Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χωρίς πρατήρια πώς μπορώ να γεμίσω;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ.

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 29 Ιούλ, 2011 00:31

dathens έγραψε:Με μπουκαλες μια χαρα δεν χρειαζετε καν να την γυρίσεις ανάποδα λόγω της αντλίας μόνο αν θες να σε σίγουρος ότι άδειασε...

Χωρίς αντλία, όταν πέφτει η πίεση στη φιάλη (όταν κοντεύει δηλαδή ν' αδειάσει) νομίζω δεν αρκεί μόνο να είναι ανάποδα.
Λένε οτι πρέπει να "ζεσταθεί" για να αυξηθεί η πίεση και να αδειάσει εντελώς (ώστε να υπάρχει και πλήρης εκμετάλλευση του περιεχομένου της).

Προσοχή! Όχι ζέσταμα με γυμνή φλόγα γιατί το κακό είναι πολύ εύκολο να συμβεί! Και βέβαια για τους πειραματισμούς καλό είναι να μην είστε κοντά σε άλλο (μη υποψιασμένο) κόσμο.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό christoi » Παρ 29 Ιούλ, 2011 01:09

Είναι που είναι σχετικά επικίνδυνη η μεταφορά από φιάλη στο αυτοκίνητο με χρήση αντλίας, ας μη το αφοδεύσουμε το θέμα.
Εξάλλου, όπως έγραψα και παραπάνω, απόσβεση του συστήματος θα κάνεις μέσα σε 1 χρόνο, μετρώντας μόνο την διαφορά ανά λίτρο μεταξύ υγραερΆδικου και φιάλης.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 29 Ιούλ, 2011 15:42

christoi έγραψε:Και κάπου εκεί στο τέλος λέει
"Φιάλη 10 kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 23,8 lt για οικιακή χρήση.
Φιάλη 14 kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 30,6 lt για οικιακή χρήση."

Τελικα αφου ρωτησα σε κανα 2 εταιριες, οι φιαλες δεν ειναι εντελως γεματες... Π.χ. η φιαλη των 10kg δεν γεμιζει τελειως(23.8lt) αλλα περιπου στα 18 με 19lt, φανταζομαι για λογους ασφαλειας.

dathens έγραψε:Με μπουκαλες μια χαρα δεν χρειαζετε καν να την γυρίσεις ανάποδα λόγω της αντλίας μόνο αν θες να σε σίγουρος ότι άδειασε ...

Εισαι σιγουρος οτι το περιεχομενο μεταφέρεται(υγροποιημενο και οχι σε αερια μορφη) κι ας ειναι ορθια η μπουκαλα ? Αν δεν εχει σωληνα(που δεν εχει) που να παίρνει απο τον πατο της μπουκαλας(σαν τα σπρέι), λογικα θα το περνεις το περιεχομενο σε αερια μορφη. Γι'αυτο οπου το εχω δει να γινεται, η μπουκαλα ειναι αναποδα π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=VRZ6uwrU ... E25375F574

christoi έγραψε:Είναι που είναι σχετικά επικίνδυνη η μεταφορά από φιάλη στο αυτοκίνητο με χρήση αντλίας, ας μη το αφοδεύσουμε το θέμα.
.

Εαν εχεις ενα σύστημα φτιαγμενο γι'αυτη τη δουλεια(π.χ. η κορεατικη αντλια ) και οχι καμια πατεντα, ειναι πολυ ασφαλες. Εννοειται οτι παντα περνουμε μετρα ασφαλειας.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό scorpion4444 » Παρ 29 Ιούλ, 2011 23:21

dathens έγραψε:Και ποιος θα σου φέρει το μειγμα ρε μεγαλε για autogas με ρίσκο να τον πιάσουν στο σπίτι αν θυμαμε καλα το Υγραεριο θέρμανσης είναι προπανιο καθαρο σωστά ; Δεν είναι μειγμα !! Πιο εύκολο με δυο τρεις μπουκαλες των 14 κιλών και μια μικρή αντλία !!! Που έχει παραπάνω ή στο eBay

Φίλε μην μπερδεύεσαι! Οι εταιρίες προμηθεύουν τα σπίτια και τις βιομηχανίες με ΜΙΓΜΑ και ΠΡΟΠΑΝΙΟ! το θέμα είναι ότι δεν βάζεις σπίτι σου μίγμα (αν και φθηνότερο), για τον λόγο ότι επειδή δεν έχεις εξαεριωτή είναι πιθανόν να μην στο κάψει. Να μην έχει δηλαδή πίεση και να μην μπορεί να τραβήξει ο καυστήρας.

Αγοράζεις μια δεξαμενή και την χρησιμοποιείς αποκλειστικά για γέμισμα με ΜΙΓΜΑ. το ΜΙΓΜΑ και το ΜΙΓΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ είναι το ίδιο προιόν, αλλά με αυξημένους φόρους το δεύτερο για ...ευνόητους λόγους!

Για τα παιδιά στην Κόρινθο, να πω ότι θα ανοίξει σύντομα autogas στο Ναύπλιο.(Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι από Κόρινθο..)
scorpion4444

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 30 Ιούλ, 2011 03:35

Το ξέρω φίλε μου ότι οι διανομείς το κάνουν και κάποιες εταιρίες πανε μείγμα για θέρμανση !!!

Κανονικά πρέπει να ναι MONO προπανιο το θέρμανσης τώρα στην Ελλάδα ζούμε !!! Απο τις διπλές δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης για να τροφοδοτουμε το diesel suv μας μέχρι τη δεξαμενή LPG να γεμίζουμε το αμάξι μας !!!

Η Γερμανία που έχει ίδια τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης όπως και στο υγραεριο θέρμανσης με το κίνησης είναι χαζή ; Και έχει το φυσικο αέριο παλι ιδια τιμη θερμανση και κινηση, φθηνότερα απο το υγραεριο που έχει 0,75 / λίτρο

Μείγμα για autogas είναι ίδιο με μπουκαλα εώς 14 κιλά και με μειγματακι κατα παραγγελία από το τοπικό σας προμηθευτή !!! Το μόνο που αλλάζει είναι ο ΕΦΚ που ανεβάζει την τιμη και το ότι θεωρείτε αν σαν πιάσουν ή σας καρφωσουν φοροδιαφυγή σαν να βάζεις πετρέλαιο θέρμανσης σε αυτοκίνητο !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 06 Αύγ, 2011 04:10

Πως λετε οτι μπορουμε να βαζουμε σκετο προπανιο στο αμαξι, οταν στα πρατηρια βαζουμε μονο 20-30% προπανιο? Ρωτηστε τον μαστορα σας. Αν σκοπευετε να βαζετε μονο προπανιο θελετε αλλες ρυθμισεις(σε πνευμονα, ισως μπεκ?) που ομως δεν θα πρεπει να ισχυουν οταν θα βαζετε κανονικο μιγμα.
Αν βαζετε σκετο προπανιο και καποια στιγμη θελησετε να βαλετε κανονικο μιγμα απο καποιο πρατηριο, πολυ πιθανον να μην μπορει να μπει μεσα(θα το βλεπει σαν γεματο) λογω της υψηλης πιεσης που θα εχει η μπουκαλα μας απο το σκετο προπανιο.(και αυτο ρυθμιζεται)

Το αμαξι οντως παει πολυ καλα με το προπανιο, χωρις ομως τις σωστες ρυθμισεις για αυτο, ολα πιεζονται με οποια φθορα αυτο συνεπαγεται.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 06 Αύγ, 2011 11:10

gkazakias έγραψε:Αν βαζετε σκετο προπανιο και καποια στιγμη θελησετε να βαλετε κανονικο μιγμα απο καποιο πρατηριο, πολυ πιθανον να μην μπορει να μπει μεσα(θα το βλεπει σαν γεματο) λογω της υψηλης πιεσης που θα εχει η μπουκαλα μας απο το σκετο προπανιο.(και αυτο ρυθμιζεται)

Το αμαξι οντως παει πολυ καλα με το προπανιο, χωρις ομως τις σωστες ρυθμισεις για αυτο, ολα πιεζονται με οποια φθορα αυτο συνεπαγεται.

Σκετο προπανιο υπαρχει αλλα μονο για επαγγελματική χρηση. Η κανονικη-κλασικη μπουκαλα ομως ειναι μιγμα. Οι ρυθμισεις που αναφερεις πρεπει να γινουν αν βαζουμε καθαρο προπανιο π.χ στον πνευμονα να ρυθμιστει η πιεση. Αυτο που αναφερεις παραπανω εχει γινει οχι γιατι το βλεπει γεματο αλλα γιατι ειχε φρακαρει η ΠΟΛΥΒΑΛΒΙΔΑ απο την παραπανω πιεση. Αυτο ειναι και το κομματι του κιτ που ταλαιπωρείται πιο πολυ ισως και απο τον πνευμονα...
Ολα αυτα με προπανιο αλλα δεν υπαρχει λογος να αναλωνόμαστε σε συζητησεις περι προπανιου απο την ωρα που υπαρχει ακομα και σε μπουκαλα μιγμα...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό christoi » Σάβ 06 Αύγ, 2011 15:24

Σήμερα ρώτησα στον εγκαταστάτη μου (ο οποίος έχεις και πρατήριο και κάνει διανομή φιαλών) πόσο κοστίζει το υγραέριο στην φιάλη. Όλα αυτά με το πρόσχημα ότι σκεφτόμαστε στο εξοχικό να βάλουμε καυστήρα πετρελαίου ή υγραερίου.
Μου είπε για την 10κιλη 17-18€ και ότι περιέχει 18 λίτρα, άρα κοντά στο 1€ / λίτρο!! Φυσικά η πρώτη φιάλη κοστίζει επιπλέον.

Έχει κανείς άλλος γνώση του κόστους του εμφιαλωμένου υγραερίου; Ακόμα και για παραλαβή από τα διυλιστήρια (προσωπικά, της Θεσσαλονίκης, κοντά στα κτελ).
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Σάβ 06 Αύγ, 2011 15:40

Τις προάλλες που γέμιζα το αμάξι υγραέριο στο πρατήριο, ήρθαν και δύο κύριοι παππούδες (70+) και αφού γέμισαν το αμάξι κανονικά είχαν και μια μπουκάλα υγραερίου κανονική 50 λίτρα και την γέμισαν από την αντλία. Παραξενεμένος ρώτησα φιλικά "Την μπουκάλα γιατί την έχετε; γεμίζετε από αυτήν το αμάξι αν είστε μακρυά από πρατήριο;" και ο παππούς μου είπε "Μα φυσικά όχι, την μπουκάλα την έχουμε για μαγείρεμα!". Τον ξαναρώτησα απορημένος "Και καλά συμφέρει να βάζεις για μαγείρεμα υγραέριο κίνησης;"
"Φυσικά" μου απάντησε ο παππούς.
"Εδώ αγοράζεις συγκεκριμένη ποσότητα και σε συγκεκριμένη τιμή, όταν στις έτοιμες μπουκάλες σε κλέβουν στα σίγουρα!!! Εδώ συμφέρει καλύτερα!!!"
Τα συμπεράσματα δικά σας...
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 06 Αύγ, 2011 18:45

christoi έγραψε:Μου είπε για την 10κιλη 17-18€ και ότι περιέχει 18 λίτρα, άρα κοντά στο 1€ / λίτρο!! Φυσικά η πρώτη φιάλη κοστίζει επιπλέον.

Ο Φαρμακης την εχει 12 ευρω (10kg - 18 με 19lt)... Κανονικα καπου εκει πρεπει να κοστιζει μιας και εχει αλλο φορο το οικιακο υγραεριο. Με αυτες τις τιμες ειναι απλα κλεφτες φιλε μου...

Για Θεσσαλονικη δεν ξερω να σου πω.

KrazyA έγραψε:"Φυσικά" μου απάντησε ο παππούς.
"Εδώ αγοράζεις συγκεκριμένη ποσότητα και σε συγκεκριμένη τιμή, όταν στις έτοιμες μπουκάλες σε κλέβουν στα σίγουρα!!! Εδώ συμφέρει καλύτερα!!!"
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Το συμπερασμα που βγαζω εγω, ειναι οτι ο παπους(και γι'αυτο δικαιολογείται) δεν ξερει-μπορει να υπολογισει το βαρος του υγραεριου στην μπουκαλα και να βρει ποσα λιτρα ειχε μεσα. Αυτος που ξερει οτι του εβαλαν λιγοτερο, παίρνει την μπουκαλα που του εδωσαν, γυρνα στο μαγαζι(αναφερομαι εκει που εμπορευονται υγραεριο και ξερουν με ποσο την γέμισαν...) και τους την σκαει στο κεφαλι...
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 62 επισκέπτες