Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χωρίς πρατήρια πώς μπορώ να γεμίσω;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ.

Δημοσίευσηαπό scorpion4444 » Τρί 26 Ιούλ, 2011 22:16

Προπάνιο δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο. Το Προπάνιο έχει μεγάλη πίεση! Στα αυτοκίνητα μπαίνει μίγμα. Τα Ελληνικά διυλιστήρια πουλάν μίγμα με αναλογία 20% προπάνιο και 80% βουτάνιο.

Σε μέρη που δεν έχει πρατήρια, αγοράζεις μια δεξαμενή στο σπίτι σου και τη γεμίζεις με μίγμα. συνδέεις και ένα πιστόλι και γεμίζεις το αυτοκίνητο σου. Θα αργεί βέβαια να γεμίσει επειδή δεν έχει αντλία (η αντλία κοστίζει!) Μια τέτοια λύση κοστίζει περίπου λιγότερο από 1.000 ευρώ . Προσοχή γιατί είναι παράνομο. Το υγραέριο θέρμανσης με το υγραέριο κίνησης είναι το ίδιο πράγμα, απλώς το υγραέριο κίνησης έχει 3πλούς φόρους σε σχέση με το θέρμανσης.
scorpion4444

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 26 Ιούλ, 2011 23:21

Και ποιος θα σου φέρει το μειγμα ρε μεγαλε για autogas με ρίσκο να τον πιάσουν στο σπίτι αν θυμαμε καλα το Υγραεριο θέρμανσης είναι προπανιο καθαρο σωστά ; Δεν είναι μειγμα !! Πιο εύκολο με δυο τρεις μπουκαλες των 14 κιλών και μια μικρή αντλία !!! Που έχει παραπάνω ή στο eBay
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό christoi » Τετ 27 Ιούλ, 2011 03:44

dathens έγραψε:Και ποιος θα σου φέρει το μειγμα ρε μεγαλε για autogas με ρίσκο να τον πιάσουν στο σπίτι αν θυμαμε καλα το Υγραεριο θέρμανσης είναι προπανιο καθαρο σωστά ; Δεν είναι μειγμα !! Πιο εύκολο με δυο τρεις μπουκαλες των 14 κιλών και μια μικρή αντλία !!! Που έχει παραπάνω ή στο eBay

Έχει και μείγμα. Από περιέργεια, δεν χτυπάει κάπως αν σου ξεφορτώνουν 1-2-3 φορές τον μήνα 3 φιάλες, στην είσοδο της πολυκατοικίας; Για αυτούς που διαμένουν σε πολυκατοικία.

Εγώ το σκέφτηκα και είδα ότι απόσβεση του μηχανισμού μεταφοράς υγραερίου από φιάλη σε αυτοκίνητο, γίνεται σε 30 γεμίσματα ή 21.000km, τουλάχιστον στο δικό μου αυτοκίνητο. Υπολόγισα απλώς την διαφορά της τιμής του λίτρου της φιάλης και της αντλίας που βγαίνει κοντά στο 30% φθηνότερα ή, ουσιαστικά, μείον το κέρδος του πρατηριούχου. Επίσης, παράλληλα τρέχει και η απόσβεση του συστήματος υγραεριοκίνησης, σύμφωνα με την διαφορά υγραερίου & βενζίνης.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 00:04

Δεν έχει μειγμα οποίος το λέει παρανομεί , το θέρμανσης είναι καθαρο προπανιο και λόγω πίεσης που χρειαζετε φυσικά μπορει να σου φέρει μειγμα αν το ρισκάρει ο προμηθευτής αλλα δεν κάνει για θερμανση !!

Βρέθηκε στην αθηνα εταιρία που προμηθεύει αντλίες μεταφορας LPG κάτω απο 500 ευρω το πλήρες σετ λεπτομεροιες αύριο στο νέο group στο Facebook υγραεριοκίνητοι Αθηνών http://www.facebook.com/groups/172633742806080?ap=1
dathens

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 01:34

astragjtg έγραψε:Μην μπερδεύεσαι, η μπουκαλα των 10κιλων(αδεια) χωραει 23tl υγραεριο. Οπως το λεει και ο πινακας http://corporate.butangas.com/sites/gre ... cylinders/ .

Και κάπου εκεί στο τέλος λέει
"Φιάλη 10 kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 23,8 lt για οικιακή χρήση.
Φιάλη 14 kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 30,6 lt για οικιακή χρήση."

Εκτός αν δεν ξέρει η PetroGaz ή εγώ είμαι τόσο άσχετος και δεν καταλαβαίνω τι εννοούν.

Κάνε έναν κόπο να το δημοσιεύσεις και εδώ και στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στο facebook.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 02:08

Φυσικά μόλις ελεγξω το προϊόν σχολαστικά , ναι με μπουκαλες γίνετε χωρίς πρόβλημα με την δεξαμενή θέρμανσης δεν γίνετε αυτο εννοώ ,

Με μπουκαλες μια χαρα δεν χρειαζετε καν να την γυρίσεις ανάποδα λόγω της αντλίας μόνο αν θες να σε σίγουρος ότι άδειασε και piece of cake το είδα σε φίλο στην Κρήτη σε περιοχη που δεν υπάρχει πρατήριο στα 120 χιλ και βαλε γέμισμα απο δυο 10 κιλών και λίγο απο μια μεγάλη ( προπανιο ) το καλύτερο μειγμα πήγαινε το str το cheroky το 6,3 τον κ...ο του με το σπιτικό φαγητό
dathens

Δημοσίευσηαπό Tiodor1971 » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 10:00

Παίδες καλημέρα
επειδή το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα διάβασα όλα τα post και ομολογώ ότι μπερδεύτηκα αρκετά :crazy: :crazy: :crazy: οπότε θα κάνω κανα δυό ερωτήσεις μηπως και με ξεμεπερδέψετε.
πέστε λοιπόν ότι θέλω να γεμίσω το αμάξι μου με γκάζι απο φιάλες. τί φιάλες θα ζητήσω ?? Ας πουμε 2 φιάλες με τί μέσα ? Προπάνιο, βουτάνιο ... μείγμα .... με τι ??
επόμενη ερώτηση ...άντε και τις πήρα τις φιάλες πως θα περάσω το περιεχόμενο στην δεξαμενή του αμαξιού ? Πρέπει οπωσδήποτε να πάρω αντλία η και μόνο με την διαφορά πίεσης θα περάσει ?? Αν χρειαζεται αντλία που μπορω να την βρώ εδώ στην ελλάδα μαζί με τα κατάλληλα ρουξούνια που χρειάζονται ???
Απότι καταλάβατε ομολογώ ότι είμαι άσχετος με το σπόρ :lol: :lol: . Απλά έχω το Punto μου που τουχω βάλει συστημα υγραεριοκίνησης

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση...
Tiodor1971

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό xenofontas » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 12:23

Με ενδιαφέρει και εμένα , γιατι εδω στην κόρινθο δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού οπότε είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στην αθήνα για να γεμίσουμε.αυτό που ξερω σίγουρα είναι οτι χρειάζεται οπωσδήποτε αντλία για να μεταφερθεί πλήρως το περιεχόμενο απο τη φιάλη στη δεξαμενη του αυτοκινήτου.
xenofontas

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό Tiodor1971 » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 13:16

xenofontas
και γώ απο Κόρινθο είμαι και τα βλέπω μαύρα τα πράματα σχετικά με πρατήριο. κάτι λέγανε για το shell στο λουτράκι για ένα άλλο στην αρκούδα στο κιάτο και για ένα στην αρχαία κόρινθο κοντά αλλά δεν φαίνεται τίποτα πριν τον νοέμβριο. Τι να πώ ? και γώ γεμίζω ανάλογα η αθήνα η τρίπολη και για αυτό ψάχνομαι με τις φιάλες.....
Tiodor1971

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 28 Ιούλ, 2011 18:53

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο το θέμα είναι η αντλία δυστυχώς το κοστολόγιο αυτής που είδα είναι απαγορευτικό γύρω στα 1000 ευρώ με τα παρελκόμενα και ΦΠΑ και δεν μεταφέρετε εύκολα η κορεάτικη είναι σαφώς καλύτερη νομίζω και σε μικρο μέγεθος,
dathens

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 41 επισκέπτες