Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου - Σεναρια

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 15 Ιούλ, 2011 00:53

dathens έγραψε:
bebes έγραψε:
hpdra έγραψε:Διεθνείς τιμές lpg:

http://www.golpg.eu/

http://www.energy.eu/

:P

το υγραεριο ειναι παντου φτηνοτερο σε σχεση με μας (καλα τους Αγγλους δεν τους μετραω :lol: )

αυτο που δεν μ'αρεσε ειναι οτι στη δανια, μια χωρα με παραπλησια τιμη βενζινης με μας (και παρομοια πολιιτικη φορολογησης του αυτοκινητου) το αεριο κοστίζει 1.183 € :sick:

Στην Δανία δεν υπάρχει Υγραεριο και απογορευονται οι μετατροπές σε LPG στα αυτοκίνητα επίσης η τιμη των 5 πρατηρίων που διαθέτουν (μόνο για τους επισκέπτες των χιλιαδων γερμανων με τα τροχοσπιτα που κατακλυζουν τη χωρα τα καλοκαιρια και ειναι μονο της shell και της statoil ) είναι ίδια με της βενζίνης τρελλο αλλα το ίδιο είναι στη σουηδια με 1 μόλις πρατήριο υγραεριου , αντιθετως η Νορβηγία με τόσο πετρέλαιο δικο της , έχει φουλ πρατήρια με τιμη στα 78 λεπτά , το λίτρο και ας είναι νορβηγικη η μεγαλύτερη εταιρία καυσίμων στην Δανία η staoil !!! Όσο αφορά την πολιτικη φορολόγησης των αυτοκινήτων η Δανία έχει 2 φορές μεγαλύτερη φορολόγηση απο την Ελλάδα στα αυτοκίνητα και ΦΠΑ στο 25 % ένα φιατ πουντο diesel ξεκινά απο 20 ευρω και πάνω

Κατά τα άλλα υπάρχει νομοθεσεία της ΕΕ που ορίζει την τιμή του Υγραερίου να είναι η μισή της βενζίνης μέχρι το 2018 =)) =)) =))
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό bebes » Παρ 15 Ιούλ, 2011 09:27

Η τιμη της βενζινης ανεβαίνει σιγα σιγα καο εφτασε περιπου το 1.66 (μεση τιμη)

Οποτε το αεριο παλι στα μισα ειναι :thumbup:
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

Δημοσίευσηαπό ARIS424 » Παρ 15 Ιούλ, 2011 10:39

thanasis έγραψε:Εμ,τα λεγαμε οι πιο ψυχραιμοι(εδω ή σε αλλο θεμα,δεν θυμαμαι).Πλησιαζει Αυγουστος,το λιγοτερο που το κοβω να ανεβει ειναι 1,70(μεση τιμη Ηπειρωτικη Ελλαδα,για νησια δεν το συζηταμε)δεν λεω για παραπανω,μην με τρεχουν σαν τον φουκαρα που ειπε για χρεοκοπια πριν λιγο καιρο :lol: :lol: :lol:

Και στο τελος-τελος,στο Ελλαδισταν ζουμε.Δεν υποχρεωνεται κανενας να κανει μετατροποη το αυτοκινητο του.Διαβαζει,ενημερωνεται και παραττει κατα βουληση και συνειδηση.Μην αρχισουμε σαν τις καρτες και τα καναλωτικα που κανεναν δεν υποχρεωσαν να τα παρει αλλα σχεδον ολοι πηραν οσα πηραν και μετα εφταιγαν οι τραπεζες και οι ομορφες φωνες στο τηλ και ολοι οι αλλοι εκτος απο τους ιδιους που πηγαν στην τραπεζα και τα πηραν.
Πλεον η ζωη στην χωρα μας ειναι λοτο.Πηρατε παραπανω επιστροφη φορου?Εκτακτη εισφορα να σας τα παρουμε πισω.Δεν θελετε να πτωχευστε?θα σας μειωσουμε μισθους,παροχες,θα αυξησουμε τα παντα και στο τελος θα πτωχευσετε.
Ετσι και το υγραεριο.Αμα θελησουν,το πανε 1,20 και οποιος δεν προλαβε να κανει αποσβεση,δεν προλαβε.Δεν θα του φταιει κανενας παρα μονο το κακο timing.....
δειτε κι αυτο http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=4 42 λεπτα κοστιζει στην Μολδαβια.Δηλαδη ποσο την αγοραζουν το λιτρο;
Hyundai Getz 1341κ.εκ. Zavoli kit-χλμ με LPG 27.000-χωρις λαδιερα
ARIS424

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό ARIS424 » Παρ 15 Ιούλ, 2011 10:46

ARIS424 έγραψε:
thanasis έγραψε:Εμ,τα λεγαμε οι πιο ψυχραιμοι(εδω ή σε αλλο θεμα,δεν θυμαμαι).Πλησιαζει Αυγουστος,το λιγοτερο που το κοβω να ανεβει ειναι 1,70(μεση τιμη Ηπειρωτικη Ελλαδα,για νησια δεν το συζηταμε)δεν λεω για παραπανω,μην με τρεχουν σαν τον φουκαρα που ειπε για χρεοκοπια πριν λιγο καιρο :lol: :lol: :lol:

Και στο τελος-τελος,στο Ελλαδισταν ζουμε.Δεν υποχρεωνεται κανενας να κανει μετατροποη το αυτοκινητο του.Διαβαζει,ενημερωνεται και παραττει κατα βουληση και συνειδηση.Μην αρχισουμε σαν τις καρτες και τα καναλωτικα που κανεναν δεν υποχρεωσαν να τα παρει αλλα σχεδον ολοι πηραν οσα πηραν και μετα εφταιγαν οι τραπεζες και οι ομορφες φωνες στο τηλ και ολοι οι αλλοι εκτος απο τους ιδιους που πηγαν στην τραπεζα και τα πηραν.
Πλεον η ζωη στην χωρα μας ειναι λοτο.Πηρατε παραπανω επιστροφη φορου?Εκτακτη εισφορα να σας τα παρουμε πισω.Δεν θελετε να πτωχευστε?θα σας μειωσουμε μισθους,παροχες,θα αυξησουμε τα παντα και στο τελος θα πτωχευσετε.
Ετσι και το υγραεριο.Αμα θελησουν,το πανε 1,20 και οποιος δεν προλαβε να κανει αποσβεση,δεν προλαβε.Δεν θα του φταιει κανενας παρα μονο το κακο timing.....
δειτε κι αυτο http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=4 42 λεπτα κοστιζει στην Μολδαβια.Δηλαδη ποσο την αγοραζουν το λιτρο;
και βουρ ολοι Κουβειτ για βενζινη.0,165 ευρω το λιτρο λεμε,ω ρε γλεντια
Hyundai Getz 1341κ.εκ. Zavoli kit-χλμ με LPG 27.000-χωρις λαδιερα
ARIS424

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 15 Ιούλ, 2011 13:10

1.86 η βενζινη στη τουρκια????
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό dti » Παρ 15 Ιούλ, 2011 15:00

gkazakias έγραψε:1.86 η βενζινη στη τουρκια????

Με τέτοια τιμή για την αμόλυβδη, το υγραέριο (€ 0,851 / λίτρο) δείχνει πολύ φθηνό, οπότε δικαιολογούνται απόλυτα τα 2 εκατομύρια υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό bebes » Παρ 15 Ιούλ, 2011 16:24

Η τουρκία εδω και χρονια (σιγουρα καμια 10αρια) εχει τη βενζινη στα 2€

Απλα ειχα την εντυπωση οτι και το αεριο ηταν στο 1+ :think:
SUZUKI WagonR 1.3 LPG atiker
bebes

Δημοσιευσεις: 77

Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 01:18

Λοιπον μαγκες πρεπει να ξεσηκωθειτε γιατι εχει ξεφυγει η κατασταση εντελος!
Σημερα μετα απο αναμονη μηνων μου εφερε ενας που με χρωστουσε τελικα τα 1500 ευρω μου,λοιπον με τα λεφτα στην τσεπη πηγα στον Γεωργιαδη (αεροδρομιο Θεσ/νικης) για να κλεισω ραντεβου(20 αυτοκινητα ουρα για ανεφοδιασμο το πρωι!),καθομαι στο γραφειο και πιανουμε ξανα μανα την συζητηση για ολα γυρο απ'το lpg (ειχα ξαναπαει πριν 3-4 μηνες),τελικα χαλιεμαι γιατι το lovato που δουλευει ο Γεωργιαδης μου λεει οτι δεν μπορει να δουλεψει και λαδιερα και ψεκασμος βενζινης συγχρονος σε ορισμενες στροφες (πιστευω οτι ετσι θα ηταν καλυτερα για προστασια για το 1998 honda crv μου με τις ευαισθητες βαλβιδες!),αφου συνεχιζουμε την συζητηση ξαναχαλιεμαι και μαλιστα ψιλοασχημα γιατι πριν 3 μηνες μου ειπε 1200 ευρω τωρα μου λεει 1300 και μαλιστα αμφισβητει οτι μου ειχε πει 1200(εγω ειχα παει με σκοπο να του κοψω και 100 ευρω,δηλ να το'βαζα με 1100!),το χαλασμα συνεχιζετε αφου πανω στην συζητηση μου λεει οτι περσυ το εβαζε με 1560 ευρω και τωρα που το'κανε 1300 ειναι γιατι η lovato του πουλαει φθηνοτερα τα συστηματα,δηλ. του λεω ρε φιλε η lovato σου εκανε εκπτωση αλλα εσυ να μην κανεις ,μα μου λεει την εκπτωση της lovato την περασα ολη στους πελατες(αχ ρε Ελληναρες,ο ξενος να κανει εκπτωση αλλα εσεις με τιποτα!).
Τελος παντων το αφηνω εκει το θεμα τις τιμης του συστηματος και τον ρωταω για το θεμα τις τιμης του υγραεριου και εδω ειναι που αρχιζει το γελιο(μαλλον για κλαματα ειναι!).
Μετα τα γενικα μλα-μπλα περι συναρτησης της τιμης του lpg με την τιμη του πετρελαιου κ.τ.λ μου λεει λοιπον οτι εγω με τις καινουργιες τιμες και την αυξηση πουλαω σημερα 77,9 και τον χειμωνα αντε να ανεβει 3-5 λεπτα λογο μιγματος (παντα συμφωνα με την τορινη τιμη βαρελιου του πετρελαιου),και εδω ειναι που του σκαω το παραμυθι οτι μεσα απο ενα φορουμ που ειμαι γραμενως και εχει χιλιαδες μελη(για αυτο εδω το autogas forum μιλουσα!)εχω διαβασει οτι εχουν στειλει εκατονταδες (υπερεβαλα λιγο για να την ακουσει!)γραπτες διαμαρτηριες σε ΣΔΟΕ και υπουργεια γιατι οι περισοτεροι πρατηριουχοι πωλουν με υπερβολικο κερδος το υγραεριο,μα μου λεει "εγω ειμαι με διαφορα ο πιο φθηνος!","πουλαω με 77.9 και οι αλλοι πανω απο 80", των ρωτω αν ειναι αληθεια οτι αγοραζουν σημερα με 60-62 λεπτα και εκει πεταγεται η κυρια Γεωργιαδου και μου λεει ψιλοτσατισμενη "λαθος κανεις",αρχιζει να σκαλιζει τα χαρτια πανω στο γραφειο και μου λεει "οριστε 63 αγορασαμε!'και καλα τις λεω 15 λεπτα το λιτρο η 25% δεν ειναι υπερβολικο νουμερο κερδους οταν στην βενζινη δουλευετε για 2-5 λεπτα στο λιτρο?
Η απαντηση που πηρα ηταν που με φρικαρε εντελος!
Πρωτα μου λεει "καλα τοσα χρονια ειχαμε την αντλια του υγραεριο και μια στην χαση μια στην φεξη εβαζε καποιος υγραεριο να μην βγαλουμε τα σπασμενα?"
Και μετα μου λεει η κυρια Γεωργιαδη ο αντρας μου λεει ειναι απο τους πρωτους στο υγραεριο στην Θεσ/νικη ειναι απο το 1980 και ειναι επιτιμος προεδρος και στην συνελευση που εκαναν προσφατα τους προτεινε να συνενοηθουν για να εχουν ολοι περιπου τις ιδιες τιμες στην αντλια δηλ. να εχουν 1-2 λεπτα αποκληση τιμης στην αντλια αλλα αυτοι δεν τον ακουσα και το βαζουν οσο θελουν ,'ειδες εμεις ειμαστε οι σωστοι γιατι ειμαστε οι πιο φθηνοι!"
Και αναρωτιεμαι εγω ο βλακας.
Συγνωμη αλλα οταν συνενωουνται πολλοι μαζι να εχουν ιδια τιμη αυτο δεν λεγεται καρτελ?
Αυτος ειναι ο ελευθερος ανταγωνισμος?
Δηλ. κατοπιν συνενοησης να εχουν καθορισει την τιμη οι πρατηριουχοι!
Δεν ειναι εγκλημτικη πραξη αυτο?
Εκει τα πηρα εντελος και μ'ενα αντε γεια την εκανα!
Εχει και συνεχεια το θεμα!
Πηγα σπιτι πηρα την φαμιλια και την κανουμε για Χαλκιδικη για το Σ.Κ , σταματω λοιπον στο βενζιναδικο στην Περαια (εκει μενω!)για να φουλαρω την αμολυβδη μου το οποιο βενζιναδικο ανηκει στο προεδρο των βενζινοπωλων Θεσ/νικης και τον οποιο γνωριζω εδω και χρονια και του λεω την ιστορια την σημερινη και του λεω "κανονισε Θεμη τωρα που θα βαλεις αντλια υγραεριου (σε καμια βδομαδα το πολυ θα ειναι ετοιμος!)να εχεις και'συ τιποτα 79-80 λεπτα το λιτρο !"
Και η απαντηση του προεδρου ηταν με με ξεκουφανε και με τρελανε εντελος μα εντελος!
Πρωτα μου λεει οτι το 77,9 που πουλαει ο Γεωργιαδης ειναι η ισως η πιο φθηνη τιμη Θεσ/νικης και οτι τα 15 λεπτα το λιτρο κερδος δεν ειναι πολλα!
Καλα του λεω με ποσο κερδος δουλευεις ρε στην βενζινη και μου απανταει με 2-3,ε τοτε τι δεν ειναι πολλα τα 15 του λεω!
Αφου αρχιζω να καταλαβαινω τον λογο της υπερασπισης του προεδρου για την τιμη πωλησης (καρτελ!)γιατι απ'οτι καταλαβα και αυτος εκει γυρο θα την εχει,του σκαω το παραμυθι οτι εχουν στειλει εκατονταδες μελη του aytogas forum
γραπτες επιστολες σε ΣΔΟΕ και υπουργεια και η απαντηση του ηταν "και τη θα κανουν η ΣΔΟΕ και τα υπουργεια αφου ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας πουλαει οσο θελει!"
"Τι θα κανουν πλαφον θα βαλουν?"μου λεει!
Εμ' να σου που μονο ελευθερη δεν ειναι η αγορα !
ΑΝΤΕ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ?
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
Και οταν αλαξουν τα πραγματα (το αλλο με τον Τοττο το ξερετε?)τοτε θα βαλω και'γω υγραεριο στο αυτοκινητακι μου!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 14:36

Φιλε μου ευχαριστουμε για την εμπειρια σου :thumbup:

Φυσικα ξερουμε ολοι λιγο πολυ γι'αυτα ή τα υποψιαζομαστε αλλα με αυτο που περιγραφεις καταλαβαινουμε οτι εχουν αποθρασυνθεί σε τετοιο βαθμο που σε λιγο θα μας λενε πως ζημιωνωνται κιολας...

Τουλαχιστον αυτος ειχε ...την ευθιξία να μας πει το κερδος του και να παραδεχθει οτι τρωνε με χρυσα κουταλια....

Ολοι για καταγγελιες...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 16 Ιούλ, 2011 15:06

astragjtg έγραψε:Φιλε μου ευχαριστουμε για την εμπειρια σου :thumbup:

Φυσικα ξερουμε ολοι λιγο πολυ γι'αυτα ή τα υποψιαζομαστε αλλα με αυτο που περιγραφεις καταλαβαινουμε οτι εχουν αποθρασυνθεί σε τετοιο βαθμο που σε λιγο θα μας λενε πως ζημιωνωνται κιολας...

Τουλαχιστον αυτος ειχε ...την ευθιξία να μας πει το κερδος του και να παραδεχθει οτι τρωνε με χρυσα κουταλια....

Ολοι για καταγγελιες...

Δεν νομιζω οτι μου παραδεχθηκε το κερδος του απ'ευθιξια αλλα το παραδεχθηκε αφου ειδε οτι γνωριζα πανω κατω την σημερινη τιμη πωλησης του lpg στους πρατηριουχους (ΚΑΛΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΤΟ AUTOGAS FORUM!)και δεν μπορουσε να πει ψεματα γιατι τον στριμωξα!
Το χειροτερο για μενα ειναι οτι μετα το συμβαν ο προεδρος των βενζινοπωλων που βγαινει και συνεχεια στα καναλια και κλαιγεται για το ποσο εχει πληγει ο κλαδος τους κ.τ.λ μου δικαιολογουσε οτι ενα κερδος τις ταξης των 25-30% δεν ειναι πολυ!
Βρε ειναι οργανωμενο το εγκλημα!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες