Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Τετ 04 Ιουν, 2014 08:33

NickSt έγραψε:Papou καλησπέρα..
..ότι και να λέμε , όσο και να τα "βρίσκουν" μεταξύ τους οι διάφοροι παράγοντες γύρω απο το εμπόρευμα "καύσιμο' , οι τιμές διαμορφώνονται σύμφωνα με τη δική μας καταναλωτική συμπεριφορά !!!!....φαντάζεσαι πχ τι θα γινόταν αύριο αν ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν έβαζε υγραέριο σε όποιο πρατήριο έχει τιμή πάνω απο 80 λεπτά / λίτρο ????...αν δλδ πατάγαμε το "μαγικό κουμπάκι" για ένα μικρό χρονικό διάστημα , όπως έχω ξαναγράψει ????..ή στην άλλη περίπτωση να βάζαμε ΟΛΟΙ μας απο τον φθηνότερο , όπως κάνεις καλή ώρα εσύ ????...νομίζω καταλαβαίνεις τι "κλάσιμο" θα παθαίνανε ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι ( και ΔΕΝ είναι μόνο οι πρατηριούχοι , νομίζω είναι εύκολα κατανοητό , τουλάχιστον στούς περισσότερους και πιο ψύχραιμα σκεπτόμενους .. Δές τι έγινε με το πετρέλαιο θέρμανσης !!!..μπράβο και πάλι μπράβο που "ξεπαγιάσαμε" όλοι μας αλλά για πρώτη φορά τούς πήγαμε πηδιώντας και τρέχουν τώρα πανικόβλητοι να τα μαζέψουν - είναι όμως αργά , χάσανε - και ξέρεις γιατί ???..τώρα ΜΑΘΑΜΕ να ζεσταινόμαστε και αλλιώς !!!!..και θα το φτηνύνουν πολύ , θυμήσου που στο λέω. Όσο λοιπόν δεν κάνουμε κάτι αντίστοιχο και για το υγραέριο που είναι και το θέμα μας , να είσαι σίγουρος , ότι πάλι θα πάρει την ανηφόρα !!!..όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται . Κλείνοντας να ξαναθυμίσω../.. συμφορουμίτες , θυμηθείτε το ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ που το έχουμε ΟΛΟΙ μας !!!!!

Ποιο ειναι αυτο το μαγικο κουμπακι;
georgeIII

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τετ 04 Ιουν, 2014 20:03

Έχεις απόλυτο δίκιο NickSt σε αυτό που λες, αλλά γεγονός αποτελεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είναι ανενημέρωτο σχετικά με το θέμα της αισχροκέρδιας στο υγραέριο κίνησης. Εμείς εδώ μέσα που τα λέμε και τα γνωρίζουμε δεν είμαστε παρά μερικές εκατοντάδες τη στιγμή που υπάρχουν αρκετές χιλιάδες υγραεριοκίνητοι. Όσο μποικοτάζ και να κάνουμε είμαστε ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Και θα αναφέρω εδώ ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα (χθες έγινε αυτό). Γνωστός (φίλος του πατέρα μου) πρέπει να πάει αύριο προς Γρεβενά για μια δουλειά. Πάνω στη συζήτηση μου λέει "πρέπει να πάω να γεμίσω και το αμάξι αέριο να μην πηγαίνω τελευταία στιγμή". Και ρωτάω "που θα γεμίσεις?". Μου απαντάει "Βάζω πάντα στο τάδε πρατήριο που είναι το πιο κοντινό στο σπίτι μου". "Σου φτάνει όσο αέριο έχεις μέχρι Βέροια?" τον ρωτάω. "Άνετα" μου απαντάει, "απλά δε με φτάνει να πάω κ να 'ρθω". "Ωραία, τότε γιατί δε σταματάς Βέροια να γεμίσεις που έχει σήμερα διαφορά 13 λεπτά με εδώ Θεσσαλονίκη? (0,789 έναντι 0,919)". Ο άνθρωπος σπάνια ταξιδεύει παραέξω και δεν ήξερε τι τιμές παίζουν αλλού. Φυσικά όταν το άκουσε έπεσε από τα σύννεφα και είπε "Αν είναι έτσι θα σταματήσω ξανά στο γυρισμό για να ξαναγεμίσω".
Αυτός ο άνθρωπος πήγαινε μέχρι τώρα στο πρατήριο, έβαζε υγραέριο με 89-92 λεπτά και αισθανόταν και κερδισμένος χωρίς να ξέρει ότι τον κατακλέβουν!

Γι αυτό ακριβώς λέω ότι έχεις δίκιο, αλλά δεν αρκεί να πατήσουμε μερικές εκατοντάδες το μαγικό κουμπάκι. Πρέπει να ενημερώνουμε όσους περισσότερους μπορούμε για να γίνει κάτι αντίστοιχο με την περίπτωση του πετρελαίου, το οποίο αποτέλεσε θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για πάρα πολύ καιρό και αιτία διαμάχης ανάμεσα σε κόμματα. Λογικό είναι φυσικά γιατί η θέρμανση είναι απαραίτητη και αφορά όλο τον πληθυσμό και όχι απλά ένα κομμάτι του και σε καμία περίπτωση τα δύο θέματα δεν έχουν την ίδια βαρύτητα. Ωστόσο και αυτό το θέμα είναι σοβαρό και αξίζει να αναφερθεί και να γίνει κάτι, χωρίς μέχρι τώρα όμως να το έχω δει να αναφέρεται πουθενά αλλού εκτός από εδώ, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από διάφορα μέλη του forum (μηνύματα σε επιτροπή ανταγωνισμού κλπ).

Ελπίζω να μην κούρασα.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 04 Ιουν, 2014 20:24

+1000 :thumbup: :thumbup: :thumbup:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τετ 04 Ιουν, 2014 20:51

Και εσύ έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτά που λές Rover214..αν όντως δεν βρεθεί ένας τρόπος το θέμα να "παίξει" στα ΜΜΕ και να πάρει "μπροστά" , χλωμό το βλέπω να γίνεται κάτι. Αν πρόσεξες όμως μίλησα για την δική μας καταναλωτική συμπεριφορά !!! . Σε αυτήν οφείλεται το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι οι καταναλωτές ΔΕΝ φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για τις τιμές που έχουν τα διάφορα πρατήρια . Για να είναι κάποιος υπεύθυνα σκεπτόμενος καταναλωτής - για το δικό του συμφέρον πρώτα απόλα - και κατ επέκταση και των άλλων , δεν χρειάζεται να είναι "γραμμένος" σε κανένα forum η οτιδήποτε σχετικό !!!( αν βέβαια είναι , ακόμα καλύτερα ) . Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι καταναλωτική συμπεριφορά , κάτι που ΔΥΣΤΥΧΩΣ σαν λαός γενικά ΔΕΝ έχουμε !!!
Δίχως κανένα ίχνος εγωισμού , υποστηρίζω ένθερμα αυτή την άποψη που έχω και δεν την αλλάζω και ο καθένας ως είναι εύκολα κατανοητό έχει κάθε δικαίωμα να μη συμφωνεί...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό mudkia » Τετ 04 Ιουν, 2014 21:22

Προχθες ενας θειος μου ελεγε πως βαζει μονο στον ταδε που εχει το καλο το κοραλ :lol: :lol: :lol: τον ρωταω ποσο καιρο το εχεις κανει γκαζι και ποσα γεμισματα εχεις κανει :?: " και μου λεει το χω κανα μηνα και πρεπει να εχω καψει περιπου 650-700l" με τιμη 0.87-0.90 και να επημενει ότι εχει κερδος( =)) =)) =)) =)) :)) :)) )να του λεω ρε ανθρωπε αφου περνας από καβαλας γιαα δε βαζεις από φαωνος η' από τους αλλους εκει που πεζουν σε χαμηλες τιμες(0.78-0.80) ή αφου πηγαινοέρχεσαι κορινθο και αργος βαλε από μαγουλα ,μανδρα (0.79-0.81) εχει αρκετη διαφορα στην τιμη.Κλασικος ελληναρας ο μπαρμπας μου λεει ελα μωρε τωρα για 2 λεπτα διαφορα(περιπου 8 με 9 λεπτα) ασε παω εκει που ξερω ότι ΔΕΝ με ΚΛΕΒΟΥΝ :crazy: :eh: και εχω μηνει μαακας :o :o :o #-o #-o αντε να του γεμισεις το κεφαλι =; =; =; i-) i-) ότι μονο από τι διαφορα εχει χασει πανο από 55ε μεσα σε μονο 1 μηνα :-o :-o X( όχι που δεν τον κλεβουν :)) :)) :)) :))
KIA sportage BRC στο αυτοματο και αλαδοτο
Άβαταρ μέλους
mudkia

Δημοσιευσεις: 185

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 04 Ιουν, 2014 22:17

Και να έχουμε την εντύπωση ότι το coral είναι καλίτερο το πετρογκάζ.

Έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή. =)) Αλλά δεν φταίμε εμείς.Έτσι είναι το σύστημα.Ότι μας λένε οι κολωδιαφημίσεις. =))
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό georgeIII » Τρί 10 Ιουν, 2014 00:05

Μολις γυρισα απο Βορειο Ελλαδα και ειδικα απο Δραμα. Οπου καταλαβα πολυ καλα τι σημαινει αισχροκερδια στο υγραεριο. Γεμισα σε ενα BP με 89,9 αφου σε ολα τα πρατηρια της περιοχης ηταν απο 88,9-89,9. Δεν με ενδιαφερει τοσο η τιμη οσο η ποιοτητα. Ρε φιλε αφου το πουλας πανακριβο φροντισε να εχει τουλαχιστον μια αξιοπρεπη ποιοτητα... Το αμαξι ειχε μια αυξηση καταναλωσης περιπου στα δυο λιτρα τα 100 χιλιομετρα, δουλευε με αρκετες αρρυθμιες στο ρελαντι και αρκετες φορες ρεταρε κιολας στο ρελαντι. Δυο απο αυτες εσβησε. Συμτωματα που ειχαν εξαλειθφει απο την τελευταια ρυθμιση. Απλα ντροπη.
georgeIII

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 10 Ιουν, 2014 04:06

prebeza μεσα η τιμη στα 86-87 λευκαδα ακρως τουριστικη περιοχη φουλαρισα εντος πολης στην λευκαδα με 78.9 και το παραπανω άλλο πρατηριο στον ιδιο δρομο το ειχε 79.9 που είναι το γμνο το κρατος μα ελεξγει?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 10 Ιουν, 2014 13:05

Το κράτος................... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ανασχηματίζεται.... =)) =)) =)) =)) Και αυξάνει σε καμιά 10αριά τους υπουργούς να φάνε και άλλοι. =)) =))
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό NickSt » Τρί 10 Ιουν, 2014 14:03

papoys έγραψε:Το κράτος................... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ανασχηματίζεται.... =)) =)) =)) =)) Και αυξάνει σε καμιά 10αριά τους υπουργούς να φάνε και άλλοι. =)) =))

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: .."ανασχηματισμός" κοματόσκυλων...να βολέψουμε όσο πιό πολλούς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ μπορούμε !!!!!...ΚΑΗΜΈΝΗ ΧΏΡΑ ΜΟΥ ... :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες