Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό KrazyA » Πέμ 25 Αύγ, 2011 11:35

IoannisDosis έγραψε:Καλημέρα. Πήρα και γω εχθές το Cuore μου που τοποθετήθηκε το κιτ της zavoli που ψεκαζει και λίγη βενζίνη.
Φοράει 37 λίτρα μπουκαλα και μου το δώσανε γεμάτο. Το φουλαρισαν στις Αχαρνες στη Δεκελειας και πήρε 35 λίτρα. Είναι δυνατόν ???

Προφανώς και είναι δυνατό (35<37), το 80% στο γέμισμα είναι κάπως νόρμα και θεωρητικό, εμένα γεμίζει μέχρι και 91%. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν πραγματικά σου βάλανε 35 λίτρα. Όμως φίλε μου μην στεναχωριέσαι άδικα, γιατί άντε να σε κλέψανε 4-5 λίτρα (άρα ~4 ευρώ), και μια φορά. Στο εξής θα βάζεις μόνος σου και θα ξέρεις τι παίζει. Σου εύχομαι καλά, πολλά, και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Αν και απορώ τι πρακτικό (οικονομικό) όφελος θα έχεις με την (μερική όπως γράφεις) υγραεριοκίνηση σε ένα αμάξι με τέτοια μικρή κατανάλωση...
KrazyA

Δημοσιευσεις: 94

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Πέμ 25 Αύγ, 2011 12:21

KrazyA έγραψε:
IoannisDosis έγραψε:Καλημέρα. Πήρα και γω εχθές το Cuore μου που τοποθετήθηκε το κιτ της zavoli που ψεκαζει και λίγη βενζίνη.
Φοράει 37 λίτρα μπουκαλα και μου το δώσανε γεμάτο. Το φουλαρισαν στις Αχαρνες στη Δεκελειας και πήρε 35 λίτρα. Είναι δυνατόν ???

Προφανώς και είναι δυνατό (35<37), το 80% στο γέμισμα είναι κάπως νόρμα και θεωρητικό, εμένα γεμίζει μέχρι και 91%. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν πραγματικά σου βάλανε 35 λίτρα. Όμως φίλε μου μην στεναχωριέσαι άδικα, γιατί άντε να σε κλέψανε 4-5 λίτρα (άρα ~4 ευρώ), και μια φορά. Στο εξής θα βάζεις μόνος σου και θα ξέρεις τι παίζει. Σου εύχομαι καλά, πολλά, και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Αν και απορώ τι πρακτικό (οικονομικό) όφελος θα έχεις με την (μερική όπως γράφεις) υγραεριοκίνηση σε ένα αμάξι με τέτοια μικρή κατανάλωση...

Να σαι καλά ευχαριστώ. Δεν είναι μερική απλώς ψεκαζει και λίγη βενζίνη όταν ο κινητήρας έχει υψηλό φορτίο για λόγους λιπανσης και ψύξης. Τώρα με το όφελος είναι καθαρά λόγω της χρήσης. Το αυτοκίνητο κάνει 80 χλμ τη μέρα.
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 25 Αύγ, 2011 16:24

[offtopic]
IoannisDosis έγραψε: απλώς ψεκαζει και λίγη βενζίνη όταν ο κινητήρας έχει υψηλό φορτίο για λόγους λιπανσης και ψύξης.

Η βενζίνη δεν λιπαίνει. Μόνο η super.
Όσο για την ψύξη, κάποιος είχε κάνει μετρήσεις και τις είχε παρουσιάσει μέσα στο φόρουμ. Τα καυσαέρια βενζίνης / υγραερίου, είχαν ίδια θερμοκρασία με ελάχιστη απόκλιση.

Edit : Το βρήκα

[/offtopic]
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό Giannis » Πέμ 25 Αύγ, 2011 17:48

37 λίτρα μπουκάλα, καθαρά?
Σταμάτησε στο πρώτο γκρουπ-γρουπ ή συνέχισε?
Βενζίνη, γιατί ψεκάζει???
Είναι απαραίτητο?
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Πέμ 25 Αύγ, 2011 17:58

Giannis έγραψε:

37 λίτρα μπουκάλα, καθαρά?
Σταμάτησε στο πρώτο γκρουπ-γρουπ ή συνέχισε?
Βενζίνη, γιατί ψεκάζει???
Είναι απαραίτητο?
Όπως έγραψα μου το παρέδωσαν γεμάτο οπότε δεν ξέρω πως έγινε το φουλαρισμα.
christoi έγραψε:[offtopic]
IoannisDosis έγραψε: απλώς ψεκαζει και λίγη βενζίνη όταν ο κινητήρας έχει υψηλό φορτίο για λόγους λιπανσης και ψύξης.
Η βενζίνη δεν λιπαίνει. Μόνο η super.
Όσο για την ψύξη, κάποιος είχε κάνει μετρήσεις και τις είχε παρουσιάσει μέσα στο φόρουμ. Τα καυσαέρια βενζίνης / υγραερίου, είχαν ίδια θερμοκρασία με ελάχιστη απόκλιση.
Edit : Το βρήκα
[/offtopic]

Αν κατάλαβα καλα αφορά σύστημα υγρού ψεκασμου.
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό christoi » Πέμ 25 Αύγ, 2011 18:48

Για να πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω κατά πόσο επηρεάζει την θερμοκρασία των καυσαερίων, η θερμοκρασία εισόδου.
Ναι, ο υγρός ψεκάζει στους -40 και ο αέριος στους 40+, αλλά η δική μου λογική λέει ότι το ίδιο καύσιμο, θα βγάλει ίδιας θερμοκρασίας καυσαέρια.

Βέβαια, όπως προείπα, δεν γνωρίζω, οπότε κάποιος γνώστης θα διαφώτιζε και εμένα.
Υ.Γ. Περιττό να πω ότι έχουμε ξεφύγει τελείως.
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό kolokas » Σάβ 27 Αύγ, 2011 15:15

μολις εριξα στο πρατηριο στα careffour προς cosmos θεσσαλονικη και απατεωνας ειχε 0.84 .του την ειπα και λεει 1 ευρω θα παει και του λεω ποσα θα βγαλετε? αφου 0.65 αγοραζεται. κ γελαγε. ελεοσ.
prin vsi , slk 200 r171 upgrade 204 hp.....
kolokas

Δημοσιευσεις: 172

Δημοσίευσηαπό tommygun » Κυρ 28 Αύγ, 2011 02:58

στην Αθηνα η βενζινη επεσε απο το 1.65 στο 1.59
το καρτελ του υγραεριου ειναι κολλημενο στο 0.835

τι θα γινει επιτελους, ποσο θα μας δουλευουν?

και μολις ξανανεβει η βενζινη στο 1.65 , θα βρουν δικαιολογια να το ανεβασουν κι αλλο το υγραεριο οι αλητες?
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό rogerius » Κυρ 28 Αύγ, 2011 10:15

tommygun έγραψε:στην Αθηνα η βενζινη επεσε απο το 1.65 στο 1.59
το καρτελ του υγραεριου ειναι κολλημενο στο 0.835

τι θα γινει επιτελους, ποσο θα μας δουλευουν?

και μολις ξανανεβει η βενζινη στο 1.65 , θα βρουν δικαιολογια να το ανεβασουν κι αλλο το υγραεριο οι αλητες?

giati epese h timh tis venzinis? Geinonte ekptoseis h to cartel eide miomenh zhthsh?
Gia na pesei h timh ton cartel thelei boycotage.Na snomparistei entelos mia eteria dianomhs mexri na apelpistei diaforopiontas thn timh ths apo tou cartel...kai meta idio procedure me thn epomenh eteria.
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό dti » Κυρ 28 Αύγ, 2011 12:27

Η τιμή της βενζίνης πρέπει να μειώθηκε γιατί έπεσε διεθνώς η τιμή του πετρελαίου λόγω της αναταραχής στα διεθνή χρηματιστήρια.
Το υγραέριο αντίθετα φαίνεται να τσίμπησε προς τα πάνω! Είτε λόγω μειωμένης προσφοράς σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση, ή για κάποιον άλλο μυστήριο λόγο...
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 84 επισκέπτες