Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Δημοσίευσηαπό tsouree » Τετ 29 Οκτ, 2014 22:58

fokion έγραψε:
tsouree έγραψε:
fokion έγραψε:
tsouree έγραψε:0.776 χθες ο καινούριος στη Λαυρίου.

Το ΑΠ?????

Ναι!

το οποιο - ετσι ακαδημαϊκα - τι μιγμα εχει? Corall??? Petrogas???

Δεν ξέρω να σου πώ την αλήθεια,μία φορά έχω βάλει μέχρι τώρα την πρώτη μέρα που άνοιξε αλλά εκεί λογικά θα βάζω γιατί είμαι κοντά.
tsouree

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 30 Οκτ, 2014 06:37

Και εγώ πέρασα 2-3 φορές απέξω γιατί μένω κοντά (τελικά 0,775 η τιμή) :thumbup: αλλά δεν έβαλα γιατί ήμουν
σχεδόν γεμάτος.Δεν είδα κάποια πινακίδα για τη μάρκα υγραερίου.
Το επόμενο γέμισμα βεβαίως και εγώ από εκεί μόνο και μόνο για το θάρρος τους να διαφοροποιηθούν από τους
υπόλοιπους και να δούμε λίιιιιιγο,καλίτερες τιμές.

Να ρωτήσω καικάτι άλλο.
Το gasprice έχει πρόβλημα και δεν φορτώνει κανονικά ή έχει πρόβλημα το δικό μου ιντερνετ.???
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό george7009 » Πέμ 30 Οκτ, 2014 07:03

Μάλλον έχει πρόβλημα το gasprice ουτε και σε μένα φορτώνει .....
Peugeot 207 1.4 16v KFU ET3J4

BRC Plug & Drive
Άβαταρ μέλους
george7009

Δημοσιευσεις: 416

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 30 Οκτ, 2014 11:33

nickp έγραψε:
valsam έγραψε:
nickp έγραψε:
valsam έγραψε:
nickp έγραψε:http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/421867/ilektrokinisi-venzini-petrelaio-i-aerio-kinisis/

εδώ γελαμε

"Έτσι, όσο υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, μειώνεται και το υγραέριο."
"η τιμή του υγραερίου είναι 0,74 "
Γελαμε η κλαιμε εμεις οι Θεσ/νικεις?

όσοι είμαστε θεσσαλονικεις εδώ γιατί να μη γράψουμε τι γίνετε στο νομο;

Και να γραψουμε τι δηλ. ρε φιλε,να γταψουμε που και ποιος πουλαει φθηνοτερα στην Θεσ/νικη?
Αφου δεν υπαρχει αλλη τιμη για να γραψουμε περα απο την μια και μοναδικη τιμη αισχροκερδιας και προσυνενοησης που εχουν ολοι στα πρατηρια!
Σημερα εχει φτασει η τιμη λιτρου στα Γιαννενα και στην Κορινθο τα 68 λεπτα και εδω ολοι το εχουν στα 86,7-86,9, 19 λεπτα διαφορα στο λιτρο δηλ. τα 40 λιτρα γεμισμα τα πληρωνουμε 7,60 ευρω παραπανω!!!!!!!

άλλο να τα λέμε εδώ και άλλο σε ένα site με εκατομμύρια επισκέπτες να γράψει πολύς κόσμος για το καρτέλ.

Και πιο ειναι αυτο το σαιτ φιλε?
Το facebook?
Γιατι και εκει ανοιξε θεμα με την αισχροκερδια της Θεσ/νικης αλλα τιποτα δεν εγινε!
Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι η Θεσ/νικη αυτη την στιγμη και μαλιστα τωρα που εχει ξευτιλιστει η διηλυδτηριακη τιμη του M/Τ του υγραεριου εχει την τριτη πιο ακριβη τιμη σε ολη την Ευρωπη,Πρωτη η Δανια με τιμη λιτρου στα 1,138,δευτερη η Σουηδια με 0,98 και στην τριτη θεση η Αγγλια στα 0,87 οσο δηλ. εχει σημερα παντου στην Θεσ/νικη !!!!!!!
http://www.mylpg.eu/lpg-prices-across-europe
Βρε δεν παν στο διαλο,φτανει τους βαρεθηκα,δεν ειχα κανεναν σκοπο αλλα απο την τσατιλα μου και μονο θα ξυπνησω το Σαββατο πρωι-πρωι και θα πεταχτω μεχρι τα Σκοπια να γεμισω με 52 λεπτα το λιτρο(ενα 20ρικο δηλ. το γεμισμα και οχι 33 που μου ζητανε οι νταβατζιδες!),ας το φαω το κερδος στο πανε ελα,καλυτερα απ'το να τους δινω τους αλητες τους δικους μας με το ετσι θελω τα λεφτα μου!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 15:07

Και για την Ελλάδα λέει 0.74 EUR/L και η ερώτησή μου είναι που τις είδαν αυτές τις τιμές πλην 3-4 περιοχών σε μεμονωμένα πρατήρια (οι ελάχιστες εξαιρέσεις);; Μέσος όρος κάτι πάνω από 0.8/lt δεν είναι αυτή τη στιγμή με βάση το gasprice; Μάλλον δεν είναι αξιόπιστη πηγή αυτή η σελίδα ή υπολογίζεται μόνο σαν τιμή διυλιστηρίου οπότε δε προσφέρει και τίποτα για εκτίμηση στον καταναλωτή.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 30 Οκτ, 2014 16:14

apagogeas έγραψε:Και για την Ελλάδα λέει 0.74 EUR/L και η ερώτησή μου είναι που τις είδαν αυτές τις τιμές πλην 3-4 περιοχών σε μεμονωμένα πρατήρια (οι ελάχιστες εξαιρέσεις);; Μέσος όρος κάτι πάνω από 0.8/lt δεν είναι αυτή τη στιγμή με βάση το gasprice; Μάλλον δεν είναι αξιόπιστη πηγή αυτή η σελίδα ή υπολογίζεται μόνο σαν τιμή διυλιστηρίου οπότε δε προσφέρει και τίποτα για εκτίμηση στον καταναλωτή.

το gasprice δεν εχει ολες τις σημερινες τιμες των πρατηριων, ουτε καν απο ολα τα πρατηρια δεν εχει τιμες, απλα μπορεις να ελεγχεις τις τιμες ανα περιοχη, το θετικο ειναι οτι ακομα και τα ακριβα πρατηρια των νοτιων προαστιων εδω και καποιες μερες εχουν τιμη κατω απο 80 λεπτα.

αυτο το γαμημενο εχω γραψει μονο.
Τελευταία επεξεργασία από hlias και Παρ 31 Οκτ, 2014 09:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 30 Οκτ, 2014 16:16

Υπαρχει και αυτο το σαιτ με τιμες Ευρωπης,και αυτο περιπου ιδιες τιμες δινει http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=4 !
Δεν ξερω πως παιρνουν τον μ.ο αλλα εγω 2-3 φορες που πηγα Βουλγαρια η Σκοπια για καυσιμα και ειχα τσεκαρει τον πριν πινακα εκει κοντα στις τιμες που δινουν αυτα τα 2 σαιτ βρηκα τις τιμες,δηλ. εδιναν 55 λεπτα τιμη υγραεριου τα σαιτ και στα συνορα ειχε 0,56,στο Πετριτσι ομως ειχε 0,52 και αμα γεμιζες σου εκανε και ενα εξτρα 5-6% εκπτωση και επεφτε στα 49 λεπτα το λιτρο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 17:52

hlias έγραψε:
apagogeas έγραψε:Και για την Ελλάδα λέει 0.74 EUR/L και η ερώτησή μου είναι που τις είδαν αυτές τις τιμές πλην 3-4 περιοχών σε μεμονωμένα πρατήρια (οι ελάχιστες εξαιρέσεις);; Μέσος όρος κάτι πάνω από 0.8/lt δεν είναι αυτή τη στιγμή με βάση το gasprice; Μάλλον δεν είναι αξιόπιστη πηγή αυτή η σελίδα ή υπολογίζεται μόνο σαν τιμή διυλιστηρίου οπότε δε προσφέρει και τίποτα για εκτίμηση στον καταναλωτή.

το gasprice δεν εχει ολες τις σημερινες τιμες των πρατηριων, ουτε καν απο ολα τα πρατηρια δεν εχει τιμες, απλα μπορεις να ελεγχεις τις τιμες ανα περιοχη, το θετικο ειναι οτι ακομα και τα ακριβα πρατηρια των νοτιων προαστιων εδω και καποιες μερες εχουν τιμη κατω απο 80 λεπτα.

Δειγματοληπτικά να το δείς, ούτε μια σελίδα δε γεμίζει με τιμές κάτω από 0.74 και οι υπόλοιπες 10+ όσες έχει είναι όλες πάνω από 0.74 και με μεγάλη διαφορά. Ότι μπορεί να μην έχει τις σημερινές τιμές συμφωνώ, αλλά ο αλγόριθμός του λαμβάνει υπόψη τη παλαιότητα των τιμών έως 5 ημέρες αν θυμάμαι καλά, δηλαδή ο μέσος όρος τις τελευταίες 5 μέρες είναι 0.8+. Αν θέλεις να μου πεις ότι όλοι πανελλαδικά κατέβασαν κατά 6 λεπτά τη τιμή τους πάω πάσο και δεν ασχολήθηκε κανείς να ενημερώσει το gasprice. Για να υπάρχει τέτοια στρέβλωση τιμής μεταξύ αυτού που δίχνει το gasprice και του πραγματικού μέσου όρου, θα πρέπει επιλεκτικά οι χρήστες να ενημερώνουν μόνο τα ακριβά πρατήρια, στέκει; Δε στέκει. Και δε χρειάζεται καν gasprice, εδώ είμαι στα 0.83 σήμερα. Αυτός που θα έρθει από Ιταλία Πάτρα κοιτώντας αυτές τις τιμές θα βρίζει νομίζοντας ότι θα βρει γύρω στα 0.74. Συνεπώς δεν είναι καθόλου ενδεικτικό. Γιάννενα, Βέροια, Κατερίνη, Τρίκαλα και πέριξ και μερικά μέρη στην Αθήνα έχουν τέτοιες τιμές και λίγο καλύτερες, όλα τα άλλα είναι πάνω οπότε πραγματικά πως βγαίνει αυτός ο μέσος όρος; Εκτός αν χρησιμοποιούν πληροφορία μόνο από τις παραπάνω περιοχές που είναι και το πιο πιθανό! Μόνο τη Θεσσαλονίκη να βάλεις μέσα στον υπολογισμό, τα 0.8 μέσο όρο τα έχεις για πλάκα συνεπώς δε το λαμβάνουν υπόψη καθόλου ή κοιτάνε μόνο κέντρο για τιμές και τίποτα από επαρχία.
Τελευταία επεξεργασία από apagogeas και Πέμ 30 Οκτ, 2014 18:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
apagogeas

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 30 Οκτ, 2014 18:00

valsam έγραψε:Υπαρχει και αυτο το σαιτ με τιμες Ευρωπης,και αυτο περιπου ιδιες τιμες δινει http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=4 !
Δεν ξερω πως παιρνουν τον μ.ο αλλα εγω 2-3 φορες που πηγα Βουλγαρια η Σκοπια για καυσιμα και ειχα τσεκαρει τον πριν πινακα εκει κοντα στις τιμες που δινουν αυτα τα 2 σαιτ βρηκα τις τιμες,δηλ. εδιναν 55 λεπτα τιμη υγραεριου τα σαιτ και στα συνορα ειχε 0,56,στο Πετριτσι ομως ειχε 0,52 και αμα γεμιζες σου εκανε και ενα εξτρα 5-6% εκπτωση και επεφτε στα 49 λεπτα το λιτρο!

Θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστο αν σου έδειχναν και την τυπική απόκλιση σ. Εδώ έχουμε ένα εύρος μέχρι και 30 λεπτά διαφορά, σε ηπειρωτική χώρα όπως τα Σκόπια δεν έχουν καράβια δεν έχουν τέτοια, μικρότερες διαδρομές συνεπώς αναμένεται αρκετά μικρότερο εύρος τιμών λόγω πολύ μειωμένων μεταφορικών και φυσικά δε θα σου κάνει εντύπωση μια απόκλιση των 2-3 λεπτών αλλά 10+ λεπτά κάνει μπαμ. Να το πούμε και πιο απλά, για τα Σκόπια η μέθοδος τιμών που χρησιμοποιούνε λειτουργεί, για Ελλάδα λόγω γεολογικής ιδιομορφίας, λαμόγιων, αισχροκέρδειας κτλ έχει τεράστιες αποκλισεις άρα και μη αξιοποιήσιμο σαν πληροφοριά.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 30 Οκτ, 2014 18:54

ΙΣΩΣ προσοχη λεω ΙΣΩΣ παιζει καποιο ρολο και η πλυθισμιακη πυκνώτητα ανα περιοχη...

Αλλο ενα πρατηριο με πχ 80 λεπτα στους 1.000 κατοικους κι αλλη βαρυτητα ενα πρατηριο με 90 λεπτα στους 10 κατοικους.

Ξαναλεω προς αποφυγη παρεξηγησεων ΥΠΟΘΕΤΩ
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες