Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Απ: πρατηριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό cmax » Τρί 18 Δεκ, 2012 18:34

tsakozzz έγραψε:
cmax έγραψε:Προχθες εβαλα υγραεριο στην Π. ραλλη 44 και ενω εχω δεξαμενη 59 λ "μπηκανε 51 λιτρα μεσα.

Με 95 λεπτα το λιτρο δεν θα το γεμιζα για κανενα λογο!

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δεν καταλαβα την απαντηση σου.Το λιτρο ειχε 0,94
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Re: Απ: πρατηριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Τρί 18 Δεκ, 2012 20:25

Ακριβα πολυ εννοω οτι ειναι ανα δεν πεσει κατω απο 90 θα βαζω 5ευρα

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Re: πρατηριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 19 Δεκ, 2012 01:11

υγραεριο εχει παει 0,95 βενζινα 1,65
διαφορα 70λεπτα αμα βγαλουμε καταναλωση κερδιζουμε 50-60λεπτα το λιτρο
δεν ειναι ασχημα τωρα με γιορτες βλεπω βενζινη στο 1,80...
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό tedd » Τετ 19 Δεκ, 2012 02:44

panosopel έγραψε:υγραεριο εχει παει 0,95 βενζινα 1,65

Ευκαιρια να καθισει και ο κοσμος στο σπιτι του... αφου με τις σομπες και τα τζακια που καιει ο κοσμος μυριζει εξω σαν εισαι στη αραχωβα ή στο μετσοβο, τι θες να τρεχεις μακρια για να μυρισεις χωριό αφου το εχεις εξω στο μπαλκονι σου???

:D
Nissan Almera Mk II (N16) 1497cc
BRC Sequent 24
Εικόνα
tedd

Δημοσιευσεις: 588

Δημοσίευσηαπό macmac » Τετ 19 Δεκ, 2012 10:31

tedd έγραψε:
panosopel έγραψε:υγραεριο εχει παει 0,95 βενζινα 1,65

Ευκαιρια να καθισει και ο κοσμος στο σπιτι του... αφου με τις σομπες και τα τζακια που καιει ο κοσμος μυριζει εξω σαν εισαι στη αραχωβα ή στο μετσοβο, τι θες να τρεχεις μακρια για να μυρισεις χωριό αφου το εχεις εξω στο μπαλκονι σου???

:D

+1111
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Δευτ 21 Ιαν, 2013 10:23

Αρχίζω και υποπτεύομαι... ότι πολλά, ίσως τα περισσότερα χιλιόμετρα, τα βγάζω από το καινούργιο της Ηρακλείου, στη Ριζούπολη.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό rovral » Τρί 22 Ιαν, 2013 13:54

ισως έχεις δίκιο...
Παρατηρησα οτι το σύστημά μου δουλεύει άψογα με αυτό το μίγμα....
Lovato άνευ "λαδιέρας"
rovral

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 22 Ιαν, 2013 14:22

Δεν έχει ο κάθε βενζινάς άλλο μίγμα. Υγραέριο όπως και βενζίνη παράγεται σε τρια διηλιστήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος, Άγιοι Θεόδωροι και θεσσαλονίκη). Αυτό που μπορούν να διαφέρουν είναι το πόσο κλέβει η αντλία του καθενός (γιατί όλες λίγο πολύ κλέβουν). Το ίδιο τώρα το διηλιστήριο μμπορεί να έχει διακυμάνσεις στο μίγμα αλλά αυτό δε θα φαίνεται σε ένα μόνο πρατήριο. Η νοθεία σε αέριο καύσιμο δεν είναι τόσο απλή όπως στο υγρό που ανοίγεις την τάπα και ρίχνεις πχ αμόλυβδη στη σούπερ.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό MITSOS » Τετ 23 Ιαν, 2013 10:32

labros έγραψε:Δεν έχει ο κάθε βενζινάς άλλο μίγμα. Υγραέριο όπως και βενζίνη παράγεται σε τρια διηλιστήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος, Άγιοι Θεόδωροι και θεσσαλονίκη). Αυτό που μπορούν να διαφέρουν είναι το πόσο κλέβει η αντλία του καθενός (γιατί όλες λίγο πολύ κλέβουν). Το ίδιο τώρα το διηλιστήριο μμπορεί να έχει διακυμάνσεις στο μίγμα αλλά αυτό δε θα φαίνεται σε ένα μόνο πρατήριο. Η νοθεία σε αέριο καύσιμο δεν είναι τόσο απλή όπως στο υγρό που ανοίγεις την τάπα και ρίχνεις πχ αμόλυβδη στη σούπερ.

Ειλικρινά δεν έχω τις τεχνικές οι άλλες γνώσεις για να γνωρίζω αυτό που λες.
Ως απλός χρήστης πάω με την παραδοσιακή μέθοδο λίτρων/χιλιομέτρων, η δε οδήγηση μου και οι διαδρομές μου είναι τόσο μονότονα ίδιες, που όταν π.χ. από τη Φάωνος στην ίδια ποσότητα, βγάζω 50 χλμ λιγότερα από όσα βγάζω από τη Μεταμόρφωση ή από το καινούργιο της Ηρακλείου, το μυαλό μου πάει στην απλή σκέψη ότι κάποιος έχει "καλύτερο" και κάποιος "χειρότερο" καύσιμο.
Και φυσικά αυτό που γράφω, δεν το γράφω ύστερα από ένα γέμισμα σε κάθε πρατήριο.
MITSOS

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 23 Ιαν, 2013 13:19

MITSOS έγραψε:
labros έγραψε:Δεν έχει ο κάθε βενζινάς άλλο μίγμα. Υγραέριο όπως και βενζίνη παράγεται σε τρια διηλιστήρια που λειτουργούν στην Ελλάδα (Ασπρόπυργος, Άγιοι Θεόδωροι και θεσσαλονίκη). Αυτό που μπορούν να διαφέρουν είναι το πόσο κλέβει η αντλία του καθενός (γιατί όλες λίγο πολύ κλέβουν). Το ίδιο τώρα το διηλιστήριο μμπορεί να έχει διακυμάνσεις στο μίγμα αλλά αυτό δε θα φαίνεται σε ένα μόνο πρατήριο. Η νοθεία σε αέριο καύσιμο δεν είναι τόσο απλή όπως στο υγρό που ανοίγεις την τάπα και ρίχνεις πχ αμόλυβδη στη σούπερ.

Ειλικρινά δεν έχω τις τεχνικές οι άλλες γνώσεις για να γνωρίζω αυτό που λες.
Ως απλός χρήστης πάω με την παραδοσιακή μέθοδο λίτρων/χιλιομέτρων, η δε οδήγηση μου και οι διαδρομές μου είναι τόσο μονότονα ίδιες, που όταν π.χ. από τη Φάωνος στην ίδια ποσότητα, βγάζω 50 χλμ λιγότερα από όσα βγάζω από τη Μεταμόρφωση ή από το καινούργιο της Ηρακλείου, το μυαλό μου πάει στην απλή σκέψη ότι κάποιος έχει "καλύτερο" και κάποιος "χειρότερο" καύσιμο.
Και φυσικά αυτό που γράφω, δεν το γράφω ύστερα από ένα γέμισμα σε κάθε πρατήριο.

Κάποιος κλέβει περισότερο στην αντλία και κάποιος λιγότερο. Η λόγω κλίσης του εδάφους στο ένα γεμίζει ενα με δυο λίτρα παραπάνω. Αν ήταν προβληματικό το μίγμα σε κάποιο από τα δυο θα είχες πρόβλημα κατά την κίνηση (διακοπές, λαμπάκια, γύρισμα σε βενζίνη κτλ.). Δεν προσπαθώ να τους υποστηρίξω, δεν μένω στην Αθήνα και δεν έχω βάλει σε κανένα από τα δυο. Πάντως αυτό που λέω για τα διηλιστήρια είναι γεγονός. Καμία από τις εταιρίες ΕΚΟ, Shell, AVIN κτλ δεν παράγει οποιοδήποτε καύσιμο στην Ελλάδα. Είναι απλοί μεταπωλητές και διανομείς. Νοθεία μετά την παραλαβή από το διηλιστήριο υπάρχει και μάλιστα εκτεταμένη. Στο υγραέριο όμως είναι δύσκολη και δε μπορεί να γίνει σε επίπεδο βενζινάδικου και τότε θα είχαμε πρόβλημα σε περισότερα από ένα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες