Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 08 Φεβ, 2014 23:28

Δεν μπορώ να πάω σε βενζίνη γιατί απλά δε με συμφαίρει.

Τελευταίο γέμισμα από Φαωνος. 36 λίτρα 34 ευρώ 470 χιλιόμετρα.Θέλετε το πιστεύετε θέλετε δεν το πιστεύετε.
Εάν κινούμουν με βενζίνη θα ήθελα 55 με 60 ευρώ.
Όσο υπάρχει Φαωνος και κινείται σε αυτές τις λογικές τιμές τουλάχιστον σε μας τους Αθηναίους δεν μας συμφαίρει
να καίμε βενζίνη με 1,60.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 03:11

papoys έγραψε:Δεν μπορώ να πάω σε βενζίνη γιατί απλά δε με συμφαίρει.

Τελευταίο γέμισμα από Φαωνος. 36 λίτρα 34 ευρώ 470 χιλιόμετρα.Θέλετε το πιστεύετε θέλετε δεν το πιστεύετε.
Όσο υπάρχει Φαωνος και κινείται σε αυτές τις λογικές τιμές τουλάχιστον σε μας τους Αθηναίους δεν μας συμφαίρει

Σορρυ ρε παπου αλλα δεν γινετε να αλαξουμε τους νομους της φυσικης και της χημειας επειδη ντε και καλα μας το λες εσυ ,πως θα γινει δηλ.?
Το υγραεριο εχει σχεδον 26% λιγοτερη θερμογονο δυναμη απο την αμολυβδη και οπως και να το κανουμε για να δουλεψει σωστα ενα αυτοκινητο ΣΧΕΔΟΝ οπως με οτι και αν εκαιγε βενζινη χρειαζετε αυτο το 26% παραπανω καταναλωση σε υγραεριο!
Για δες λιγο μηπως το κομπιουτερακι σου εχει χαλασει και δεν το προσεξες!
Αν στην Φαωνος που λες Εχει το υγραεριο 95 λεπτα το λιτρο Χ 26% αυξηση καταναλωσης(και οχι κατι 10 και 12% που ακουω γιατι μονο μεσον φτωχου μιγματος γινετε αυτο!)= 1,20 το αντιστοιχο λιτρο υγραεριου αντι του 1,60 της βενζινης δηλ. μαξιμουμ 25% φθηνοτερα με υγραεριο ,και καμια σχεση με τα νουμερα που λες!
Εκτος βεβαια το ξαναλεω αν το αυτοκινητο σου ειναι ρυθμισμενο ντιπ για τον ουτσο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 09 Φεβ, 2014 05:30

Ρε Valsam μην μας τρελανεις τελειος ρε φιλε.ποιος σου ειπε για 26% αυξηση καταναλωσης?
Αναλογα τι συστημα και τι μπεκ φορας παιζει και η καταναλωση,δυλαδη αν σου πω για Prins με τα keihin μπεκ τι γνωμη εχεις και εκει 26% εχει?
Στο δικο μου με Icom υγρου ψεκασμου που καιω λιγοτερο απο 0,5 λιτρο παραπανω στα 100km τι θα μου πεις οτι εχω φτωχο μειγμα?
Αν εσενα το συστημα σου καιει 26% παραπανω υγραεριο τοτε πολυ απλα πεταξε το γιατι η μ@λακια συστημα εβαλες η σε μ@λακα εγκαταστατη επεσες τοσο απλα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 09 Φεβ, 2014 08:45

Βρε valsam εμένα το opel είναι η απλή φτηνή έκδοση του 2005 και δεν εχει κουμιουτεράκια για κατανάλωση
κ.λ.π. μαλακίες και μπιχλιμπίδια και το γουστάρω καλίτερα.
Εγώ πως μετράω.Αδειάζει η δεξαμενή μου ,γεμίζω και αφού ξανααδιάσει πάλι τελείως κάνω διαίρεση τι και
πόσο έκαψε.Απλά πράγματα και σίγουρα.
Και σου είπα ότι με 36 λίτρα έκανα 470 χιλιόμετρα μέχρι να αδειάσει το τεπόζιτο. Τι δεν καταλαβαίνης.???
Μπορεί σε επόμενο γέμισμα το μίγμα να είναι κατώτερο και να κάνει λιγότερα χιλιόμετρα.Αλλά μπορεί να είναι
και το ίδιο μπορεί και καλίτερο.

Όπως είπε και ο από πάνω μου αν εσένα σου καίει 26% παραπάνω ,που πάλι κέρδος έχης αλλά μικρό και δεν
σε συμφαίρει , πέταξέ το το ρημάδι και κάψε βενζίνη.

Εγώ πιθανώς αυτό θάκανα αν ήμουν στη θέση σου και δεν ήμουν ευχαριστημένος.Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 09:03

valsam έγραψε:

Σορρυ ρε παπου αλλα δεν γινετε να αλαξουμε τους νομους της φυσικης και της χημειας επειδη ντε και καλα μας το λες εσυ ,πως θα γινει δηλ.?
Το υγραεριο εχει σχεδον 26% λιγοτερη θερμογονο δυναμη απο την αμολυβδη και οπως και να το κανουμε για να δουλεψει σωστα ενα αυτοκινητο ΣΧΕΔΟΝ οπως με οτι και αν εκαιγε βενζινη χρειαζετε αυτο το 26% παραπανω καταναλωση σε υγραεριο!
Αν στην Φαωνος που λες Εχει το υγραεριο 95 λεπτα το λιτρο Χ 26% αυξηση καταναλωσης(και οχι κατι 10 και 12% που ακουω γιατι μονο μεσον φτωχου μιγματος γινετε αυτο!)= 1,20 το αντιστοιχο λιτρο υγραεριου αντι του 1,60 της βενζινης δηλ. μαξιμουμ 25% φθηνοτερα με υγραεριο ,και καμια σχεση με τα νουμερα που λες!
Εκτος βεβαια το ξαναλεω αν το αυτοκινητο σου ειναι ρυθμισμενο ντιπ για τον ουτσο!

Τελικα το προβλημα σου ειναι η καταναλωση η η αισχροκερδια η απλα γραφεις για να γραψεις;;;;;
ΥΓ εσυ δεν εγραψες τελος δεν ασχολουμαι κλπ;;;;
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό cmax » Κυρ 09 Φεβ, 2014 09:14

Μιλας για 7,6 λιτρα ανα 100 χιλ μεσα στην Αθηνα; Πολυ μικρη καταναλωση για αυτοκινητο σαν το δικο σου.
Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος; Και το δικο μου ειναι 1600 αλλα ουτε σε ταξιδι δεν καιει τοσο.
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 09:23

maevius έγραψε:
valsam έγραψε:

Τελικα το προβλημα σου ειναι η καταναλωση η η αισχροκερδια η απλα γραφεις για να γραψεις;;;;;
ΥΓ εσυ δεν εγραψες τελος δεν ασχολουμαι κλπ;;;;

Εσενα το δικο σου προβλημα ποιο ειναι?
Γραφω γιατι ετσι γουσταρω ,εσυ τι νταλκα τραβας?
Δεν ασχολουμε αλλο με τους καρτελαδες ειπα!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 09:47

chrisd έγραψε:Ρε Valsam μην μας τρελανεις τελειος ρε φιλε.ποιος σου ειπε για 26% αυξηση καταναλωσης?
Αναλογα τι συστημα και τι μπεκ φορας παιζει και η καταναλωση,δυλαδη αν σου πω για Prins με τα keihin μπεκ τι γνωμη εχεις και εκει 26% εχει?
Στο δικο μου με Icom υγρου ψεκασμου που καιω λιγοτερο απο 0,5 λιτρο παραπανω στα 100km τι θα μου πεις οτι εχω φτωχο μειγμα?
Αν εσενα το συστημα σου καιει 26% παραπανω υγραεριο τοτε πολυ απλα πεταξε το γιατι η μ@λακια συστημα εβαλες η σε μ@λακα εγκαταστατη επεσες τοσο απλα.

Δεν σε τρελαινω καθολου φιλε,δεν χρειαζετε να ειναι καποιος πυρηνικος φυσικος για να το καταλαβει!
Το λιτρο υγραεριου εχει 25.7% λιγοτερη θερμ. δυν. απ΄οτι η βενζινη (ανοιξε μια εγκυκλοπεδια η googlare το αν δεν πιστευεις!)αρα για να κινηθεις οπως με την βενζινη θελεις 25,7% παραπανω καταναλωση καυσιμου,τωρα αν εχεις μονο 10% αυξηση καταναλωσης τοτε εχεις 15,7% απωλεια ποδυναμης,αν εχεις 5% αυξηση καταναλωσης τοτε εχεις 20,7% απωλεια ιποδυναμης και παει λεγοντας,θαυματα δεν γινονται φιλε και τα νουμερα δεν κανουν λαθος!
Εχω και τον κουνιαδο μου που εβαλε υγραεριο και εχει μονο 10% αυξηση καταναλωσης,(αυτος εβαλε lovato!),το καλοκαιρι ειχε και αυτος πανω απο 20% αλλα πηγε και παραπονεθηκε στον μαστορα και ο μαστορας του εκανε πιο φτωχο το μιγμα,απλα πραγματα!
Τωρα αν εσυ θελεις να τρως παπα καλα κανεις,εγω αλλο δεν τρωω ,καθομουν και εψαχνα και'γω ο βλακας γιατι εχω αυξηση καταναλωσης 20-25% , διαβαζα εδω μεσα στο φορουμ για κατι 5 και 10% και ελεγα τι στο διαλο γινετε και εγω εχω τοσο μεγαλη και επαιρνα τηλ. παντου(μεχρι και Αμερικη και Πολωνια εφτασε η χαρη μου!)για να διαπιστωσω τελικα οτι τα νουμερα λαθος δεν κανουν και οτι απλα ειχα φαει και'γω παπα και εψαχνα αυτο το 5 και 10% που τοσο ακουγα.
valsam

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 09 Φεβ, 2014 10:36

Παιδιά ο valsam έχει δίκιο. Τα πάντα μπορούμε να αλλάξουμε αλλά όχι και την φυσική...

Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό fokion » Κυρ 09 Φεβ, 2014 10:44

Σωστοτατο!!!!!
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες