Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Δεκ, 2013 12:37

tsakozzz έγραψε:Δηλαδη μας λες το ποιο απλο πραγμα απλος το λες εκλεκτισμενα! Οτι εχετε συνεννοηθεί ολοι οι πρατηριούχοι να πουλατε οσο ποιο ακριβα μπορείτε για να εχετε ανταγωνισμό υψηλών τιμων για τρελο κερδος για να βγαλετε τα σπασμενα της εγκατάστασης! Φίλε μ ο κλάδος σας ειναι τοσο βρωμικος σαν οχετος κ το ξερεις πολυ καλα! Καθε τοσο σκάει κ μια βομβα λαθρεμπόριου, πειραγμενων αντλιων κτλ! Κ δεν Sas ψαχνουν κ πολυ αμα εψαχναν κιολας θα γινοταν της πουταναρας! Οσο γιατι δεν ανοιγω πρατήριο...... Αμα ειχα εστω κ 20.000 στην άκρη θα ημουν βασιλιάς!

Sent from my XT910 using Tapatalk

1) θα ξαναπώ ότι δεν έχω πρατήριο όποιος θέλει να πιστεύει το αντίθετο ελεύθερος είναι να το κάνει
2) Αν ξέρεις κάτι συγκεκριμμένο για τον κλάδο λαθρεμπόριο κλπ πάρε στο ΣΔΟΕ σαν νομοταγής πολίτης που είσαι όπως έκαναν κάποιοι άλλοι στο φόρουμ με την επιτροπή ανταγωνισμού και κάποιοι το ανακοίνωσαν και δημόσια και κάποιοι άλλοι όχι. Αν δεν έχεις στοιχεία ή δεν ξέρεις μπορείς μόνο να συμπεραίνεις όπως κι εγώ με όση βάση μπορεί να έχουν αυτά τα συμπεράσματα.

Οσο γιατι δεν ανοιγω πρατήριο...... Αμα ειχα εστω κ 20.000 στην άκρη θα ημουν βασιλιάς!

Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου λοιπόν διάβασε αυτό που θα σου πω και σκέψου το, μπορεί και να δεις και τα πράγματα αλλιώς. Εσύ με τα 20.000€ θα ήσουν βασιλιάς. Ο πρατηριούχος και ο κάθε επαγγελματίας κατ'επέκταση για να κάνει ένα πρατήριο μπορεί και να του στοίχισε 200.000 δηλαδή να ήταν 10 φορές βασιλιάς! ή να έβαλε το σπίτι του ενέχυρο για να κάνει την επένδυση με κίνδυνο αύριο το πρωί να το χάσει αν δεν πάνε καλά οι δουλειές του. ΓΙα ποιο λόγο λοιπόν να πουλάει σε εσένα και εμένα φθηνό καύσιμο και να μην κοιτάξει να βγάλει τα περισσότερα που μπορεί με ΝΟΜΙΜΟ και μόνο τρόπο (δεν αναφέρομαι σε παράνομες τακτικές λαθρεμπόριο κλπ, τα ξεκαθαρίσαμε αυτά). Δεν πρέπει να δει απόδοση από την επένδυση του αλλά και να πάρει μεροκάματο αν δουλεύει κιόλας; Αυτός είναι το οικονομικό σύστημα που υπάρχει στην χώρα μας, λειτουργούν οι επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος. Δεν είναι μη κερδοσκοπικές ούτε κρατικές.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 15 Δεκ, 2013 13:20

Φιλε gakost για να δεις ποσο δεν ευσταθουν τα επιχηρηματα σου υπερ των πρατηριουχων θα σου κανω μια ερωτηση.
Εχουμε λοιπον 3-4 πρατηρια υγραεριου στην Θεσ/νικη που ειναι πολυ παλια, δεκαετιων και βαλε,αυτοι φιλε αν δεν υπηρχε τιποτα το πανομο που αναφερεις και εσυ γιατι να μην ειχαν πολυ καλυτερες τιμες απο αυτους που λες εσυ οτι μπορει να εβαλαν ενεχυρω το σπιτι τους ?
Γιατι λοιπον να μην πουλαει σε ξαναρωταω εγω φθηνοτερα ο παμπαλαιος πρατηριουχος υγραεριου απο αυτον που εριξε πριν 6 μηνες εναν χρονο 100-200 χιλιαρικα για να βαλει αντλια υγραεριου,γιατι να κανει μαγκα τον καθενα πρατηριουχο να σκεφτει καν να ριξει 100-200 χιλιαρικα να βαλει αντλια και να τον αφησει να παρει μεριδιο απο την πιτα του?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Δεκ, 2013 14:31

Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι όταν γίνει απόσβεση θα πρέπει να σταματήσει η επένδυση να αποδίδει ή πρέπει να αποδίδει λιγότερο; :?: Να θυμίσω λίγο από την πολιτική οικονομία Γ λυκείου ότι υπάρχει η τιμή ισορροπίας δηλαδή η τιμή που οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι να αγοράσουν ένα προϊόν και οι πωλητές να πουλήσουν ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση.

Τυχαία βρήκα και αυτό που τα εξηγεί καλύτερα από ότι μπορώ εγώ

http://www.euretirio.com/2010/06/nomos- ... tisis.html

http://www.euretirio.com/2011/04/simeio-isorropias.html

Κάθε αγορά δεν είναι η ίδια οπότε και η τιμή δεν είναι ίδια. Πχ αν κάποια πόλη έχει 1000 αυτοκίνητα και 10 πρατήρια θα έχει διαφορετική τιμή ισορροπίας από μια άλλη που έχει 1000 αυτοκίνητα και 2 πρατήρια.
gakost

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 15 Δεκ, 2013 15:29

gakost έγραψε:Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι όταν γίνει απόσβεση θα πρέπει να σταματήσει η επένδυση να αποδίδει ή πρέπει να αποδίδει λιγότερο; :?: Να θυμίσω λίγο από την πολιτική οικονομία Γ λυκείου ότι υπάρχει η τιμή ισορροπίας δηλαδή η τιμή που οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι να αγοράσουν ένα προϊόν και οι πωλητές να πουλήσουν ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση.

Τυχαία βρήκα και αυτό που τα εξηγεί καλύτερα από ότι μπορώ εγώ

http://www.euretirio.com/2010/06/nomos- ... tisis.html

http://www.euretirio.com/2011/04/simeio-isorropias.html

Κάθε αγορά δεν είναι η ίδια οπότε και η τιμή δεν είναι ίδια. Πχ αν κάποια πόλη έχει 1000 αυτοκίνητα και 10 πρατήρια θα έχει διαφορετική τιμή ισορροπίας από μια άλλη που έχει 1000 αυτοκίνητα και 2 πρατήρια.

τσαμπα παιδευεσαι δεν προκειτε να βγαλεις ακρη. ο πρατηριουχος ειναι ο κακος, τελος.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 15 Δεκ, 2013 15:53

gakost, όλη η γκρίνια είναι ότι οι πρατηριούχοι LPG έχουν στήσει καρτέλ και όχι αν έχουν ακριβή τιμή κάποιοι από αυτούς. Δε μπορώ με κανένα άλλο τρόπο να εξηγήσω ότι στην ίδια περιοχή, όλοι μα όλοι αλλάζουν πάντα την ίδια μέρα με ίδιες τιμές (τις ακριβότερες φυσικά αλλιώς δε θα ήταν καρτέλ). Και αν δεν είναι καρτέλ αυτό, για ποιο λόγο δε παρατηρείται ακριβώς το ίδιο και με τη βενζίνη/πετρέλαιο στις ίδιες ακριβώς περιοχές; Φυσικά αναφέρομαι σε Πάτρα Θεσ/νίκη και Ξάνθη και ενδεχομένως το ίδιο να παρατηρείται και αλλού. ΑΝ απαντήσεις σε αυτό με κάτι λογικό, δέχομαι και όλα τα άλλα που λες. Και στην επιτροπή ανταγωνισμού δε στέλνουμε για να παραπονεθούμε για την ακριβή τιμή κάποιου, δικαίωμά του να πουλάει όσο θέλει, το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί τα έχουν βρει μεταξύ τους και όλοι πουλάνε το ίδιο πανάκριβα και απ'οσο ξέρω αυτό είναι παράνομο. Μόνο στο LPG γίνεται αυτό, γιατί;;;
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Δεκ, 2013 16:55

Κι εγώ συμφωνώ με αυτά που λες. Άλλωστε προϋπόθεση για να ισχύουν αυτοί οι κανόνες είναι να λειτουργεί η αγορά ελεύθερα και χωρίς στρεβλώσεις όπως τα καρτέλ. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους να εξαλήψει τέτοια φαινόμενα και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Αλλά
-Ξέρεις πόσο αγοράζει ο καθένας;
-Μήπως αγοράζουν στην ίδια ή σχεδόν ίδια τιμή;
-Ξέρεις σίγουρα ότι υπάρχει συννενόηση και χειραγώγηση τιμής;

Εγώ δεν ξέρω τίποτα από αυτά όπως ξαναείπα μπορώ μόνο να υποθέσω σαν απλώς καταναλωτής με όσες ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Θα θέσω και ένα άλλο ερώτημα. Τα αναψυκτικά στο μάρκετ έχουν όλα την ίδια τιμή ή κάποια ελάχιστα λεπτά διαφορά. Τι σημαίνει αυτό ότι έχουν κάνει καρτέλ ή ότι με το ποσοστό κέρδους που έχουν αυτή είναι η τιμή με βάση την ζήτηση επειδή αγοράζουν όλοι με την ίδια ή σχεδόν την ίδια τιμή, και επειδή στο συγκεκριμενο έχω άποψη θα σου πω ότι αγοράζουν στην ίδια ή σχεδόν την ίδια τιμή. Το ίδιο και με τα αναψυκτικά στα περίπτερα, όλα την ίδια τιμή έχουν, και τα βενζινάδικα αν πας στην αττική σε πολλές περιοχές πουλάνε την βενζίνη στην ίδια τιμή, πχ κλεισθένους απλά έχουν φθηνή τιμή. Θα ξαναπώ δεν δικαιολογώ ή υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο απλά ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο μαζεμένοι σε κάποια πράγματα αν δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες όπως πχ αν το πρόβλημα και οι στρεβλώσεις ξεκινάνε από πιο ψηλά από τον πρατηριούχο.
gakost

Δημοσίευσηαπό runner » Κυρ 15 Δεκ, 2013 18:03

hlias έγραψε:τσαμπα παιδευεσαι δεν προκειτε να βγαλεις ακρη. ο πρατηριουχος ειναι ο κακος, τελος.

Δεν τον λες και άγιο όμως...δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του...Και επειδή μπορούν (λόγω που δεν υπάρχει έλεγχος?κερδοσκοπία?όπως θες πες το),Κρατάνε την ίδια τιμή όλοι....ούτε λεπτό διαφορά.....Ξέρω πολύ καλά πως δεν αγοράζουν όλοι στις ίδιες τιμές..Κατά τα άλλα ...ανταγωνισμός....Και επειδή θέλω να προστατέψω την τσέπη μου,εδώ και 1 μήνα δουλεύω μόνο με βενζ'ινη...Και αυτό έχει και άμεση επίδραση και σε εσάς τους εγκαταστάτες...
runner

Δημοσιευσεις: 126

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 15 Δεκ, 2013 19:34

runner έγραψε:
hlias έγραψε:τσαμπα παιδευεσαι δεν προκειτε να βγαλεις ακρη. ο πρατηριουχος ειναι ο κακος, τελος.

Δεν τον λες και άγιο όμως...δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του...Και επειδή μπορούν (λόγω που δεν υπάρχει έλεγχος?κερδοσκοπία?όπως θες πες το),Κρατάνε την ίδια τιμή όλοι....ούτε λεπτό διαφορά.....Ξέρω πολύ καλά πως δεν αγοράζουν όλοι στις ίδιες τιμές..Κατά τα άλλα ...ανταγωνισμός....Και επειδή θέλω να προστατέψω την τσέπη μου,εδώ και 1 μήνα δουλεύω μόνο με βενζ'ινη...Και αυτό έχει και άμεση επίδραση και σε εσάς τους εγκαταστάτες...

ολος ο κοσμος δουλευει για την επιβιωση του και κανενας για χομπυ, του καθεμιανου ο σκοπος (και του επιχειρηματια και του υπαλληλου) ειναι το μεγιστο κερδος, ποσο μαλλον σε αυτους που εχουν ριξει και ενα σκσμο λεφτα για να στησουν το μαγαζι τους, που διαφωνεις σε αυτο?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 15 Δεκ, 2013 19:54

Ενα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερο κοστίζει 0.50 λεπτα παντού απο το περίπτερο μέχρι οποιοδήποτε καφέ κτλ ., η αγορα του εινσι 0,12 λεπτα συν ΦΠΑ γιατι δεν διαμαρτύρεται κανεις για καρτέλ ;

Ενα περίπτερο στη νέα Σμύρνη πουλα το κουτάκι κοκα κολα 0,80 και το μπουκάλι 1 € αντι του 1 € και 1.20 αντίστοιχα που έχουν τα αλλα !! Και ; Το έσπασαν 2-3 φορες !!
Τελευταία επεξεργασία από Qgas και Τετ 12 Φεβ, 2014 14:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 15 Δεκ, 2013 20:41

Qgas έγραψε:Ενα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερο κοστίζει 0.50 λεπτα παντού απο το περίπτερο μέχρι οποιοδήποτε καφέ κτλ ., η αγορα του εινσι 0,12 λεπτα συν ΦΠΑ γιατι δεν διαμαρτύρεται κανεις για καρτέλ ;

Δεν έχεις εναλλακτική να πιεις νερό βρύσης; Άκαιρο επιχείρημα και προσωπικά δεν αγοράζω ποτέ εμφιαλωμένο γιατί το θεωρώ την απόλυτη κοροϊδία να σου πουλάνε κάτι που θα έπρεπε να στο δίνουν σε συμβολική τιμή ως απαραίτητο συστατικό επιβίωσης. Βασικά θα έπρεπε να απαγορεύεται εμπορευματοποίηση του νερού αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Ακόμα και έτσι, την εναλλακτική την έχω να πιω βρύσης και να ζητήσω και ποτήρι νερό στο μαγαζί όπως και κάνω δηλαδή. Στο LPG από που θα θα βάλεις, από τη βρύση, ποια είναι η εναλλακτική σου επιλογή σύμφωνα με το παράδειγμά σου;

Qgas έγραψε:Ενα περίπτερο στη νέα Σμύρνη πουλα το κουτάκι κοκα κολα 0,80 και το μπουκάλι 1 € αντι του 1 € και 1.20 αντίστοιχα που έχουν τα αλλα !! Και ; Το έσπασαν 2-3 φορες !!

Αυτό που λες τι είναι, παραδοχή ότι παντού έχουν στήσει καρτέλ;

Σημαίνει ότι υπάρχει διαφοροποίηση τιμής, η αλλιώς ότι εκεί υπάρχει ανταγωνισμός, αυτό που ζητάμε δηλαδή. Ανταγωνισμός στο ελεύθερο εμπόριο ΔΕΝ υπάρχει όταν όλοι πουλάνε το ίδιο.

Και αυτό είναι το κερασάκι στη τούρτα, ότι ο έλεγχος του κράτους χωλαίνει όσο δε πάει. Αν φταίει το κράτος και βρίσκουν έδαφος να κάνουν ότι κάνουν, το θέμα είναι ότι το κάνουν. Γενικώς, υπάρχει πρόβλημα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες