Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 11 Οκτ, 2012 20:25

Αδερφε!!!!!!!!!!
εσυ με καταλαβαινεις......
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 11 Οκτ, 2012 20:48

fokion έγραψε:κακως κακιστα το βλεπετε σαν επενδυση.
τουλαχιστον για πολλόυς.
ειναι ο ΜΟΝΟΣ τροπος να συνεχισουμε να κινουμε τα αυτοκινητα μας τα οποια δεν εχουν ΚΑΜΙΑ αξια πωλησης

Έχεις απόλυτο. Δίκιο. Εγω εχω ενα seat cordobA 1.4 112.000χλμ ποσο πιανει?

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό SteliosProCeed » Πέμ 11 Οκτ, 2012 21:20

Μ'αρεσει που κολλησατε στην λεξη επενδυση χαχαχαχα

Εγω προσωπικα παντως εβαλα 1300€ και απο την στιγμη που τα πηρα πισω(μεσω μηνιαιου κερδους) βαζω χρηματα στην τσεπη μου.....
Με ποια λογικη λοιπον δεν εχει σημασια τον αν κανεις η οχι αποσβεση?....Εχει και παραεχει!Ως τοτε απλα δεν κερδιζεις και εισαι και μεσα οσα χρηματα εσκασες για εγκατασταση...

Επισης ,προσωπικα παντα....Εβαλα-κατεθεσα 1300€ περισυ τον Μαρτη και πλεον εχω ΚΕΡΔΟΣ περιπου 2000€....Μπορει και πιο πανω.....Εβαλα 1300,αγορασα μηχανολογικο εξοπλισμο,με σκοπο να τα παρω πολλαπλασια και πλεον απολαμβανω τα κερδη μου....
Δεν επενδυσα ε?????

Για μενα το κερδος στην τσεπη,η μεγαλυτερη ανεση στις μετακινησεις και η γενικοτερη αξιοποιηση του αυτοκινητου σημαινουν ενα πραγμα τελικα.....€€€€€€€ στην τσεπη....
Το μονο που εχει ανεκτιμητη αξια και το θεωρω τεραστιο + ειναι το αγχος μου εφυγε σε μεγαλο ποσοστο,για το αν θα εχω να μετακινηθω και για το αν θα παω να πιο εναν καφε 2 τετραγωνα(η δυο πολεις) παρακατω....

Αν αγοραζα μια....αντιπροσωπεια υγραεριου ,λογου χαρη, με 130.000€.....Και σε 1,5 χρονο μου ειχε αφησει κερδος 200.000€ με προοπτικη να συνεχισει να τοκανει,δεν θα εκανα επενδυση???????????
Kia ProCee'd 1400cc + Stargas LPG
Άβαταρ μέλους
SteliosProCeed

Δημοσιευσεις: 135

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 11 Οκτ, 2012 21:59

Στελιο μου εχεις κι εσυ δικιο.... αλλα δε το λες "επενδυση"....
κατ ουσιαν.....

ισως με καποια ευρεια ενοια του ορου λεγοντας οτι διαφορετικά θα το ειχες "κλειδωμενο"
και δεν θα εκανες και τα χλμ που κανεις τωρα...
αυτο "πολλάπλασιασε" το επι γεναια καταναλωση πχ 12-13 λιτρα εντός Αθηνας, διαιρεσε το δια της τρεχουσας αξιας του αυτοκινητου σου, πχ η Μαρμαρω εχει τρεχουσα αξια μαξιμουμ 1.200 ευρω και αντε βγαλε ακρη....
προσθεσε μεγεθος που θελει μια 5μελη οικογενεια, λιγο "βιτσιο" χωματοδρομου και πες μου με το χερι στην καρδια "τι αλλο"....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Παρ 12 Οκτ, 2012 11:49

Συμφέρει το υγραέριο ακόμη και με αύξηση του ΕΦΚ, δηλώνουν οι εταιρίες
Ακόμα κι εάν ισχύσει η φημολογούμενη αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης υγραερίου κίνησης, η συγκεκριμένη επιλογή παραμένει συμφέρουσα, τονίζει ο όμιλος εταιριών ...Τσοπελογιάννη, μέλος του σωματείου των εισαγωγέων-εγκαταστατών υγραεριοκίνησης, διαψεύδοντας πληροφορίες περί του αντιθέτου που διαδίδονται τον τελευταίο καιρό οι οποίες έχουν οδηγήσει σε διακοπή της ζήτησης τοποθέτησης συστημάτων υγραεριοκίνησης σε όλη την ελληνική επικράτεια εν αναμονεί των επίσημων ανακοινώσεων.

Όπως επισημαίνεται, εάν πράγματι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του υγραερίου κίνησης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης τεθεί σε εφαρμογή,τότε η αύξηση του υγραερίου θα είναι της τάξεως των 0,8 λεπτών του ευρώ, διότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του υγραερίου είναι στην τιμή των 200€ ευρώ ανά τόνο και ανάγεται σε 200€ ανά 1800 λίτρα καθώς το υγραέριο έχει χαμηλό ειδικό βάρος.

Με τις επικείμενες αυξήσεις τις οποίες φημολογούνται, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί κατά 130€ και θα διαμορφωθεί τελικά στα 330€ /1000kg δηλαδή στα 1800 λίτρα. Σήμερα, όπως επισημαίνεται, η τιμή του υγραερίου κίνησης διαμορφώνεται στα 0,86€/λίτρο και αν ισχύσει αυτή η περίπτωση θα καταλήξει στα 0,95€/λίτρο ,πού πιθανώς κάποιο τμήμα της αύξησης, θα απορροφηθεί από τις εταιρίες διανομής και τα πρατήρια πώλησης.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/ ... _2065.html Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό zep » Παρ 12 Οκτ, 2012 14:21

Η απόλυτη κοροϊδία..Να συνηθίζει ο φτωχός την φτώχεια του" μου θυμίζουν αυτά τα λόγια.

Σκεφτείτε μόνο που θα ήταν η τιμή στο υγραέριο αν δεν είχαν προηγηθεί όλες αυτές οι αντιδράσεις ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.Και όποιος θέλει ας με διαψεύσει.Τι και αν συμφέρει δλδ παρόλο την αύξηση του ΕΦΚ.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια αλυσίδα κερδοσκοπίας από τα διυλιστήρια -κράτος- πρατηριούχους και το συμφέρον των εγκαταστατών που βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται.
Ποσώς με νοιάζει...Βάλτε τα κάτω και βρείτε τα σε ποιά ΛΟΓΙΚΗ τιμή πρέπει να πωλείται το υγραέριο ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΩΣ ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΡΤΙ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΦΚ.....Η ΤΙΜΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η "ΑΥΞΗΣΗ" ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ ΜΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ.
ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ..."ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ".
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό anestis3 » Παρ 12 Οκτ, 2012 14:57

Κινδυνεύουν, χωρίς λόγο, με λουκέτο συνεργεία υγραεριοκίνησης

12/10/2012, 13:38 | Αποστολή Ενα από τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη χώρα μας, είναι η διασπορά ειδήσεων για μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν, χωρίς ωστόσο να δίνεται η σωστή πληροφόρηση, δημιουργώντας τεράστια ζητήματα στην καθημερινότητα και ειδικά στο εμπόριο. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η αύξηση του φόρου στο υγραέριο, που σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει, η τιμή του θα έφθανε στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, ίδιους πλέον με του πετρελαίου θέρμανσης. Ομως, δεν είναι καθόλου έτσι η κατάσταση.

Από τη στιγμή που η βενζίνη και το πετρέλαιο μετρούνται σε λίτρα, άρα ο φόρος πηγαίνει στα λίτρα, αν τον ίδιο φόρο τον βάλουμε στο υγραέριο που μετριέται σε κιλά, τότε η αύξηση της τιμής του υγραερίου θα είναι ελάχιστη, διότι 1000 κιλά είναι 1810 λίτρα, για παράδειγμα. Κατά συνέπεια, η σημερινή τιμή του υγραερίου, εάν δεν εφεύρει κάτι....εξωγήινο το Υπουργείο Οικονομικών, δεν θα φθάσει ούτε στο 1 ευρώ. Εάν βέβαια αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο ή οι διεθνείς τιμές τετρελαίου, τότε προφανώς θα ανέβει και η τιμή του υγραερίου, αλλά πάντα θα υπάρχει σημαντική διαφορά.

Τα παραπάνω τα γράφω, επειδή από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι η τιμή του υγραερίου θα φθάσει την τιμή του πετρελαίου, οι περίπου 1.500 εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στη μετατροπή των βενζινοκίνητων οχημάτων να έχουν ως διπλό καύσιμο το υγραέριο, δεν έχουν δουλειά. Ελάχιστοι τηλεφωνούν να ρωτήσουν τιμές και κυρίως να πάνε το αυτοκίνητό τους για μετατροπή, με αποτέλεσμα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι εταιρείες να βάλουν λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι να χάσουν τις δουλειές τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να ξεκαθαρίσει, και όχι με διαρροή, πως ακριβώς έχει το θέμα. Από την πλευρά μας μεταφέρουμε πληροφορίες από τους καθ' ύλην αρμοδίους, από τις εταιρείες πετρελαιοειδών που γνωρίζουν καλά πως μετριούνται τα δύο καύσιμα και κατά συνέπεια πως φορολογούνται.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

http://www.sport-fm.gr/article/585761
anestis3

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Παρ 12 Οκτ, 2012 15:16

αντε μπας και ριξουν λιγο τις τιμες οι εγκαταστατες.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Παρ 12 Οκτ, 2012 16:15

stkamos έγραψε:Εγω θα το επεκτεινω λιγο το θεμα για να ξερουμε και τι λεμε.Που αλλου σημερα, μπορεις να επενδυσεις 1000€ και να εχεις τετοιο κερδος;Ειναι με διαφορα, η πιο συμφερουσα επενδυση αυτη την στιγμη στην αγορα.Ολα τα αλλα ειναι,να χαμε να λεγαμε..

Νομίζω ότι μετά από το παράδειγμα μου κάποιοι συμφωνούν μαζί μου ότι λέξεις όπως “απόσβεση” και “επένδυση” δεν έχει νόημα να αναπαράγονται από τον καταναλωτή είτε πρόκειται για αγορά kit υγραερίου είτε γενικά για αυτοκίνητο. (Αν μιλάμε για φτηνή αγορά χωραφιού στην περιοχή της Ροδόπης με την ελπίδα από κάτω να βρουν χρυσό ή να ανεβεί η αξία του μετά από 20 χρόνια, τότε ναι είναι επένδυση!)

Αυτές τις έννοιες τις χρησιμοποιούν μόνο οι έμποροι που πουλανε τέτοια προϊόντα για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση στον καταναλωτή ότι επενδύει κάτι και μάλιστα ότι θα το αποσβεσει και κάποτε!

Από την στιγμή που είμαστε καταναλωτές λοιπόν αυτό που μας νοιάζει (την συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί όλα αλλάζουν) είναι ότι ακούς δωρεάν μουσική στο ακριβό MP3 player σου (συγγνώμη που συνεχίζω με τον ίδιο παραλληλισμό σαν παράδειγμα) σε σχέση με κάποιον άλλον ο οποίος αγοράζει μόνο αυθεντικά CD (ενώ το δικό σου παίζει και τα δυο).
Μέχρι λοιπόν το κράτος να φορολογήσει το downloading και να καταντήσει ασύμφορο το MP3 και πιο ακριβό σε σχέση με το αυθεντικό απλά θα έχεις την ικανοποίηση ότι δεν πληρώνεις τα τραγούδια της Βίσσης (τυχαίο το όνομα γιατί ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δεν με εκφράζει). Και ότι αν γινει πιο ακριβό το CD το γυρνάς στα αυθεντικά μιας και η πηγή σου υποστηρίζει και τα δυο!

Σημείωση :Για την κάθε κυρία Βίσση δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα λευτα της ξέρει να τα βγάζει ετσι κιαλιος και δεν εχει ανακγη τον όβολο σου από την αγορα ενός δισκίου. Και ολα αυτα με απολυτο σεβασμο και κατανοηση για τον καθε επαγγελματια του χωρου!
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 12 Οκτ, 2012 16:54

Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για τα καύσιμα.

http://www.tovima.gr/files/1/2012/10/12/tropologia.pdf

Το υγραέριο κίνησης δεν αναφέρεται πουθενά…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 73 επισκέπτες