σε αυτό είχαμε συχνά σ λαμπάκια και απώλειες ισχύος.. Έβαλε ένα αγγλικό σύστημα και έτρεχε κάθε τρεις και λίγο στον εγκαταστατη.. Οπότε καλά τα λένε οι μάστορες αλλά το πάν είναι η χρήση και η ρύθμιση

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 03 Ιαν, 2014 17:59

tsopirs οταν λες ειχαμε και εχουμε τι ενοεις,συνεργειο εχεις?
Εγω παντος το προσεχα σαν τα ματια μου(προσεχα γιατι πια οπως ειπα κινουμε με βενζινουλα!)πηγαινω μαξ.3500 στροφες στον περιφεριακο και αυτο πολυ προδευτικα το ανεβασμα,στις τοπικες μετακινησεις μαξ. 3000 στροφες,ζητημα στους 7 μηνες που το εχω υγραεριοκινητο να εχει πατησει 4000στροφες συνολικα μιση ωρα,λαδιερα ρυθμισμενη 1 λιτρο για 8000 χλμ,και επισης λαμπακι ποτε δεν αναψε,το ειχα ρυθμισει βαλβιδες 3 μηνες πριν περασω υγραεριο και τωρα μετα απο 10-11.000 χλμ περισσοτερο θα κανω τον ελεγχο των βαλβιδων γιατι θελω να δω αν εκλεισαν καθολου,αν δεν εκλεισαν θα συνεχισω την ιδια συνταγη οδηγησης -λαδιερας και ο επομενος ελεγχος θα γινετε καθε 20.000 χλμ.
valsam

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 03 Ιαν, 2014 19:18

Έχει έχω συναδερφους που γράφουν πάνω από 100km την μέρα με τα αμάξια τους για να πάνε στην δουλειά τους...

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Re: Απ: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό mosaicm » Παρ 03 Ιαν, 2014 23:32

Τα προηγούμενα 6 χρόνια έκανα 200 χλμ ημερησίως για τη δουλειά... Και πήρα μετάθεση προτού κάνω απόσβεση κατά το ήμισυ!

Στάλθηκε από το Star N920e μου
mosaicm

Δημοσιευσεις: 124

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 04 Ιαν, 2014 22:38

Τελικα παιδες πρεπει τα κοπροσκυλα να παιζουν πολυ βρωμικο παιχνιδη και να μην τους αρκει μονο το υπερκερδος απο την εναρμονιση των τιμων,ειμαι σχεδον βεβαιος μετα το σημερινο οτι κανουν βρωμικο παιχνιδη και με τα μιγματα και μας εχουν φλομωσει στο βιομηχανικο!
Ωπος ειχα πει κινουμε πια στην πλειοψηφια με βενζινη αλλα που και που βαζω κανα ταληρο η δεκαρικο υγραεριο μιας και τους τελευταιους μηνες η αυξηση της καταναλωσης μου ειχε εκτξευθει το 40%+ σε σχεση με την βενζινη,η αληθεια ειναι οτι εβαζα σε ολους στην γυρω περιοχη οπου μενω και ειχα σταματησει να βαζω στον Καλπακη οπου εβαζα κατα αποκλειστικοτητα σχεδον εβαζα γιατι για ενα ταληρο η δεκαρικο δεν αξιζε καν να βγω εστω και 30 μετρα απο τον δρομο μου για να βαλω,λοιπον πριν μερικες μερες εβαλα απο τελειος αδειος ενα 10ρικο στον Καλπακη και μετα απο ποοοοοολυ καιρο με εκπληξη ειδα οτι η αυξηση της καταναλωσης σε σχεση με την βενζινη εχει ξαναπεσει μονο στο 21% (και μιλαμε το στραγγιζω το υγραεριο οταν μετραω δηλ. κανει μπιπ το ξαναγυρναω στο υγραεριο να ξανακανει μπιπ εως οτου δεν ξαναγυρναει στο υγραεριο!)!
Και ετσι μιας και το εφερε σημερα ο δρομος μου αντε λεω να βαλω ενα 20ρικο(πιστευω να με βγαλει εως την αλλη βδομαδα που θα πεταχτω Σκοπια να τιγκαρο,μην τους κακομαθαινω κι'ολας τους Ελληναρες!)γιατι με το +21% και υπολογιζοντας και το ψυκτελαιο με την σημερινη τιμη που μου βγαινει η υγραεριοκινηση 1,32 (δηλ. λιτρο υγραεριου Χ 21%αυξηση καταναλωσης + ψυκτελαιο= 1 λιτρο αμολυβδης)περιπου σε σχεση με το 1,58 της βενζινης και ετσι υπαρχει μια διαφορα 20% αναμεσα στα 2 καυσιμα,δεν την λες αξιολογη αλλα κατι ειναι και το -20% σε σχεση με το +5% που ειχα τελευταια κινουμενος με υγραεριο!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 87 επισκέπτες