Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 01:20

valsam πριν απο μερικες μερες ο qgas σου απεδειξε με νουμερα οτι σε καποια περιοχη που εχει χαμηλη τιμη υγραεριου η τιμη αγορας (αυτη που δινει στο σαιτ το διυλιστηριο) μαζι με μεταφορικα και φορο ηταν ιδια με την τιμη πωλησης, σου εγραψε μια πιθανη αιτια του πως μπορει να γινετε αυτο, το ξεπερασες. με βαση τα νουμερα εκεινης της μερας ειδα οτι το κερδος στο λιτρο για το πρατηριο στην Αθηνα ειναι με μια πολυ μικρη αποκλιση στα 10 λεπτα το λιτρο, νομιζεις οτι ειναι πολυ μεγαλο το κερδος τους? για ποσα θα επρεπε να πηγαινουν? εσυ για ποσα θα πηγαινες? θελω να δω ολους αυτους που γρινιαζουν αν ειχαν ενα πρατηριο τι σκατα θα εκαναν.
θα μου μιλησεις για καρτελ και εχεις δικιο, ξερεις σημερα στην Ελλαδα ποσοι επαγγελματιες κλεινουν τα μαγαζια τους γιατι ενω εχουν δουλεια εχουν ξεφτιλισει τοσο τις τιμες τους που δεν μπορουν να ειναι βιωσιμοι? δουλευουν και δεν μπορουν να καλυψουν τα εξοδα του μαγαζιου τους, το καταλαβαινεις αυτο? κοιτα τωρα στο τελος του ετους ποσα μαγαζια απο αυτα που τα κατηγορουν καποιοι οτι αισχροκερδουν θα κανουν παυση εργασιων και μπορει να καταλαβεις, δεν ειναι ολα οπως φαινονται.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 20 Δεκ, 2013 02:39

Ηλια αυτο που λες οτι μου απεδειξε με νουμερα ο Qgas δεν μπορω να το πιστεψω φιλε,το ολο σεναριο δεν κολαει,κατι αλλο παιζει,δεν ξερω γιατι αλλα δεν το πιστευω ισος γιατι 99.9% αυτος που θα κλεψει δεν θα κλεψει για να πουλησει φθηνα θα κλεψει για να οικονομισει, η και για να μεγαλωσει το κερδος του ,γιατι αλλωστε να κλεψει (κλεψια και μαλιστα μεγαλη κλεψια θεωρειτε η διακινηση λαθραιων καυσιμων η καυσιμων με μικροτερη φορολογιση προορισμενο για αλλες χρησεις)αφου το κερδος του το εχει εξασφαλισμενο αν μεινει κατω απο την ομπρελα του καρτελ,να κλεψει δηλ. γιατι,για να μπορεσει να μου πουλησει φθηνοτερα το υγραεριο σ'εμενα?
Τι κερδιζει?
Δηλ. αυτοι οι "φθηνοι" που λεμε δηλ. τι κανουν,παιρνουν βιομηχανικο 50% και κινησης 50% και το πουλανε 15 λεπτα το λιτρο φθηνοτερα για να βγαλουν στην τελικη παρανομοντας οσα βγαζουν οι του καρτελ?
Γιατι δηλ. να το κανουν αφου με την εναρμονισμενη πολιτικη ειναι εξασφαλισμενοι!
Και αντε αν γινοταν τιποτα Θεσσαλονικη η Αθηνα αντε να πω οτι το κανουν για να βγαλουν απο την καταναλωση αλλα στην επαρχια που γινετε αυτο το σεναριο παλι δεν παιζει!
Δεν στεκει με τιποτα φιλε!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 02:49

valsam έγραψε:Ηλια αυτο που λες οτι μου απεδειξε με νουμερα ο Qgas δεν μπορω να το πιστεψω φιλε,το ολο σεναριο δεν κολαει,κατι αλλο παιζει,δεν ξερω γιατι αλλα δεν το πιστευω ισος γιατι 99.9% αυτος που θα κλεψει δεν θα κλεψει για να πουλησει φθηνα θα κλεψει για να οικονομισει, η και για να μεγαλωσει το κερδος του ,γιατι αλλωστε να κλεψει (κλεψια και μαλιστα μεγαλη κλεψια θεωρειτε η διακινηση λαθραιων καυσιμων η καυσιμων με μικροτερη φορολογιση προορισμενο για αλλες χρησεις)αφου το κερδος του το εχει εξασφαλισμενο αν μεινει κατω απο την ομπρελα του καρτελ,να κλεψει δηλ. γιατι,για να μπορεσει να μου πουλησει φθηνοτερα το υγραεριο σ'εμενα?
Τι κερδιζει?
Δηλ. αυτοι οι "φθηνοι" που λεμε δηλ. τι κανουν,παιρνουν βιομηχανικο 50% και κινησης 50% και το πουλανε 15 λεπτα το λιτρο φθηνοτερα για να βγαλουν στην τελικη παρανομοντας οσα βγαζουν οι του καρτελ?
Γιατι δηλ. να το κανουν αφου με την εναρμονισμενη πολιτικη ειναι εξασφαλισμενοι!
Και αντε αν γινοταν τιποτα Θεσσαλονικη η Αθηνα αντε να πω οτι το κανουν για να βγαλουν απο την καταναλωση αλλα στην επαρχια που γινετε αυτο το σεναριο παλι δεν παιζει!

πως εξηγεις τοτε οτι η τιμη πωλησης τους ειναι ιδια με την τιμη αγορας των υπολοιπων?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 20 Δεκ, 2013 03:08

valsam έγραψε:Ηλια αυτο που λες οτι μου απεδειξε με νουμερα ο Qgas δεν μπορω να το πιστεψω φιλε,το ολο σεναριο δεν κολαει,κατι αλλο παιζει,δεν ξερω γιατι αλλα δεν το πιστευω ισος γιατι 99.9% αυτος που θα κλεψει δεν θα κλεψει για να πουλησει φθηνα θα κλεψει για να οικονομισει, η και για να μεγαλωσει το κερδος του ,γιατι αλλωστε να κλεψει (κλεψια και μαλιστα μεγαλη κλεψια θεωρειτε η διακινηση λαθραιων καυσιμων η καυσιμων με μικροτερη φορολογιση προορισμενο για αλλες χρησεις)αφου το κερδος του το εχει εξασφαλισμενο αν μεινει κατω απο την ομπρελα του καρτελ,να κλεψει δηλ. γιατι,για να μπορεσει να μου πουλησει φθηνοτερα το υγραεριο σ'εμενα?
Τι κερδιζει?

+1000000 δε στέκει για τον πολύ απλό λόγο ότι αν όντως παρανομούσαν σε τέτοιο σημείο, τουλάχιστον θα προσπαθούσαν να βγάλουν όσο περισσότερα γίνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται, δηλαδή θα έβαζαν τιμές όσο τους παίρνει.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 03:13

η υποθεση εγινε με αναλογια 50-50 αν η αναλογια ειναι 30% κινησης 70% βιομηχανικο δεν στεκει?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 20 Δεκ, 2013 03:14

hlias έγραψε:πως εξηγεις τοτε οτι η τιμη πωλησης τους ειναι ιδια με την τιμη αγορας των υπολοιπων?

Μπορεί να έχουν δεξαμενές 200 τόνων ή να κρατείται απόθεμα κάπου και αγοράζουν φουλ όταν είναι φθηνά και κρατάνε μονίμως χαμηλή τιμή όσο αντέχουν. Μια 10 τόννων δεξαμενή (18000 λίτρα) κρατάει 10-12 μέρες στη Πάτρα σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρατηριούχου, με αντίστοιχη κατανάλωση μια 200 τόνων θα κρατάει 200-240 μέρες. Σου λέω 100 μέρες κρατάει που είναι 3+ μήνες.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 20 Δεκ, 2013 03:23

ολο τα σκηνικο στηριζεται σε υποθεσεις και δικες μου και δικες σου, απο την αρχη γραφω οτι δεν εχουμε τα δεδομενα για να βγαλουμε σωστο συμπερασμα αλλα ο καθενας μας υποστηριζει αυτο που πιστευει και στην τελικη μπορει να κατηγορουμε αδικα ή σωστα καποιους επαγγελματιες, μεχρι να εχουμε με καποιον τροπο αποδειξεις, εγω δεν μπορω να κατηγορησω κανεναν.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 20 Δεκ, 2013 03:32

Σε υποθέσεις ναι, αλλά έχουμε το εξής παράδοξο με το LPG που σαν καύσιμο θα έπρεπε να ακολουθεί την ίδια λογική που ακολουθούν και τα υπόλοιπα καύσιμα. Στις μεγάλες πολεις η βενζίνη/diesel είναι φθηνότερη και στην επαρχία αυξάνει. ΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ έχει το LPG και γίνεται ακριβώς το αντίθετο (πλην Ξάνθης/Πάτρας); Με βυτία δε το μεταφέρουν και αυτό; Ίδιας λογικής μεταφορικά δεν έχει; Από τα ίδια διυλιστήρια δε βγαίνει και αυτό; Φυσικά και εδώ η απάντηση είναι απλή αλλά δε θα την ξαναπώ.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό dermen » Παρ 20 Δεκ, 2013 12:42

valsam έγραψε:Φιλε dermen εμενα υπευθηνος πρατηριου μου ειπε μια ιστορια οταν του διαμαρτυρηθηκα για την τιμη του υγραεριου που μου εκανε εντυπωση και τον πιστεψα (εν' μερη)γιατι αλωστε να μην τον πιστεψω αφου για αυτα που μου ειπε ειχε επιχειρηματα!
Λοιπον ο πρατηριουχος αυτος εκανε μια κινηση και εριξε 5 λεπτα την τιμη του υγραεριου που ειχαν ολοι φιξ στην περιοχη και το εκανε οπως μου ειπε ο υπευθηνος του πρατηριου πρωτα για να αποτρεψει στο να βαλουν αντλια υγραεριου και αλλοι πρατηριουχοι στην περιοχη που του ετρωγαν την πιτα που μεχρι πριν λιγο καιρο απολαμβανε μονος του και δευτερον για να παρει την πελατεια του πισω απο αυτους που ειχαν βαλει προσφατα στην περιοχη αντλια,απο εκει που ηταν ο μοναδικος σε ολη την περιοχη που πουλουσε υγραεριο και ειχε ουρες καθε πρωι-μεσημερι-απογευμα-βραδυ(ειχα μπει και στο γραφειο καποτε για να ρωτησω τιμη για εγκατασταση και το θεαμα που αντικρισα ηταν εκπληκτικο,ενας καναπες βουνο σε χαρτονομισματα και η γιαγια που τα μετρουσε κοντεψε να παθει εμφραγμα οταν με ειδε ,νομισε οτι μπηκα για ληστεια!)λοιπον,αρχισαν να ξεφυτρωνουν τα πρατηρια με υγραεριο το ενα πισω απο το αλλο και σου λεει ο τυπος κατσε να τους κοψω τον βηχα γιατι με παιρνει,αυτοι εχουν ριξει ενα καρο λεφτα και θελουν να κανουν αποσβεση εγω τετοιον νταλκα δεν εχω δηλ. δεν μπορουν να με συναγωνιστουν στην τιμη,(καπως ετσι τον φανταζομαι τον υγειη ανταγωνισμο φιλε dermen γιαυτο και σου ειπα το αν δεν βγαινεις κλει΄στο!),να΄σου ομως που υπολογιζε χωρις τον ξενοδοχο ,μια μερα αντεξε ολο κι'ολο,φαρ ουεστ εγινε στο πρατηριο!
Καλη η ιστορια?

αυτο που με λες εχει σχεσει με το χαρακτηρα του για μενα ο ηλιος πρεπει να λαμπει για ολους,απλα εχω 2 παρατηρησεις για τα χρηματα οσα και να ηταν να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι δικα του αγοραζουμε και πουλαμε προιοντα και μας μενει μικρο ποσοστο αρα τα χρηματα θα καληπταν καπια εταιρια που αγοραζει και δεν εχεις το χρημα φορα παρτιδα να το βλεπει ο καθενας <δεν μιλω για σενα> αλλα δεν μπορεις να γνωριζεις ππιος ειναι αυτο που μπαινει στο μαγαζι σου και οι περισοτερες ληστειες γειναν αφου ειχαν επιθεωρηση το χωρο και επισης αν εβγαζε ο τυπος 20 λεπτα οπως ισχιριζεστε το κατεβασε στα 15 και αυτο θα απετρεπε τους αλλους να βαλουν υγραεριο? ειναι αστεια αυτα,το μεσο κερδος ειναι 8 λεπτα στην καλιτερη 10 και αν θα βαλει καπιος συναδελφος υγραεριο ειναι αν το αντεχει οικονομικα ,εδω σας ξαναγραψα δεν εχουν να βαλουν το συστημα εισροων και λειτουργουν παρανομα θα βαλουν υγραεριο?πιος θα τους δωσει αδεια .
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό dermen » Παρ 20 Δεκ, 2013 12:54

valsam έγραψε:
dancerman έγραψε:
hlias έγραψε:απο την στιγμη που παρακολουθω το φορουμ πρωτη φορα μπηκε ενας πρατηριουχος οχι για διαφημηση του αλλα για να μας λυσει καποιες απορειες που εχουμε, αλλα η συμπεριφορα καποιων ειναι προσβλητικη μεχρι αηδιας, αν ο σκοπος σας ειναι να τον διωξετε συνεχιστε ετσι, αν θελετε να μαθετε την αποψη του ισως και καποια "μυστικα" της δουλειας του φερθητε λιγο εξυπνα.

ωπα ρε ηλια προστατη των πρατηριουχων, ακομα μου απαντας σε αυτα που σου ειπα, ακομα δεν εχεις καταλαβει τι κανει νιαου νιαου. ο συγκεκριμενος πρατηριουχος ειναι εδω και καιρο στο φορουμ δεν ειναι καινουριος, περιμενω να βγαλει τιμολογιο αγορας παντως, στα λογια ολοι μαγκες στις πραξεις κοτες ομως.

Εγω παντως βαζω 10ευρα οχι παραπανω και μολλις τελειωσουνε κατευθειαν σκοπια, και ναι στηριζουμε σκοπια βουλγαρια ειδικα για το βρωμοσυναφι σας.

Μια χαρα καταλαβαινει ο Ηλιας το τι παιζετε ευφιης ανθρωπος ειναι,το θεμα ειναι οτι μαλλον θελει να βγει καποιος πρατηριουχος και με ντοκουμεντα(χαρτια-βιντεο μαρτυρια-τηλεφωνικη παρακολουθηση κ.τ.λ!)να μας αποδειξει για το στησιμο καρτελ,αυτο δεν του αρκει που εγραψε ο καλος μας ανθρωπος :
"Εσεις θελεται σε καθε περιοχη που μενεται να πλακονονται οι πρατηριουχοι μεταξυ τους για να εχετε αρεστες τιμες και βεβαια δεν θα χτυπησω τιν τιμη πιο κατω (ποιο κατω απο ποια τιμη ρε φιλε,αυτο σημαινει οτι καποιος την οριζει την τιμη και το περιθωριο κερδος μεχρι χιλιοστο του σεντς αυτο και μονο αυτο μπορει να σημαινει το 'ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ" γιατι τοσα χρονια με τη βενζινη ολοι χαμενοι βγηκαν και αυτοι που πλουτισαν ηταν λαθρεμποροι ,καποτε πηγεναμε για 2 λεπτα στη βενζινη αλλα πουλουσαμε 20000 λιτρα τη μερα και εβγαινε τωρα με 2000 αμολυβδη μπορεις να υπολογισεις ποσα πρεπει να βγαζουμε και με τα εξοδα συνεχως ανοδικα.και οι τιμες ειναι παρομιες γιατι πανω κατω ολοι το ιδιο αγοραζουν "
Πως να το πω ρε παιδι μου δεν του αρκει του Ηλια το τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια θελει να δει την γατα με τα ματια του η να του το πει η ιδια η γατα "εγω ρε κανω νιαου-νιαου στα κεραμιδια υπαρχει κανα προβλημα?"

πιο κατω απο το πιο κοντινο πρατηριουχο που μπορει να με επιρεαζει ,και για να στο κανω πιο λιανα εγω πουλαω 2 ευρω ανοιγει νεος και και το κανει και αυτος 2 ευρω εγω για να μη χασω την πελατεια θα το κανω 1.99 και αυτος 1.98 και και και και στο τελος θα κλεισουμε γιατι θα υπαρχει ο δικος σας ανταγωνισμος και δεν θα βγαζουμε τιποτα αλλα αυτο σιγουρα θα σε αρεσε γιατι θα εκμεταλευοσουν τον πολεμο πρατηριων και εκει θελω να σε δω να κλεισουν ολα τα πρατηρια και να πας με το μπετονακι στα σκοπια για να βαλεις αν κανεις το λαθος και μεινεις να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαστε βρυκολακες που αγαπανε το χρημα ,ενας οικογενειαρχης ειμαι και προσπαθω μεσα στη κριση να επιβιωσω και αν σημερα βγαλω 100 ευρω δεν θα πω φτανουν τωρα απο εδω και περα τη χαριζουμε αυτο ειναι το εμποριο σημερα βγαζουμε αυριο παπαλα
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 20

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες