Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Βουλγαρία, Σκόπια - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 10 Σεπ, 2014 17:45

fokion έγραψε:Να δωσω εδω ενα παραδειγμα.
Ο φαρμακοποιος μου εχει υγραεριο στο ουτλαντερ του τουλαχιστον ενα χρονο πιο πριν απο εμενα...

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΕΑ οτι η Φαωνος ή τα Καλυβια εχουν ΤΕΤΟΙΑ διαφορά τιμής απο τα της ΒΑ αττικής....
Και η πλακα ειναι οτι σχεδον περναει απεξω απο τα καλυβια μια και παει Αναβυσσο....

Ε λες σαν κι αυτον να ειναι μειοψηφια ή πλειοψηφια???

Για τον αθηναίο όμως η διαφορά είναι ότι γενικά πληρώνει φθηνότερα και έχει και επιλογή και στα βόρεια (Μαγούλα) και στα κεντρικά (Φαίωνος) οπότε μπορεί να μη κόπτεται και πολύ. Ο θεσσαλονικιός όμως δεν έχει καμία εναλλακτική (άντε λίγο η Λήτη αλλά πόσο πια και εκεί), μια βόλτα να πάει προς τα έξω Σέρρες, Κιλκίς, Βέροια, Κατερίνη σχεδόν παντού μειωμένες τιμές θα δει και με αρκετή διαφορά, αυτός δε θα γκρινιάξει ή λέει δε βαριέσαι; Δηλαδή είμαι σίγουρος ότι έχει γνώση της διαφοράς τιμής ειδικά στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι θα το έχουν πάρει χαμπάρι. Εξάλλου τόσοι πάνε βόρεια να γεμίσουν, άρα το ξέρουν ήδη αλλά προτιμάνε να περνάνε τα σύνορα για να έχουν ακόμα μεγαλύτερο όφελος. Οπότε η απορία μου πάλι παραμένει, τελικά τι συμφέρον έχουν οι πρατηριούχοι να έχουν πελάτες που προτιμάνε να μη γεμίζουν από αυτούς όσο μπορούνε, να ακούνε και μπινελίκια και γενικά να έχουν δυσαρεστημένο πελατολόγιο λόγω τιμής. Το βλέπω σαν παράδειγμα και στη δική μου περίπτωση στη Πάτρα, από μένα έχουν χάσει τα 3πλάσια έσοδα - αφού δε τους προτιμώ όποτε μπορώ και με φέρνει ο δρόμος - σε σχέση με το να είχαν πιο λογικές τιμές και να γέμιζα από αυτούς τις περισσότερες φορές. Τουλάχιστον μέχρι και πριν μερικούς μήνες, οπουδήποτε αλλού ήταν αρκετά φθηνότερα από τη Πάτρα (κάτι έχει γίνει εδώ στη Πάτρα και δε ξέρω αλλά πάλι καλά). Πλέον αυτό που γινόταν στη Πάτρα έχει παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και σε ακόμα χειρότερο βαθμό στη Ξάνθη. Το θέμα είναι ότι η ρετσινιά της αισχροκέρδιας στα μάτια μου έμεινε γιατί εμένα μου έδειχναν ότι δε με σκέφτονται σα πελάτη αλλά σαν το κορόιδο που θα τους ξεχρεώσει την επένδυση στο πι και φι και θα τους γεμίζει τη τσέπη στο φι και πι. Δηλαδή επειδή το κάνανε ασύστολα, και με τις πιο λογικές τιμές που έχουν τώρα (πάλι τσιμπημένες αλλά αρκετά καλύτερα από πέρυσι) το σκέφτομαι να πάω όταν γεμίζω, οπότε μακροπρόθεσμα χάνουν πολλά περισσότερα έχοντας αυξημένες τιμές + ότι λόγω τιμής πολλοί σε αυτές τις περιοχές δε θα κάνουν μετατροπή που προσθέτει και άλλο στη χασούρα τους. Γενικά όπως και να το δω, η αυξημένη τιμή καθιστά χαμένους τους πρατηριούχους και εμένα μαζί που δε θα κάνω πχ μετατροπή γιατί μου μειώνουν στο ελάχιστο το όποιο όφελος αναλογικά με το ρίσκο που παίρνω να το μετατρέψω. Να το πω και πιο απλά, εγώ έκανα μετατροπή γνωρίζοντας ότι τα μισά χιλιόμετρα και παραπάνω θα γίνονται εκτός Πάτρας, αν ήταν μόνο εντός Πάτρας, με τίποτα δε θα την έκανα με τις τιμές που είχαν, πάλι χαμένοι δεν είναι εδώ λοιπόν οι πρατηριούχοι;
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 10 Σεπ, 2014 19:10

Πες τα ρε apagogeas!
Ηλια οταν με ρωταει καποιος φιλος η γνωστος "να βαλω υγραεριο?" ειμαι υποχρεωμενος να του πω με χαρτι και με μολυβι να κανει την σουμα,και η σουμα αυτη βγαινει φορτωμενη λογο αισχροκερδιας καρτελ εδω στην Θεσ/νικη και ο χρονος αποσβεσης παει πολυ μακρυα και το κερδος ολο και συρικνωνετε και στο τελος λακιζουν ,εγω σου φταιω η ο Ελληναρας το λαμογιο ο καρτελακιας που χανουν τους πελατες οι συναδελφοι σου?
Θα μας πεις τελικα ρε Ηλια ακομη τους υποστηριζεις?

(fokion νιαου νιαου στα κεραμιντια κανει το γκατα οπως λεει και ενας Αλβανος γνωστος μου και στο θεμα καρτελ και ποιος το εχει στησει πεφτεις εξω αν νομιζεις οτι το κανουν "τα μεγαλα κεφαλια" φιλε!)
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 10 Σεπ, 2014 19:41

valsam έγραψε:Πες τα ρε apagogeas!
Ηλια οταν με ρωταει καποιος φιλος η γνωστος "να βαλω υγραεριο?" ειμαι υποχρεωμενος να του πω με χαρτι και με μολυβι να κανει την σουμα,και η σουμα αυτη βγαινει φορτωμενη λογο αισχροκερδιας καρτελ εδω στην Θεσ/νικη και ο χρονος αποσβεσης παει πολυ μακρυα και το κερδος ολο και συρικνωνετε και στο τελος λακιζουν ,εγω σου φταιω η ο Ελληναρας το λαμογιο ο καρτελακιας που χανουν τους πελατες οι συναδελφοι σου?

(fokion νιαου νιαου στα κεραμιντια κανει το γκατα οπως λεει και ενας Αλβανος γνωστος μου και στο θεμα καρτελ και ποιος το εχει στησει πεφτεις εξω αν νομιζεις οτι το κανουν "τα μεγαλα κεφαλια" φιλε!)

πρεπει να του βγαινουν τα νουμερα για να βαλει και οχι να βαλει για να λεει οτι εβαλε.
στο αλλο θεμα τωρα, κατηγορω μονο αυτον που κλεβει στην αντλια ή στην ποιοτητα (αν ειναι εφικτο αυτο) ο καθενας στο μαγαζι του καθοριζει και τις τιμες του, σου κανει? πας, δεν σου κανει? δεν πας, ειναι ολη η περιοχη ετσι? ξανακανεις τα νουμερακια και δεις οτι σε συμφαιρει το βαζεις, τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 10 Σεπ, 2014 21:25

hlias έγραψε:

πρεπει να του βγαινουν τα νουμερα για να βαλει και οχι να βαλει για να λεει οτι εβαλε.
στο αλλο θεμα τωρα, κατηγορω μονο αυτον που κλεβει στην αντλια ή στην ποιοτητα (αν ειναι εφικτο αυτο) ο καθενας στο μαγαζι του καθοριζει και τις τιμες του, σου κανει? πας, δεν σου κανει? δεν πας, ειναι ολη η περιοχη ετσι? ξανακανεις τα νουμερακια και δεις οτι σε συμφαιρει το βαζεις, τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε.

Ποσα θες να μας τρελανεις ρε φιλε?
Μας λες οτι κατηγορεις μονο αυτον που κλεβει στην αντλια ή στην ποιοτητα,και λες "ο καθενας στο μαγαζι του καθοριζει και τις τιμες του" δηλ. αυτον που καθοριζει τις τιμες ας ειναι και με παρανομο και μαφιοζικο καρτελιστικο τροπο προσυνενοησης και αισχροκερδιας δεν τον κατηγορεις?
Μηπως τον επικροτεις κι'ολας?
400 ευρω παραπανω σε καυσιμα εχω πληρωσει στους νταβατζιδες Ηλια, 400 ευρω παραπανω απ'οτι ο Τρικαλινος,ο Βολιωτης ,ο Κοζανιτης κ.τ.λ σε αυτους τους 15 μηνες που ειμαι υγραεριοκινητος!
Φτανει πια αυτη η υποκρισια,ελεος δηλ.!
Το εχω πει χιλιες φορες αλλα κανεις πως δεν ακους,εδω και 15 μηνες που ειμαι υγραεριοκινητος αν ειχα και'γω τιμες υγραεριου οσο στην επαρχια η στα φθηνα πρατηρια της Αθηνας θα εκανα παρτυ και θα το εξημνουσα το υγραεριο,ουτε για βαλβιδες θα με ενοιαζε ουτε για 30% αυξηση καταναλωσης και οταν με ρωτουσε καποιους την γνωστη ερωτηση "να βαλω υγραεριο?" θα του ελεγα με χαρτι και μολυβι "να βαλεις με χιλια,ακομη καθεσαι?"
Εχρθος "σου" και "μου" στο θεμα της υγραεριοκινησης ειναι ενας Ηλια και το γνωριζεις πολυ καλα ,(αντε να σε βοηθησω λιγο,δεν ειναι ουτε εγω ουτε ο Σκοπιανος ουτε ο Βουλγαρος!)Τωρα το γιατι το παιζεις τρελιτσα και σφυριζεις αδιαφορα ειναι αλλο θεμα!
valsam

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 10 Σεπ, 2014 21:31

Εγώ νομίζω ότι η μειωμένη κίνηση μετατροπής σε lpg οφείλετε στην γενικότερη κρίση που όλοι μας κόβουμε από παντού.

Έτσι κάποιος που παλαιότερα π.χ. έκανε 15.000 χιλιόμετρα ετησίως έκοψε τις περιτές μετακινήσεις - βόλτες και
πλέον δεν κάνει ούτε 10.000 χιλ.
Βάζοντάς τα κάτω με χαρτί και μολύβι βλέπει ότι δεν τον συμφαίρει γιατί πότε θα κάνει απόσβεση.??
Έτσι παραμένει στη βενζίνη και προσπαθεί να κόψει όσα περισσότερα χιλιόμετρα μπορεί.
Σίγουρα αυτό είναι λάθος αλλά από την άλλη λίγοι μπορούν να διαθέσουν 1000 ευρώ για τη μετατροπή.
Τι να λέμε σύντομα θα γίνουμε Βουλγαρία που λέει και το θέμα.
Το μεσημέρι έπινα καφέ με γνωστό Έλληνα που έχει επιχείρηση στην Βουλγαρία χρόνια.Τις τελευταίες μέρες
έκανε επέκταση και ζητούσε προσωπικό.Ανάμεσα σε αυτούς προσέλαβε και δύο Έλληνες από Μακεδονία με το
μισθό των 400 ευρώ 350 έδινε στους Βούλγαρους και έδωσε στους Έλληνες 50 ευρώ παραπάνω.Δεν μπορούσε
περισσότερα αν και ήθελε.Άσχημα πως να το κάνουμε αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Ότι και να πούμε εμείς και ότι και να κάνουμε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Οι Ευρωπαίοι ήθελαν τα Βαλκάνια Βουλγαρορουμανοποιημένα και σύντομα θα το έχουν πετύχει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 10 Σεπ, 2014 22:20

valsam έγραψε:
hlias έγραψε:

Ποσα θες να μας τρελανεις ρε φιλε?
Μας λες οτι κατηγορεις μονο αυτον που κλεβει στην αντλια ή στην ποιοτητα,και λες "ο καθενας στο μαγαζι του καθοριζει και τις τιμες του" δηλ. αυτον που καθοριζει τις τιμες ας ειναι και με παρανομο και μαφιοζικο καρτελιστικο τροπο προσυνενοησης και αισχροκερδιας δεν τον κατηγορεις?
Μηπως τον επικροτεις κι'ολας?
400 ευρω παραπανω σε καυσιμα εχω πληρωσει στους νταβατζιδες Ηλια, 400 ευρω παραπανω απ'οτι ο Τρικαλινος,ο Βολιωτης ,ο Κοζανιτης κ.τ.λ σε αυτους τους 15 μηνες που ειμαι υγραεριοκινητος!
Φτανει πια αυτη η υποκρισια,ελεος δηλ.!
Το εχω πει χιλιες φορες αλλα κανεις πως δεν ακους,εδω και 15 μηνες που ειμαι υγραεριοκινητος αν ειχα και'γω τιμες υγραεριου οσο στην επαρχια η στα φθηνα πρατηρια της Αθηνας θα εκανα παρτυ και θα το εξημνουσα το υγραεριο,ουτε για βαλβιδες θα με ενοιαζε ουτε για 30% αυξηση καταναλωσης και οταν με ρωτουσε καποιους την γνωστη ερωτηση "να βαλω υγραεριο?" θα του ελεγα με χαρτι και μολυβι "να βαλεις με χιλια,ακομη καθεσαι?"
Εχρθος "σου" και "μου" στο θεμα της υγραεριοκινησης ειναι ενας Ηλια και το γνωριζεις πολυ καλα ,(αντε να σε βοηθησω λιγο,δεν ειναι ουτε εγω ουτε ο Σκοπιανος ουτε ο Βουλγαρος!)Τωρα το γιατι το παιζεις τρελιτσα και σφυριζεις αδιαφορα ειναι αλλο θεμα!

με ρωτησες την αποψη μου και σου την ειπα, δεν ειναι αναγκη να συμφωνεις με αυτη.
οταν εκανες την εγκατασταση αλλες τιμες ειχε το υγραεριο στη πολη σου?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Τετ 10 Σεπ, 2014 23:21

hlias έγραψε:

ενταξει,και αυριο αμα η ευδαπ σου πει παω το νερο 7 ευρω το λιτρο να δουμε τι θα κανεις.θα πινεις απο τη βροχη με το χωνι.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 10 Σεπ, 2014 23:47

ntinaras έγραψε:
hlias έγραψε:

ενταξει,και αυριο αμα η ευδαπ σου πει παω το νερο 7 ευρω το λιτρο να δουμε τι θα κανεις.θα πινεις απο τη βροχη με το χωνι.

αστο βρε αδελφε εκτος τοπου και χρονου το παραδειγμα σου, υποστηριζε αν θες την αποψη σου αλλα οχι με επιχειρηματα 8χρονου δεν σε τιμα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 11 Σεπ, 2014 00:39

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:
hlias έγραψε:
valsam έγραψε:με ρωτησες την αποψη μου και σου την ειπα, δεν ειναι αναγκη να συμφωνεις με αυτη.
οταν εκανες την εγκατασταση αλλες τιμες ειχε το υγραεριο στη πολη σου?

Οχι την ιδια διαφορα με σημερα ειχε και τοτε η πολη μου απο τις "φθηνες" πολεις και χωρια ,αλλα ελεγα δεν γινετε να συνεχιστει αυτο,ειναι απλα γελειο και θα ειναι κατι παροδικο και νομιζα οτι δεν γινετε να τους περασε για πολυ καιρο,καποιος κατι,το κρατος ,θα τους κοψει τον βηχα,ποσο λαθος ημουν ομως γιατι εξακολουθει να υπαρχει και να βασιλευει το καρτελ.τιποτα και κανεις δεν τους εκανε τιποτα!
Νομιζα οτι τα πραγματα θα επαιρναν της φυσιολογικη τους ροη μολις καταλαγιαζε αυτο το μπαμ με το υγραεριο,δηλ. πιστευα οτι οτι εγινε και με σας τους εγκαταστατες θα γινοταν και με τους πρατηριουχους,γνωστοτατος εγκαταστατης στην Θεσ/νικη τοτε ηθελε ακατεβατα 1530 ευρω και ηθελες και 2 μηνες αναμονη και μετα απο εναν χρονο το ιδιο συστημα το περνουσε με λιγοτερο απο τα μισα και με ραντεβου αυθημερον !
valsam

Δημοσίευσηαπό FiKiFiKi » Πέμ 11 Σεπ, 2014 06:21

Ο φίλος Ηλίας έχει απόλυτο δίκιο, δικό του είναι το μαγαζί όσο θέλει πουλάει. Είναι η αρχή της ελεύθερης αγοράς η οποία ισχύει και για τη δική μου τσέπη επίσης... Και αν τύχει να πάω στη Βουλγαρία και υγραέριο θα φουλαρω και βενζίνη και λάδι για τον κινητήρα θα αγοράσω και ότι άλλο με συμφέρει ακριβώς επειδή ισχύει ο νόμος της ελεύθερης αγοράς. Προφανώς δεν θα πάω να δώσω τα ευρώ μου στους ψευτομακεδονες. Απλά μου κάνει εντύπωση που αναφερόμαστε στον πατριωτισμό αλλά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους ο καθένας κοιτάει ( όπως έκανε πάντα ) να αρπάξει(καρτελ). Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπαξουμε.
Ας αφήσουμε τους ψευτοπατριωτισμους και ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει...
FiKiFiKi

Δημοσιευσεις: 66

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 19 επισκέπτες