Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 09 Φεβ, 2014 10:47

cmax έγραψε:
papoys έγραψε:Δεν μπορώ να πάω σε βενζίνη γιατί απλά δε με συμφαίρει.

Μιλας για 7,6 λιτρα ανα 100 χιλ μεσα στην Αθηνα; Πολυ μικρη καταναλωση για αυτοκινητο σαν το δικο σου.
Μηπως εχεις κανει καποιο λαθος; Και το δικο μου ειναι 1600 αλλα ουτε σε ταξιδι δεν καιει τοσο.

Βρε παιδιάδε μίλησα για Αθήνα.

Από τα 470 τα 100 είναι Αθήνα και τα 370 σε δύο ταξίδια (300 στο ένα 70 στο άλλο)
Αφαίρεσε από αυτά 20 χιλιόμετρα περίπου τα οποία λόγω χειμώνα κάνω με βενζίνημέχρι να ανοίξει το
υγραέριο.Τα υπόλοιπα είναι με υγραέριο .Να πω ψέματα για ποιό λόγο.
Για τους υπόλοιπους δεν ξέρω αλλά εγώ δεν έχω συμφέροντα ούτε με πρατηριούχους (γιαυτό τρέχω Φαωνος
να φουλάρψ) ούτε με εγκαταστάτες.

Σημειώστε ότι η οδήγησή μου είναι από 2000 - 2500 στροφές (εκτός ελάχιστων περιπτώσεων προσπέρασμα κ.λ.π.)
η δε ταχύτημά μου και στις Ε.Ο σπάνια να υπερβεί τα 100 χιλ.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 10:49

valsam έγραψε:
maevius έγραψε:
valsam έγραψε:
papoys έγραψε:Δεν μπορώ να πάω σε βενζίνη γιατί απλά δε με συμφαίρει.

Τελευταίο γέμισμα από Φαωνος. 36 λίτρα 34 ευρώ 470 χιλιόμετρα.Θέλετε το πιστεύετε θέλετε δεν το πιστεύετε.
Εάν κινούμουν με βενζίνη θα ήθελα 55 με 60 ευρώ.
Όσο υπάρχει Φαωνος και κινείται σε αυτές τις λογικές τιμές τουλάχιστον σε μας τους Αθηναίους δεν μας συμφαίρει
να καίμε βενζίνη με 1,60.

Σορρυ ρε παπου αλλα δεν γινετε να αλαξουμε τους νομους της φυσικης και της χημειας επειδη ντε και καλα μας το λες εσυ ,πως θα γινει δηλ.?
Το υγραεριο εχει σχεδον 26% λιγοτερη θερμογονο δυναμη απο την αμολυβδη και οπως και να το κανουμε για να δουλεψει σωστα ενα αυτοκινητο ΣΧΕΔΟΝ οπως με οτι και αν εκαιγε βενζινη χρειαζετε αυτο το 26% παραπανω καταναλωση σε υγραεριο!
Για δες λιγο μηπως το κομπιουτερακι σου εχει χαλασει και δεν το προσεξες!
Αν στην Φαωνος που λες Εχει το υγραεριο 95 λεπτα το λιτρο Χ 26% αυξηση καταναλωσης(και οχι κατι 10 και 12% που ακουω γιατι μονο μεσον φτωχου μιγματος γινετε αυτο!)= 1,20 το αντιστοιχο λιτρο υγραεριου αντι του 1,60 της βενζινης δηλ. μαξιμουμ 25% φθηνοτερα με υγραεριο ,και καμια σχεση με τα νουμερα που λες!
Εκτος βεβαια το ξαναλεω αν το αυτοκινητο σου ειναι ρυθμισμενο ντιπ για τον ουτσο!

Τελικα το προβλημα σου ειναι η καταναλωση η η αισχροκερδια η απλα γραφεις για να γραψεις;;;;;
ΥΓ εσυ δεν εγραψες τελος δεν ασχολουμαι κλπ;;;;

Εσενα το δικο σου προβλημα ποιο ειναι?
Γραφω γιατι ετσι γουσταρω ,εσυ τι νταλκα τραβας?
Δεν ασχολουμε αλλο με τους καρτελαδες ειπα!

Ετσι ντε! Γραφεις οτι γουσταρεις........αυτο εννοω ...
Γιατι αφου δεν σε συμφερει απο ολες τις αποψεις οπως ΕΣΥ ΛΕΣ δεν το βγαζεις;;;;; μαζοχα να υποθεσω;;;;;;;;
Να αλλαξεις την τιμη δεν μπορεις - την καταναλωση κατω απο 25% οπως λενε και τα βιβλια κλπ δεν μπορεις......

βγαλτο να ησυχασεις και εσυ και εμεις.....................εκτος αν σου.........αρεσει τοτε........πασο................περι ορεξεως.........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 09 Φεβ, 2014 11:32

Δηλαδή εγώ που βλέπω το μείγμα σε βενζίνη στα 10 λίτρα έπρεπε να καιω 12.5 με αέριο.. Εγώ και 11 με το ζόρι.. Αλλά και το op - com της opel και το elm μου δείχνει τα ίδια και το μείγμα είναι ένα κλικ και πιο πλούσιο μιας και θέλω ρύθμιση.. Μιλάω για αρκετό πόδι στο πάτωμα... Και τα απλά μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβιδας.. Και όπως έχουν πει και άλλοι με τύπου βενζίνης καίνε πιο λίγο.. Εγώ παπού βγάζω τα ίδια χιλιόμετρα με το g αλλά με 45 λίτρα.. Και πάω με 100 μόνο σε επαρχιακο.. Κατά τα άλλα το αμάξι κατεβάζει 7.100 str και στο δυναμομετρο έβγαλε και 3 άλογα παραπάνω με το αέριο

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Re: Απ: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 11:39

tsopirs έγραψε:Δηλαδή εγώ που βλέπω το μείγμα σε βενζίνη στα 10 λίτρα έπρεπε να καιω 12.5 με αέριο.. Εγώ και 11 με το ζόρι.. Αλλά και το op - com της opel και το elm μου δείχνει τα ίδια και το μείγμα είναι ένα κλικ και πιο πλούσιο μιας και θέλω ρύθμιση.. Μιλάω για αρκετό πόδι στο πάτωμα... Και τα απλά μπεκ τύπου ηλεκτροβαλβιδας.. Και όπως έχουν πει και άλλοι με τύπου βενζίνης καίνε πιο λίγο.. Εγώ παπού βγάζω τα ίδια χιλιόμετρα με το g αλλά με 45 λίτρα.. Και πάω με 100 μόνο σε επαρχιακο.. Κατά τα άλλα το αμάξι κατεβάζει 7.100 str και στο δυναμομετρο έβγαλε και 3 άλογα παραπάνω με το αέριο

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποκλειεται............κατι δεν κανεις καλα......εδω ο valsam εφτασε μεχρι Αμερικη ρε αχαριστε και εσυ τα ακυρωνεις.........ετσι απλα....με το πορτοφολι σου;;;;;;; ΝΤΡΟΠΗ.............
Τελικα νalsam καταφερες (με πολυ κοπο το ομολογω) να γινεις γραφικος........λιαν επιεικως
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 09 Φεβ, 2014 11:54

valsam έγραψε:Δεν σε τρελαινω καθολου φιλε,δεν χρειαζετε να ειναι καποιος πυρηνικος φυσικος για να το καταλαβει!
Το λιτρο υγραεριου εχει 25.7% λιγοτερη θερμ. δυν. απ΄οτι η βενζινη (ανοιξε μια εγκυκλοπεδια η googlare το αν δεν πιστευεις!)αρα για να κινηθεις οπως με την βενζινη θελεις 25,7% παραπανω καταναλωση καυσιμου,τωρα αν εχεις μονο 10% αυξηση καταναλωσης τοτε εχεις 15,7% απωλεια ποδυναμης,αν εχεις 5% αυξηση καταναλωσης τοτε εχεις 20,7% απωλεια ιποδυναμης και παει λεγοντας,θαυματα δεν γινονται φιλε και τα νουμερα δεν κανουν λαθος!

Αυτό θα ίσχυε αν είχαμε 100% μετατροπή της θερμικής ενέργειας που περιέχει η βενζίνη σε 100% πίεση πάνω στο έμβολο που είναι και το ωφέλιμο έργο που προσδοκούμε σε σχέση με 100% μετατροπή θερμικής ενέργειας του LPG σε 100% πίεση στο έμβολο. 100% δεν είναι αφού έχουμε εναπόθεση θερμότητας (χαμένη δύναμη) στα τοιχώματα και πάνω στο πιστόνι (το ίδιο ισχύει φυσικά και με LPG) και στα ίδια τα καυσαέρια, παραγωγή περισσότερων καυσαερίων από τη καύση της βενζίνης που ως παράγωγο απαιτεί μέρος της συνολικής ενέργειας κάτι που το LPG υπερτερεί (λιγότερες απώλειες) ως πιο καθαρό καύσιμο, επίσης λόγω βραδυκαυσίας ενδέχεται η καύση του LPG να δίνει έργο σε όλο το μήκος εκτόνωσης του εμβόλου (και σε περίπτωση συνεχιζόμενης καύσης του LPG να επιδρά και αρνητικά) ενώ της βενζίνης να τελειώνει πιο σύντομα και γενικά έχουμε παράγοντες που δεν έχει ιδέα κανένας μας πως επηρεάζουν την απόδοση της αρχικής θερμικής ενέργειας του οποιοδήποτε καυσίμου. Επίσης η προανάφλεξη έχω διαπιστώσει ότι αυξάνεται με χρήση LPG έως και 39 μοίρες σε σταθερή πορεία ενώ με βενζίνη ποτέ δε το έχω δει να φτάνει πάνω από 36, δε μπορώ φυσικά να συσχετίσω και να εκτιμήσω τι όφελος έχω ακριβώς από αυτό αλλά ξέρω όσο μεγαλύτερη προανάφλεξη = μεγαλύτερη οικονομία για ίδιο έργο. Αυτό το αποφασίζει η ECU στα όρια ρυθμίσεων που κάνει, άρα κάτι υπάρχει στο LPG που το αξιοποιεί καλύτερα.
Λόγω 1-2 χαρακτηριστικών που ανέφερα παραπάνω, αναμένω το LPG να αποδίδει καλύτερα κατ'αναλογία από το -25.7% που λες. Πόσο καλύτερα κανείς δε το ξέρει. Πάντως τέτοιοι απλοϊκοί συσχετισμοί δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Στη πράξη φαίνεται ότι το -25.7% δεν ισχύει πιο κοντά στο 15% είναι και σίγουρα μεταβάλλεται και από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και της ECU εκτός αν οι περισσότεροι έχουμε κακορυθμισμένα οχήματα που δε νομίζω να ισχύει. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι με βενζίνη έχουμε περισσότερες απώλειες της αρχικής θερμικής ενέργειας που περιέχει σε σχέση με του LPG που επίσης έχει απώλειες φυσικά.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Κυρ 09 Φεβ, 2014 12:26, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό nickp » Κυρ 09 Φεβ, 2014 12:18

Η ίδια η vialle λέει αύξηση κατανάλωσης εώς 20% παντως
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 09 Φεβ, 2014 12:33

H ενέργεια ούτε δημιουργείται από το μηδέν ούτε καταστρέφεται , ως μηδέν εννοούμε την ενέργεια μηδενικού σημείου ( για όσους ξέρουν κβαντική ) που είναι ιση με -13,6eV. με την ένια καύση εννοούμε την διαδικασία μετατροπής υδρογονανθράκων σε διοξείδιο του άνθρακα νερό και ενέργεια ( τέλεια καύση) .Περίσσια αιθάλης ή Η+ κτλ δημιουργούν παραπροϊόντα όπως ενώσεις αζώτου, C+ κτλ και έτσι λέμε ότι δεν έχουμε τέλεια καύση κτλ , καίοντας ένα λίτρο π.χ. diesel παίρνουμε χοντρά ενέργεια 36kj, 34kj με βενζίνη ενώ καίγοντας ένα λίτρο lpg ~27kj όλα τα άλλα που λένε κάποιοι είναι παπα@ιές όπως το πάω τάπα κτλ και εν δυνάμει ψέματα σκοπιμότητας. και τώρα αν αυτές τις λέει ο maevius που το παιδί πλυντήριο είχε οκ, αλλά να διαβάζω τις ίδιες και χειρότερες από κάποιον που λέει ότι είναι μαθηματικός ......έλεος. Αν κάποιος καίει λιγότερο από ~30% περισσότερο υγραέριο σε σχέση με βενζίνα έχει χάσει σε ιπποδύναμη και το μοτερ θα εμφανίσει νωρίς ανεπανόρθωτες βλάβες λόγο οξειδωτικής καύσης.
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 09 Φεβ, 2014 12:37

kyriak έγραψε:H ενέργεια ούτε δημιουργείται από το μηδέν ούτε καταστρέφεται , ως μηδέν εννοούμε την ενέργεια μηδενικού σημείου ( για όσους ξέρουν κβαντική ) που είναι ιση με -13,6eV. με την ένια καύση εννοούμε την διαδικασία μετατροπής υδρογονανθράκων σε διοξείδιο του άνθρακα νερό και ενέργεια ( τέλεια καύση) .Περίσσια αιθάλης ή Η+ κτλ δημιουργούν παραπροϊόντα όπως ενώσεις αζώτου, C+ κτλ και έτσι λέμε ότι δεν έχουμε τέλεια καύση κτλ , καίοντας ένα λίτρο π.χ. diesel παίρνουμε χοντρά ενέργεια 36kj, 34kj με βενζίνη ενώ καίγοντας ένα λίτρο lpg ~27kj όλα τα άλλα που λένε κάποιοι είναι παπα@ιές όπως το πάω τάπα κτλ και εν δυνάμει ψέματα σκοπιμότητας. και τώρα αν αυτές τις λέει ο maevius που το παιδί πλυντήριο είχε οκ, αλλά να διαβάζω τις ίδιες και χειρότερες από κάποιον που λέει ότι είναι μαθηματικός ......έλεος. Αν κάποιος καίει λιγότερο από ~30% περισσότερο υγραέριο σε σχέση με βενζίνα έχει χάσει σε ιπποδύναμη και το μοτερ θα εμφανίσει νωρίς ανεπανόρθωτες βλάβες λόγο οξειδωτικής καύσης.

Μάλιστα, και με τα στοιχεία σου 27KJ vs 34KJ είμαστε στο 20,6% χωρίς καμία απώλεια υποδύναμης. Άντε να δω πως θα διορθώσεις τώρα τον ισχυρισμό σου για 30%. Έλεος δηλαδή αλλά το ξέχασα τα στρογγυλοποιείς όλα όσο δε πάει. Ας κάνουμε το 20,6% = 30%. Καλή η θεωρία αλλά ξέρεις η πράξη διαφέρει όταν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας και όπως φαίνεται σας διαφεύγουν βασικά θέματα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:09

Λες να μην ξερουν και οι Αυστραλοι απο υγραεριο?
Εργοστασιακο Dual-Fuel VE Holden Commodore
LPG: 16.0L/100km
Petrol: 11.7L/100km
Power: 175kW @ 6000rpm (petrol: 180kW @ 6000rpm)
Torque: 325Nm @ 2600rpm (petrol: 330Nm @ 2600rpm)
Και λιγοτερη ιποδυναμη και ροπη και αυξηση καταναλωσης 35% παρακαλω!

Το 35% το διακαιολογουν λογο της λιγοτερης θερμ. δυν. του υγραεριου σαν καυσιμο και το εξτρα βαρος της δεξαμενης και του υγραεριου που χει μεσα της!
Παρε και αλλο ενα να'χεις:Ford Falcon XR6 EcoLPI !

EcoLPI consumption is quoted at 12.3L/100km for the XR6 variant, while CO2 output is 199g/km. The petrol engine is quoted at 9.9L/100km and 236g/km.
Στα χαρτια αυτο, μονο 25% αυξηση καταναλωσης για το ford!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:10

Περσυνο ποστ του κυριακου...............

Ο kyriak εγραψε
Όχι δεν συμφέρει πλέον σε καμία περίπτωση , σήμερα η βενζίνη έχει στην Πάτρα 1,56 ευρώ ενώ το lpg 0,91 ( οι ποιο χαμηλές τιμές ) και με το νέο φόρο θα πάει το lpg 1,05 (η ποιο χαμηλή τιμή) αρχικά. Μετά θα πανικοβληθούν οι πρατηριούχοι που επένδυσαν χιλιάδες για εγκατάσταση και θέλοντας να αποσβήσουν, θα ανεβάσουν την τιμή κι άλλο ( με αυτά τα δεδομένα ) ίσως όταν η βενζίνη πάει 1,4 αυτό να έχει 1ή 0,95.

Είναι κωμικοτραγικό να λέει κάποιος ότι θα αγοράσουν οι πρατηριούχοι βυτία για να πέσει η τιμή , και αυτό για το? Γιατί ? να δώσουν και επιπλέον χιλιάδες ? για να κονομούν οι εγκαταστάτες? Τσπ. Νομίζω αρχίζουν τα πράγματα και στρώνουν στον τόπο , όσο χαρήκαν τα λομογια χαρήκαν , έτσι να υπολογίζετε πως όταν η βενζίνη έχει 1,5 το lpg θα έχει 1,1 και όταν η βενζίνη πάει 1,9 το lpg θα έχει 1,5 κοκ, όσοι εξαπατηθήκατε από διαφημίσεις που έχουν μερικοί σε διάφορα σαιτ για νόμο μέχρι το 2019 κτλ και βάλατε lpg ,μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά και να κερδίσετε χρήματα λόγο εξαπάτησης καταναλωτή .

Τα συμπερασματα δικα σας...
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Κυρ 09 Φεβ, 2014 13:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
maevius

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες